Joulutunnelmaan virittäytymistä Porvoossa

Kotimaanmatkailu
November 30, 2015
Porvoo

Lumi se antaa edelleen odotuttaa itseään (niin kuin eräs muukin, jota tulevalle joulukuulle odotellaan tässä osoitteessa aika malttamattomina), mutta koitin silti jo hakea hieman joulumieltä ja -tunnelmaa viimeviikkoiselta Porvoon päiväretkeltä. Kun niin ikään esikoistaan odottava kaverini Hanna ehdotti pistäytymistä Porvoossa, näin oitis loistavan tilaisuuden päästä kasvattamaan joulufiilistä vielä vähän Ikeankin jouluosastoa soppelimpaan ympäristöön. Tuona harmaana arkipäivänä Porvoossa pyöriessämme tuntui aika ajoin siltä kuin koko vanhakaupunki olisi toiminut vain meidän pienen retkemme yksityisnäyttämönä. Ja vaikkei sitä lunta ollut, niin onneksi joulusta henkivät valot ja pikkuputiikkien somistukset saivat mielen jo virittäytymään kohti joulutunnelmaa!

PorvooPB260027PB260025Porvoo, SkafferiPB260021 PB260022Porvoo, Skafferi

Porvoossa suuntasimme Hannan toiveesta ensitöiksemme teeostoksille Skafferiin, mikä olikin aivan ihana liike kaikkine söpöine purkkeine ja purnukoineen. Olisi tehnyt mieli ostaa kaikki hyllyt tyhjiksi! Tällä kertaa mukaan tarttui kuitenkin vain muutama ihana metallipurnukka LØV Organic -luomuteetä, ja pieni DIY-inspiraationsiemen suloisesti esille laitetuista hillopurkeista.

Skafferissa pyörittyämme päätimme suunnata Porvoon Paahtimolle aamukahville. Paitsi että itse vedin joulufiilaroinnit tuollakin kaakkoon ja tilasin kupillisen höyryävän kuumaa glögiä (jota on kyllä tullut kotonakin jo hörpittyä litratolkulla taivaallisten Annas Pepparkakoreiden kyytipoikana). Kuppi kuumaa ja mukavan hämärä kahvila toimivat kivana pikku taukona, minkä jälkeen taas jaksettiin lähteä kiertelemään lisää kauppoja ja ihastelemaan Porvoon tunnelmaa. Hämärä harmaa ilma teki oikeastaan aika suloisesti oikeutta tuolle pastelliselle kaupungille, jonne oli jo sytytetty jouluvaloja kulkijoiden iloksi.

PB260039 PB260040Porvoon paahtimoPB260043PB260046PB260063PorvooPB260050

Palloilimme (heh heh) rauhalliseen tahtiin pitkin mukulakivikatuja ja pistäydyimme sisään kaikkiin kivannäköisiin liikkeisiin. Poikettuamme  mm. Kretuliinissa (jonka saimme kuulla muuttavan muuten Helsinkiin) ja Brunbergin myymälässä oli kello jo yli puolenpäivän, mikä tarkoitti tietenkin lounasta! Valitsimme lounaspaikaksi viihtyisän ja suositun oloisen Zum Beispielin, jossa oli todella monipuolinen ja kohtuullisen hintainen lounaslista. Meidän molempien silmille pomppasi kuitenkin yksi annos ylitse muiden: itse paikan päällä tehty pasta, joka tarjoiltiin kera lehtikaalin ja oli maustettu valkosipuliseksi. Kuulosti aivan taivaalliselta, ja sitä se myös oli! Lounas kustansi 12€ ja oli aivan loistava hinta-laatusuhteeltaan. Hintaan sisältyivät myös tuoreet vastaleivotut leivät sekä salaatti, ja koko komeus huuhdottiin alas rosmariinilla ja kumkvatilla maustetulla vedellä. Jos nyt jotain jäätiin molemmat kaipaamaan, niin kyllähän siihen pastan kylkeen olisi aika kivasti sopinut lasillinen punkkua 😉

PB260052 PB260057 PB260058 PB260060 PB260061PorvooPB260069

Zum Beispieliä on kiittäminen myös siitä lopullisesta inspiraatiosta, mikä oli jo snadisti iskenyt Skafferin hillopurkeista. Ravintolassa komeili nimittäin hyllyllä myynnissä granaattiomenahilloa, mistä nappasinkin idean duunailla kyseisestä satokausiherkusta omat hillot jouluviemisiksi. Ajan kanssa syötyämme aloimme tehdä paluuta kohti Helsinkiä, ja paluumatkalla pitikin sitten poiketa vielä Ikeassa purnukkaostoksilla.

