Nyt alkaa kaikkien aikojen seikkailu – vauvavuosi 2016

Kotimaanmatkailu
January 3, 2016
Ensimmäinen vaunulenkki

Onnellista uutta vuotta kaikille, ja suuri kiitos teille onnitteluistanne joulun alla syntyneen perheenlisäyksemme johdosta! Rimma kirjoitteli tuolloin uutisistamme puolestani, sillä ymmärrettävästi meikäläisellä ei ihan heti riittänyt aikaa eikä kyllä voimiakaan tietokoneen avaamiseen. Kaikki kommentit kyllä luin jo sairaalassa ollessamme ja nyt jälkeen päin kävin niihin vastaamassakin, mutta ensimmäiseen viikkoon vauvan syntymän jälkeen en edes jaksanut avata tietokonetta. On nimittäin ollut kiire tehdä jotain ihan muuta – ihmetellä uutta sylissä lepäävää pientä ja suloista elämänalkua. Ihmetellä ja rakastua joka sekunti tuohon pieneen ihmeeseen yhä enemmän ja enemmän.

Reippaaksi ja jänteväksi kehuttu pieni poikamme täyttää huomenna kaksi viikkoa. Tuntuu, että aika juoksee jo nyt, vaikka rakas pieni rääpälehän tämä nyytti vielä onkin. Taino ei ihan rääpäle – viikon aikana kotiutumispainoon oli otettu jo puolisen kiloa lisää ja posket alkavat kohta näkyä takaakin päin katsottuna 🙂

PC310214vauvavuosiPC310222PC310216 PC310219 PC310217 PC310224

Saimme neuvolan terkkarilta kotikäynnin yhteydessä luvan lähteä jo kärryttelemäänkin poikamme kanssa, ja nyt ollaankin lenkkeilty muutamia kertoja. Nämä postauksen kuvat on napattu uuden vuoden aattona ensimmäisellä vaunulenkillämme lähimetsän poluilla. Vaunuista kuului koko parinkymmenen minuutin ajan tyytyväinen kuorsaus, ja tuoreet vanhemmatkin pääsivät vähän haukkaamaan happea.

Metsässä on aina vähän enemmän tilaa hengittää, ja parin asteen pakkanen oli juuri sopiva keli aloittaa kärryttely. Talvesta ei näissä Hertsikan maisemissa tosin paljon ole ollut tietoa – mitä nyt muutamia jäätyneitä lätäkönpintoja ja kuuraisia sammalmättäitä bongailtiin. Nyt tätä postausta kirjoitellessani katselen kuitenkin samalla, kun kevyttä pakkaslunta leijailee hissuksiin maahan. Ehkä pian päästään jo nauttimaan valkeasta talvesta!

PC310226 PC310233 PC310227 PC310229 PC310230 PC310236

En ehtinyt tehdä blogiin omalta osaltani katsausta viime vuoden reissuihin, mutta siihen tulee korjaus ensi torstaina, kun uudistuneessa Instagram Travel Thursdayssa, jonka yhdet uudet emännät olemme Rimman kanssa, on teemana katsaus menneeseen matkavuoteen. Mutta nyt käännän katsetta jo tähän kuluvaan vuoteen, joka tullee olemaan meidän perheessä aikamoisen erilainen verrattuna kaikkiin aikaisempiin vuosiin.

