Kesän helteisimmät hetket Sveitsin Valasjärvellä

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
September 18, 2015

Syysmyrsky Henrin riepotellessa kellastuneita lehtiä pihakoivuista ajattelin näin perjantain kunniaksi palata meidän viime kesän helteisimpiin hetkiin. Ja ihan oikeasti jos totta puhutaan, niin niitä hellepäiviä ei meikäläisen kohdalle sattunut kovinkaan montaa! Silloin kun Helsingin kulmilla oli kuuma, minä huitelin pohjoisessa sääskensyöttinä paria hassua poikkeusta lukuunottamatta. Näistä satunnaisista lämmönhetkistä kyllä pojan kanssa nautittiinkin täysin rinnoin vesileikkien parissa, sillä vastoin äidin ennakko-odotuksia, jätkästä on kuoriutunut varsinainen vesipeto! Itsehän tunnetusti pelkään hai- tai vähintään haukihyökkäystä myös uimahallissa, joten ihan en kirkkain silmin lähtisi väittämään vettä omimmaksi elementikseni, mutta onneksi poika on tullut tässä suhteessa enemmän isäänsä.

Esimakua lämmöstä saatiinkin jo Sveitsissä toukokuussa, kun matkalla Tschappinaan stoppasimme evästauolle turkoosina kimmeltävän Walenseen, kotoisasti Valasjärven, rantamille. Walensee on kapea vuorten välissä sijaitseva järvi, jota on suhteellisen hankala missata ajellessa 3-tietä Zürichistä itään tai toisinpäin. Muistan jo ihka ensimmäisellä Sveitin reissullani meidän pysähtyneen ihailemaan tätä silmiä häikäisevän kirkasta vesistöä ja ihan yhtä upealta järvi näytti näin reilut kuusi vuotta myöhemminkin.

Walensee Sveitsi Switzerland Walensee Sveitsi Switzerland Walensee Sveitsi SwitzerlandWalensee Sveitsi Switzerland Walensee Sveitsi Switzerland Walensee Sveitsi Switzerland Walensee Sveitsi Switzerland Walensee Sveitsi Switzerland

Tuona kuumana päivänä oli kuitenkin järvivesi sen verran hyistä, että jätettiin vauvan iltapulahtelut toiseen kertaan, vaikka pikku-miehellä päällä olikin uimiseen hyvin soveltuva Reimalta blogin kautta testiin saatu aurinkosuojakertoimellinen asu. Aiemmin olikin puhetta niistä seikoista, jotka vauvan kanssa reissatessa on hyvä ottaa huomioon ja piltin(kin) terveydelle haitalliselta UV-säteilyltä suojautuminen on ehdottomasti näistä yksi tärkeimmistä. Männä kesä oli omalla mittapuullani sen verran viileähkö, että melko pitkälle pärjättiin lapsen auringolta suojaamisessa varjon lisäksi ihan pitkillä hihoilla ja lahkeilla, mutta esimerkiksi kuumemmissa rantsuolosuhteissa nuo UV-suojatut pukineet tulevat tarpeeseen.

En tiedä mikä nuissa vuoristojärvissä niin kiehtoo. Ehkä se on tuo jylhien tönkyröiden ja kirkkaiden vesien luoma eeppinen kombo, mutta näitä maisemia jos jotain tulee täällä armaassa Suomineidossa aika ajoin ikävä. Pitänee pikkuhiljaa alkaa suunnitella uutta pyrähdystä Alppien katveeseen niin saa taas vuorikiintiöt hetkeksi täyteen. Seuraava keikka tullee olemaan talviaikaan, joten suosituksia hyvistä (helpoilla ja tunarivarmoilla rinteillä varustetuista) laskettelukohteista otetaan lämmöllä vastaan!

Mukavaa viikonloppua kamut!

EN // We spent one of the warmest days of this past summer in Walensee, Switzerland. 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle September 18, 2015 at 12:27

  Ah, mitä vuorimaisemia <3 Hellekin tekisi gutaa, kun tuuli tuivertaa pihalla ja tekisi mieli kääriytyä vain peiton alle.

  • Reply Rimma September 18, 2015 at 13:27

   Helle ja vuoret kyllä maistuis just nyt! 😀 Terkkuja vällyjen välistä… ^_^

 • Reply Laura September 18, 2015 at 12:47

  Oi Sveitsiin olenkin halunnut jo jonkin aikaa eikä nää kuvat ainakaan vähennä intoa!

  • Reply Rimma September 18, 2015 at 13:28

   Sveitsi on kyllä ihan mieletön kohde! Suosittelen kaikella lämmöllä 🙂

 • Reply Nita September 19, 2015 at 18:10

  Vuoret… Niissä on kyllä jotain tosi maagista! ?

  • Reply Rimma September 20, 2015 at 17:28

   Niin on! <3

 • Reply Johanna September 29, 2015 at 19:33

  Suosittelen suuntaamaan Vorarlbergiin, Itävaltaan ihan rajan toiselle puolelle! Rinteitä riittää kyllä niin sukset jalassa syntyneelle kuin sunnuntaisuksijallekin. Ihan puolueetonta mun mainonta ei tosin ole – asun täällä. 😀 Mutta! Vuoria ja eeppisiä maisemia voin taata myös Itiksen puolella, ehkä laskettelusta haaveilevan kukkarollekin Sveitsiä suopeampi matkakohde. Vorarlbergin kautta voi sujahtaa myös Tirolin puolelle, jossa upeita resortteja löytyy.
  Jos päädytte tulemaan tänne meille päin, voin kerätä listan parhaista laskettelukohteista ja suositella tarvittaessa myös yöpaikkoja, ravintoloita ja muuta tekemistä. Itselläkin on tullut sukseiluun tauko raskaanaolon, sittemmin lapsen ja sitä ennen useiden vuosien ulkomaillaoleilun jälkeen, mutta alaspäinhän pääsee aina! 😀
  – Se toinen Kainuun tyttö Johanna

  • Reply Rimma October 2, 2015 at 06:20

   Kiitos kovasti vinkeistä! Kyllä olen monesti miettinytkin laskureissua Itävaltaan, mutta meillä kun on perhettä ja näin ollen majoitus Sveitsissä, mennään varmastikin tälläkin kertaa siksi sinne 🙂 Mutta pistän tämän ehdotuksesi ilman muuta korvan taakse!

 • Reply Sunna October 25, 2016 at 13:51

  Vietettiin tuolla äidin kanssa toissakesänä aivan uskomaton, helteinen ja kaunis viikonloppu telttailleen, uiden ja patikoiden. Ei voi edes sanoin kuvailla, miten ihanaa meillä oli! Viileää vettä, polttava aurinko, puiden varjo vaelluspoluilla ja utuiset auringonlaskut vuorenhuippujen taakse. Vankka suositus leirintäalueelle – aika harvalla camping-alueella on tuollaista rantaa.

  • Reply Rimma October 25, 2016 at 15:46

   Ai että kuulostaa ihan täydelliseltä! Pistetään ehdottomasti korvan taakse, sillä road trip nuihin maisemiin on taas ensi kesälle ajatuksissa! Ehkä siis pääsemme testaamaan saman huudit vielä paremmalla ajalla 🙂

  Leave a Reply