Matkasuunnitelmia – onko niitä?

Eläimet
August 27, 2015

Kiitos tuhannesti kaikille arvontaan osallistuneille! Voittaja on arvottu ja huppari lähtee Kielon matkassa Norjaan. Tarkkailethan Kielo sähköpostiasi! Oli mahtava lukea kommenteista teidän matkasuunnitelmia pitkin maapalloa. Mukaan mahtui Norjan lisäksi Kiinaa, Lappia, Malesiaa, Japania, Jenkkilää, Kuusamoa, Etelä-Amerikkaa, Kanadaa, Brittejä ja kymmeniä muita kohteita. Ihan alkoi itselläkin reissukuumetta pukata rivejä tavaillessa ja kaikkihan me tiedämme, ettei moiseen tautiin ole muuta parannuskeinoa kuin se itse matka.

Onko meillä siis olemassa jotain matkasuunnitelmia lähikuukausille? No ei ole ei. Ei koko talvelle! Tai toki suunnitelmia löytyy (ja paljon hehe), mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon toukokuista Jenkkilää lukuunottamatta. Sitä ei tosin tässä kohtaa lasketa, kun aikaa kyseiseen trippiin on ihan tajuttomasti.

Pullander -3

Syy miksi reissuplänit on nyt olleet hetken jäissä löytyy näistä kuvista. Meidän rakas Pullander, jolla todettiin epilepsia. Pieni ruskea possu sai viikko takaperin niin rajun epileptisen kohtauksen, että taidettiin kolkutella jo tuonpuoleisen portteja. Onnekseni saan kiittää Espoon eläinsairaalaan ripeää ja erittäin asiantuntevaa hoitoa, jotta Pullanen saatiin pelastettua. Viikonloppu oli aika raskas, mutta nyt vihdoin ovat lääkkeet alkaneet tepsiä ja karvakaveri on palannut kutakuinkin ennalleen.

Sanomattakin lienee selvää, että kun perheessä on vakavasti sairas koira (joskin lääkityksen avulla suurin osa epilepsiaa sairastavista haukuista elää ihan normaalia ja onnellista koiranelämää), ei kovin pitkiä matkoja halua edes suunnitella. Ei pientä repua vain raski ihan hevin etenkään viikonloppua pidemmäksi ajaksi jättää, vaikka meillä ihan parhaat hoitajat triolle löytyykin.

Pullander -1 Pullander -4

Nyt siis parannellaan Pullan kanssa kotosalla ja seurataan miten elo alkaa luistaa. Ehtiihän sitä merten taakse sitten keväälläkin ja pohjoiseen nokka näyttää jossain kohtaa joka tapauksessa, mutta kyllä jotain pientä ulkomaille suuntautuvaa reissuntynkää pitänee tähän alkavaan syksyynkin viritellä. Olisko ideoita mihin suunnata pidennetyksi viikonlopuksi (3-4 päivää) näin lapsiperheen voimin? Vanha kunnon Tukholma? Sisustajan paratiisi Köpis? Klassikko Zürich? Lämmin Barcelona? “Romanttinen” Prypjat? (haha vitsi vitsi)

Heittäkääpäs konkarit ideoita kehiin ja auttakaa matkakuumeista naista mäessä! Jokin rento mesta, missä ei tarvitse ravata pää kolmantena jalkana kohteesta toiseen, vaan otta ihan chillisti ja fiilistellä menemään. Vuoret, järvet tai meri olisivat pelkkää plussaa. Niin ja sanomattakin lienee selvää, että tämä lysti pitäisi pystyä toteuttamaan minimi budjetilla! Nimimerkillä kotihoidontuki.

Mukavaa pian koittavaa viikonloppua kaiffarit!

EN // Travel plans? Not so much right now. If you have any suggestions please tell me! Something for 4 to 5 days to brighten up the long dark autumn would be awesome.

You Might Also Like

46 Comments

 • Reply tuffi August 27, 2015 at 15:37

  Ljubljanaan riittää pari päivää, että näkee pääkohdat. Tampereen kokonen näpsäkkä city, ihmiset lepposii 🙂

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:23

   Oi Ljubljana on kyllä ihana! Olen käynyt siellä pari kertaa ja itseasiassa viimeksi vuosi sitten, joten ehkä jotain muuta tällä kertaa 🙂

 • Reply Nita August 27, 2015 at 15:39

  Voi kun Pullander on suloinen!! ? Ihan loistavia kuvia! Ja tottakai, kaikkea hyvää Pullanderille! ?

