Metsäretkikin voi olla suuren suuri seikkailu

Kotimaanmatkailu
September 21, 2015
Espoon keskuspuisto

Havunneulasten peittämä sammalmätäs rapisee pienten polvien alla. Poika, joka on hetki sitten oppinut konttaamaan, on ensimmäistä kertaa tutkimassa omin voimin takapihaltamme avautuvaa metsikköä. Aurinko on juuri laskemassa korkeiden mäntyjen taakse ja ilmassa tuoksuu syksy. Ollaan me oikeita onnenpekkoja. Heti Nuuksion jälkeen Espoon suurin puistoalue alkaa suoraan kotioveltamme, joten tänne jopa 110 vuotta vanhojen puiden kuiskuttelemaan rauhoittavaan vihreyteen on joka kerta yhtä rentouttava sukeltaa. Vielä ei ole ruska liiemmin tavoittanut näitä Keski-Espoon korpia, mutta ehkäpä tänä vuonna pääsemme todistamaan ennennäkemätöntä värien ilotulitusta.

Viivymme metsässä samoillen pitkän tovin. Maailmaa silmät suurina ihmettelevän lapsen myötä jokaisesta ulkoilukerrasta on tullut suuri seikkailu ja minä kerron hänelle luonnosta kaiken sen, minkä osaan. Tässä on kääpä, nuo punaiset pallerot sen sijaan puolukoita, nämä pistelevät kaverit ovat havunneulasia ja tämä harmaa tässä on porojen ruokaa eli jäkälää. Odotan oikeasti jo innolla sitä aikaa, kun hän alkaa kysyä ja keskustella. Tällä hetkellä osoitellaan sormella, tunnustellaan käsillä ja tietysti laitetaan suuhun. Eilisen metsäretken maistelusaldo oli kaksi keppiä, kivi, kolme käpyä, kourallinen havunneulasia, yksi vetoketju miehen takista sekä oma kenkä.

Syysmetsä-17 Syysmetsä-20 Syysmetsä-1 Espoon keskuspuistoSyysmetsä-6 Syysmetsä-13 Syysmetsä-11 Espoon keskuspuistoSyysmetsä-7 Syysmetsä-4 Espoon keskuspuistoSyysmetsä-10Syysmetsä-2 Syysmetsä-21Syysmetsä-3 Espoon keskuspuisto

Just nyt en keksi parempaa tapaa rentouttaa mieltä ja hankkia energiaa uuteen viikkoon, kuin metsässä samoilu. Tämä on myös yksi elämäni tärkeimmistä asioista ja suurimmista voimavaroista, jonka toivon poikanikin vielä ajan myötä omaksuvan. Nimittäin rakkaus luontoon.

Aurinkoa viikkoonne kuomaset!

EN // Love and cherish the nature.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Laura R. September 21, 2015 at 07:32

  Ihania kuvia <3 Mekin käytiin eilen tutustumassa illan kähmeissä omiin uusiin lähmetsiin ja voi kyllä, ei ole suomalaisen luonnon ja sen tuoksun voittanutta!

  • Reply Rimma September 22, 2015 at 06:02

   Ei ole ei! Kyllä teilläkin on siellä metsissä hyvä tulevan pikkuisen kanssa samoilla ^_^

 • Reply Laura/My post-University life September 21, 2015 at 09:11

  Ihana nallehattu- ja poika 🙂 Metsässä on kyllä ihan parasta samoilla, varsinkin näin syksyisin!

  • Reply Rimma September 22, 2015 at 06:02

   Osuit asian ytimeen! Sitä tuoksua ja tunnelmaa ei voita mikään 🙂

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. September 21, 2015 at 10:18

  Metsässä on niin hyvä olla. Olen yhtä onnekas kuin te, Espoon metsät alkavat kotiovelta ja samoiltavaa riittää useiksi tunneiksi. Parasta. Meillä pieni koira tekee metsään viikko viikolta pidempiä tutkimusmatkoja, talvella päästään patikoimaan jo ihan kunnolla!

  • Reply Rimma September 22, 2015 at 08:54

   Ollaan kyllä onnekkaita! 🙂 Ja voi ihana pieni pentunen. Vuoden päästä teilläkin on jo ihan eri meininki metsäretkillä!

 • Reply Elina September 21, 2015 at 13:35

  Suloinen pieni retkeilijä <3 Syksyisen raikkaassa metsässä samoilu tekee kyllä terää.

  • Reply Rimma September 22, 2015 at 08:54

   Niin tekee ja hän on <3

 • Reply Henna /suurin onni September 21, 2015 at 18:36

  Hieno metsä, hieno pipo ja satahieno pieni poika ♥ Ootte ihania, ja just oikeissa puuhissa!

  • Reply Rimma September 22, 2015 at 09:53

   Pipo on lahja ystävältä! Se on kyllä hassun hauska 🙂 Pus! <3

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista September 21, 2015 at 19:34

  Ihan selvä Metsän Poika, sankar jylhän kuusiston 🙂

  • Reply Rimma September 22, 2015 at 09:53

   Oi kyllä vain! 🙂

 • Reply Nita September 22, 2015 at 03:27

  Ihania kuvia <3 Pienen lapsen ihmettely ja into meille niin tutuista, tavallisista asioista on jotakin todella suloista!! <3

  • Reply Rimma September 22, 2015 at 09:53

   No sanos elä muuta! Jokainen päivä on todellakin suuri seikkailu ^_^

 • Reply Satu September 28, 2015 at 09:59

  Ihana tunnelmallinen postaus! Rakkautesi luontoon välittyi niin tekstin kuin kuvienkin kautta. Samaa tunnetta tunnen itsekin. Luonnossa sielu lepää. <3 Vietimme viikon pohjoisessa hämmästellen luonnon kauneutta ja hiljaisuutta, ja voi että se teki niin hyvää!

  • Reply Rimma September 28, 2015 at 10:41

   Kiitos Satu! Olet asian ytimessä. Luonnossa sielu lepää ja onkin siksi niin tärkeää omilla toimillaan koittaa suojella tätä meille jokaiselle ainutlaatuisen tärkeää osaa maapallosta.. Kuulostaa pohjoisen reissu ihan parhaalta! Minäkin odotan niin innolla, että muutaman viikon päästä pakataan pojan kanssa reppu ja suunnataan pohjoiseen kotiin <3

 • Reply Kevättä ilmassa pääsiäsretkelläRIMMA + LAURA -matkablogi March 29, 2016 at 11:39

  […] Olen kirjoittanut aiemminkin siitä, miten vaikkapa pieni retki lähimetsään voi olla suuren suuri seikkailu, etenkin jos sitä katsoo lapsen silmin. Siltä se tuntui tälläkin kertaa, kun yhdessä pojan kanssa ihastelimme vedenpinnalla välkehtiviä auringonsäteitä ja rantakaislikossa polskivia sorsia, joutsenia ja hanhia. Tutkimme tennarit vieretysten metsän kahisevia lehtipinoja, kantelimme erimallisia keppejä ja ihan vain fiilistelimme keväistä tunnelmaa. En malta odottaa sitä, kun luonto alkaa ihan oikeasti herätä talviuniltaan ja tienoot täyttyvät kasvien luomasta väriloistosta, pikkulintujen laulusta sekä kaikenmaailman pörriäisistä. Meidän poika osaa jo sanoa jonkin verran sanoja ja yhden niistä merkityksen hän tulee kohta ymmärtämään entistä paremmin. Kukka. […]

 • Leave a Reply