Pienen miehen ensimmäinen reissuvuosi

Lapsiperhe matkustaa
December 31, 2015

Vanha vuosi on pian taputeltu. 2015 jää taatusti mieliimme unohtumattomana, sillä se oli meidän poikamme ihka ensimmäinen reissuvuosi! Ennen lapsen syntymää vähän jännitimme millaiseksi meille niin tärkeä matkailuharrastus kovasti toivotun tenavan liittyessä perheeseemme muuttuu, mutta näin yhtä reissuvuotta rikkaampana täytynee todeta, että pelko oli täysin turha. Tottakai elämä on muuttunut ja muuttuu pojan kasvaessa joka päivä, mutta se muutos on ainakin meidän kohdalla tullut niin luonnostaan, että enää ei osaisi edes kuvitella suunnittelevansa reissuja muutoin, kuin pienen miehen ehdoilla. Odotamme Janin kanssa suurella innolla sitä päivää, kun poika alkaa ihan oikeasti vielä paremmin tajuta kaikkea tätä ympärillämme olevaa luonnon ihmeellisyyttä ja sen eläinten monimuotoisuutta. Tällä hetkellä kun ihmetellään lähinnä takapihalla ruokailevia oravia ja talitinttejä riemunkiljahdusten saattelemana.

Mutta palataanpas hetkeksi menneisyyteen ja kurkistetaan millaisia reissukokemuksia vuosi 2015 toi tullessaan!

Tammikuu

Palailimme pojan kanssa joulunvietosta pohjoisesta vasta uuden vuoden vaihduttua ja pitkä 700 kilometrin matka taittui sujuvasti kahdessa osassa, kun yövyimme puolivälissä matkaa tuttavaperheen luona. Muutoin keskityimme tammikuussa lähinnä lenkkeilemään lähimetsissä niin vaunujen kuin kantoliinankin avustuksella.

Reissuvuosi 2015-1Reissuvuosi 2015-1

Helmikuu

Lähdimme ihan ensimmäisiä kertoja tutustumaan armaan pääkaupunkimme katuihin ja kujiin. Tyytyväinen matkamies ei paljon Helsingin pastellisten talojen kauneudesta piitannut, vaan nukkua tuhisi koko muutaman tunnin kestäneen päiväretkemme ajan vaunuissansa.

Reissuvuosi 2015-3

Maaliskuu

Vaikka asumme ihan naapuripitäjässä Espoossa, ei itselläni tule käytyä Helsingin keskustassa välttämättä edes joka kuukausi! Maaliskuussa sen sijaan pieni mies pääsi, tällä kertaa hereillä ollessaan, tutustumaan meidän vanhoihin kotihuudeihimme Töölössä sekä isänsä kotikaupunkiin Hämeenlinnaan.

Reissuvuosi 2015-5

Huhtikuu

Kun kevät viimein koitti täydellä rytinällä, alkoi meidänkin huushollissa tapahtua ja otimme suunnaksi uudemman kerran pohjoisen. Poika pääsi ensimmäiselle junamatkallensa, kun puksuttelimme kaksin Ouluun ystäviä moikkaamaan. Sieltä Jani nappasi meidät muutaman päivän kuluttua auton kyytiin ja matkustimme Kainuun kotikontujen kautta Iso-Syötteen vielä huhtkikuussakin talvisiin maisemiin. Yöpyminen legendaarisessa Kotkanpesässä viimeisteli ikimuistoisen hiihtolomamme.

Reissuvuosi 2015-6 Reissuvuosi 2015-7

Toukokuu

Reissumiehen ensimmäinen ulkomaanmatka koitti viiden ikäkuukauden kynnyksellä, kun matkustimme veljeni perheen luo Sveitsiin. Niin vuoret kuin turkoosina kimmeltävät järvetkin tuli nähtyä ja pojan ensimmäinen kosketus lentokoneisiin oli leppoisa. Herra käytännössä nukkui lennot molempiin suuntiin äidin ja isän jännittäessä ilmakuoppia.

