Miltä maailma näyttää ratsain

Kotimaanmatkailu
December 3, 2015

Joulukuu. Vihdoinkin! Jos syksyltä jotain odotan niin se on tämä aika, kun saa vihdoin ja viimein kaivaa joulukoristeet naftaliinista, syödä suklaata kynttilänvalossa, ahmia torttujen ohella ihan liikaa piparkakkutaikinaa ja kuunnella, kröhöm, Antti Tuiskun joululevyä. En kuitenkaan varmaan ole ainut, joka kaipaisi edes hentoa valkoista lumipeitettä mustan maan peitoksi täydellisen joulufiiliksen aikaansaamiseksi. Mutta näillä mennään. Onhan meillä sentään välillä aurinko ja satumaisen kaunis aamu-usva, kuten olen saanut useampana uneliaan rauhallisena viikonloppuaamuna armaan ratsuni selästä todistaa.

Tätä postausta valmistellessani minulle iski pitkästä aikaa klassinen writer’s block. Tuijotin näitä kuvia pitkään pään lyödessä tyhjää ja pyysin Lauralta sparrasapua. Carpe diem, hän sanoi. Ja niin. Tottakai. Miksen sitä heti tajunnut. Näihin kuviin ja hetkiin tiivistyy kyllä sellainen rento ja hyvä fiilis, jonka tavoitan aina kun suuntaamme hevoseni kanssa luontoon. Keskelle tyhjiä peltoja, jossa harvoin vastaan tulee kukaan. On vain hiljainen maisema ja luottoystävä, jonka kanssa ollaan näiden vuosien varrella nähty ja koettu niin paljon yhdessä.

IG Travel Thursday ratsain IG Travel Thursday ratsainIG Travel Thursday ratsain IG Travel Thursday ratsain

Olisihan se kiva joo viettää tätä aikaa vuodesta jossain kaukana mis on lämmin, mutta kyllä tässä kotimaisessa joulunodotuksessa on lumettomuudesta huolimatta se oma taikansa. Tartun siis jatkossakin hetkeen ja nautin aikaisista aamuretkistä Suomen luontoon yhdessä luottoystäväni kanssa!

Huikeaa torstaita joka taloon ja torppaan!

PS. Huippuja uusia juttuja on tulossa, sillä minä ja Laura olemme yhdessä Annikan ja Terhin kanssa ensi vuoden alusta alkaen uusia Instagram Travel Thursday-housteja! Ihan huippua!

******

IG Travel Thrusday on viikottainen kokoelma blogipostauksia. Tempauksen viralliset järjestäjät Suomessa ovat KaukokaipuuVeera Bianca sekä Destination Unknown. Lisää tempauksesta voit lukea täältä. Meidät löydät Instagramista nimimerkillä @rimmanen@laurarumbin@rimmalaura.

EN // This post is part of Instagram Travel Thursday. You can read more about IGTT from here and you can find us from Instagram by name @rimmanen@laurarumbin & @rimmalaura.

You Might Also Like

48 Comments

 • Reply Laura/My post-University life December 3, 2015 at 12:23

  Nämä on kyllä maagisia kuvia ja varsinkin tuo ensimmäinen <3 Heppaystävän kanssa on kyllä ihana tallustella tuollaisissa maisemissa!

  • Reply Rimma December 3, 2015 at 12:33

   Kiitos Laura! Ihan maagisia on kyllä olleet meidän marraskuiset maastoretket hepan kanssa. Niin monta nättiä aamua, että huh huh! 🙂 Odotan kuitenkin innolla sitä aamumaastoa, kun päästään tallaamaan lumessa <3

 • Reply Laura December 3, 2015 at 12:44

  Hirween hyvä, että vähän muokkasit tota mun sparrauslausetta! (Tosin totuushan siitäki paljastuu Snapchatissa, haha :D.)

  Ja yay , new IGTT-hosts in da house! Tästä tulee niin kivaa! ^_^

  • Reply Laura December 3, 2015 at 12:46

   Ps. Kuinka yllättävää, että koko tän aamupäivän on tässäkin taloudessa soinut Antti Tuiskun joululevy?! En ehkä kestä.