Jo tuo ajatus, että me ollaan nyt kolmihenkinen perhe pariskunnan sijaan tuntuu välillä aivan uskomattomalta. Vaikka olen viettänyt varmasti suurimman osan kuluneesta kahdesta viikosta joko tuhiseva tai suurilla silmillään tarkkaavaisesti katseleva nyytti rinnallani tai muuten vaan sylissäni, herään vieläkin välillä siihen ajatukseen, että onko tämä nyt oikeasti totta. Onnentunne on sanoinkuvaamaton ja sitä rakkauden määrää ei voi edes käsittää. Parasta on se, että tämä tunneryöppy ei kohdistu vain tuohon pieneen ihmiseen, vaikkakin hän on tietysti se kaiken keskipiste, mutta myös toisiimme. Totesimme nimittäin tuossa yhtenä aamuna jälleen kerran, miten hirveän hyvä tiimi me ollaankaan tuon miehen kanssa. Se on tullut edellisen kerran esille kunnolla maailmanympärimatkan aikana, mutta on ollut mahtava huomata, miten sujuvasti meidän saumaton tiimitoiminta on astunut taas peliin juuri silloin, kun sitä eniten tarvitaankin. Elämä pienen miehen kanssa on ihanaa, mutta myös rankkaa ja pitää sisällään paljon unettomia öitä, joista olemme saaneet jo maistaa osamme pienen miehen masukipuilun kanssa valvottuamme. Mikä tekee mut kuitenkin äärettömän onnelliseksi on se, että saan jakaa vastuun yhdessä elämänkumppanini kanssa. Jos vauvamme on maailman ihanin, niin hän on kyllä tullut isäänsä, joka on myös maailman ihanin mies. Sellainen, joka hoitaa yöllä vauvaa, jotta minä saan nukuttua edes muutamia tunteja syöttöjen välissä, ja tekee vielä siinä sivussa valmiiksi ruuat jääkaappiin minulle, jotta voin seuraavana päivänä hänen poissaollessaan keskittyä vain jälkikasvumme ruokkimiseen ja hoivaamisen.

Toivon totisesti, että tällä reseptillä käyntiin lähtenyt vauva-arkemme tulee jatkossakin sujumaan hyvin ja sallii meille myös pienet reissut ja irtiotot arjesta yhdessä pienenä perheenä. Joitain varovaisia suunnitelmia on jo tehtynä, mutta katsotaan vielä muutama hetki eteenpäin, koska niitä päästään toteuttamaan.

Joku kommentoi ihanasti yhteen vauvakuvaan Instassani, että itse tehdyt joululahjat on ihan parhaita. En voisi olla enemmän samaa mieltä! Nyt taidankin painua rauhaisan sunnuntaiaamun kuunniaksi vielä takaisin pitkäkseni nautiskelemaan tuon DIY-paketin viereen. On se vaan niin ihana <3

Tästä se siis alkaa, suuri vauvavuosiseikkailu 2016! Jännittävää nähdä, minne kaikkialle se meidät vielä vie.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle January 3, 2016 at 09:58

  Awww <3 Valtavasti onnea tätäkin kautta! On sulla upeat miehet. 🙂

  • Reply Laura January 4, 2016 at 17:52

   Kiitos Elina! Ja niinhän nuo on <3

 • Reply Palmuaseman Sanna January 3, 2016 at 10:11

  Ihanat kotimaisemat, ihana pikkumies ja ihanat te! <3

  • Reply Laura January 4, 2016 at 17:53

   Kyllä, kaikki on niin ihanaa että! ^_^ <3

 • Reply Maarit January 3, 2016 at 10:17

  Mahtavaa tulevaa vuotta teillekin ja vielä onnittelut ihanasta pikku pojasta! Varmasti tulee ihana ja aivan uudenlainen vuosi tästä uuden perheenjäsenen kanssa! 🙂

  • Reply Laura January 4, 2016 at 17:53

   Kiitos Maarit! <3 Niin varmasti tulee, odotan innolla 🙂

 • Reply Kea | Deep Red Blues January 3, 2016 at 10:24

  Onnea täältäkin 🙂

  • Reply Laura January 4, 2016 at 17:53

   Kiitos Kea <3

 • Reply Henna /suurin onni January 3, 2016 at 10:28

  Noi ekat viikot on niin ihanaa aikaa, kun kaikki on ihan uutta ja tunteet jotenkin räjähtää! ♥ On tää edelleenkin ihanaa, mutta vähän tasaisempaa jo kuitenkin. Kiva, että pääsitte ulos pian, kesävauvan kanssa ei tarvinnu miettiä tollaisia ollenkaan. On se Herttoniemikin niin kovin kaunis, ja niin on myös teidän pieni perhe! 🙂