Reissuvuosi 2015-8 Reissuvuosi 2015-9

Kesäkuu

Kesän kynnyksellä edessä oli monta uutta seikkailua. Ensin suuntasimme bloggaajakollegani Lauran ja hänen miehensä Laurin kanssa roadtripille Pohjois-Ruotsin läpi Norjan Lofooteille ja loppukuusta vielä oman perheen voimin iloiseen Amsterdamiin. Molemmat matkat olivat onnistuneita ja viimeistään siinä vaiheessa meidän oli pakko todeta, että taitaa olla tämä vesseli saanut jo syntyessään aimoannoksen reissumiehen seikkailumieltä.

Reissuvuosi 2015-11 Reissuvuosi 2015-13

Heinäkuu

Keskikesällä pysyttelimme visusti Suomessa vaihtelevista lämpötiloista nauttien. Kohokohdat olivat tietysti pojan ensimmäinen matka itselleni maailman tärkeimpään paikkaan eli mökillemme pohjoiseen. Muistan elävästi vieläkin, miten siellä rantasaunan lämmössä tuntui niin älyttömän hyvältä oman lapsen polskiessa iloisena pulleine poskineen samassa vadissa, jossa olin itsekin 30 vuotta aikaisemmin napottanut, oman isäni synnyinkodin maisemissa. Siellä sitä kuului historian havinaa jos jossain.

Reissuvuosi 2015-15 Reissuvuosi 2015-16

Elokuu

Yhteinen matka Lauran, Inkan & Karimin sekä Millan & Juhanan kanssa Tallinnaan oli huikea! Pääsimme kokemaan ihan erilaisen Tallinnan ja ai että meillä oli mukavaa. Pieni poika ei myöskään menoa hidastanut, päinvastoin! Saimme itsekin täysin uuden perspektiivin Viron kauniiseen pääkaupunkiin, jonka mukulakivisille kaduille ei ehkä kannata lähteä toista kertaa rattaiden kera. Sensijaan Teletorniin voi ja kannattaakin mennä myös lasten kanssa, sillä maisemissa ihmeteltävää riittää myös pienille silmäpareille.

Reissuvuosi 2015-1

Syyskuu

Syksy tuli ja poika oppi pikkuhiljaa liikkumaan tehokkaasti myös omin voimin. Se taas mahdollisti maailman ja luonnon tutkimisen täysin eri perspektiivistä, kun niitä havunneulasia ja kuivuneitä lehtiä pääsee omin kätösin nappaamaan matkaan ja viemään kenties suuhunkin asti! Lähimetsiä tuli koluttua urakalla ja yksi retki on piirtynyt mieleeni erityisesti pienen karhuherran kanssa.

Reissuvuosi 2015-19

Lokakuu

Syksy jatkui kauniin kuulaana ja lämpimiä retkipäiviä tuli meidän perheessä viikottain! Ensimmäisiä kertoa tiemme vei Pohjois-Espoon Nuuksion sijasta Luukkiin, jonne tulemme soijanakit repussa suuntaamaan taatusti toistekin!

Reissuvuosi 2015-21

Marraskuu

Ensilumi satoi Hämeenlinnaan ja samaan aikaan poika alkaa jo seisoskella välillä ilman tukea oikein mallikkaasti. Jalkaisin tuota ihmeellistä, valkoista ja kylmää lunta onkin hieman turvallisempi tutkailla. Toki isän kädestä kiinni pitäen. Marraskuinen pidennetty viikonloppu Berliinissä siirtyikin pojan flunssan vuoksi kevääseen, mutta mennään sinne siis sitten, kun aurinko taas lämmittää!

Reissuvuosi 2015-22

Joulukuu

Ensimmäinen vuosi tuli joulukuun alussa täyteen ja sitä myötä ympäröivä luonto on alkanut kiinnostamaan pientä kulkijaa päivä päivältä enemmän. Enää ei maltettaisi istua nakottaa vain rattaissa tai repussa, vaan jokaista puuta, kiveä, keppiä ja sammalmätästä pitää päästä omin kätösin tunnustelemaan. Ja mikäs sen ihanampaa! Kyllähän meillä täällä Suomessa näitä tutkittavia peltoja ja metsäpolkuja riittää.