   • Reply Rimma December 3, 2015 at 13:16

    En enää ylläty mistään mitä tehdään, sanotaan tai ajatellaan yhtä aikaa 😀 Mutta ihan mahtavaa tämä uusi pesti! Odotan innolla mitä kaikkea me keksitäänkään tällä porukalla 🙂

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä December 3, 2015 at 13:07

  Aivan käsittämättömän upeita kuvia! Erityisesti mua puhuttelee toi avauskuva, siinä on todella vangitseva tunnelma. Miten mulla on jotenkin mennyt ohi, että sulla on oma hevonen? Mä olin nuorena heppatyttö, mutta en ole harrastanut hevosia sitten teinivuosien. Välillä mietin, että olis kiva käydä kokeilemassa, että onko se kuin pyörällä ajo :).

  • Reply Rimma December 3, 2015 at 13:18

   Kiitos Arna! Kännykälläkin välillä onnistuu, kun puitteet on kohdillaan 🙂 Ei se kamera vaan se hetki, vai miten se menikään. Mulla on ollut oma hevonen jo 20 vuoden ajan! Tämän nimenomaisen kanssa yhteistä matkaa on kuljettu kohta 10 vuotta ja toivottavasti pari mokomaa olisi vielä jäljellä. Aika moni on harrastanut jossain kohtaa hevosia nuoruudessaan ja mä luulen, että se on kuin pyörällä ajo! Tietyt taidot ei varmasti katoa koskaan ja ainakin näitä jättejä osaa taatusti käsitellä, kun niitä kerran on oppinut lukemaan ja ymmärtämään 🙂

 • Reply Erika December 3, 2015 at 13:30

  Ihania kuvia! Voisin vaikka maalata jonkin niistä – siis, jos osaisin piirtää hevosen. 😀

  • Reply Rimma December 3, 2015 at 13:34

   Voi oispa ihana saada maalaus joskus näistä hetkistä! Onneksi nuissa suurimmassa osassa ei näy hevosesta kuin korvat, joten niistä on turvallinen aloittaa 😀

 • Reply Martina December 3, 2015 at 13:36

  Hevosen korvien takaa maailma näyttää aina vähän kauniimmalta. Varsinkin jos alla on luottokaveri. Voi että, nyt kun pääsisi lumiseen maastoon vaikkapa issikalla tölttäämään niin olisipa aika mahtavaa! Tallin joulussa on ihan omanlaisensa tunnelma, eikä joulun odotus tunnu samalta ilman sitä. Olisikohan meidän tallille laitettu jo joulukoristeita..? Se selviää illalla kun suuntaan ratsastustunnille. 🙂

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 12:55

   Olet ihan oikeassa! Tuolta tuttujen korvien välistä kelpaa kyllä maisemia ihailla <3 Toivottavasti tallilta löytyi jo joulutunnelmaa! Meillä sitä on vähän aina, kun hepat nukkuu pihatossa olkipatjoilla 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou December 3, 2015 at 14:43

  Miten upeita kuvia! Tulee aivan kaipuu päästä hevosen selkään, vaikka en edes osaa ratsastaa ja olen niin allerginen, että siitäkin syystä kokemus ei todellisuudessa olisikaan kovin miellyttävä.
  IGTT-houstaus on niin huippu juttu!! 🙂

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 12:55

   Voi ei! Allergia on kyllä syvältä. Mutta onneksi pääsit näin virtuaaliratsaille 🙂 Ja niin on! Huippu juttu!

 • Reply Satu December 3, 2015 at 15:01

  Näitä kuvia katsellessa mieli lepää ja voi suorastaan aistia ihanan tunnelman..

  • Reply Satu December 3, 2015 at 15:02

   Niin ja tosiaan.. täällä soi Tuiskun sijaan Samuli Edelmannin joululevy, joka on aivan valtavan hyvä!!!

   • Reply Rimma December 4, 2015 at 12:56

    Hahaha ihana! Pitääkin testata myös Samulin levyä 🙂

 • Reply Heidi / Auringonalla December 3, 2015 at 17:01

  Todella hienoja kuvia ja uskomaton tunnelma 🙂 Odotan jo niitä hetkiä, kun puut ja kaikki kasvit olisivat pakkaskuurassa ja olisi juuro tuollaista taianomaisen kaunista. Toistaiseksi (Oulussa) on satanut vain vettä ja räntää. Maa on sentään tällä hetkellä valkoinen, mutta tunnelma kuin märkä rätti.

