Ensilumi

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
November 23, 2015

Muistan oikein hyvin, kuinka jännittävää aikaa se oli. Aamuisin ehdin hädin tuskin unihiekkoja karistella silmistä, kun asianlaitaa piti rynnätä ikkunasta tarkistamaan. Joko nyt? Joko valkoinen vaippa olisi peittänyt syksyn harmauden alleen, tehden samalla joulun odotuksesta jotenkin konkreettisempaa? Onneksi se joka vuosi ehti Kainuun korpiin ennen pukkia. Ensilumi.

Lauantaina se oli satanut Hämeenlinnaan, jonne eilen suuntasimme kulkumme. Meidän pienen flunssailijan vuoksi viikonloppu Berliinissä vaihtui suomiretkeilyyn, mutta ihan kiva näinkin. Päästiinpähän todistamaan heti tuoreeltaan mummulamatkalla tätä talvista ihmemaata. Kyllä se Saksa odottaa.

Tämä olikin ihka ensimmäinen kerta, kun poika pääsi kosketuksiin lumen kanssa. Ensin se tietysti Espoon kasvattia hieman jännitti, mutta hetken ihmettelyn jälkeen jätkä omaan tuttuun tyyliinsä olisi rohkean ennakkoluulottomasti sukellellut nietoksiin pää viidentenä jalkana. Ei kuitenkaan viitsitty antaa nuhayskän rippeistä kärsivän pojan montaa minuttia kauempaa paksusta vaatekerroksesta huolimatta kinoksissa pyöriä, vaan jätimme lumileikit seuraavaan kertaan ja jatkoimme matkaamme näköalatasanteelle ihailemaan valkoiseen pukuun verhoutunutta Hämeenlinnan ylpeyttä, Aulangon luonnonsuojelualuetta.

Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-21Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-3Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-22Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-1 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-5 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-4Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-7Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-2 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-10 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-6 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-9 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-12 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-13 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-14 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-17Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-11 Ensilumi_Aulanko_Hämeenlinna-16

Aulanko on puistoineen, järvineen ja metsineen ihan uskomattoman kaunis niin kesällä kuin talvellakin. Mielestäni näihin maisemiin kiteytyy oikea suomalaisuuden perikuva, sinivalkoinen sielunmaisema. Nyt nuoskaisen lumikuorrutteen painaessa puiden huurteisia oksia kumaraan, tuntui siltä, kuin koko rikkumattoman hiljainen tienoo olisi täynnä jotain magiaa.

Ja ehkä se olikin. Nimittäin ensilumen taikaa.

Valoisaa ja pakkasen puraisemaa uutta viikkoa ystävät!

Seuraa blogia: Facebook | Instagram | Bloglovin’

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin November 23, 2015 at 10:07

  Lumiset puut ja punaiset posket, ihana talvitunnelma. Kai juniori sai kuitenkin lunta maistaa jo? Sehän oli lapsena ihan parasta 😀

  • Reply Rimma November 23, 2015 at 10:09

   Kyllä se taisi sitä kourallisen kahmaista kitusiinsa 😀 Mitä nyt nuilla jäykillä toppakinttailla repu onnistui! ^_^ Ja postauksessa sun kotimaisemat, ihan kirjaimellisesti!

 • Reply Inka November 23, 2015 at 10:47

  Ihanalta näyttää, ja voi vitsi mää kaipaan lunta! Oulussa sitä on vissiin jo ihan kunnolla, niin tuntuu kyllä pohjosen kasvatista kaljulta olla lumettomassa etelässä. Jospa se pian täälläkin olis maa ihan kunnolla valakosena!! Siihen saakka pitää hakea fiilistä näistä kuvista.

  • Reply Rimma November 23, 2015 at 11:20

   I feel you sis! Niin kaipaan minäkin. Oli oikeesti ihana herätä tänään aamulla, kun meillä ainakin täällä Espoossa oli neljä astetta pakkasta ja maanpinnassa ohut lumikuorrute <3 Toivotaan, että täälläkin kohta tupruttaa ja saadaan valkoinen joulu! 🙂

 • Reply Maarit November 23, 2015 at 11:44

  Näyttää kauniilta! En ole koskaan käynyt Aulangolla. Pitäisi kyllä mennä joku kerta! Tekisi jopa mieli sanoa, että kauniimman maiseman saitte Aulangolta kuin Berliinistä. Suomi vaan on! <3

