Lumilomalle Leville!

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
January 28, 2016
Ruka_2015

Viime vuonna ensimmäinen tekemäni lomareissu oli pääsiäisen tienoilla Rukalle suuntautunut viikon matka ystäväporukan kanssa. En ollut vuosiin käynyt  lumilomalla, ja tuo viikko oli silloin laskupäivineen ja vaelluksineen todella tervetullut. Ehdimme käydä rinteiden pöllyttelyn lisäksi tamppaamassa Pienen Karhunkierroksen sekä näkemässä upean Kiutakönkään talviasussaan. Noilla poluilla tuli huokaistua aika monta kertaa kuinka upea tämä armas kotimaamme onkaan.

Tuolloinkin jo kirjoittelin reissun jättäneen loistofiiliksen ja välittömän haluun palata takaisin. Samalla porukalla emme tee paluuta rinteisiin, emmekä edes samaan paikkaan, mutta lumille päästään joka tapauksessa ja se on se pääasia. Niin ai milloin? No, aika pian, nimittäin lähtö on tämän viikon sunnuntaina!

Ruka_2015

Olen aivan supeinnoissani kohteestamme, joka on siis tällä kertaa Lapissa asti – lähdemme nimittäin Leville. Jaamme Etelärinteessä sijaitsevan tunnelmallisen kelohonkamökin naapurin ystäväperheen kanssa. Sieluni silmin näen jo itseni viilettämässä alas rinteitä, ja illalla loikoilemassa takkatulen ääressä saunan jälkeen tuhiseva vauva sylissäni.

Niin, se vauva! Tämä tulee olemaan taas yksi ekoja kertoja täynnä oleva reissu. Poikamme pääsee nimittäin ensimmäiseen reissuunsa, kypsässä kuuden viikon iässä. Matkustamme menomatkan koko Kiljusen poppoolla (yhteensä neljä aikuista ja viisi lasta!) kimpassa tilavassa autossa, ja paluumatkan meidän pikkuperheemme lentää takaisin, sillä joudumme tulemaan takaisin muutamaa päivää aiemmin seuraavana viikonloppuna koittavien talvihäiden vuoksi. Menomatka tullee olemaan pitkä kuin nälkävuosi, mutta onneksi bebe on vielä niin pieni, että se nukkuu vielä paljon, mikä helpottaa varmasti matkaa.

Helpottava aspekti on myös se, että jätkä yleensä simahtaa unten maille jo siinä vaiheessa, kun hänet on saanut köytettyä kiinni turvakaukaloonsa. Autossa se jatkaa tyytyväisenä uniansa useimmiten vähintään siihen asti kunnes auto pysähtyy, ja yleensä vielä senkin jälkeen. Tähän asti pisin ajomatkamme on ulottunut tosin vasta Helsingistä Hämeenlinnaan, joten edessä on aika moninkertainen rypistys siihen verrattuna, hah. Mutta eiköhän se hyvin mene, kun on asenne kondiksessa ja pidetään tarpeeksi taukoja, jotta jaksaa niin lapset kuin vanhemmatkin matkustaa! Tauoilla täytyy vaan pitää pieni mies maitohanojen lähettyvillä. Harmi muuten, kun nää meikäläisen omat kannut on sen verran pienet, etten pysty imettämään vauhdissa suoraan turvakaukaloon 😀

Ruka_2015

Viime viikon superpakkaset vaikuttaisivat ainakin täällä Helsingissä väistyneen aina niin kotoisan loskan tieltä. Lapissakin näyttäis ennusteiden mukaan kovimmat paukkupakkaset olevan jo ohitse, mutta toivotaan ettei siellä sentään putoa näin roimasti plussan puolelle kuin täällä. Ootan nimittäin kovasti pääseväni näkemään todellisen Winter Wonderlandin tykkylumisine puineen, sillä sitä jäin vähän noista viime vuotisista lumilomamaisemista kaipaamaan! Vauvankin kannalta olisi kiva jos pakkanen pysyttelisi kohtuullisissa lukemissa, jotta päästäisiin koko poppoo välillä ulkoilemaan.