Reissuvuosi 2015-24Pakkasen_puraisema-3

Tulevalle vuodelle on muutamia matkoja jo lyöty lukkoon ja ensimmäinen koittaakin ensi viikolla, kun juniorin kanssa lennähdämme Kainuuseen pakkasta pitelemään. Kevät tuo tullessaan myös Berliinin lisäksi toisen tripin Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta palataan siihen myöhemmin ihan omassa postauksessaan!

Menneen vuoden aikana tapahtui myös blogimuutto, jonka myötä minun ja Lauran matkablogit muuttivat tämän samaisen virtuaalikaton alle. Näin reilu kuukausi muuton jälkeen en voi muuta kuin olla tyytyväinen tähän kuningasideaamme, sillä niin jouhevasti kaikki on tämän ystävistä parhaimman kanssa sujunut. Kiitos siis Laura vielä kerran! Tästä on hyvä jatkaa.

Onnea, valoa ja iloa uudelle vuodelle ystävät!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Kivimäen Jenni December 31, 2015 at 15:32

  Kiitos kuluneesta vuodesta sinulle Rimma! Tarinasi ovat aina niin kivoja. Oli hauska kerrata vuoden tapahtumia tämän tekstin ja ihanien kuvien kautta. 🙂 Minulla on tapana tehdä valokuvakirja vuoden tapahtumista. Tämän vuotista en ole vielä edes aloittanut – kamala, mikä työmaa!! Onnea myös sinulle ja Lauralle uuteen yhteiseen blogikotiin! Vaikuttaa ensi kokemusten perusteella oikein hyvältä. 🙂 Jos jotain voisin toivoa, niin sitä, että kommenttipuhekupla-ikonissa näkyisi, montako kommenttia tekstiin on jätetty. Näin tietäisi, onko jostain aiheesta keskusteltu paljonkin mutta ei tarvitsisi erikseen klikata kuplasta auki kommenttikenttää, jotta asia selviäisi. 🙂 Hyvää uutta vuotta teille kaikille! 🙂

  • Reply Rimma December 31, 2015 at 21:48

   Tiedätkö olen ajatellut ihan samaa urakkaa, eli pojan myötä haluaisin tehdä vuosittain kuvakirjan! Kuvia tulee otettua ihan älyttömästi, joten olisi ihana saada yksiin kansiin itselle edes muistoksi. Vielä on tosin se hääalbumikin tekemättä 😀 Pitääkin tarttua härkää sarvista ja pistää vuosi 2015 pakettiin albumiin asap. Olen muuten ihan samaa mieltä, että siihen puhekuplaan olisi kiva saada numerot, mutta teknisesti ei mitään hajua miten sellainen onnistuu :/ Palaamme siis tähän! Ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi. Kiitos, kun kävit kommentoimassa 🙂

 • Reply Nita December 31, 2015 at 17:17

  Tosi kiva vuosikertaus! Mukavaa uutta vuotta! 🙂 <3

  • Reply Rimma December 31, 2015 at 21:48

   Kiitos samoin Nita <3

 • Reply Maarit December 31, 2015 at 17:33

  Kuin myös ihanaa tulevaa vuotta sinne!

  • Reply Rimma December 31, 2015 at 21:48

   Sinne myös <3

 • Reply Unnukka December 31, 2015 at 20:15

  Oikein ihanaa ja reissurikasta uutta vuotta sinnekin! 🙂

  • Reply Rimma December 31, 2015 at 21:48

   Kiitos Unnukka! Samaa toivotan myös sinne 🙂

 • Reply Henna /suurin onni January 2, 2016 at 13:48

  Miten hieno ensimmäinen reissuvuosi pienellä miehellä onkaan ollut ♥ on retkeä lähelle ja kauas, vaikka muille jakaa! Toivottavasti seuraavasta vuodesta tulee vähintään yhtä elämyksellinen!

