Tallinna – ihan kuin ulkomailla olisi

Eurooppa
August 6, 2015

Instagramissa meikäläistä seuraavat saattoivatkin huomata, että vietimme viime viikonloppuna pari yötä Tallinnassa täältä matkablogimaailmasta tuttujen ystävien kesken. Hyppäsimme perjantaina iltapäiväpaattiin yhdessä jo vanhan tutun reissukaverini Inkan (käyty kuitenkin jo Lontoossa yhdessä :D) ja miehensä Karimin sekä ihanien Pingviinimatkalaisten eli Millan ja Juhanan kanssa. Olimme suunnitelleet porukkareissua jo pidemmän aikaa, ja helposti saavutettava, monille tuttu ja turvallinen – ehkä joidenkin mielestä jopa yllätyksetön – Tallinna valikoitui kohteeksemme läheisen sijantinsa ja nopean matkan ansiosta. Olen tykännyt Tallinnasta aiemminkin lyhyemmillä pistäytymisilläni, mutta voihan herttinen, että kaupungista avautui mahtavia uusia puolia allekirjoittaneelle!

Tallinna ei käsitykseni mukaan tunnu enää hirveän monelle suomalaiselle mitenkään eksoottiselta loma- tai matkakohteelta. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta mutu-tuntumani mukaan monikaan (varsinkin aktiivisemmin matkaileva) ei oikeastaan laske olleensa ulkomailla, jos on käynyt “vain Tallinnassa” (mistä syystä myös postauksen ironinen otsikko). Syitä tällaiseen illuusioon on varmaan monia “liian läheisestä” sijainnista (ei tarvitse aloittaa reissua lentokentän kautta) lähtien aina siihen, että valitettavan monelle Tallinna on vain se keino saada halvemmalla alkoholia kuin kotimaasta. Mutta kun Tallinna on niin paljon muutakin.  Onneksi monet ovat hoksanneet Tallinnan potentiaalin, enkä ihmettele sitä laisinkaan – kaupunkihan on suorastaan valloittava! Ja jos et ole vielä ihastunut Tallinnaan, niin avot, tässä tulisi pari syytä sille, miksi kannattaisi lähteä vielä näin loppukesästä käväisemään tuolla Suomenlahden toisella puolella.

1. Hirveän helppo matka

Itse en lukeudu niihin ihmisiin, jotka pidemmän päälle rakastaisivat lentokoneessa istumista – varsinkin, kun parin viime vuoden aikana sitä on tullut harrastettua ihan nokko. Siksi kahden tunnin laivamatka Tallinkin Superstarilla oli aivan mahtavan helppo ja mukavaa vaihtelua lentomatkailulle. Pääsimme lisäksi blogiyhteistyön ansiosta testaamaan Tallinkin Star Comfort Loungen, joka mukavoitti matkantekoa vielä entisestään. Kahdeksannessa kerroksessa sijainneeseen loungeen pääsi heti laivaan astuttuaan sisään ja siellä sai hengailla koko matkan ajan lokoisasti rauhallisessa tilassa virvokkeista ja pienestä naposteltavasta nautiskellen. Loungessa oli myös matkan ajan toimiva wifi ja päivän sanomalehdet luettavissa. Alkoholi ei kuulu Star Comfort Loungessa hintaan, mutta suun nappastessa janoaan on helppo sammuttaa loungen omassa baarissa. Star Comfort Loungen lisäarvo olikin nimensä mukaisesti itselleni ainakin se mukavuus ja rauhallisuus: oli kivaa, kun ei tarvinnut kilpailla istumapaikoista laivan yleisissä kahviloissa tai istua käytävän lattialla. Star Comfort Loungen lisähintakaan (20€/hlö) ei kirpaise niin pahasti, ettenkö varmasti harkitsisi sen ostamista seuraavan kerran Tallinkin pikalaivoilla matkustaessani!

P7310005P7310001P7310006
Pienten naposteltavien turvin sai pidettyä nälän kurissa matkan aikana. Sisustus loungessa oli tyylikäs.

2. Kaunis vanha kaupunki ja Toompean kukkulan upeat maisemat

No kaikkihan sen tietävät, että Tallinnassa on jotain sellaista, mistä esimerkiksi Helsinki saa vain haaveilla: upea vanha kaupunki. Pikkukujilta löytyy toinen toistaan suloisempia ravintoloita ja uskomattoman hyviä kahviloita, joissa saisi hukattua päivän jos toisenkin. Hintataso on toki tullut ylöspäin viime vuosina, mutta edelleen selviää halvemmalla kuin Suomessa.

