Pohjois-Espoon helmi on nimeltänsä Luukki

Kotimaanmatkailu
October 16, 2015

Sunnuntaina oli huikea sää. Samanlaisesta auringon ilottelusta olemme saaneetkin nauttia näin syksyllä vähintään koko sateisen kesän edestä! Voisiko täydellisempää retkeilykeliä ollakaan, kuin kirpsakka kymmenisen astetta mittarissa ja pilvettömällä taivaalla ystävämme aurinko? Just nyt en keksi, jotta voisi. Ja koska käsillä oli viikon ainoa koko perheen yhteinen vapaapäivä, oli päätös soijamakkaran paistosta luonnonhelmassa sitä myöten taputeltu.

Niinpä pakattiin eväät reppuun, poika haalarin kera rattaisiin ja auton keula kohti erämaata. Tuttuun tapaan suuntana oli Nuuksio, mutta viime hetkillä teimmekin päätöksen vierailla kansallispuiston sijaan sen ylängön laitamille Luukkiin, jossa olin aiemmin samalla viikolla ollut valokuvauskeikalla. Luukin kartanon pihasta alkava 8 kilometrin mittainen ulkoilutie on leveä ja helppokulkuinen, joten ulkoilemaan pääsi näppärästi myös rattaissa istuvan naperon kera.

Luukki EspooLuukki Espoo-5Luukki Espoo-2Luukki Espoo-10Luukki Espoo-3Luukki Espoo-4Luukki Espoo-9Luukki Espoo-6Luukki Espoo-8Luukki Espoo-7Luukki Espoo-11

Maisemat reitillä ovat kyllä kerrassaan upeat, sillä tie mutkittelee alueella sijaitsevien seitsemän lammen rantoja pitkin. Tällä kertaa me ei tosin kierretty koko reittiä, vaan kävelimme Kaita- ja Halkolammen laitamia pitkin kohti Halkolammenojan auringossa kylpevää nuotiopaikkaa, joka pikkuisen reitiltä poikkeavan sijaintinsa vuoksi oli oikein rauhaisa valinta. Oli todella ilahduttavaa nähdä, että ulkoilualue suorastaan kuhisi muitakin kauniin sään houkuttelemia kaupunkilaisia, joten mikäli ihan sellaista hiiskumatonta luonnonrauhaa halajaa, ehkä kannattaa poiketa merkityltä ulkoilureitiltä metsäpoluille.

Sain blogin kautta maisteltavaksi Yosan uutta maidotonta herneprodella kyllästettyä sport-välipalaa, joten makkaroiden ja höyryävän kuuman kaakaon lisäksi meillä oli eväksinä pari sellaista. Tykättiin molemmat niiden marjaisesta mausta paljon enemmän, kuin Yosan aikasemmista sport-makuversioista. Veikkailen että näitä tulee jatkossakin kiirepäivinä haukattua nopeaksi välipalaksi, ihan vaikka vain vaihtelun vuoksi ja korvikkeeksi suosikeilleni pähkinöille. Ollaan tuon armaan mieheni kanssa molemmat melkoisia nälkäkiukkuajia, joten kokemus on opettanut pitämään jonkin sortin energiapitoista naposteltavaa aina mukana. Aika näyttää seuraako perheen tuorein vahvistus vanhempiensa jalanjälkiä.. Hieman viitteitä moisesta äkkipikaisuudesta on kyllä tässä kuukausien varrella itseasiassa jo saatu, joten uhmaikää odotellaan vähän kauhun sekaisin tuntein.

Luukki Espoo-23Luukki Espoo-16 Luukki Espoo-13 Luukki Espoo-14 Luukki Espoo-15 Luukki Espoo-22Luukki Espoo-12 Luukki Espoo-17 Luukki Espoo-18Luukki Espoo-19 Luukki Espoo-21Luukki Espoo-20Luukki Espoo-24

Useat Helsingin seutulinjat ja Espoon sisäiset bussit kulkevat ihan Luukin kartanon kupeesta, joten vaikkei omaa autoa omistaisikaan, ovat nämä maisemat suhteellisen helposti saavutettavissa jopa Helsingin keskustasta käsin. Joten ei muuta kuin viikonloppuna eväät reppuun ja kohti metsiä eikös!

Itsehän törötän tällä hetkellä pojan kanssa junassa matkalla kohti pohjoista. Viikonloppu hurahtaa ensin työn ja ystävien merkeissä Oulussa, josta suuntaan sunnuntaina armaisiin kotimaisemiin Kainuuseen. Ensi viikon aionkin pyhittää korpimaisemille ja chillailulle, jotenkin tämä hektinen syksy ansaitsee rauhallisen päätöksen ja omatkin akut kunnon latautumisen kohti tulevia koitoksia.