  Mites olisi Saksa, Itävalta tai vaikka Kroatia? Muutama mitä tuli ekana mieleen ? Ja minne päin Jenkkejä olette suunnitelleet menevänne? ?

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:25

   Saksaa me on tässä palloteltukin! Katsotaan nyt vielä mihin päädytään 🙂 Kroatiaa ja Itävaltaa nähtiin taas viime kesänä! Pullander kiittää tsempeistä <3 Itärannikolle tällä kertaa 🙂

 • Reply Kelli August 27, 2015 at 15:44

  Voi pikku Pullaa! Onneksi ei käynyt pahemmin ja on sopivat lääkitykset ettei tollasia pelon hetkiä tule jatkossa! Paljon haleja Pullalle!

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:26

   Toivottavasti tosiaan lääkkeet puree ja vältytään kohtauksilta jatkossa! Kiitos <3

 • Reply Lina August 27, 2015 at 17:15

  Paranemisia pullalle! Köpistä suosittelen ehdottomasti! Itse pyöräiltiin päivä hotellista vuokratuilla pyörillä ja se on ehdottomasti paras tapa tutustua kaupunkiin. Olen käynyt Kööpenhaminassa kymmeniä kertoja mutta eniten sain irti juuri tuosta pyöräilypäivästä!! ?

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:33

   Mä en ole koskaan käynyt Köpiksessä!! Voitko kuvitella 😀 Nyt olisi kyllä korkea aika. Mies on taas käynyt siellä varmaan kymmenen kertaa, niin ei hirveästi herra lämmennyt Köpikselle, mutta eihän sitä tiedä 🙂 Jotenkin nää pohjoismaiset pääkaupungit nyt kiinnostais kovasti! Kiitos pyöräilyvinkistä 🙂

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta August 27, 2015 at 17:23

  Hyvä että Pulla voi taas paremmin! Kamala juttu teille kaikille 🙁

  Meitsillä on tietenkin kuuma matkavinkki: tää Frankfurtin seutu! 😀 Vuoria ei kyllä löydy, eikä oikein järviäkään, mutta tässä on vaikka mitä symppiksiä kaupunkeja ympärillä ja tietty mitä parhaat oppaat! Meillä ois myös olohuoneessa sohva- ja ilmapatjamajoitusta tarjolla, jos tunnette mahtuvamme meidän kanssa tänne kaksioon 😉

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:34

   Oli kyllä tosi rankkaa nuo muutamat päivät 🙁 Onneksi tosiaan nyt tilanne näyttää valoisalta!

   Pakko kyllä joku kerta tarttua tuohon sun tarjoukseen! Olen kerran käynytkin Frankussa, joskus kuus vuotta sitten hevosnäyttelyssä (whaat? 😀 ). Aika pintapuolisesti silloin tuli kaupunkia nähtyä, joten ei ollenkaan huono idea! Tosin jos sinne "asti" tultais niin ois jo sama mennä käymään myös veljen perheen luona Sveitsissä!

   • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta August 28, 2015 at 13:11

    Eli kato sikaedukas matka kun majoitushommat ois kummassakin etapissa jo tarjolla! Tässä ympärillä olevista kaupungeista myös Mainz on symppis, ja onhan tässä jokia, joilla voi risteillä menemään ja niiden rannoilla viinitarhoja, joilla käydä pyörimässä. Ennen joulua on sitten tietty joulumarkkinat joka kylässä! Siis ettekö oo vielä buukanneet lentoja häh?! 😉

    • Reply Rimma August 29, 2015 at 05:00

     😀 😀 Lupaan, että tää vielä joskus toteutuu! Nyt ei siipalla ole lomaa kuin pari päivää, niin menis vähän juoksemiseksi. Aletaan kallistua Tukholmaan tai Lapin ruskamaisemiin ^_^

 • Reply Elina August 27, 2015 at 17:36

  Paljon paranemisia Pullalle <3 Noin paha epi-kohtaus oli varmasti aivan hirvittävä kokemus 🙁 Toivotaan, ettei sitä tarvitse kokea enää uudelleen, vaan lääkkeet toimivat. Etenkin tuo eka kuva on ihan täydellinen!

  Matkakohteeksi ehdottaisin pidennettyä viikonloppua (tms.) Islantiin. Kyllähän sinne pidemmäksi ajaksi tahtoisi, mutta aina se ei ole mahdollista ja lentoja saa käsittääkseni ihan suht järkevään hintaan.

