Mieleni melomaan tekevi

Kotimaanmatkailu
August 11, 2015

Vesi on aina ollut meikäläiselle hyvin rakas, tärkeä ja kotoisa elementti. Jo pennusta pitäen olen rakastanut uimista, eikä minua olisi kuulemma meinannut välillä saada järvestä ollenkaan ylös lapsuuden kesiä mökillä viettäessämme. En muista koskaan pelänneeni vettä tai vedenalaista maailmaa – siksipä laitesukelluskin lienee yksi lempiharrastuksistani, vaikka toki sitä pääsenkin aika harvoin harrastamaan. Ainoastaan surffilaudan kanssa olen ollut jossain määrin epämukavuusalueellani vedessä, sillä en vaan tottunut siihen, kun aallot tulivat päälle enkä uskaltanut piilolinssien käyttäjänä pitää silmiä auki veden alla. Piilarit ja suolavesi eivät myöskään olleet kovinkaan toimiva yhdistelmä. Kun kuvaan lisätään vielä kärsimättömyys, kävi ekojen surffikokeilujen jälkeen Ausseissa niin, että minä tyydyin vain kuvaamaan rannalta, kun Lauri surffasi.

Mutta miksi tämä jorina vedestä? Siksi, koska yksi tämän hetken suosituimmista vesiurheilulajeista tuntuu tällä hetkellä olevan melonta (suppailun ohella). Kajakki on myöskin yksi niistä vehkeistä, joiden kyytiin kiipeän enemmän kuin mielelläni aina tilaisuuden tarjoutuessa, ja tänä kesänä olen päässyt kajakoimaan tasan kerran, viime kuussa. Luminoucity-blogia kirjoittava Kathrin pyysi minua mukaan melontaretkelle Itä-Helsinkiin Natura Vivan johdolla, ja tokihan minä lähdin, ja pyysin mukaan vielä Inkankin. Pääsimme melomaan aivan mahtavaan kesäiltaan; niin kauniiseen keliin, että olimme aivan ihmeissämme. Samaisena päivänä – ja vissiin koko viikon tai siis kesän – oli nimittäin satanut ihan saavista kaataen, mutta illaksi selkeni ja lämpeni.

P7100196 P7100008 P7100003 P7100009 P7100011 P7100015 P7100012

Saatuamme varusteet niskaan ja lyhyen ohjeistuksen hommaan käppäilimme Vuosaaren Ramsinniemessä sijaitsevan Natura Vivan melontakeskuksen rantaan ja lähdimme vesille. Meillä oli vetäjänä ihana Outi, joka kertoili siinä meloessamme kivoja tärppejä lähialueista meille Itä-Helsinkiä tuntemattomille.

Aurinko paistoi kasvoille ja vieno tuuli puhalteli eteenpäin. Melonta oli just niin ihanaa kuin muistinkin: välillä suljin silmät, vedin keuhkot ihan täyteen meri-ilmaa, hengähdin ulos ja mietin mielessäni, että tämäkin upea elämys odottaa käytännössä ihan kotioven takana! Tulihan siinä hekumoitua jo oman kajakin ostostakin.

P7100018 P7100019 P7100021 P7100026 P7100158

Jonkin aikaa melottuamme ja ohittamiimme saariin vilkuteltuamme rantauduimme tauolle aivan ihanan näköiseen paikkaan, Kotiluodolle. Kyseisellä luodolla on kuulemma myös erinomaiset kalliokiipeilyspotit, mutta meidän agendallamme oli sillä kertaa vain huilata hetki ja syödä eväät Helsingin saaristomaisemaa ihaillen.

P7100031 P7100034 P7100133 P7100038 P7100048 P7100053 P7100064 P7100059 P7100070 P7100072 P7100076 P7100073 P7100095

Sämpylät ja ah niin nostalgiset pillimehut kallioilla nautittuamme säntäsimme tietenkin valokuvaamaan, sillä sekä Kotiluoto että valo, jossa se kylpi, olivat tuona iltana kovin kauniit. Luulimme tarjoiluiden olevan siinä, mutta Outipa kaivoikin vielä todellisen ässän hihastaan: pullollisen ihanan oranssia tehojuomaa, tyrnimehua! Shotit nautiskeltiin Iittalan Ultima Thule -laseista, joten tyylipisteissä ei säästelty. Tyrnishotti maistuisi hyvältä varmasti vaikka muovimukista, mutta kieltämättä perisuomalainen designlasi toi siihen vielä oman twistinsä. Ei ihme, että ulkomaalaiset turistit kuulemma usein melontaretken jälkeen rientävät hankkimaan samaiset shottilasit matkamuistoksi Suomesta.

P7100086 P7100090 P7100099 P7100107 P7100116 P7100119 P7100127 P7100129 P7100145 P7100141 P7100147 P7100144

Lopulta oli aika tuupata kajakit vielä takaisin vesille ja lähteä tekemään paluumatkaa. Aikataulumme oli jo vähän muutenkin venähtänyt, mutta onneksi kenelläkään ei ollut kiire mihinkään. Outin piti vielä heittää meidät takaisin keskustaan Kiasman eteen, mistä hän oli käynyt myös poimimassa meidän kyytiinsä, mutta sitä ei mietitty vielä. Koko paluumatkakin keskityttiin vielä sujuvasti fiilistelemään melontaa ja hakemaan kivaa treenituntumaa keskikroppaan ja olkapäihin! 🙂

P7100167 P7100163 P7100180 P7100186 P7100181

Parin-kolmen tunnin retken päätteeksi takaisin rantaan kömpi joukko aika onnellisen oloisia naisia. Melonnalla on kyllä aina jännä vaikutus mieleen – se saa aikaan jotenkin tosi rauhaisan olon. Vaikka melomassa olisi porukalla, niin sinkkukajakissa ollaan kuitenkin koko ajan yksin, joten tulee oltua paljon myös hiljaa ja fiilisteltyä ihan vaan keskenään.