P8010238 P8010237 P8010242 P8010243 P8010249 P8010252 P8010256P8010337

Lauantaina meillä oli aikaa käydä nautiskelemassa pidemmän kaavan päivällinen kauan himoitussa ravintolassa (josta kohta lisää) ja sen jälkeen käppäilimme vielä Toompean kukkulalle ihailemaan Tallinnan vanhan kaupungin maisemia hieman ylempää. Kesäisen lämmin ilta, auringonpaiste, hyväntuuliset ihmiset ja kaikin puolin kansainvälinen fiilis sai olon tuntumaan totisesti siltä, kuin olisi jossain paljonkin kauempana kuin 83 kilometrin päässä Helsingistä!

P8010343 P8010346 P8010342 P8010349 P8010341

3. Rataskaevu 16:sta makuelämykset

Moni on tämän Tallinnan helmen jo testannut, mutta jos et kuulu heihin, niin nyt kipin kapin kokemaan, mistä se kaikki hypetys johtuu! Olin itse halunnut kyseiseen ravintolaan syömään jo pitkään, sillä tosi moni ystäväni oli suositellut sitä. Kuin ihmeen kaupalla sain varattua meille lauantain alkuillaksi pöydän Rataskaevu 16:sta, vaikka olin liikenteessä varauksen kanssa tosi myöhään – vasta saman viikon keskiviikkona. Vinkkinä siis, että mikäli tiedät Tallinnan reissustasi hyvissä ajoin, niin kannattaa varata pöytäkin jo valmiiksi, ettei tarvitse sitten jännätä ja tehdä valmiiksi B-suunnitelmia.

P8010270 P8010271 P8010280 P8010278 P8010277 P8010281

Tilasin itselleni kolme ruokalajia, jotka olivat kaikki aivan loistavia. Alkuruuaksi söin savukalasalaatin, pääruuaksi kasvistäytteistä munakoisoa ja jälkkäriksi nautiskelin ihanan kirpeää sorbettia ja jäätelöä mantelikorista, sekä Millan kanssa puokkiin taivaallisen suklaakakun. Annokset oli superkauniisti aseteltuja ja maistuivat aidoisti hyvälle. Palvelu oli uskomattoman ystävällistä ja tarjoilijamme Risto ansaitsi kyllä jokikisen hänelle tippaamamme euron! Lisäksi paikan sisustus on omaan silmääni yksi viihtyisimmistä ja kauneimmista, mitä olen päässyt näkemään. Sopivan boheemi, maalaisromanttinen ja täynnä ihania yksityiskohtia. Rakastuin erityisesti rosoisiin tiiliseiniin, ihanaan kuviolliseen lattiaan sekä kekseliäästi nuottipaperilla “tapetoituihin” seiniin. Täällä ruokailu on täysimittainen elämys!

P8010290 P8010296 P8010303 P8010298 P8010306 P8010310 P8010312 P8010314 P8010324

Koko kolmen (ja puolen) ruokalajin kokemus juomineen maksoi parikymmentä euroa ja tipit päälle. Okei, kasvispääruoka oli tietysti muutaman euron edullisempi kuin lihavaihtoehdot, mutta silti voinen melkoisella varmuudella todeta, että mistään yhtä tasokkaasta ravintolasta ei täällä Suomessa selviä noin pienellä loppulaskulla. Niin ja jos pelkästään laskun loppusummasta ei tullut hyvälle tuulelle, niin extrahymyn nostatti huulille vielä kuittiin kirjoitettu kehaisu. Lämmin kiitos Rataskaevu 16:sta, mä tulen niin palaamaan sinne!

Seuraavan kerran Tallinnaan mennessäni aion tosin kokeilla kyllä muitakin kuulemani mukaan hyviä rafloja. Testaamatta ovat vielä muutenkin tunnelmaltaan kehutussa Telliskiven kaupunginosassa sijaitseva F-hooneRestoran Ö sekä  Vegan restoran V. Onko teillä muilla jo kokemusta näistä paikoista? Niin ja muuten, hyvä ajankohta seuraavalle Tallinnan visiitille voisi olla vaikkapa marraskuun ensimmäinen viikko, jolloin Tallinnassa vietetään ravintolaviikkoa!

Siinäpä ensialkuun muutama ajatus Tallinnan reissustamme, joka jatkui vielä vähintäänkin yhtä kauniissa maisemissa ja hyvässä seurassa seuraavana päivänä, jolloin seuraamme liittyi myöskin ystäväni Rimma molempine miehineen 🙂 Mutta siitäpä lisää ensi kerralla!

Ps. Tsekatkaapa myös Inkan postaus upeine kuvineen lauantai-illan aktiviteeteistamme Viru-hotellin katolla!

Tallinnan reissun matkat Tallink Superstarilla meille tarjosi TallinkSilja Oy yhteistyössä Visit Tallinnan kanssa.