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:36

   Se oli kyllä ihan kammottavaa 🙁 Kiitos Elina! Pulla on niin ihana rakas pieni mannekiini.

   Mä niin haluisin Islantiin. Ihan sydämeen sattuu kuin kovasti, mutta ei vaan nyt budjetti anna myöten! Oon kyllä pallotellut ajatusta stop-overista siellä ensi keväänä, kun lennetään Jenkkeihin. Se vois olla nimittäin ihan käteväkin näin lapsen kanssa lentäessä!

 • Reply Maarit August 27, 2015 at 17:38

  Sanoin ekasta kuvasta ääneen: Ihana kuva! <3 Toivottavasti pieni saa lääkkeistä avun! Kööpenhamina houkuttelisi minua ainakin pikkureissulle ja sinne saapi halapoja lentoja! Oma suosikkini on myös Lontoo, ja vaikka olisi kaupunki kyseessä, niin voihan tahti olla silti verkkainen. Tietysti syksyn tullen alkaa keho kaivata myös lämpöä…. Varmasti keksitte kivan kohteen!

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:38

   Voi kiitos! 🙂 Hetki meni etsiessä nuita papan aurinkolaseja. Melkoisen tyylikkäät! Paljousongelma on kyllä näissä lähikohteissakin! Britteihin me haluttais ihan ehdottomasti pidemmäksi aikaa kiertelemään koko saarta, joten ehkä siksi jätetään Lontoo nyt välistä, mutta tuo Köpis vois kyllä olla! Ja lämpöön lähtisin anytime, mutta miehellä ei oikein ole lomaa. Ehkä mä saan jonkun toisen matkaseuraksi ja pääsen sinnekin! 🙂

 • Reply Kielo August 27, 2015 at 18:16

  Mitä mitä?! Olenko oikeasti voittanut elämäni ensimmäistä kertaa arvonnassa vai osallistuiko kisaan joku muukin Kielo? En ole ainakaan vielä saanut sähköpostia?

  Kielo

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:39

   Siis apua, etkö ole saanut Inkalta (Archie Gone Lebanon) mailia? Sulle se huppari nimittäin mun käsitykseni mukaan napsahti! Ainakin mailiosoite näyttää tutulta 😀 Pistä mulle viestiä, jos ei ole tosiaan Inkan maili tullut jostain syystä perille!

   • Reply Kielo August 28, 2015 at 19:00

    Ei löydy mailia. Roskapostikansionkin kurkkasin kaiken varalta, mutta ei sielläkään 🙁

    • Reply Rimma August 29, 2015 at 05:01

     Laitan sulle tänään mailia! 🙂 Katsotaan, josko se tulis perille. Inkalle ei ollut tullut mitään failure-viestiä, joten se posti on nyt jotenkin mystisesti jäänyt matkalle.

     • Kielo August 29, 2015 at 10:56

      Ok, minäpäs jään odottelemaan postia ?

     • Rimma August 30, 2015 at 08:52

      Postia lähetetty 🙂

 • Reply Anita August 27, 2015 at 19:32

  Ljubljanaa suositan minäkin, IHANA kaupunki, aivan huippu!

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:40

   Se on kyllä IHANA! Komppaan 🙂 Mulla on sinne kaksi hyvin erilaista reissua takana. Toinen Lauran (www.laurarumbin.com) kanssa reilatessa ja viime kesänä miehen kanssa. Suosittelen kyllä minäkin!

 • Reply Jenni August 27, 2015 at 22:03

  Slovakia on halpa ja Tatrat upeita. 🙂

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:40

   Hei totta! Slovakia. Miksei tullut mieleen 🙂 Pitääpä sitäkin tsekata! En ole käynyt muualla kuin Bratislavassa ja ainakin se oli ihana!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat August 28, 2015 at 05:59

  En kestä miten ihana Pullander onkaan <3 Tsemppiä pikkuiselle ja koko klaanille. Mä voisin ehdottaa kohteeksi vaikka Tukholmaa. Kaupunki jossa aina aika loppuu kesken, niin miksei menis sinne muutamaksi päiväksi 🙂 Fotografiskassa jos et ole vielä käynyt, niin se kannattaa ehdottomasti tsekata. Tykkäisit varmasti.

