It ain’t over – till it’s over: paluu Balkanilta

Eurooppa
September 10, 2015

Lähestulkoon kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin kuin eilen Facebook-päivityksessäkin haikeana totesin. Niinpä päättyi myös meidän ihan mahtava kesälomareissumme Balkanilla, jolta kotiuduimme viime yönä takaisin tänne viileähköön syys-Suomeen. Vaikka olimme kaksi viikkoa Balkanilla, emme kuitenkaan valinneet olla täysin some-paitsiossa, niin kuin Instagramissa ja blogin Facebookissa seuranneet varmaan huomasivat, sillä yritin postailla kyseisiin kanaviin vähän tunnelmia matkan varrelta, kun tiesin etten tule reissusta käsin postaamaan. Mutta nyt aloitankin heti kuvamaistiaisilla koko reissusta ja muutamilla paluutunnelmilla!

P8270115 P8270085 P8270111

Kahden viikon loman aikana ehdittiin muun muassa ihastella paljon upeita maisemia, uida turkoosissa vesissä, syödä herkullista ja vähän vähemmänkin herkullista ruokaa, törmätä kielimuureihin ja puhua elekielellä, yllättyä ihmisten ystävällisyydestä, jännätä ohituksia mutkaisilla teillä, ärsyyntyä luonnon roskaamisesta, rentoutua rannalla, hikoilla patikkapolulla jos toisellakin, huokailla vuoristomaisemia ja nähdä Balkanin lähihistoriaa silmästä silmään. Loma oli todella onnistunut ja älyttömän antoisa, ja oli niin ihanaa olla reissussa kahdestaan (vaikka on tämän kesän kimppareissutkin muissa porukoissa olleet toki ihania!).

P8270162 P8280210 P8280272 P8290388

Kahden viikon loman aikana tapahtui meikäläisissä myös paljon muutoksia. Laurilla kasvoi mun mielestä ihan hirveästi tukka, parta ja kynnet, ja mulla sitä vastoin vain  maha (kuinka reilua!) 😀 Myös bruna syveni, vaikkei ottamalla otettukaan aurinkoa rannalla kuin muutamana päivänä. Kelit olivat todella kohdillaan tuon kaksiviikkoisen aikana: ainoastaan yhtenä päivänä saatiin vettä niskaan, ja sekin aika istuttiin suurimmaksi osaksi suojassa autossa matkalla Krkan kansallispuistoon Kroatiassa tai paluumatkalla sieltä takaisin Drasniceen päin. Lähtöpäivänä Kroatiassa oli myös taivas pilvessä, joten se tuntui olevan ihan hyvä hetki tulla takaisin kotiin. Kahden viikon matka oli ehdottomasti sopivan mitainen: jaksettiin vielä hyvin innostua uusien paikkojen tutkimisesta, mutta ehdittiin myös relata, ja tuntui myös tosi kivalta palata takaisin kotiin.

P8300592 P8300666 P8310010 P8310047 P9010198 P9020219 P9020267

Eilen eli vikana reissupäivänä siirryimme Kroatian Korculan saarelta takaisin Dubrovnikin kupeeseen lentokentälle palauttamaan autoa, ja tuon matkan aikana sain vasta aikaiseksi ekat itkupotkuraivat reissun aikana – ja nekin ihan omasta syystäni. Ehdin nimittäin luulla yhden pirun pitkältä tuntuneen varttitunnin ajan, että olin onnistunut hukkaamaan ensimmäisenä täyteen tulleen 8GB:n muistikorttini, jolla oli reilut 500 kuvaa matkamme ekoilta kuudelta päivältä. Matkabloggaajan painajainen! Voin kertoa, että tuli aika iso itku, kun muistikorttia ei löytynytkään sen vetoketjutaskun takaa, mistä sen olisi pitänyt muistini mukaan löytyä! Paniikki-itkuissani soitin myös majapaikkaamme Montenegron Žabljakissa, sillä muistin siellä viimeksi käyneeni kyseisen muistikortin lävitse, poistaneeni turhia otoksia ja vaihtaneeni sitten uuden kortin tilalle ennen kuin lähdimme vaeltamaan Durmitorin kansallispuistoon. Noh, eihän sitä tietenkään ollut löytynyt. Meikäläisen epätoivo kasvoi aika suureksi siinä vaiheessa ja ehdin jo mm. lyödä hanskat äänekkäästi tiskiin koko valokuvaus- ja bloggausharrastuksen suhteen 😀 Sitten päätin vielä ryhdistäytyä ja kiipesin takapenkille penkomaan koko kassini lävitse, ja tadaa, sieltähän se löytyi – täysin eri vetoketjupussukasta kuin missä sen perhanan muistikortin piti olla. Voi saakeli, että oli helpottunut olo!

