Suofutiksen MM-skabat on taas painittu

Kotimaanmatkailu
July 20, 2015

Suofutisviikko käynnistyi pahaenteisissä merkeissä, kun lämpötila Kainuussa huiteli siinä +10 asteen tienoilla ja vettä vihmoi päivittäin. Pelipäivän valjetessa tapahtui kuitenkin ihme ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta koko viikonlopun. Suolla oli tuttuun tapaan kuhinaa tuhansien pelaajien saapuessa ympäri Suomen ja muun mualiman taistelemaan suofutiksen herruudesta. Niin joko mainitsin, että tänä kesänä on satanut paljon vettä? Jos jossain niin suolla sen näki aivan järkyttävän märistä pelikentistä, joista suurin osa oli siinä kunnossa, että nopein etenemiskeino tapahtui perinteisellä nelivedolla tai ihan vaan kotoisasti ryömimällä.

Pelaamisen rankkuus ei ollut päässyt unohtumaan, vaikka viime vuonna tyydyin pallomahani kanssa katsojan rooliin. Paluu turpeeseen oli jotenkin koskettava meikäläisen hormoonihuuruisessa mielessä ja oli vähällä etten tirauttanut muutamia onnenkyyneleitä.

Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 SwampsoccerSuofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer

Tämä vuosi oli poikkeuksellinen siinä mielessä, että ensimmäistä kertaa myös tuo meidän perheen vanhempi miesvahvistus oli mukana suopainissa. Tyyppi oli niinkin ehtiväinen, että pelasi meidän porukkamme lisäksi kahdessa muussakin sarjassa, joista sitten miesten joukkueet nappasivatkin kaksinverroin hopeisia MM-räniköitä kaulaansa. Hienoa pojat!

No miten ne meidän pelit sitten menivät? Aikas hyvin! Oltiin lohkomme ykkösiä ja senkin jälkeen ehdimme vääntää melko monessa matsissa päätyen lopulta kahdeksan parhaan joukkoon, sillä harmittavasti tipuimme mitalipeleistä tiukan tasapeliväännön jälkeen rankkareilla.

Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer Suofudis MM 2015 Swampsoccer

Palkintojenjaosta tai poikien finaaleista ei nyt satu olemaan fotoja, koska meikäläinen riensi vapauttamaan mummun ja papan vauvan hoitovuorosta ennen näitä kyseisiä jännitysnäytelmiä. Mutta sen verran kuulin, että tiukka oli taisto ja tunnelma katossa! Sen voin kyllä uskoa. Rakkaudesta lajiin.

Kiitos meidän huikealle posselle! Ensi vuoteen Vuorisuo!

PS. Kiinnostaisko pelit? Muutama reipas suomisu tai -kolli olisi oikein tervetullut vahvistus!

Photos: Olympus OM-D E-M1 + M.Zuiko 75mm f1.8 & 12-40mm f2.8 PRO

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Suvi July 20, 2015 at 18:02

  Oi, joskus muinoin muutaman kerran kävin suolla. Toinen vuosi vastasi kosteudeltaan tätä kuluvaa kesää, toisella kerralla taas kentät muistuttivat oikeita fudiskenttiä, oli niin kuiva kesä suollakin. 😀 Harmittaa, että Ouluun muuton ja vuorotyön vuoksi viime vuodet (ja sitä myötä yksi MM-kulta!!!!) ovat jääneet väliin. Tänä vuonna olin ajatellut hyppääväni mukaan pienen tauon jälkeen, mutta työpaikan vaihdos sotki taas. Jospa ensi vuonna sitten!

  Huippuja tunnelmakuvia oot kyllä saanu napattua pelin tiimellyksessä!!

  /Suvi

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:15

   Voi ei! Etenkin tuo MM-kulta joka mennyt sivusuun! Nyt ei muuta ku ens kesälle jo loma-anomukset valmiiksi vetämään 🙂 Siellä sitte nähdään!

 • Reply Sanna I Siveltimellä July 20, 2015 at 20:44

  Ton täytyy olla rankkaa puuhaa…. huh! Mutta varmasti myös hauskaa 🙂 Ihanaa kun on tuollaisia perinteitä. Niin, ja onnittelut voittajille!

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:15

   Perinteet kunniaan! <3 Kiitos, kerron onnittelut mitalistille 🙂

 • Reply Inka July 21, 2015 at 04:41

  Aaa mää oon aina halunnu kokeilla tuota, näyttää niin mahtavalta! 😀 Mulla näytti olleen ihan sikana tuttuja tänä vuonna pelaamassa, ja yks kaveri oli vielä mm-kultajoukkueessakin, ei huono.