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:43

   Kiitos Milla! <3 Voi Tukholma. Sitä minä pidän kyllä aika vahvoilla itsekin! Siinä ois sekin plussa ettei sinne tartte lentää 😀 Ja ihan nolottaa, mutta mä olen vain kerran KERRAN käynyt Tukholmassa ja silloinkin vaan päivän verran!

 • Reply Inka August 28, 2015 at 06:01

  Tsemppiä mussukat ja paljon rapsutuksia Pullalle! <3 Kuvat on aivan superhienoja, tuo lötköpötkö on vaan niin sulonen.

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:43

   Niin se kyllä on <3 Kiitos Inka! Pus!

 • Reply Nasu August 28, 2015 at 06:35

  Voi Pullander <3:(

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:43

   Niinpä 🙁 Onneksi hän nyt voi paremmin! <3

 • Reply Pinja August 28, 2015 at 06:47

  Mä suosittelen kaikille aina omaa lempparikaupunkia, Vilnaa.

  • Reply Rimma August 28, 2015 at 12:44

   Mies käväisi siellä nyt kesän alussa työmatkalla ja tykkäsi kyllä kovasti! Pitääpäs pistää korvan taakse 🙂 Ei olis todellakaan huono vaihtoehto, kun on niin lähelläkin.

 • Reply hanne / eilen tein August 28, 2015 at 19:50

  Tsemppiä Pullanderille ja perheelle! Epilepsiakohtaukset on kyllä niin järkkyjä! Oliko teillä vakuutus? Meillä uppos vuos sitten järkky summa tuon toisen kissan tooodella sinnikkääseen korvatulehdukseen. Tottakai sen maksoi mukisematta että sai toisen kuntoon, mutta kaiken sen huolen, jatkuvien hoitotoimenpiteiden ja ell-hyppäämisen päälle se taloudellinen miinus harmitti kyllä kovasti :/
  Niin ja mitään reissuvinkkejä ei ole antaa, oltais itekkin moista vailla! 🙂

  • Reply Rimma August 29, 2015 at 05:05

   No arvaapa oliko vakuutusta? Ehei. Ei ole ku hevoselle, kun kolmen koiran vakuutukset siihen päälle tekee vuodessa melkoisen summan… Että melkoinen siivu tosiaan matkakassasta (jota onneksi oli säästetty) upposi sairaalakeikkoihin ja Pullan sairaalahoidossa viettämään päivään, mutta niinkuin sanoit, tärkeintä että lemmikin saa kuntoon <3 Jätettiin kyllä toistaiseksi tonnin maksava aivojen magneettikuva ottamatta, joten peukut pystyssä, että lääkitys toimii eikä tarttisi pienen päätä kuvailla :/

   • Reply hanne / eilen tein September 1, 2015 at 14:54

    ah, I feel you! Joo meillekin ehdottiin korvien magneettikuvaa kun ell epäili että sisäkorvissa olis jotain häikkää mikä ylläpitää tulehdusta. Hirveitä summia nuo käynnit syö, mutta niin kyllä syö tosiaan vakuutuskin. Mut pidetään peukkuja että homma ois nyt hoidossa!

    • Reply Rimma September 3, 2015 at 04:58

     Auts! Korvien magneettikuvaus kuulostaa myös tyyriiltä lystiltä… Kiitos peukutuksista! Hyvin täällä voidaan, onneksi! 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä August 30, 2015 at 06:56

  Huh, onneksi koiruli voi olosuhteisiin nähden nyt hyvin. Paranemisia!
  Köpistä minäkin olisin lähikohteeksi suositellut, mutta luin näistä sinun jo vastatuista kommenteista että Tukholmaa et ole paljoa vielä kolunnut. Sehän toimii aina. Mutta eniten höristelin korviani tuolle kevään Jenkkilälle! Jee! Mitämitämitä suunnitelmissa? 🙂

  • Reply Rimma August 30, 2015 at 08:57

   Ollaan nyt etsitty lentoja myös Ivaloon/Kittilään, mutta ovat melkoisissa hinnoissa, joten taitaa Tukholma tai Köpis kutsua 🙂 Jenkki-plänit on vielä ihan levällään, mutta ainakin Nykiä, DC:tä ja Kanadaa ois luvassa! Pitää tarkemmin alkaa miettiä, kun saadaan lennot ostettua 🙂 Alkuperäinen kuukauden reissu kyllä nyt lyhenee koiran vuoksi, mutta jos 2,5-3 vk niin ehtiihän sitä siinäkin!