P9020392 P9030479 P9040510 P9050525 P9050596 P9070713

Eli siis loppu hyvin kaikki hyvin: matkan aikana emme joutuneet kertaakaan tohtorin pakeille, tekonimellä Sintti kulkeva masuasukki pysyi hyvin menossa mukana ja kaikki kamat pysyivät tallessa ja vahingoittumattomina. Valokuvia kertyi parin viikon ajalta reilut 1300 kpl, joten postattavaa riittää! Kirjasin myös budjettimme lähestulkoon kunalleen, eurolleen, dinaarilleen ja markalleen tarkasti ylös, joten kattavan budjettipostauksenkin tältä roadtripiltä tulette saamaan, halleluja! Vanhakin koira voi näemmä oppia virheistään ja korjata tapansa (vieläkin kismittää, etten jaksanut pitää tarkalleen kirjaa maailmanympärimatkan kuluista).

Palataan siis pian Balkan-asiaan! Postaustoiveita saa nyt muuten myös esittää. Onko siellä kiinnostusta kohde-esittelyjen ja budjettipostauksen lisäksi esimerkiksi jollekin raskaana reissussa tyyppiselle postaukselle? Luulen, että tämän menneen reissukevään ja -kesän pohjalta mulla saattais olla jotain annettavaankin jo siihen aiheeseen 🙂 Olen suunnitellut kirjoittelevani tarkemmin myös automatkailusta Balkanilla. Heittäkäähän toiveita kehiin, jos sellaisia on! 🙂

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille! ^_^

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Bea Elena September 10, 2015 at 11:49

  Hah, bloggaajan itkupotkuraivarit kuulostaa oikeinkin tutulta! 😀 Tilaisin a la carte-listalta must-tiivistelmän eli muutama paikka missä ehdottomasti kannattaa käydä, mielellään karttaan merkittynä ja pari kuvaa per paikka, kiitos 🙂

  t. Bea

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:35

   Moikka Bea! Kiva kun kommentoit ^_^ Must-tiivistelmä kartan ja parin kuvan kera on loistoidea, kiitos!

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin September 10, 2015 at 11:51

  Siiiiiiis mitä, tosiaankin sun vatsa on kasvanut ihan järjettömästi. Sintti selkeästi tykkäs myös auringosta 😀 Jostain syystä Balkan on alkanut kiehtoa tätä Aasian matkailijaa yhä enemmän ja enemmän…

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:36

   Joo selkeästi! Se nautti lämmöstä ja otti kasvupyrähdyksen 😀 Se myös näyttää kyllä iltaa kohden aina ihan älyttömän paljon isommalta, aamulla on aina tosi pieni olo, aahaha 😀 Ja Balkan on kyllä kiehtova en ihmettele jos se alkaa innostaa sielläkin suunnassa! Ei se tosin ihan hinnoissa pärjää superedulliselle Aasialle.

 • Reply MannaT September 10, 2015 at 11:51

  Eikä aikaakaan, kun tästäkin mielenkiintoisesta blogista tulee vauvablogi…
  Terkuin MNT

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:45

   Hahah, sitäkö pelkäät 😀 Aito blogi elää mielestäni kirjoittajansa elämänmuutoksissa mukana, ja onhan tämä sen verran iso muutos että ihmekös tuo, kun tulee täällä esille. Ja vaikuttaahan tuo raskaus myös siihen, mitä mä pystyn tällä hetkellä reissuissa tekemään, eli kyllä, pakostikin vaikuttaa myös matkailuun –> näkyy matkailublogissani. Vauvablogia tästä ei ole tulossa, ihan jo senkään takia, että en halua lastani näkyville sosiaaliseen mediaan.

 • Reply Rimma September 10, 2015 at 11:53

  Huh huh ku aiheutti jo täälläkin ajatuksen tasolla sydämen tykytyksiä tuo muistikortin kohtalo! Onneks löyty! Huikeita kuvia 🙂 Balkanille on kyllä pakko päästä vielä takaisin!

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:46

   Joo voin kertoa, että oli aika iso ahdistus! Onneks olin pakannut sen vaan vähän liiankin hyvään talteen… 😀 Ja juu Balkan on kyllä mahtava kohde! Siellä riittää vielä vaikka mitä tutkittavaa 🙂

 • Reply Inka September 10, 2015 at 12:59

  Jihuu, teretulemas takas! Ja phuuuuuuh, onneksi muistikortti löytyi, voin kyllä kuvitella sen ärsyksen määrän sillä hetkellä kun luulit sen kadonneen.

  Ja mitä maisemia, uskomatonta!!!

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:47

   Kiitti! Tosiaankin onneksi, ois ollut ihan kauheeta jos ne kuvat ois hävinneet sen siliän tien. Ja nuo maisemat tuolla kyllä palkitsee, ei ihme että tekin tykkäsitte niin kympillä! ^_^

 • Reply Tiina September 10, 2015 at 13:14

  Herraisä että on kaunista!!
  WA-AU!