Melonta on siis ihan täydellinen nollausharrastus esim. meille, jotka eivät viihdy vaikkapa juoksupoluilla tuntikausia. Jos pää on siis joskus solmussa ja kaipaa vähän selvittelyä, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan rauhoittavaa melontaa ratkaisuna ongelmiin! 🙂 Nyt elokuussa näyttäisi riittävän vielä tämän päivän kaltaisia upeita kesäpäiviä ainakin täällä etelässä, joten mikäs sen parempaa iltatekemistä työpäivän päätteeksi kuin vuokrata kajakki pariksi tunniksi illalla. Natura Vivalta voi vuokrata myös pelkät välineet ja suunnistaa itsenäiselle melontaretkelle (hinnasto täällä), jos ei halua mukaan valmiiksi organisoidulle retkelle. Melontaretkeen voi halutessaan yhdistää myös vaikkapa geokätköilyä, tai lähteä yömelonnalle, joka lienee aivan oma kokemuksensa! Outin kanssa tuli myös puheeksi, että melontalahjakortti voisi olla myös oiva idea esimerkiksi synttäri- tai häälahjaksi, jos ei tykkää antaa tavaraa. Itse ainakin tykkäisin kovasti tuontyyppisestä lahjasta 🙂

Tänä kesänä meinaan houkutella miehen vielä kertaalleen melomaan kanssani, jahka kaveri nyt ensin kotiutuu Lofoottien surffimatkaltaan (siellä se muuten on jo ilta-aalloilla!). Ja meloahan pystyy pitkälle syksyynkin, kunhan vaan pistää fiksusti vaatetta päälle! Meillä on parin viikon päästä edessä muuttokin idän suuntaan pois täältä kantakaupungista, ja oon ihan fiiliksissä siitä ja kaikista uusista retkikohteista, joita uudet kulmamme tulevat meille avaamaan! Vuosaaren edusta on täynnä ihan mahtavia meloen saavutettavia lähiretkikohteita, joista nyt on tullut tsekattua vasta tuo yksi. Muutenkin toivon, että ehdin vielä retkelle esim. Lammassaareeen, Vasikkasaareen ja uudemman kerran viime viikolla ekan kerran testattuun ihanaan Kivinokkaan 🙂

P7100191 P7100195

Kiitos vielä ihan huipusta melontaillasta Natura Vivalle ja oppaallemme Outille sekä tietty seuralaisilleni Kathrinille ja Inkalle! Kyllä Helsinki on vaan kaunis ja täynnä ihanaa kesätekemistä.

Ps. Muistattehan muuten tsekkailla kuvien kuvatekstit? Ne tulevat siis esiin viemällä osoitin kuvan päälle 🙂

Melontaretken tarjosi Natura Viva.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat August 12, 2015 at 04:40

  Vesi elementtinä toimii kyllä nollaukseen mitä parhaiten! Jos ei pääse vesille, niin sitten täytyy vaikka vaan polkea fillarilla johonkin rauhalliseen niemennokkaan kuuntelemaan liplatusta. Näissä kuvissa on Laura aivan ihana fiilis <3

  • Reply Laura R. August 12, 2015 at 05:31

   Totta turiset! Vesi on todella rauhoittava elementti – ainakin tyynellä säällä 🙂 Kiitos paljon Milla, tykkään itsekin kuvien tunnelmasta! Valo oli niin ihana ja luonto kauneimmillaan <3

 • Reply Inka August 12, 2015 at 06:18

  Ihana postaus ja ihana reissu! Kiitti vielä kun kutsuit myös mut mukaan, oli niin kivaa! Ja onneksi tosiaan ilma parani kuin ihmeen kaupalla, olis ollu aika ikävää meloa rankkasateessa. 😀

  • Reply Laura R. August 12, 2015 at 08:07

   K iitos! <3Tosiaan onneks oli noin ihana ilma, veikkaan ettei kuvatkaan olis olleet yhtä houkuttelevan näköisiä jos niissä esiintyisi uitettuja koiria :DD

  • Reply Laura R. August 12, 2015 at 08:08

   Kiitos! <3 Tosiaan onneks oli noin ihana ilma, veikkaan ettei kuvatkaan olis olleet yhtä houkuttelevan näköisiä jos niissä esiintyisi uitettuja koiria :DD

 • Reply Amanda August 12, 2015 at 15:25

  Pakko komppailla sua ja Millaa, vesi on kyllä ihan parasta nollausmateriaalia! Kauniita kuvia, ihan heräs tarve päästä melomaan ihan justnytheti 🙂

  • Reply Laura R. August 12, 2015 at 17:54

   Niin se vaan on! Kiitos, ihana kuulla, kuvat toimi sit just niinku pitikin! ^_^

  Leave a Reply