 • Reply Kivimäen Jenni August 31, 2015 at 10:10

  Ihana Pulla!! Kauhistuin instaan laittamiasi uutisia ja mies, joka on Pullan suurin fani, oli jo sitä mieltä, että mun olisi pitänyt avata insta-tili ihan vaan sen takia, että saisin lähettää hänen terveisiään Pullalle. 🙂 Luojan kiitos kaikki on nyt paremmin. Toivottavasti lääkitys lähtee toimimaan. <3

  Mää heitän vielä muutamia reissuvinkkejä, vaikka olet jo saanut kasapäin hyviä ideoita. Hampuri, käytiin kesällä ja ihastuttiin molemmat kaupungin tunnelmaan, rakennuksiin ja kanaviin. Miniatur Wunderland räjäytti tajunnan. 🙂 Tukholma, eihän siitä vanhasta kaupungista saa tarpeekseen. 🙂 Plus keskustan lähellä sijaitseva Fjärilshuset, todella kaunis kasvitieteellinen puutarha perhosineen. Kööpenhamina, käytiin kesällä ja satuttiin Priden aikaan paikalle. 😀 En ehkä saanut siitä todellista kuvaa mutta Nyhavn oli ihanan värikäs! Oslo, olis vuoria ja vuonoja. En ole itse käynyt mutta varmasti olis kiva! Vilna ja Riika, kuuleman mukaan erittäin kivoja ja kauniita pikku kaupunkeja ja käsityöihmiselle vaikka mitä nähtävää ja ostettavaa kohtuuhinnalla. 🙂

  • Reply Rimma September 3, 2015 at 05:00

   Voi ei! En tullut muuten jakaneeksi edes Pullan vointia esim. Facebookissa ja nyt kun sitä tarkemmin ajattelen, niin ilman muuta se olisi pitänyt tehdä. Ihania olette molemmat <3 Lääkitys on auttanut ja pieni pullero alkaa olla ennallaan! Luojan kiitos!!

   Oi Hampuri! Oonkohan mä käynyt siellä? En ole tainnut muuta, kuin suihkauttaa junalla läpi 🙂 Ei huono vaihtoehto ollenkaan! Tukholma ja Köpis on nyt Lapin ruskan kanssa samoilla kalkkiviivoilla, joten toivottavasti johonkin näistä saadaan piletit buukattua pikimmiten 🙂 Kiitos vinkeistä!

 • Reply Heijji September 3, 2015 at 12:15

  Kommenttiboksin lukaistuani jäi muutama kaupunki uupumaan, joita mä nyt suosittelen! En ole siis varma ootteko käynyt jo näissä, kun en ole vielä sun blogikonkari 😉
  Mutta Berliini! Ihanan boheemi kaupunki, josta löytyy lähes kaikkea! Kaiken lisäksi edullinen, jota esimerkiksi köpis ei ole.
  Myös Budapestiin tykästyttiin muutaman päivän reissulla 🙂
  Lisäksi suosittelisin myös Antwerpeniä! Symppis pieni kaupunki, kävin paristi kun asuin Amsterdamissa! Myös Hollannissa olisi monia kivoja kaupunkeja, mutta siellähän te hetki sitten jo pyöritte 🙂
  Moni mun tutuista on kehunut myös Gdanskia!
  Mun matkakuume mittari alkaa olla jo taas pian tapissa, mutta opiskelujen aloittaminen syö melkoisesti aikaa ja budjettia! Ehkä kuitenkin joku pieni reissu syksylle..

  • Reply Rimma September 12, 2015 at 19:04

   Kiitos tipseistä! Hollannissa ei ole tullut Damia lukuunottamatta käytyä, joten tosi hyviä ideoita 🙂 Ja Gdansk! Sitä olen miettinytkin monesti! Vieläkään ei olla mitään varattu, joten ehkä kohta olis syytä! Todennäköisesti päädytään taas ihanaan Sveitsiin <3

 • Reply Mari September 8, 2015 at 09:43

  Bratislava on kiva. 🙂 Toisaalta itse ihastuin myös Puolaan (Gdansk, Krakova) kesän Interrail reissun aikana.

  • Reply Rimma September 12, 2015 at 19:00

   Bratislava on kyllä <3 Ja Krakova! Gdanskissa en ole käynytkään. Se olisikin hyvä vaihtoehto!

  Leave a Reply