Leppoista ja ah niin rentoa viikonloppua kamut!

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Henna /suurin onni October 16, 2015 at 08:27

  Ai te ootte molemmat nälkäkiukkuajia 😀 Meillä vain minä, mutta taidan olla kahden edestä… Kauniita kuvia jälleen, toivottavasti mekin ehdittäis Töölönlahtea pidemmälle ihastelemaan ruskaa, nyt on vaan molemmat pojat flunssassa :/ Ihanaa pohjoista teille!

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:36

   Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin ja pääsitte nauttimaan viikonlopun aurinkoisesta kelistä! Täällä pohjoisessa on ruska ja ohi, eli melkoisen harmaata 😀

 • Reply Nita October 16, 2015 at 08:40

  Muistan käyneeni Nuuksiossa joskus, ömmm sanoisinko nyt vaikka että, kymmenen vuotta sitten… oho 😀 No, mutta näistä sun kuvistas tuli kyllä sellainen fiilis, että tuonne olisi joskus päästävä, ja jotenkin tuo syksyinen maisema ja aurinko… Toimii!! 🙂 Ja tuo kuva pikkumiehestä istumassa rungon vieressä… en kestä, niin ihana! <3

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:38

   Nuuksio on kyllä ihana, mutta oi kyllä suosittelen myös visiittiä Luukissa! Helposti ovat molemmat kyllä saavutettavissa Helsingistä käsin 🙂

 • Reply Jenna October 16, 2015 at 09:11

  Luukissa en ole vielä käynyt, mutta tämän postauksen jälkeen sinne on päästävä. Upeat maisemat! Ihana retki teillä 🙂

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:39

   Oli ihana retki! Onneksi päästiin käymään. Vahva suositus!

 • Reply Tiina, kinttupolulla October 16, 2015 at 09:28

  Suomen metsät, lammet ja nuotion äärellä istuskelu <3 Ja huomasitko muuten, että sun päässä on sydän tokavikassa kuvassa 😀

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:40

   En huomannut! Totta <3 Joo. Nämä on kyllä niitä elämän ja arjen tähtihetkiä.

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams October 16, 2015 at 14:49

  Ruskaretkeily näin lempparivuodenaikaan on kyllä ihan parhautta. Tuon kuksan puisen tuoksun yhdistyneenä syysilmaan voi melkein haistaa näistä kuvista 🙂

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:43

   Ei voita kuksaa ja sen tuoksua retkinuotiolla mikään! <3

 • Reply Inka October 17, 2015 at 06:30

  Näyttääpä kivalta tuo teidän metsäseikkailu. 🙂 Mää kävin viime keväänä Luukissa, mutta pimeällä. 😀 Ehkä ens kerralla vois valkata ajankohdan vähän paremmin, niin näkis myös maisemia!

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:44

   Joo ehkä vois olla ihan hyvä idis! Herää kyllä väistämättä kysymys, miksi olit siellä pimeällä? 😀

   • Reply Inka October 19, 2015 at 17:58

    Haha, kieltämättä ihan hyvä kyssäri! 😀 Meillä on perinteisesti siellä kevätkauden päättäjäiset, joten pitää ensi keväänä mennä riittävän ajoissa!

    • Reply Rimma October 21, 2015 at 14:54

     Joo ihan hyvä idea! :F

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. October 17, 2015 at 14:17

  Luukki on kyllä kiva. Olen vetänyt siellä pari maastolenkkiä. Maisemat ei musta ole ihan yhtä upeat kuin Nuuksiossa, mutta oikein nätti paikka tämäkin. Huikea juttu muuten, että Luukissa pääsee liikkumaan noin kivasti myös rattaisen kanssa. Iso plussa!

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:45

   Nuuksiossa on kyllä kaunista ja se pisin kierros ihanan rauhallinen, mutta Luukki toi mukavaa vaihtelua meidän lähiretkikohteisiin 🙂

 • Reply Ida October 17, 2015 at 20:11

  Hienoja kuvia taas kerran! 🙂 Tuli hyvä mieli, kun katselin teitä pienokaisenne kanssa ^^

  • Reply Rimma October 18, 2015 at 12:46

   Kiitos. Ihanasti sanottu! Hän on kyllä elämämme ehdoton tähti ja kapelimestari 😀

 • Reply Grillikauden avaus kevätretkellä - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi April 11, 2016 at 08:27

  […] yhdellä iskulla kuvankauniissa Espoon Luukissa. Rimman perheelle Luukin ulkoilualue olikin jo ennestään tuttu, mutta Laura ei ollut vielä koskaan asikaisemmin käynyt käynyt siellä, ja nyt voikin vain […]

 • Leave a Reply