Koitin googlailla kotiin päästyäni valmista hilloreseptiä, mutta sopivaa ei löytynyt. Niinpä sovelsin reseptin omasta päästä hillosokeripussin suuntaviivoja seuraillen, ja keittelin ekan satsin eilen ensimmäisen adventin kunniaksi. Tuli muuten hyvää, ai että! Pitäisköhän vallan laittaa reseptiä jakoon muille joulua valmisteleville? 🙂

Huomaan siirtäneeni tänä vuonna ajatuksiani kohti joulua tavallista aikaisemmin. Yleensä olen kaivanut joulukoristeet kotona esille vasta joulukuun puolella, mutta tänä vuonna pienen tulokkaan saapumispäivästä epävarmana on ollut pakkokin aloittaa fiilistely ja varovaiset jouluvalmistelut hyvissä ajoin – jottei yhtäkkiä käykin niin, että kaikki on laittamatta ja huomaankin jo puuhaavani synnärillä pikkutonttua maailmaan. Huomenna päästään virallisesti joulukuun puolelle, ja mun puolesta se saakin jo ihan luvan kanssa saapua. Niin vauva kuin joulukin – vauva vielä mielellään ennen joulua <3

Seuraa blogia: Facebook | Instagram | Bloglovin’

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi November 30, 2015 at 09:42

  Ooh ihana Porvoo! <3 Aika onnekas olen kun mulla on tällainen kotikaupunki. 🙂

  • Reply Laura November 30, 2015 at 12:19

   No se on! Aina yhtä kaunis, oli kesä tai talvi <3 Kyllä oot tosiaan onnekas kun siellä saat asustaa! ^^

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle November 30, 2015 at 10:06

  Porvoo on kyllä ihana! Mutta miten hurjaa, että olette olleet liikkeellä päivällä, kun kuvista päättelisi, että olette olleet alkuillasta. Ihan uskomatonta tämä marraskuun pimeys. :O Zum Beisbielille peukutukset täältäkin!

  • Reply Laura November 30, 2015 at 12:21

   Älä muuta sano, me tuota pimeyttä taivasteltiin kanssa. Se lumi tekis niin ison vaikutuksen, jos sitä tulis nyt ees vähäsen! Mut onneks nuo valot toi ihanaa tunnelmaa 🙂

 • Reply Inka November 30, 2015 at 16:52

  Ihanalta kuulostaa tuo teidän päivä, ja granaattiomenahillo kuulostaa kans ihan hemmetin hyvältä! Mää en oo vielä ees ostanu yhtään granaattiomppua kun kaikki vastaan tulleet on olleet israelilaisia, mutta ehkä tässä kauden edetessä niitä tuodaan Suomeen muualtakin. Ja vitsi on muuten tyylikkät nuo kengät!!!

  Ihana Porvoo, mää oon käyny sielä vaan kesällä mutta kyllä tuo talviasukin näyttää aika kivalta! Vielä kun saatais sitä lunta…

  • Reply Laura November 30, 2015 at 22:27

   Granaattiomenahillo ON ihan hemmetin hyvää! Kunnon satokausiherkku, ei muutaku tekemään! ^_^ Mä laitoin siihen lisäks vadelmaa ja omenaa ettei tarvinnut ihan kahden kilon verran koputella siemeniä granaattiomenoista 😀

   Kengät on kyl myös supermukavat jalassa! Jaksoi hyvin tallustaa niillä 🙂 Ja kannattaa teilläkin vaikka napata joskus bussi alle ja hilpaista Porvooseen päiväseltään, siellä on niin nättiä! Varsinki sit kun se lumi tulee…

 • Reply Ansku December 3, 2015 at 05:56

  Ihana retki! Voi kun tuo Porvoo olisi hitusen lähempänä.

  Täällä poika päätti tulla maailmaan jo viime viikolla ennen 38. raskausviikon täyttymistä. Toivottavasti teidänkään pikkuinen ei odotuta enää pitkään. On tämä vaan ihmeellistä ja ihanaa aikaa!! ❤️

  • Reply Laura December 3, 2015 at 09:00

   Voi että, miten ihania uutisia! <3 Onneksi olkoon niin kovasti!! Voikun päästäis itsekin jo näkemään oma pieni <3 Ihanaa vauvantuoksuista joulua teille, on vähän spesiaalimmat pyhät edessä <3

 • Reply Nita December 3, 2015 at 16:26

  Repesin totaalisesti tuossa “Palloilimme” kohdassa! 😀 Kaikkea hyvää loppuraskauteen ja tottakai tsempit synnytykseen sitten kun sen aika on! <3

  • Reply Laura December 3, 2015 at 19:40

   Joo, eiks ollu aika hyvin tilannetta kuvaava ilmaisu 😀 Kiitos tosi paljon tsempeistä, niitä varmasti tarvitaan!! <3

 • Reply Unnukka December 4, 2015 at 14:21

  Oi, onpa kaunista! Mä en ole koskaan käynyt Porvoossa, mutta taidankin laittaa sen ensi vuoden reissuhaaveet – listalle 🙂

  • Reply Laura December 4, 2015 at 16:42

   No ehdottomasti laitat, jos et oo kerta koskaan käynyt! Käykääs vaikka ihanalla yön yö minilomalla romanttisesti kaksistaan ^_^

  Leave a Reply