  • Reply Laura January 4, 2016 at 17:55

   Älä muuta sano, tunteet tosiaankin räjähtää! Toisaalta ihan kiva kuulla, että se myös tasaantuu 🙂 Joo talvella joutuu vähän tuijottelemaan tuota pakkasmittaria, tänäänkään ei päästy lenkille, kun miinukset tipahti 13 asteeseen ja -10 on rajana. Mut jospa tällä viikolla taas joku päivä onnistuisi! ^_^

 • Reply Amanda January 3, 2016 at 11:21

  Moikka! Oon seurannut sun kuulumisia teidän maailmanympäri matkasta lähtien. Tehtiin itse miehen kanssa tuo matka vuonna 2009, mentiin naimisiin 2014 ja nyt sylissä pieni 6kk Felix poikamme. ? Hyvin pystynyt usein siis samaistumaan teksteihisi. Me emme ole vielä kauheasti päässeet viettämään kahdenkeskeistä aikaa, koska pikkumies tykkää tisseistä, ei pulloista. Nyt kuitenkin tuntuukin, että perheen kesken vietetty aika on parasta. Ollaan ajateltu totuttaa Felix matkustamiseen alusta alkaen. Nyt oli vuorossa Lappi ja Riika. 6 viikon päästä Thaimaa. Kyllähän sitä väkisinkin huomaa, että matkakohde valikoituu nyt hieman tuota mini tyyppiä ajatellen.

  Vauva-arki on ihanaa. Nauttikaa siitä ja toisistanne. Elämä muuttuu, mutta niin sen kuuluukin. Onnea vielä!!!

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:00

   Kiitos kommentista Amanda, mä sut tunnistankin Instasta ja oon sun blogiakin joskus aina lueskellut 🙂 Mun onkin pitänyt itse asiassa laittaa sulle viestiä treenijutuista, täytyypä tässä joku päivä nyt yrittää muistaa viestittää! 😉 Tissit on pop täälläkin, katsotaan miten sitten joskus käy kun pulloa kokeillaan. Kiva tietty ois jos se sille oppis, niin saisi joskus lähteä itsekseen sit vaikka reenaamaan kun iskä vois antaa pakastettua maitoa pojalle. Mut kaikki aikanaan ja sen näkee sit miten käy! Ihanaa, kun totutatte Felixiä heti reissuelämään. Thaimaasta oon nyt vähän kade, pääsispä itsekin! Ihanaa reissua teidän perheelle! <3 Ja nautitaan, varmasti!! ^_^

 • Reply ulla January 3, 2016 at 13:35

  Paljon onnea! =)))

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:00

   Kiitos Ulla! <3

 • Reply Milla - Pingviinimatkat January 3, 2016 at 14:48

  Ihanaa uutta vauva-arkea ja onnellisia kolmen hengen tulevia seikkailuja vielä tätäkin kautta! Niitä tulee aivan varmasti ja mielenkiinnolla seurailen teidän retkiä <3

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:01

   Kiitos Milla-murunen <3 Niin varmasti tulee! 🙂

 • Reply Katinka January 3, 2016 at 17:45

  Onnea hurrrjasti pikkuisen tuhisijan johdosta. Oman lapsi on asia, jonka ymmärtää täysin vasta silloin kun sen saa, aivan ihana asia… maailma paras! Vuodet lähtevät vierimään aivan liian nopeasti, joten nauti jokaisesta hetkestä täysin rinnoin. Onnea ja iloa teidän uuteen vuoteen!

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:03

   Joo ei tätä kaikkea olisi millään osannut kuvitella etukäteen, vaikka monipuolista henkistä valmistautumista yritettiinkin tehdä, hah 🙂 Mutta ihanaa on ollut eikä parit valvotut yöt paljon paina kun saa tuijotella tuota ihanaa omaa nyyttiä päivät pitkät ja tuoksuttaa sitä ihanaa tuoksua <3 Täytyy tosiaan yrittää nauttia joka hetkestä, tuntuu todellakin että aika jouoksee jo nyt..! Hyvää uutta vuotta sinnekin! 🙂

 • Reply Nita January 3, 2016 at 17:49

  Vielä tätäkin kautta: suuren suuret onnittelut pikkuisesta! Hän on kovin suloinen! <3