  Ja ihanan ryönänen pari siinä! 😀 <3

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:15

   Siis tämähän on suorastaan must laji, jos on kotoisin jostain "läheltä" (luettakoon Oulun olevan riittävän lähellä), joten en ihmettele että paljo kavereita ollu messissä 🙂 EI muuta ku sinäki vaan suolle! Sulla nousee toi jalkakin niin komiasti, että hyvin vois tuolta turpeen joukosta laukoa palloa kohti maalia 😀

 • Reply Elina July 21, 2015 at 06:29

  Ei helvata tätä hullua lajia 😀 Tuon maalivahti kuvan kohdalla repesin ja nelivetokuvat siihen perään oli myös ihan huippuja!

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:13

   😀 😀 😀 :´D

 • Reply Milla - Pingviinimatkat July 21, 2015 at 07:00

  Mahtavia kuvia, mutta yhdyn Elinan kommentteihin, että ihan hullua hommaa! Samaa olen ajatellut aiempinakin vuosina kun näitä postauksiasi olen lueskellut. Onnea voittajille!

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:13

   Ihan hullua hommaa todellakin! Ehkä just siks niin hauskaa 🙂 Mullakin tuntui ennen pelejä jalkapöydässä vanha vamma oikuttelevan, mutta ei se onneksi tuolla pehmeässä suossa niin haitannut menoa.. Kerron onnittelut hopeamitalistille 🙂

 • Reply Henna /suurin onni July 21, 2015 at 10:21

  Voi video… niin mainion näköistä! Pitäisköhän tässä alkaa ihan kuntoa kohottamaan ensi vuoden varalta… 😀

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:12

   Hahahah 😀 Kuntoa tossa kyllä tarvitaan ja sitähän meikäläisellä ei tällä hetkellä ole!

 • Reply Laura R. July 21, 2015 at 13:43

  Ens vuonna mä oon niiin pelaamassa kans! Ikävä suolle! 😀

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:12

   Iliman muuta!!! ^_^

 • Reply Kivimäen Jenni July 21, 2015 at 16:07

  Aaahhhahahah, tuosta on niin helppo maalivahdin loikata torjumaan yläkulmaa!! :’D täytyy olla euforinen olo tuollaisen matsin jälkeen, on takuulla tosi rankkaa puuhaa. 🙂 lehdessä oli juttua suosauvakävelystä, ihmiset kaipaa nykyään luontoon ja hiljaisuuteen ja toisaalta haastamaan itseään äärirajoille. Suo on kyllä mun sielunmaisema. 🙂 <3

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:11

   No sanos elä muuta! 😀 Siinä ei paljon maalissa liikuttu 😀 Onneksi vastustajilla oli ihan yhtä vaikea laukoa sitä palloa tuossa vellissä, niin ei käynyt ihan ylivoimaiseksi haha. Suosauvakävely kuulostais jotenkin hyvin suomalaiselta! 😀

 • Reply Sofia / Liikkeellä July 21, 2015 at 19:58

  Voihan suo! Tosi kivaa, että pääsit taas tänä vuonna pelaamaan, hauskaa näyttää olleen 🙂

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:11

   Oli kyllä ihan superia! Joka kerta yhtä kivaa 🙂 Ensi vuonna sitten taas mitalijahtiin!

 • Reply Camilla July 22, 2015 at 06:55

  Minkä malliset nuo sinun aurinkolasit on? Ne on ihanat 🙂

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:10

   Ne on jotku Ray-Banit 😀 En mä enää muista. Oisko Erika?

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. July 22, 2015 at 07:06

  Loistavia kuvia! Varmaan huikea tapahtuma. 🙂 Ja onni tosiaan, että sää suosi!

  • Reply Rimma July 22, 2015 at 10:10

   Kiitos! Oli kyllä poikkeuksellisen passelit kelit 🙂 Ei voi kuin olla kiitollinen!

 • Reply Arja / Haavematkoja July 28, 2015 at 05:11

  Hitsit, mikä laji! Olen kyllä suofutiksesta kuullut aiemmin, mutten tajunnut että siinä oikeasti kahlataan polvia myöten turpeessa. Ihan mahtavaa varmasti 😀

  • Reply Rimma July 28, 2015 at 19:14

   Aina kun ei edes tuo polvia myöten riitä! Välillä siellä ollaan nivusia myöten :’D Rankkaa puuhaa!

  Leave a Reply