Hyvinvointia Allure of the Seasilla

Eurooppa
July 15, 2015
Allure of the Seas

Palataanpa pitkästä aikaa hetkeksi takaisin Allure of the Seasille, jolla risteilin toukokuussa Elinan kanssa Royal Caribbeanin ja Norwegianin kutsumana, ja tutustutaan vähän siihen, miten risteilyloman saa vietettyä vähän terveellisemmissä merkeissä. Lupasin nimittäin kirjoitella myös sellaisesta trendikkäästäkin wellness-näkökulmasta noista risteilykokemuksista!

Kotoisilla Tallinnan  ja Ruotsin risteilijöillä lillumaan tottuneena (eihän niistä saisi kyllä edes puhua samassa lauseessa Alluren kanssa, mutta suokaa anteeksi maalaisuuteni ;)) leukani loksahti todellakin lattiaan saakka tajutessani, mitkä mahdollisuudet herkutteluun näillä valtavilla loistoristeilijöillä on. Allurellahan on esimerkiksi viikon risteilyn aikana mahdollisuus halutessaan syödä vaikkapa kolme kertaa päivässä ja joka kerta eri ravintolassa, ja siltikin jää vielä pari paikkaa testaamatta (ihan kaikki nämä ravintolat eivät tosin ole risteilyn hintaan sisältyviä, vaan osassa joutuu maksamaan lisähintaa).  Siihen päälle kun hankkii vielä jonkun kunnon juomapaketin, joka takaa rajoittamattoman määrän ilo- ja muita juomia yhdellä maksulla, saatetaan viikon merillä seilailun jälkeen olla siinä lopputulemassa, että housunkaulus vähän kiristää. Ravintotoista moni tarjoaa kuitenkin myös kevyempiä ja terveellisiä ateriavaihtoehtoja, ja upea salaattibuffet löytyi mm. yhdeksi omaksi suosikikseni nousseesta American Icon Grill -ravintolasta (à la carte -ravintola, jossa oli kuitenkin myös buffat; ei lisämaksuja).

Mutta mitäs, jos hyödyntäisikin myös laivan monipuolisia liikunta -ja hyvinvointimahdollisuuksia ja tasapainottaisi sitä laivaelämää? En sano, että pitäisi heittäytyä jollekin mehupaastolle, sillä tokihan hyvästä ruuasta ja juomasta suorastaan kuuluu nauttia tuollaisella risteilyllä, mutta eihän se pieni hemmottelu ja hikipisaroiden valuttelu koskaan pahaakaan tee! Silloin suunnaksi voi Allurella ottaa Vitality at Sea -keskuksen.

Vitality at Sea – Spa & Fitness Center

P5200586 P5200587 P5200588

Vitality at Sea -spa ja kuntokeskus löytyivät samalta osastolta. Keskusken aulasa sijaitsi mm. smoothie- ja mehubaari.

Omalla vajaan kolmen päivän risteilypyrähdyksellä tuli kieltämättä haaveiltua piipahduksesta laivan kuntosalille ja sen jälkeen uppoamisesta rentouttaviin poreisiin tai erikoissaunaan, mutta kun aika oli suhteellisen kortilla, ei tähän ollut mahdollisuutta. Yksi meidän matkaseurueestamme oli ehtinyt ihan oikeasti testaamaankin kuntosalia, ja se oli kuulemma ollut oikein loistava ja myös toiminnalliseen harjoitteluun sopiva. Me muut jouduimme vain ihailemaan isoa wellness-keskusta siellä vieraillessamme. Keskuksessa saa käydä liikkumassa omine nokkineen, mutta siellä järjestetään myös monipuolista ryhmäliikuntaa, henkilökohtaista ohjausta ja esimerkiksi erilaisia luentoja ja tietoiskuja!

Allure of the Seas P5200592 P5200594 P5200596 P5200605 P5200607

Jos juoksumatolla takoaminen ei napostele (vaikka edessä komeileekin merinäköala), niin perus kuntosalitreenailun lisäksi Alluren kantta kiersi myös n. 800 m pitkä juoksurata, jolla oli eri kaista juoksijoille ja kävelijöille. Ennen aamiaista olisi esimerkiksi voinut siis käydä kätevästi kipaisemassa aamuaerobisen raikkaassa meri-ilmassa tai osallistua ryhmäliikunnassa vaikkapa ohjatulle jooga- tai pilatestunnille!

Allure of the Seas P5200602

Urheiluhulluus lomalla ei ole kuitenkaan kaikkien juttu, ja hyvinvointia ja zen-tiloja voi hakea Allurella monin muinkin tavoin. Ihanan viihtyisä ja rauhallinen Vitality Spa tarjoaa tähän tarkoitukseen mielin määrin erilaisia hemmotteluhoitoja niin kasvoille kuin koko vartalollekin, hierontaa, Thermal Suiten erikoissaunoineen ja siihen päälle vaikkapa sadevesisuihkun viidakkomaisissa olosuhteissa. Ei ole ainakaan mielikuvitus loppunut kesken näitä kehitettäessä! Yksityisiä hoitohuoneita, joita pystyi varaamaan vaikkapa pariskunnalle yhteiskäyttöön, oli parisenkymmentä ja niistäkin oli merinäköalat. Hoidot maksoivat muutamista kymmenistä dollareista muutamaan sataan dollariin. Ai niin, ja jos tuntuu ettei perkät normi spa-hoidot enää riitä, niin Allure of the Seasilla voi laitattaa myös botoxit tai valkaista hampaansa! 😉

Allure of the Seas P5200614 P5200615 P5200617 P5200618 P5200625P5200621P5200627

Relaxation Room oli tarkoitettu ihan vaan rentoutumiseen ja makoiluun, ja taustalla soi rauhoittava itämainen musiikki. Thermal Suite ei taasen ollut ihan mikään tavallinen saunaosasto. Siellä oli mielettömät lämpötuolit, joilla olisi kelvannut makoilla kylpytakki päällään silmät ummessa raukeana jonkun hoidon tai ihanan erikoissaunan ja “sadevesisuihkun” jälkeen.