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:03

   Kiitos paljon Nita! Hän on <3 <3 <3

 • Reply Katri / Seikkailuun meitä kutsutaan January 3, 2016 at 21:21

  Voi ihania kuvia ja ihana teksti! Onnea vielä koko teidän perheelle, en muista olenko onnitellut vielä! Kerroitpa kauniisti myös tuosta rakkauden syvenemisestä miestä kohtaan, tuollaista ei monet muista ainakaan ääneen sanoa (=tässä tapauksessa kirjoittaa). Mitä onnellisinta uutta vuotta teille kaikille, täällä jäädään odottelemaan uusia kertomuksia. Onneksi instasta löytyy tästä pikkuisesta mitä ihanimpia kuvia ?

  Ps. Ne Rimman ottamat Palomiehen poika -kuvat oli kyllä ihan henkeäsalpaavia!

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:07

   Kiitos Katri, melkein tuli itku kun tän luin <3 Mulle on ollut niin iso juttu tämäkin miten lapsen tulo vaan vahvistaa parisuhdetta, että en voinut jättää mainitsematta. Se on niin valtavan suuri voimavara!

   Insta on kyllä ihan tukossa vauvakuvista, toivottavasti seuraajat kestää katsella 😀 Ja joooo, ne newbornkuvat onnistui niin hyvin etten kestä!! Ihan huikea setti, oli pikkasen vaikea eilen valita koevedoksista parhaat lopulliseen käsittelyyn <3

 • Reply Miitu January 4, 2016 at 11:11

  Hurjan suuret onnittelut pikkuisesta ja ihanaa uutta vuotta teille kaikille! Instagramissa on tullut seurattua, nyt vasta bloginkin puolelle eksyin kunnolla. 🙂 En ehkä pysty näin lapsettomana täysin samaistumaan kaikkiin tunnemyrskyihin, mutta tulipa siltikin hieman tippa linssiin. 🙂 Kauniisti kirjoitettu teksti ja teillä on suloinen pikkumies. <3

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:09

   Kiitos paljon Miitu ja kiva kun eksyit tännekin ^_^ Ihana kuulla, että teksti kosketti jollain tasolla vaikkei aihe olekaan itselle ajankohtainen, kiitos!! <3 Toivottavasti lueskelet blogia jatkossakin, ja hyvää alkanutta vuotta sulle!

 • Reply Jenni / Globe Called Home January 4, 2016 at 17:09

  Ihanasti kirjoitettu ensimmäisistä viikoista! Paljon onnea pienen rakkauspakkauksen kanssa ja kohti uusia seikkailuja tänä vuonna. 🙂

  • Reply Laura January 4, 2016 at 18:09

   Kiitos Jenni! <3 Tosiaan, nokka kohti uusia aluevaltauksia, hihi! 🙂

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. January 5, 2016 at 19:43

  Voi jestas miten ihanan postaus! <3 Tiimityö on tuossa hommassa varmasti korvaamatonta. Upeaa vuotta 2016 teidän perheelle. 🙂

  • Reply Laura January 6, 2016 at 15:13

   Ihana kuulla, kiitos paljon Huli! ❤️ Tiimityö on tosiaan kaiken a ja o. Upeaa alkanutta vuotta myös teille! ?

 • Reply Laura January 5, 2016 at 22:17

  Piti tulla katsomaan, että mitähän teille kuuluu. Ihania juttujahan täällä – paljon onnea pienokaisesta!!:) ja tsemppiä suuren, ehkä suurimman elämänmuutoksen kanssa <3 siitä se lähtee 🙂

  • Reply Laura January 6, 2016 at 15:16

   Hih, kiitos kaima! ❤️ Tää on ollut aivan ihanat reilut kaksi viikkoa, kliseistä mut en vaihtais hetkeäkään pois, vaikka pari-kolme aika rankkaakin yötä on jo takana. Onneks on jo helpottanut masukipujen kanssa ☺️ Hurjasti tsemppiä sulle loppuraskauteen ja synnytykseen!!

 • Reply Matkailualan Oscar-gaala 2016 February 29, 2016 at 18:28

  […] Tutustu Lauraan ja parhaan miessivuosan näyttelijään » […]

 • Leave a Reply