  Tai sit vaan hyvä kuvaaja hyvän kameran kanssa ;D

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:48

   Kyllä siellä oikeesti oli ihan supernättiä! ^_^

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle September 10, 2015 at 14:36

  Tuo yläkuva on ihan törkeen makee! Kyllä tuolla Balkanilla vaan on niin kaunista. Mahtavaa, että saitte tehtyä balanssoidun loman aktiviteettien ja rentoutumisen suhteen. Me viellä harjoitellaan sitä. 😉 Mua kiinnostaisi reittikartta kilometreineen ja tärppeineen.

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:51

   Toi paikka, missä tuo yläbannerikuva on otettu, oli niin mieletön! Ison kipuamisen takana, mutta todella mahtava. Pitää postailla siitä kyllä erikseen 🙂

   Me saatiin kyllä tällä reissulla ihan hyvin balansoitua noi aktiviteetit ja rentoutuminen. Oli ehkä pakko oman jaksamisen vuoksi kiinnittää siihen vähän enemmän huomiota kuin aiemmin, kun ei jaksa eikä tee nyt hyvääkään painaa menemään ihan pää kolmantena jalkana 🙂

   Reittikartta kilometreineen on tulossa tuohon yleiseen autoilu Balkanilla -postaukseen! ^_^ Tärpit vois sit koota vaikkapa tuohon Bean ehdottamaan must see -karttaan.

 • Reply Henna /suurin onni September 10, 2015 at 15:27

  Miten kauniita kuvia! Pitää joskus päästä reissuun Balkanille tolleen kattavammin, tähän mennessä vain Bosniassa olen käynyt. Ehditte sitten myös Sarajevoon, kiva 🙂 Se on ihana kaupunki! Ja voin samaistua tuohon muistikortti-itkuun, ei ole kovin kauaa siitä, kun itse olin täällä aivan itkuraivareissa, kun monen kuukauden kuvat oli mystisesti kadonneet… onneksi suurin osa niistä saatiin pelastettua jo formatoiduilta muistikorteilta A:n koodarin taitojen ansiosta. Käytännön postaukset kiinnostelevat, budjetti jne. 🙂

  • Reply Laura R. September 10, 2015 at 17:54

   Kiitos Henna! Ehdittiin joo, päätettiin sitten kuitenkin ajaa sitä kautta, kun ei ne autossa istumiset tuottaneet mitään ogelmia (lue: supistuksia :D). Pidempi pätkähän sille päivälle tuli autoilua, mutta oli kyllä niin sen arvoista, ihastuin Sarajevoon jotenkin tosi paljon! Harmitti ihan ettei tullut suunniteltua reissua siten, että oltais oltu siellä yksi yö. Palaisin sinne siis kyllä mielelläni joskus uudestaankin! 🙂

   Ja voi kauhea, voin niin kuvitella tuon fiiliksen mikä on kadonneiden kuvien kanssa ollut! Onneks sulla on noin kätevä mies 🙂

   Ja check, käytännän juttuja tulossa myös!

 • Reply Jenna September 10, 2015 at 18:28

  Oi, teidän reissua oli niin ihanaa seurata Instassa. Näytti ja kuulosti siltä, että loma oli enemmän kuin onnistunut. Ja hei hyvä, että muistikortti löytyi. Huh! Vähemmästäkin jo itkettäis.

  • Reply Laura R. September 11, 2015 at 06:13

   Ihana kuulla, samoin! 🙂 Loma oli kyllä tosiaan onnistunut. Yhden pikku reittimuutoksen tekisin vaan näin jälkeenpäin ajateltuna, jos nyt suunnittelisin uusiksi. Ja juu, onneksi katoamisessa oli loppujen lopuksi kyse vain mun helteen pehmittämästä päästä, joka teki tepposet! 😀

 • Reply Milla - Pingviinimatkat September 10, 2015 at 18:55

  Kartat kiinnostaa täälläkin. Onneksi saamme karttojen kaveriksi kuvamateriaalia, olisi ollut aika painajainen jos kortti olisi hävinnyt, huh! Mielettömän näköisiä postauksia lupaileepi tämä postaus 🙂 Ihana, että teillä oli onnistunut loma!

  • Reply Laura R. September 11, 2015 at 06:14

   Onneksi! Oli mulla jo plan B:nä mielessä, että käytän sitten kännykkäkuvia, mut niistä suurin osa oli ollut jo Instassa. Noh, mut loppu hyvin kaikki hyvin! 🙂

 • Reply Ansku September 11, 2015 at 05:53

  Onnea tulevasta perheenlisäyksestä! Oon seurannut sut blogia aina hääblogiajoista asti. Sitten seurasin mielenkiinnolla teidän Australian ja Uuden-Seelannin aikoja, koska itse teimme häämatkana pitkälti samanlaisen reissun. Nyt me(kin) odotamme pientä perheenjäsentä syntyväksi joulukuussa. Saanko kysyä, milloin sinulla on laskettu aika?

