Mitä maksoi viikon roadtrip Lofooteille?

Skandinavia
September 3, 2015

Muistatteko vielä meidän kesäkuisen Lofootti-reissun kera Lauran ja Laurin? Olen ehtinyt kirjoittamaan tripistä vasta yhden vaivaisen postauksen, mutta huoli pois, lisää on tulossa! Vaikka ihan kaikkia pari kuukautta vanhat stoorit ei enää jaksakaan kiinnostaa, niin uskon että useampi kuitenkin odottaa näkevänsä lisää Lofoottien maisemia myös meikäläisen tallentamina. Tässä Instagram-kuvin kuvitetussa postauksessa ajattelin kuitenkin raottaa hieman meidän budjettia, joka tuli kerrankin laitettua kutakuinkin eurolleen ylös. Ehkä nyt jokaista huoltsikalta ostettua karkkipatukkaa tai kahvikupposta ei tähän tullut listattua, mutta you get the point.

Suurimman siivun meidän matkaseurueemme budjetista lohkaisi bensat, sillä matkailuauton käyttöömme viikon reissulle tarjosi Touring Cars. Reittimme starttasi Helsingistä, josta ajoimme Tornion kautta kohti Ruotsin Kiirunaa, Björklideniä ja Abiskoa. Sieltä matka jatkui “suoraan” serpentiiniä aina Lofoottien päähän (tai siihen pisteeseen, jonne autolla ilman lauttamatkaa pääsee), jossa teimme uukkarin ja köröttelimme kutakuinkin samaa reittiä takaisin Helsinkiin. Minä ja poika lähdettiin matkaan Oulusta ja sinne myös jäimme, joten säästyimme onneksi n. 1200 kilometrin puuduttavalta ajopätkältä.

Lodootit1 Lofootit_Lofoten-16 Lodootit2 Lofootit_Lofoten-15

Ja kuinkas paljon löpöttiä tämä meidän dieselihirmumme söikään? Kutakuinkin 626 euron edestä. Saadaksemme polttoaineeseen käytetyt kopeekat pysymään mahdollisimman maltillisissa summissa, vältimme auton tankkaamista Norjassa viimeiseen asti. Eli vedimme tankin ihan piripintaan Ruotsin puolella ja kulutimme norjalaisia öljyvarantoja vain välttämättömimmän eli muutaman kympin edestä, jotta pääsimme takaisin Ruotsiin edukkaimmille bensastusmaille.

Vaikka itse ajoneuvosta maksoimme vain nimellisen korvauksen, kustansi autovakuutuksen omavastuuosuuden nollaus useamman satalappusen. Lisäksi ostimme kaaraan vessakemikaalit (pari kymppiä) ja kaasupullon (22,90 eur) täytön. Nämä kustansivat yhteensä suurinpiirtein 419 euroa.

Koska olimme reissussa sniiduilubudjetilla, kävimme ulkona syömässä tasan kerran ja silloinkin otimme mukaamme nopsat take-away-känkyt. Muutoin kokkasimme kaikki ruuat itse ja lempparisetti taisi kaikkien mielestä olla hodarit soijanakeilla. Aij että! Yksinkertaiset maut kunniaan sanon minä. Poikakin nautti enimmäkseen eväänsä mukana kulkevista “maitokannuista” ihan ilmatteeksi, joten ruokamenoihin meidän koko seurueella paloi viikossa yhteensä 179 euroa.

Lodootit3Lofootit_Lofoten-14 Lodootit4 Lofootit_Lofoten-11 Lodootit5

Lopuksi ne campingit. Vietimme jokaisen kuusi yötä jollakin camping alueella (joista kokemuksia lisää myöhemmin) ja hintaa näille öille suihkun keran tuli yhteensä 166 euron verran eli keskimäärin 27,67 euroa per yö. Jotkut campingit pitivät tähtimäärästä riippuen sisällään wifin, toiset jopa saunan ja toiset pelkät peseytymis- ja kokkailutilat.

Kokonaissumma neljä aikuista ja yksi sylivauva = 1390 EUR ja tämä kun jaetaan kahdelle pariskunnalle niin se tekee 695 EUR per perhe ja 347,50 euroa sierainparia kohden, jos beibiä ei tässä kohtaa kuitenkaan lasketa maksumieheksi. Ei paha!