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat August 7, 2015 at 07:16

  Oi miten ihania nää sun kuvat! Ja tässä tulikin tosiaan jo monta hyvää syytä mennä Tallinnaan 🙂

  • Reply Laura R. August 7, 2015 at 17:09

   Kiitos paljon Milla! Juu tässä oli muutama vinkki, joilla pääsee kivasti alkuun 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle August 7, 2015 at 07:50

  Ihanan kuuloinen ja näköinen reissu teillä on ollut! 🙂 Mä tykkään kyllä Tallinnasta. Se on kivan kompakti, kaunis ja läheisestä sijainnistaan huolimatta tulee fiilis ulkomailla oleilusta 😀 Kuulin juuri tutkimuksesta, jossa oli selvitetty suomalaisten käsitystä lähiruoasta. Siinä kävi ilmi, että moni pk-seudulla asuva piti Virossa tuotettua ruokaa lähiruokana, kun taas sitten maakunnissa lähiruokana pidettiin tyyliin sitä viljaa, joka oli kasvanut ikkusta näkyvällä pellolla 😉 Vähän luulen, että se menee matkailun osaltakin saman tyylisesti. Jos Tallinnaan lähtee Oulusta, niin onhan se hieman erilainen matka kuin tästä kehäkolmosen tuntumasta sinne kurvailu.

  • Reply Laura R. September 20, 2015 at 10:56

   Apua mikä määrä täällä on vastaamattomia kommentteja! Mut joo, hyvä pointti tuo, et eihän tuo Tallinna mikään lähikohde ole esim. lappilaisille.

 • Reply Henna /suurin onni August 7, 2015 at 11:12

  Siitä onkin tosi pitkä aika, kun olen Tallinnassa vieraillut oikein ajatuksen kanssa. Läpikulkumatkoja kun ei lasketa… Täytyypä suunnitella vaikka ensi keväälle visiittiä meidän pienen miehen kanssa, kun säät taas suosivat… Aivan ihania (ja todella houkuttelevia kuvia!) 🙂

  • Reply Laura R. September 20, 2015 at 10:57

   Kiitos Henna! Tallinna on kyllä kivan helppo perhekohde pikkuisen kanssa 🙂

 • Reply miime August 7, 2015 at 13:47

  Moikka!
  Itsekin olen nyt ihan viime vuosina herännyt Tallinnan ihanuuteen, vaikkakin silti Tallinnan tutustumisretket on jääneet aika lyhyiksi.

  Ihan semmoista kyselisin, että millaisella kamerakalustolla kuvaat? Ihailin jo maailmanympärysmatkasi kuvasaldoa! 🙂

  • Reply Laura R. September 20, 2015 at 10:58

   Moikka ja anteeksi kun multa on jäänyt tänne vastaamatta! Kommentteja tuli yhteen aikaan arvonnan takia niin plajon, että osa on mennyt ohi 🙁 Mutta kuvaan siis Olympuksen E-PL 5:lla ja useimmiten 17mm linssillä 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi August 7, 2015 at 19:19

  Tallinnalla on mun mielestä ihan aliarvostettu maine joidenkin suomalaisten keskuudessa! Olen ehkä joskus vuosia sitten itsekin syyllistynyt Tallinnan väheksymiseen mielikuvien perusteella, mutta kun kävin nelisen vuotta sitten siellä vuosien tauon jälkeen niin totesin, että Tallinna on ihan mahtava kaupunki. Kansainvälinen, todella kaunis (vanhakaupunki on ihana!), ja sieltä löytyy kiinnostavia museoita, tosi hyviä ravintoloita ja kivoja putiikkeja ja baareja. Sen jälkeen on tullut käytyä muutaman kerran ihastelemassa vanhaakaupunkia ja vähän muitakin seutuja.

  Vanhakaupunki toimii muuten myös hyvänä korvikkeena akuuttiin Keski-Euroopan kaipuuseen, ainakin meitsille. Siellä kun on mm. ikivanha kaupunginmuuri, ja sellainen löytyy myös monista saksalaisista kaupungeista. Hmm, Tallinnassa ehkäpä tuntuu, että on Euroopassa, kun taas Suomessa tuntuu, että on Skandinaviassa. Eli kyllä Tallinnassa minustakin tuntuu siltä, että olisin ulkomailla. 🙂

  Tuo testaamanne ravintola näyttää jo sisustuksen perusteella sellaiselta, että ihastuisin välittömästi. Tiiliseinää ei voi vastustaa. 🙂