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 12:57

   Arvaapas vain mitä täällä sataa tälläkin hetkellä taivaan täydeltä? No ei ainakaan lunta 😀 Ihan järkky sää ja en kestä, kun ei tule jo pakkasta. Kiitos Heidi! Nuissa hetkissä kyllä oli tunnelmak kohdallaan <3

 • Reply Tiina, Kinttupolulla December 3, 2015 at 20:00

  Hanuri <3

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 12:57

   Hän vain on <3

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle December 3, 2015 at 20:00

  Nämä on kyllä niin mahtavia kuvia kaikki, mutta etenkin eka ja vika. Ne on erityisen vangitsevia. T’ähän aikaan vuodesta onkin helppoa ratsastella niin auringonnousun kuin -laskunkin aikaan. 😀

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 12:58

   Hahah repesin! Ihan totta 😀 Ehtii saman tallipäivän aikana hyvällä tuurilla nähdä sekä auringonnousun että -laskun! 😀

 • Reply Tiramisuheidi December 3, 2015 at 21:18

  Niin maagisia kuvia! Näitä voisi tuijotella vaikka kuinka pitkään!

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 12:58

   Kiitos <3 Hetketkin olivat juuri sitä!

 • Reply Inka December 3, 2015 at 21:56

  Onnea uusillle hosteille, vuhuu! Ja nää kuvat on kyllä ihan uskomattommia. Hauskaa että jaoit nämä, sillä näin heppa-allergisena mulla ei olis mitään saumoja kokea tuommoista elämystä. Nyt edes virtuaalisesti!

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 13:00

   Kiitti Inka! <3 Ehkä me vielä joskus pumpataan sut täyteen allergialääkkeitä ja mennään yhdessä tallille!

 • Reply Arja / Haavematkoja December 3, 2015 at 22:15

  Ihania tunnelmakuvia, varmasti hienoja hetkiä nuo aamut hevosen kanssa! Ja onnea uusille IGTThosteille, mahtava juttu! 🙂

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 13:00

   Voi ne on niin hienoja hetkiä. Välillä kun tämä arki on niin hetkistä, niin tuolla hevosen kanssa luonnossa kyllä kiire unohtuu! 🙂 Kiitos Arja! <3

 • Reply Anna December 3, 2015 at 22:44

  Ooh mitä kuvia! Olen aina haaveillut oppivani kunnolla ratsastamaan. Hääpäivänä jäin melkein hevosen tallomaksi ja siitä jäi nyt ikävä kyllä semmoiset traumat että saa nähdä milloin uskallan seuraavan kerran lähietäisyydelle.

  Monen vuoden Australiassa asumisen jälkeen en kyllä vaihtaisi Suomen joulua mihinkään. Kun vain olisikin varaa lentää joka jouluksi Suomeen. Joulu lämpimässä ei vaan tunnu yhtään joululta!

  Ihanaa joulunodotusta 🙂

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 13:01

   Voi kauhea! Hevoset on isoja ja saaliseläiminä niiden kanssa kyllä saa tosiaan olla varovainen! On itselläkin monesti tullut melkoisia läheltäpititiltanteita, mutta onneksi tähän asti on selvitty ilman isompia vammoja. Ja voi mä uskon! Toissajoulu Ausseissa oli kyllä ihan absurdi, kun oltiin rannalla tonttulakit päässä 😀

 • Reply Henna /suurin onni December 4, 2015 at 00:11

  Instassa jo tuota ekaa kuvaa ihailin, että kuinka voikaan olla niin upea!! Ja loputkin on hienoja, tosi tunnelmallisia. Kyllä olet onnellinen, kun on luottoystävä, jonka kanssa jakaa nuo hetken (ja jonka vuoksi tulee lähdettyä niitä hetkiä ihmettelemään…) <3

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 13:01

   Kiitos Henna! Niin olen. Oikea onnenpekka <3

 • Reply Sanna December 4, 2015 at 11:13

  Hei Hou ja Wau mitä kuvia! Aivan mielettömiä. Ja tässähän tulee ratsaillekin taas kaipuu… <3

  • Reply Rimma December 4, 2015 at 13:02

   Välillä sitä onnistuu ottamaan sen puhelimen esiin just oikealla hetkellä! 🙂 Kiitos Sanna. Ei muuta ku ratsaille vaan.