Muuten ollaan sitten suunniteltu käyvämme rinteessä vuorotellen, ja jossain vaiheessa ystäväperhe varmaankin ottaa hetkeksi pojan hoitaakseen, jotta päästään tekemään kimpassa Laurin kanssa jotain. Mielessä on pyörinyt laskettelun lisäksi lumikenkäily, ja tulipa Matkamessuilla törmättyä myös mahdollisuuteen käydä kokeilemassa fatbikehommia Levillä. Mutta katsotaan nyt, mikä sitten toteutuu ja mikä ei. Kuten sanottu, oon jo siitä onnellinen et pääsen näkemään vähän Lappi-maisemia, viettämään rentouttavaa mökkielämää, saunomaan, nautiskelemaan lämpimässä ulkoporealtaasta kirpsakassa pakkasessa, ja tekemään jonkun valokuvausreissun itsekseni, kuten viime vuonnakin Rukalla.

Ruka_2015

Aah. Lappi, olen valmis. Kohta mennään! <3

Postauksen kuvat on viime vuoden Rukan reissulta.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Eve January 28, 2016 at 09:23

  Uu! Mahtavaa! Kivaa Lappi-lomaa teille. Ihanaa kun bebe on noin tyytyväinen automatkailija! Nyt onneks jo naurattaa kun vertaa tuohon omaan raivopäähän :D.

  • Reply Laura January 28, 2016 at 12:59

   Kiitos, me so excited! Joo ainakin on tähän asti ollut tyytyväinen, mut näähän ei välttämättä oo pysyviä tiloja, hah 😀 Tää onneks jo aloitti kuusiviikkoisen tiheän imuttelunkin mukavasti etuajassa, joten täytyy toivoa että tää tissillä asuminen iltaisin olis myös helpottanut ens viikkoon mennessä! 😀

 • Reply Eevi / Rento matkablogi January 28, 2016 at 10:17

  Aah oon hyvällä tavalla vähän kateellinen, tekis niin itsekin mieli Leville! Vähintään ens jouluun pitäis jaksaa odottaa, silloin meillä on mökki varattuna 😉 Ihanaa lomaa ja tsemppiä beben ekalle kunnon reissulle!

  • Reply Laura January 28, 2016 at 12:55

   Jaiks, ens jouluun asti! 😀 Noh, epäilemättä tähän väliin tulee sulla mahtumaan paljon muita kivoja reissuja 😉

   Kiitos tsemeistä! ^_^

 • Reply Inka January 28, 2016 at 11:46

  Jee, ihanaa että reissu lähenee, mahtavaa matkaa! Ja kuus viikkoahan on jo ihan riittävästi elämän ekalle matkalle. Huisia!!

  • Reply Laura January 28, 2016 at 12:53

   Kiitos! On juu ihan kypsä ikä 😀 Jee!

 • Reply Nita January 28, 2016 at 14:07

  Mukavaa reissua! <3 Innolla odottelen reissupostauksia ja etenkin sitä, miten pikkumies pärjäili! 🙂

  • Reply Laura January 29, 2016 at 08:45

   Kiitos! Toivotaan, että pärjäillään hyvin ☺️

 • Reply Peikek | ympäri maailmaa January 28, 2016 at 14:45

  Ihanaa lumilomaa! Se valkoinen vaan tekee niin hyvää 🙂

  • Reply Laura January 29, 2016 at 08:46

   Niin varmasti tekee, ihanaa päästä pois loskasta! ? Kiitos!

 • Reply Satu January 30, 2016 at 11:35

  Ihanaa lomaa! Mäkin tahdon Lapin lumoon kevättalvella, ja varmasti pääsenkin. Jeij:)

  • Reply Laura January 30, 2016 at 19:36

   Kiitos Satu! Lappi on kyllä ihana taikamaa, toivottavasti pääset kans nauttimaan siitä! <3

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle January 31, 2016 at 10:09

  Upeaa ja lumista reissua! Toivottavasti tänä vuonna näkyy paljon tykkylumisia Lappi-maisemia. Olen niitä aina katsellut vain kuvista, mutta haluaisin itsekin nähdä joskus livenä. 🙂

  • Reply Laura January 31, 2016 at 10:34

   Kiitos Elina! Täällä paahdetaan sutossa kohti tuntureita. Teen parhaani et saan metsästettyy vähän tykkylumikuvaa tänne blogiin! ?

  Leave a Reply