  • Reply Rimma January 2, 2016 at 15:37

   Huomasinkin juuri, että yksi pohjoisen reissu ja muutama muukin suomiretki jäi kokonaan mainitsematta, mutta ei se ehkä haittaa 🙂 Vuosi on ollut ihana, joten toivotaan, että ensi vuodesta tulee vähintäänkin yhtä seikkailurikas! <3

 • Reply ulla January 2, 2016 at 14:51

  Tää oli kyllä kiva postaus! Mietin omaa vastaavaa tehdessä, että onko 12 kuukautta liian pitkä että jaksaako sitä lukea. Mutta tämä postaus kertoi mulle, että hyvin jaksaa käydä 12 kuukautta läpi toisen elämää. Tää oli tosi mielenkiintoista! =) Teidän pikkuinenhan ehti muuttua niin paljon tossa ajassa 🙂 Te annatte kyllä ihanan lapsuuden teidän pikkuherralle. Mää en itse ole hirveän luontoihminen, mutta nää kuvat sai aikaan sellaisen ihmeen, että tuli kaipuu mennä Suomen luontoon! Joten pisteet siitä sulle, hihii! =)

  • Reply Rimma January 2, 2016 at 15:38

   Hyvin jaksoin sinun vuoden kerrata läpi <3 Toivottavasti poikakin osaa arvostaa uusia kokemuksia mitä hänelle koitetaan parhaan kykymme mukaan tarjota! Kiitos Ulla! Nämä pienet kyllä kasvaa kohisten, vaikka miten se on mahdollista, kun itse ei vanhene yhtään 😉

 • Reply Inka January 3, 2016 at 09:31

  Ihana reissumies! <3 Ja mahtavaa, että jo ekan vuoden aikana tuli noin paljon reissuja, siitä iso hatunnosto sulle ja J:lle, että piditte intohimosta kiinni siitäkin huolimatta, että varteenotettavia tekosyitä olis ollu saatavilla ovista ja ikkunoista.

  • Reply Rimma January 3, 2016 at 14:38

   Kieltämättä väsymys on meinannut yhden jos toisenkin reissun viime hetkillä peruuttaa, mutta onneksi on aina lähdetty matkaan, koska siellä kohteessa sitä on saanut ihan eri tavalla rentouduttua, kuin kotona! Täällä kun tuntuu aina olevan yksi ja sata hommaa tehtävänä, kun taas matkoilla voi vaan nauttia ja ottaa iisisti 🙂 Reissumies on kyllä mitä reippain matkakumppani! <3

 • Reply Katri / Seikkailuun meitä kutsutaan January 5, 2016 at 22:16

  Voi pikkumieshän on jo kokeneempi reissaaja kuin moni aikuinen! Ihanaa kuulla, että reissaamisesta ei tarvitse luopua lapsen myötä! Olette ehtineet vaikka ja minne, se luo tälläiselle lapsettomalle toivoa siitä, että kaikkea ei ole pakko nähdä ennen lasten saamista. Itsellä kun ollut tässä jonkinmoista paniikkia siitä, että reissut on ohi kun haikara saapuu joskus aikanaan. Mutta tässä konkreettinen todiste, että näin ei tarvitse olla, jos vain intohimoa ja jaksamista riittää. Kiitos siis tästä! 🙂

  Ja siis pikkuinen on tossa saunakuvassa poskineen niin täydellisen söpö etten kestä ?

  • Reply Rimma January 6, 2016 at 14:30

   Kiitos Katri kommentista! Ja juurikin näin! Matkustelia ei missään nimessä tarvitse lapsen myötä luopua, kun kääntää reissumoodin vain tapahtuvaksi lapsen ehdoilla 🙂 Ainakin meillä on kaikki matkat menneet tosi kivasti, joten uskalletaan kyllä jatkossakin suunnata pojan kanssa maailmalle! Toistaiseksi emme edes haaveile reissusta kaksin, vaan meistä on paljon kivempi matkustaa yhdessä koko perheen kera <3 Kieltämättä nuo pullaposket on minunkin mielestä melkoisen söpöt 😀

  Leave a Reply