Olisiko jostain voinut tinkiä? Toki vakuutuksen omavastuun olisi voinut jättää nollaamatta ja ajella riskillä, että jos kolisee niin köyhdytään sitten parin tonnin verran kerralla. Tämä vaihtoehto ei meitä kuitenkaan hirveästi houkutellut, joten näillä mentiin. Öitä olisimme voineet viettää ilman campingiäkin, mutta neljään pekkaan jaettuna yhden yön kustannukset hyvien wc- ja peseytymisfasiliteettien äärellä olivat niin minimaaliset, joten tästä ei haluttu tinkiä.

Reissu oli kaikinpuolin mahtava ja päätimme tehdä vuosittaisesta yhteismatkasta tradition. Minibudjetilla tietysti. Ensi kesän lapsiystävällinen trippi on jo suunnitteilla, mutta palataan siihen joskus myöhemmin!

Miltäs budjetti kuulostaa? Huikeeta torstaita!  

Matkailuauton viikoksi käyttöömme tarjosi Touring Cars.

******

IG Travel Thrusday on viikottainen kokoelma blogipostauksia. Tempauksen viralliset järjestäjät Suomessa ovat KaukokaipuuVeera Bianca sekä Destination Unknown. Lisää tempauksesta voit lukea täältä. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @rimmanen.

EN //  Road trip to Lofoten cost about 1390 euros for four person so under 350 euros each. Not bad! The post is part of the Instagram Travel Thursday. You can read more about IGTT from here and you can find me from the Instagram by name @rimmanen.

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply Maria Dejanova September 3, 2015 at 05:16

  Ihania kuvia – erityisesti tuo ensimmäinen ! niin upee tunnelma !!
  <3

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 06:27

   Kiitos Maria! Ei nuista maisemista voi saada muita ku kivoja kuvia 🙂

 • Reply Maarit September 3, 2015 at 05:42

  Eihän se hinta pahalta kuulosta, auttaa kun on monta jakajaa. Onhan tuo aika ainutlaatuinen paikka, vaikka kylmyys tuntuu jo kuvia katsoessa! 🙂 Painin itse saman jutun kanssa, että postaukset laahaa hurjasti perässä nykyhetkeä, ei vaan ehdi kaikkea pullauttaa ajallaan.

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 08:07

   No sepä se! Kannustan kyllä reissaamaan porukalla, mikäli sellainen samanhenkinen porukka löytyy 🙂 Meillä oli ihan älyttömän hauska reissu! Joo ei kyllä mitään saumaa ehtiä postata kuin max 1-2 kertaa viikossa! Täälläkin päässä nuo ihanat ja mieluisat asiakaskuvaukset sekä pieni mies vie niin paljon aikaa, ettei tahdo oikein blogille tuon enempää irrota 🙂

 • Reply Jenna September 3, 2015 at 06:18

  Ei paha laisinkaan! Lofootit on kyllä saanut hyvää mainosta tänä vuonna matkabloggaajien toimesta. Nääkin kuvat sai vaan huokailemaan. Niin kaunista! 🙂

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 08:08

   Niin on! Ihan totta 🙂 Ja sietää saadakin. On ne kuitenkin niin lähellä, joten tosi monelle siinäkin mielessä hyvin saavutettavissa. Eikä ole "pakko" edes lentää, kun autolla voi suhauttaa vaikka viikoksi mestoille, niinkuin me tehtiin.

 • Reply Katja September 3, 2015 at 07:16

  Ei ollenkaan paha budjetti! Tuonne olis niin nättiä ajaakin Oulusta, että toteutus on kyllä vain ajan kysymys. Pakkohan nää kaikki maisemat olis päästä näkemää omillaki silmillä paikanpäällä.