  • Reply Rimma November 23, 2015 at 20:29

   En minäkään olisi varmaan käynyt, jollei Jani olisi Hämeenlinnasta kotoisin! Ihana paikka. Suosittelen, jos joskus sattuu reitin varrelle 🙂 Ja olet ihan oikeassa. Suomineito vaan on niin <3

 • Reply Jenna / With huge passion for life November 23, 2015 at 11:46

  On kyllä niin kaunista, ettei mitään järkeä! Aulangolla ei ole tullut hetkeen käytyä. Pitäisikin joku viikonloppu poiketa. Tuli kans mieleen, että paljon juniori ehti maistelemaan lunta tuon teidän retken aikana ;D

  • Reply Rimma November 23, 2015 at 20:30

   Miten tuo ensilumi tuokin jotenkin ihan uskomatonta taikaa maisemaan kuin maisemaan? Kyllä etenkin näin alkutalvesta sitä lunta odottaa innolla, kun taas tuossa maaliskuun korvilla ei malttaisi odottaa sen sulamista… Ja oi kyllä, hän maisteli ja paljon 😀

 • Reply Nita November 23, 2015 at 12:39

  Oi lunta! Ihana fiilis näissä kuvissa! <3 Koko viikonlopun kattelut kateellisena somea, kun kaikki päivittää lumikuvia eikä mun hoodeilla ole yhtään mitään! 😀

  • Reply Rimma November 23, 2015 at 20:31

   Kiitos Nita! 🙂 No sanos älä muuta! Itsekin olin vielä perjantaina vähän kateellinen lumifiilistelystä, mutta sainpas itsekin osani! ^_^

 • Reply sarsa November 23, 2015 at 15:00

  Itselläni on ollut suunnitelmissa lähteä ulkoilemaan Aulangolle täältä noin 100 km päästä jo pari viikonloppua, mutta vielä se on jäänyt tekemättä. Niin kivoja kuvia ja maisemia, joten pakko se reissu on toteuttaa lähitulevaisuudessa. ; )

  • Reply Rimma November 23, 2015 at 20:31

   Sata kilometriä meilläkin sinne tuli matkaa ja ihan varmasti oli kannattava reissu! Niin ihanan hiljaista ja rauhallista. Sekä tottakai, kaunista. Ei muuta kuin menoksi! 🙂

 • Reply Erika November 24, 2015 at 14:04

  Miten ihanan talvisia kuvia! 🙂

  • Reply Rimma November 25, 2015 at 10:08

   Kiitos Erika! Nyt kun täällä Espoossa katsoo ulos ikkunasta, niin talvinen maisema on haalea muisto vain 😀

 • Reply Maarit Johanna November 24, 2015 at 14:14

  Mie luulin, että meillä on nättiä! Mutta vitsi mitkä kuvat ja talvinen fiilis näkyy näistä. Ja teidän suloisesta pienestä 🙂

  • Reply Rimma November 25, 2015 at 10:09

   Kiitos Maarit! Teillä on taatusti siellä nätimpää, kuin Espoon +5 astetta ja vesisade! Mä en kestä! Haluan pohjoiseen ja TALVEN! 😀

 • Reply Milla - Pingviinimatka November 24, 2015 at 17:43

  Oi miten ihanan näköistä! Voi kunpa tänä talvena tulis ihan oikeasti valkoiset kinokset stadiinkin ? Onneksi sentään ovat pistäneet hösseliksi valojen kanssa, niin on edes vähän valoa lunta odotellessa.

  • Reply Rimma November 25, 2015 at 10:09

   No kunpa saatais! Tämä on meidän perheen eka joulu stadissa ja vähän jo ahdistaa ajatus harmaasta/mustasta joulusta! Tilauksessa olisi siis lunta ja pakkasta! ^_^

 • Reply hanna November 25, 2015 at 14:49

  Kääk, oon tehnyt ruispiparit ohjeellasi siitä asti kun reseptin julkaisit, nyt piparihammasta taas kolottaisi mutta en löytänyt reseptiä arkistojen kätköistä. Olisiko mahdollista saada uusintaa, please?! 🙂

  • Reply Rimma November 25, 2015 at 18:14

   Haha voi ei! Ehkä pitää tehdä joku jouluinen postaus tässä joku päivä, sillä tuo vanha postaus on kadonnut teille tietämättömille! ^_^

  Leave a Reply