 • Reply Ansku BCN December 4, 2015 at 21:40

  Hepan korvat <3. Satumaisia kuvia!

  • Reply Rimma December 5, 2015 at 10:28

   Hän on niin ihana karvakorva <3 Kiitos Ansku!

 • Reply Saana December 5, 2015 at 17:46

  Ihanan mystisiä nämä usvan koristamat maisemat! <3 Meillä on kyllä uskomattoman kaunis kotimaa, osaisinpa itsekin ikuistaa sitä kameroineni yhtä upeasti. Niin, ja onnea muuten teillekin hostaamistehtäviin! 🙂

  • Reply Rimma December 7, 2015 at 14:45

   Kiitos Saana! 🙂 Nämä kuvat on napattu kaikki kännykällä! Harvemmin tulee hevosen kanssa pidettyä kameraa matkassa, joten ei muuta kuin vain treenaamaan <3 Onneksi upeaa kuvattavaa täällä kotimaassa tosiaan riittää, vaikka tämä sade ja pimeys välillä ei siltä tunnukaan 😀

 • Reply Laura December 6, 2015 at 11:42

  Upeita kuvia! Vanhana heppatyttönä nyt tekis itsekin kovasti mieli päästä hevosen selkään. Ihana luottoystävä sulla 🙂

  • Reply Rimma December 7, 2015 at 14:45

   Kiitos! Voi niin hää on. Ihana ystävä 🙂

 • Reply Teea | Curious Feet December 6, 2015 at 18:04

  Vau mitä kuvia! Varmasti upeaa ja tyynnyttävää ratsastaa noin hienoissa maisemissa. En ole koskaan ratsastanut hevosella, mutta tässähän heräsi mielenkiinto. Olisi takuulla erilainen kokemus kokea luonto hevosen selästä. Varsinkin kun saisi mennä sen hevosen kanssa kaksin, mikä tosin ei taitaisi olla minulle mahdollista kovin nopeasti kun ei tuota ratsastuskokemusta tosiaan ole..

  • Reply Rimma December 7, 2015 at 14:46

   Se on kyllä jotenkin ihan erilaista! En oikein osaa kuvailla sitä fiilistä sen tarkemmin. Ehkä pitäisi joskus yrittää! 🙂 Jos oikein luottoratsu löytyy niin aika pianhan sitä yksikseenkin pääsee maastoilemaan, että ei muuta kuin testaamaan 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella December 7, 2015 at 20:20

  Aivan hengästyttävän kauniita kuvia <3

  • Reply Rimma December 8, 2015 at 20:51

   Kiitos Nella! <3

 • Reply Kiira / Lifelong adventure December 8, 2015 at 18:16

  Nää on niin maagisia kuvia, että huomaamatta jäin vaan tuijottelemaan näitä monttu auki. Ihan sairaan upeita fotoja!

  • Reply Rimma December 8, 2015 at 20:52

   Voi ihana! 🙂 Hetket oli kyllä todellakin juuri niitä! Maagisia.

 • Reply Annika | Travelloverblogi December 10, 2015 at 15:49

  Luonnon kauneutta ihan parhaimmillaan. Omat aamu-usvani olen ihaillut vain Keskuspuiston pellolla koiran kanssa aamulenkillä silmät puoliummessa. Ei päässyt ihan samanlaisiin fiiliksiin. Sitä lunta odotellessa onkin aika sitten suunnitella uusia IGTT-kuvioita! Huippua olla yhdessä mukana!

  • Reply Rimma December 11, 2015 at 09:05

   Varmasti aamu-usva Keskuspuiston pelloillakin on kaunis <3 Ja niin on! Ihan huippua! 🙂

  Leave a Reply