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 08:09

   VAHVA SUOSITUS! 🙂 Jos asuisin Oulussa yhä, niin ramppaisin tuolla taatusti vähintään kerran vuodessa! 😀

 • Reply Henna /suurin onni September 3, 2015 at 08:43

  Upeita maisemia, ja reissun hinta kuulostaa todellakin kohtuulliselta! Osaatko sanoa, kuinka paljon tuosta asuntoauton vuokrasta olisi vielä tullut päälle (suunnilleen)? Joskus mekin, joskus… 🙂

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 10:52

   Mun muistikuva, että just tuo auto olis ollut 800€ luokkaa tuona ajankohtana? Mutta autoja löytyy varmasti joka koko- ja hintaluokasta! Tuohan oli tosi iso, kun siellä oli kaksi parisänkyä ja vielä olis mahtunu ainakin yksi aikuinen mukaan 🙂 Joskus tekin, todellakin! Tai lähdetään vaikka kimpassa. Viimeistään sinne safarille!

 • Reply Saranda September 3, 2015 at 09:05

  Olette oikeasti ehkä cooleimmat vanhemmat koskaan!:D Ja tällaiset budjettipostaukset on oikeita helmiä ja mitä monissa blogeissa ei näe. Kiitos kun jaat! 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 10:56

   Haha ihana kommentti! Kiitos 🙂 Ja mielelläni jaan! Aion jatkossakin alkaa ottaa kuluja tarkemmin ylös ja jakaa meidän reissubudjetteja muillekin! Josko niistä joskus olis tosiaan jotain hyötyä omia matkoja plänäillessä 🙂

 • Reply Tiina S September 3, 2015 at 09:17

  Mä en oikein ymmärrä just tän reissun budjetointi- postausta, ei silleen kovin realistinen normitilanteeseen verrattuna. Sanomattakin on selvää, että veloituksetta saamanne kämpperin vuokraus on säästänyt about tonnin eli leijonanosan matkastanne. Mut ihania kuvia.

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 10:49

   Kiitti mielipiteestä! Mutta toisaalta joku voi olla lähdössä omalla autolla liikenteeseen, joten kyllä minua ainakin siinä kohtaa kiinnostaisi mitä esimerkiksi bensat tai camping-paikka on kustantanut. Tällöinhän summasta voi vähentää tuon vakuutuksen omavastuun nollauksen pois. Tai sitten summaan voi lisätä mahdollisen autonvuokran päälle, joka tietty voi olla autosta riippuen ihan mitä tahansa.

 • Reply Tiina, Kinttupolulla September 3, 2015 at 10:58

  Ah mitä maisemia! Tuollaiset reissut on kyllä parhaita ja budjettikin kuulostaa oikein passelilta 🙂

  • Reply Rimma September 4, 2015 at 06:22

   Nää on <3 Viimeksi kun oltiin nuilla suunnilla vähäkulutuksellisella henkilöautolla, meni dieseliin paljon vähemmän rahaa, mutta sitten toisaalta maksettiin öistä vähän enemmän ^_^ Ehkä ensi kerralla otetaan teltta mukaan!

 • Reply Pirkko / Meriharakka September 3, 2015 at 11:05

  Edulliselta kuullostaa! Oikeasti tänä kesänä olen lukenut sen verran matkablogeista näitä asuntoautolla Lofooteilla juttuja, että melkein alan pitää sitä meidänkin osaltamme mahdollisena! Saa nähdä … innostutaanko!

  • Reply Rimma September 4, 2015 at 06:23

   Suosittelen! Tuolla itse Lofooteilla on kuitenkin lyhyet välimatkat, joten ajaminen siellä on ihan mielekästä 🙂 Matka täältä toki sinne on autoillen pitkä, mutta retkimielellä niin hyvin sekin luistaa!

 • Reply säppä September 3, 2015 at 13:04

  No ei paha hinta ollenkaan. 🙂 Kauniita kuvia!