  Ansku

  • Reply Laura R. September 11, 2015 at 06:16

   Wau, onneksi olkoon siis sinnekin! Hauskaa miten samanlaisilla askelmerkeillä meillä on elämä noilta osin mennyt, hih 🙂 LA on joulukuun puolivälin tienoilla 14.12 eli siitä jos se menee sellaiset ensisynnyttäjälle sopivat about 10 päivää yli niin jouluaattona voidaan sitten olla aika jännissä tunnelmissa! 😀 Koska sulla on laskettu aika?

   • Reply Ansku September 13, 2015 at 05:02

    Kiitos! Jo vuosia odotettu tapaus tämä meille. Hih, meneepäs lähekkäin nuo lasketut ajat, mulla nimittäin 11.12. 😀 Ja tuota samaa olen miettinyt, että jouluna sitä sitten varmaan ollaan synnyttämässä. 😉 Tosi kiva seurata blogia nyt kun näin samaa tahtia mennään, vaikka toki tämä ei mikään vauvablogi olekaan.

    • Reply Laura R. September 13, 2015 at 06:49

     No meneepä kyllä tosiaan, voi vitsi! Juu, eihän tämä mikään vauvablogi tosiaan ole eikä tästä sellaista tule, mutta pakostihan vauvan tulo vaikuttaa elämään sillä tavalla, että se tulee täällä näkymään 🙂 Vois melkein laittaa sähköpostia, ois kiva vaihtaa muutenkin fiiliksiä! ^_^

     • Ansku September 14, 2015 at 15:23

      Laita ihmeessä, kaikki vertaistuki on kyllä jo tässä vaiheessa tarpeen! 😉

 • Reply Sanna / From London September 11, 2015 at 08:32

  Voin niin samaistua tuohon muistikortin katoamiseen… 😀 Jälkeen päin onneksi jo naurattaa, mutta kun luulin kadottaneeni oman muistikorttini, ei kyllä hymyilyttänyt yhtään!

  Olis tosi mielenkiintoista kuulla tarkka reitti ja matkan valmisteluista. Mitä pitää hoitaa, miten suunnittelitte reitin, pysyittekö siinä täysin vai muuttuiko suunnitelmat?

  • Reply Laura R. September 12, 2015 at 18:28

   Joo siinä tilanteessa on kyllä leikki kaukana, kun luulee muistikortin kadonneen!

   Kiitos hyvätä postausideasta! Tuon kuvauksen mä voinkin hyvin yhdistää siihen, kun avaan karttojen kanssa tarkemman reitin. Aika hyvin pysyttiin suunnitelmassa nimittäin, mutta joitakin muutoksia myös tuli, ja jotain tekisin näin jälkeen päin myös eri tavalla! 🙂

 • Reply Laura September 14, 2015 at 11:53

  Raskaana reissussa tyylinen postaus kyllä kiinnostaisi, vähän on mietityttänyt meinaan mm. mitä asioita pitäisi muistaa ottaa huomioon, miten asiat menee käytännössä ja miten sitä uskaltaa reissailla kun voi olla pahoinvointia yms…

  • Reply Laura R. September 15, 2015 at 18:53

   Jeij! Minäpäs kirjoittelen sitten myös sellaisen. Mulla on kyllä ollut reissaamisen kannalta iisi raskaus, mutta se ei silti tarkoita etten olisi ottanut jutuista selvää ja pystyisi ehkä jakamaan joitakin käytännöllisiä vinkkejä! 🙂

 • Reply Maarit September 18, 2015 at 23:29

  Huh mikä urakka reissusta paluun jälkeen selata kaikkien ihanat postaukset läpi. Ihania kuvia näissä sun Balkan postauksissa ja niin tuttuja maisemia osa! Ajattelin itsekin väsätä jonkin koontipostauksen reissusta vielä, vaikka nyt jo olisi kuume tämän tuoreimman Euroopan matkan juttuja ryhtyä purkamaan. 🙂

  • Reply Laura R. September 20, 2015 at 08:31

   Joo, mä en oo ehtinyt vieläkään ottaa kiinni lukutahdista, kauhee duuni! 😀 Kiitos paljon! Maisemat oli kyllä älyttömän kauniit. Tee ihmeessä vielä kokoomapostaus sun top-paikoista Balkanilla, voisin jakaa sitä sitten kanssa eteenpäin 🙂 Vaikka ymmärrän kyllä Instassa näkemieni maisemien perusteella, kuinka kovasti sulla varmaan syyhyää sormet kirjoittamaan uudesta reissusta! ^_^

  Leave a Reply