  • Reply Laura R. August 10, 2015 at 16:57

   Juu, mullekin Tallinnan vanha kaupunki toimii just sellaisena Keski-Eurooppa -kaipuun tainnuttajana! Siellä on sitä ihanaa samaa keskiaikaista viehätystä kivimuureineen ja mukulakivikatuineen 🙂 Rataskaevu 16 ehdottomasti seuraavalle Tallinnan reissun ravintolalistalle sit teille! 🙂

 • Reply sarrrri August 8, 2015 at 07:40

  Tallinna on tosi kaunis kaupunki, ja on ihanaa että se on niin lähellä. Tekisi mieli käydä siellä vähän ruokamatkailemassa taas pitkästä aikaa… 🙂

  • Reply Laura R. August 10, 2015 at 16:58

   No hei, sit toi marraskuun ruokafestari vois olla aika oiva aika mennä visiitille! 🙂

 • Reply Linda August 9, 2015 at 06:49

  Olin itse myös parin yön reissussa Tallinnassa tossa heinäkuun puolella ja Rataskaevussa tuli käytyä kaksikin kertaa 😀 Olin käynyt siellä kerran pari vuotta sitten, mutta äitini kävi ekaa kertaa ja tykästyi niin, että ängettiin vikana päivänä vielä lounaalle sinne. On kyllä loistavaa ja halpaa ruokaa ja palvelukin erinomaista 🙂 Ja tuo leipä on niiiiin hyvää! F-hooneessa käytiin myös lounaalla. Tosi hyvää ruokaa ja mukava vähän hipsteri-henkinen tunnelma. Hauskasti sisustettu Manna La Roosa vanhan kaupungin laidalla on myös kokeilemisen arvoinen!

  • Reply Laura R. August 10, 2015 at 16:59

   Rataskaevun leipä oli todellakin niiiin hyvää! F-Hoone pitää tosiaan testata itsellä seuraavaks ja kiitos tuosta Manna La Roosa -vinkistä, täytyypä googlata se! 🙂

 • Reply Inka August 9, 2015 at 21:04

  Huippuja pointteja ja mahtavia kuvia! Kiitti vielä loistavasta reissuseurasta, oli niin mahtava reissu. Ja nuo sun uudet sandaalit on kyllä ylihienot. 🙂

  • Reply Laura R. August 10, 2015 at 16:59

   Kiitti itelles! <3 Sandaaleista on tullu ihan lempparit 🙂

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa August 10, 2015 at 11:16

  Mä oon ollut Tallinnassa tasan kerran, silloin oli tammikuu ja loskaa joka paikassa. Kesällä paikka näyttää huomattavasti viihtyisämmälle! 🙂 Musta tuntuu, että juuri Helsingissä asuville Tallinna on kiva lähikohde, kun taas jo Tampereelta tullessa matka-aika Tallinnaan tuplaantuu ja hintaakin tulee reippaasti lisää. Meillä olis hääjuomaostosten myötä monta ilmaista matkaa Eckerö Linelle, mutta laiva-aikataulut on sellaiset, että päivä Tallinnassa tarkoittaisi yötä Helsingissä mennessä ja tullessa.

  • Reply Laura R. August 10, 2015 at 17:03

   Juu, suosittelen kyllä tuossa tapauksessa testaamaan kesäisempää Tallinnaa – niin kuin varmaan lähes kaikista kaupungeista, myös Tallinnasta saanee kesällä vähän enemmän irti 🙂 Tuo on kyllä totta, että tämä Tallinnaan lähtemisen helppous päätee kyllä oikeastaan vaan meihin ihan Etelä-Suomessa asustaviin. Mutta kannattaa lähtee niillä Eckerön lahjakorteilla vaikka viikonlopuksi Tallinnaan! Hotellimajoituksetkin on kiva edullisia siellä ja ehtii nähdä kerralla enemmän ja käydä vaikka jossain ihanassa hemmotteluhoidossakin 🙂

 • Reply Maarit August 10, 2015 at 16:14

  Ei taasen jostain syystä onnistunut kännykällä kommentointi kun päivällä yritin. Noh, nyt uudelleen! Ihanat kuvat. 🙂 Meillä on ollut pitkin kesää mielessä Tallinna visiitti. Tykkään tosi paljon vanhasta kaupungista, mutta taitaa silti jäädä väliin tältä vuodelta..

  • Reply Laura R. September 20, 2015 at 10:59

   Kiitos Maarit! 🙂 Tallinnan vanha kaupunki on kyllä ihana!

 • Reply IGTT: reissuvuosi 2015 paketissa! - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi January 7, 2016 at 09:17

  […] tänne blogiin useampia postauksia. Reissun erityisen mieleenpainuvat elämykset taisin itse kokea ravintola Rataskaevussa sekä katsellessani upeaa auringonlaskua Viru-hotellin katolta. En päässyt “tilani” […]

 • Leave a Reply