  • Reply Rimma September 4, 2015 at 06:23

   Ei minustakaan! Kiitos 🙂

 • Reply Nita September 3, 2015 at 13:49

  Mä kyl tykkään näistä teidän budjettimatkoista, koska lähitulevaisuudessa mahdolliset matkat olisi omalla kohdalla pakko toteuttaa budjettilinjalla, koska opiskelijaelämä. Innolla odottelen lisää Lofoottipostauksia! 🙂

  • Reply Rimma September 4, 2015 at 06:24

   Haha ei mekään reissattaisi yhtään minnekään, jos ei tehtäisi sitä AINA pienellä budjetilla. Ihan ei kuitenkaan niin varoissamme kieritä 😀 Joten kyllä sitä pienistäkin tuloista aina vähän säästää reissukassaa varten! Ihana kuulla, että tykkäät 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi September 3, 2015 at 13:54

  Maisemat ovat aivan käsittämättömän kauniita! Matkailuautoilua en ole koskaan kokeillut, mutta voisin harkita. Toisaalta leirintäelämä ei ole alkuunkaan minua varten…

  • Reply Rimma September 4, 2015 at 06:25

   Äläs nyt 😀 Se on ihan viehättävää! Siellä tulee sellainen oma fiiliksensä kyllä. Mutta ymmärrän hyvin mitä tarkoitat 🙂 Onhan se vähän sitä itseään hehe, mutta sopii meille! Joillakin leirintäalueilla oli kyllä tosi kivan näköisiä mökkejäkin!

 • Reply Maarit Johanna September 3, 2015 at 15:04

  Suunnittelemalla budjettiloma onnistuu myös Norjassa, kyllä! Me tehtiin sama homma kun ajettiin Tromssaan. Ei tarvinnut Norjan puolella tankata, kun muisti pysähtyä Kilpisjärvellä ennen rajan ylitystä. 🙂
  Todella halvalla ootte kyllä pärjänneet. Ei varmaan olis ollut mitenkään kamalan kallis vaikka autosta olisi pitänyt maksaa ihan täysikin hinta.

  • Reply Rimma September 4, 2015 at 06:26

   Me ollaan tehty ihan sama muutama vuosi takaperin! Tankki (ja kanisterit haha) täyteen Kilpisjärvellä! 😀 Jos autosta olisi pitänyt maksaa, niin oltaisi varmasti otettu joku vähän pienempi kosla ja osa porukkaa olisi nukkunut välillä vaikka teltassa! ^_^

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle September 3, 2015 at 15:30

  On nuo Lofootit kyllä niin upeet! <3 Ja juurikin asuntoautolla tuonne pitäisi mennä. Me saataisiin ehkä asuntoauto lainaksi, joten oli tästä budjettilaskelmasta ainakin itselle hyötyä.

  • Reply Rimma September 4, 2015 at 06:27

   Kiva kuulla, että oli hyöytyä! Ja tosi iso plussa, jos matkailuauton saa lainaksi! Se on kuitenkin aika iso siivu budjetista pois ja sitten teillä ei tartte nuita omavastuujuttujakaan maksella, joten pääsette varmasti edukkaammin kuin me liikenteeseen 🙂

 • Reply Satu VW I Destination Unknown September 4, 2015 at 07:44

  Mielenkiintoinen postaus, jotenkin omilla Norjan reissuilla kuluja ei tule enää laskettua kun siellä kuitenkin asuu. Tästä huomaa hyvin että Norjaan voi reissata ihan järkevälläkin budjetilla. Ja hei, Lofootit kiinnostavat aina, täällä ainakin odotellaan lisäpostauksia 🙂

  • Reply Rimma September 7, 2015 at 07:45

   Ihan totta! Ei itsellekään tule kotimaanreissuja isommin budjetoitua 🙂 Lofooti on kyllä <3

 • Reply Sini│My Blue&White Kitchen September 4, 2015 at 07:51

  Näitä kuvia katsellessa iskee hirveä matkakuume – niin kaunista! Käytiin heinäkuun lopulla Pohjois-Norjassa telttailemassa ja täytyy kyllä sanoa, että Norja osoittautui yhdeksi hienoimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Vuonot, turkoosi vesi, karu mutta samalla myös vehreä luonto… Pakko päästä joskus takaisin!

  • Reply Rimma September 7, 2015 at 07:46

   Oi vau! Huikeelta kuulostaa teidänkin reissu! Just autoillen/telttaillen on kyllä omasta mielestä ihan paras tutustua pohjoiseen 🙂

 • Reply Sini│My Blue&White Kitchen September 4, 2015 at 07:51

  Näitä kuvia katsellessa iskee hirveä matkakuume – niin kaunista! Käytiin heinäkuun lopulla Pohjois-Norjassa telttailemassa ja täytyy kyllä sanoa, että Norja osoittautui yhdeksi hienoimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Vuonot, turkoosi vesi, karu mutta samalla myös vehreä luonto… Pakko päästä joskus takaisin!

 • Reply Sini│My Blue&White Kitchen September 4, 2015 at 07:51

  Näitä kuvia katsellessa iskee hirveä matkakuume – niin kaunista! Käytiin heinäkuun lopulla Pohjois-Norjassa telttailemassa ja täytyy kyllä sanoa, että Norja osoittautui yhdeksi hienoimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Vuonot, turkoosi vesi, karu mutta samalla myös vehreä luonto… Pakko päästä joskus takaisin!

 • Reply Sini│My Blue&White Kitchen September 4, 2015 at 07:51

  Näitä kuvia katsellessa iskee hirveä matkakuume – niin kaunista! Käytiin heinäkuun lopulla Pohjois-Norjassa telttailemassa ja täytyy kyllä sanoa, että Norja osoittautui yhdeksi hienoimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Vuonot, turkoosi vesi, karu mutta samalla myös vehreä luonto… Pakko päästä joskus takaisin!

 • Reply Sini│My Blue&White Kitchen September 4, 2015 at 07:51

  Näitä kuvia katsellessa iskee hirveä matkakuume – niin kaunista! Käytiin heinäkuun lopulla Pohjois-Norjassa telttailemassa ja täytyy kyllä sanoa, että Norja osoittautui yhdeksi hienoimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Vuonot, turkoosi vesi, karu mutta samalla myös vehreä luonto… Pakko päästä joskus takaisin!

 • Reply Veera Bianca September 4, 2015 at 13:30

  Vitsit oot saanu mulle Lofootti-kuumeen! Harmi kun minä tai lähipiiri ei juuri autoile, niin roadtrip ei ole niin näppärä, vaikka varmaan täydellinen just tollaselle reissulle!

  • Reply Rimma September 7, 2015 at 07:47

   Lofootit on kyllä niin <3

 • Reply Marikaw September 4, 2015 at 16:55

  Ei todellakaan kallista kun on monta ihmistä jakamassa! Paljon teillä tuli kilometrejä reissulla ja siis matkailuautot kuluttaa vissiin aika paljon? 😀 Meillä meni normiautolla siis mun mielestä alle 300 € bensaan 3400 km matkalla.

  • Reply Rimma September 7, 2015 at 11:27

   Mä muistelen, että aika samoissa kilsamäärissä mentiin! 🙂 Eli todennäköisesti reissu henkilöautolla olis tullut saman hintaiseksi, vaikka yöt oliskin nukkunut leirintäalueen mökeissä, kun bensaan meni niin paljo enemmän rahaa! 😀

 • Reply Sanna I Tuntematon turisti September 5, 2015 at 18:54

  On kyllä upeat maisemat! Olen aina aiemmin ajatellut, ettei matkailuautomatkat ole meidän juttu, mutta pikku hiljaa mieli on alkanut muuttua tämänkin suhteen…ja juurikin noita Lofootteja olen alkanut miettiä kohteeksi. Koiruudetkin voisi hyvin ottaa mukaan! Tämä postaus tuli siis juurikin tarpeeseen! Kiitos 🙂

  • Reply Rimma September 7, 2015 at 11:54

   Ihan loistava idea olis lähteä koko perheellä reissuun, eli koirat vaan messiin! 🙂 Tuolla näkyikin turistien mukana koiria, joten voisipas tätä vaihtoehtoa joskus miettiä itsekin!

 • Reply Mirje - Kotona/ kaikkialla September 9, 2015 at 15:28

  Upeita maisemia, upeita kuvia! Ja kustannukset kiinnostaa aina, varsinkin pienellä budjeteillä tehdyistä reissuista. Yllättävän edullisesti sitä Norjassakin näköjään selviää 🙂

  • Reply Rimma September 12, 2015 at 19:01

   Kyllä vain selviää, kun ei syö ulkona 😀 Se jos mikä on kallista… Se yks pitsa makso yli 30€! Kääk. Kiitos <3

  Leave a Reply