Oi taivas, kylläpä tätä kirjoitellessa alkoi tehdä mieli johonkin ihanaan hemmotteluhoitoon tai edes hierontaan – edellisestä on jo ihan liian kauan aikaa!

Miltäs vaikuttavat teidän mielestänne Alluren wellness-mahdollisuudet? Uskotko, että tuolta voisi palata viikon loman jälkeen erityisen hyvinvoivana ja rentoutuneena? 🙂

Risteily toteutui yhteistyössä Royal Caribbean Finlandin ja Norwegianin kanssa.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Jenna July 15, 2015 at 10:29

  800metrin sisäjuoksurata kuulostaa liian hyvältä! 🙂 Wau, mikä wellness-tarjonta muutenkin! Tykkäsin tästä isosti.

  • Reply Laura R. July 15, 2015 at 11:11

   Kiva kuulla Jenna, että tykkäsit, jee! 🙂 Tuollahan järjestetään muuten myös ihan wellness-teemaisia risteilyjäkin!

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin July 15, 2015 at 10:34

  Mä mietinkin, et sulla oli jotenkin sileämpi otsa kun nähtiin 😉 😉 Melkoista tarjontaa kyllä yhdellä botskilla. En pysty jotenkaan käsittään tuon laivan kokoa, pitäisi kokea livenä.

  • Reply Laura R. July 15, 2015 at 11:10

   Hahahahahah, kevyt putoaminen tälle kommentille! :DD Kiitti hei kauniista sanoista mut otsan siloisuus ei ollut kumminkaan sponsored by Royal Caribbean! ;D

   Joo ei tuota kokoa pysty kyllä kuvista käsittämään. Kuvia livenä paikan päällä ottaessa sen kyllä jo käsittää vähän paremmin, kun mikään laajakulmalinssikään ei meinaa riittää! 🙂

 • Reply risteilijä July 15, 2015 at 15:31

  Hei! Allure on tuttu paikka itsellenikin ja on kiva lukea juttujasi paikasta. Hyvin kuvailet asioita ja tunnelmia siellä!

  Liikuntamahkut ovat huikeet ja kaikkia ei ehdi hyödyntää edes viikon risteilyllä, varsinkaan jos käy välillä maissa.. haaveilenkin Atlantin ylityksestä jossa sais olla rauhassa laivalla ilman mitään välisatamia 🙂

  Huvitti muuten kun Allurella oli tarjolla vatsalihasjumppa "Fab abs" johon en ehtinyt vaan naureskelin että kehityskohteeni laivalla oli ehkä enemmänkin Fat ass… 😀

  Mahtava laiva! Kiva postaus, kiitos 🙂

  • Reply Laura R. July 15, 2015 at 18:12

   Heippa, kiitos kivasta kommentista! 🙂

   Mukava kuulla, että jutut täsmää muidenkin saman paatin kokeneiden fiiliksiin. Fat ass, repesin! 😀 Ja oot kyllä niin oikeassa tuossa, että millään ei tosiaan ehdi kaikkia eri juttuja testata viikon risteilyn aikana – ei liikuntamahdollisuuksia eikä ravintoloitakaan! Viikon kun saisi olla "rauhassa" merillä ilman retkipäiviä, niin ehtisi jo ihan eri tavalla, mutta Atlantin ylitys olis kyllä jo ihan omaa luokkaansa risteilymatkailussa! Kotona kaikkialla -blogin pariskuntahan tuli tässä keväällä juuri Allurella Atlantin yli, eli sieltä kannattaa käydä lukaisemassa siitä kokemuksia, jos ei ole vielä tuttu blogi entuudestaan. 🙂

 • Reply Elina July 15, 2015 at 18:07

  Tässähän iskee taas kerran risteilykuume! Mä hyödynnän laivoilla aina eniten niitä ravintoloita ja liikun sitten vasta kotona 😀 Mutta ai jestas miten kiva olisi mennä kunnon hierontaan risteilyn lomassa!

  • Reply Laura R. July 15, 2015 at 18:14

   Joo, hierontaan ja sit siihen päälle vielä johonkin kunnon kokovartalokäärehoitoon, aah! Se ois ihan taivaallista.

   Sulla onkin kotona onneks muutama aktiivinen nelijalkainen liikuttaja, jotka pitää huolta siitä, että voit keskittyy laivalla siihen syömiseen :DD

 • Reply Camilla July 15, 2015 at 19:28

  Iik – nuo lasiportaat! Olisin varmaan pissinyt housuuni, jos tuonne olisin joutunut. 😀

  On muuten mahtava idea, tuo juoksurata! Juoksumatolla lönköttely kun on niin tappavan tylsää puuhaa..

  • Reply Laura R. July 15, 2015 at 19:30

   Joo kieltämättä olin itekin aika pelko persiissä noiden lasiportaiden kanssa – joka askeleella pelkäs et no jokohan mä nyt tipahdan tästä läpi :DD Onneks alas pääsee myös hissillä, heh!

 • Reply Kitty July 16, 2015 at 00:35

  Ihan sairaan hieno botski! 😀 Erityisesti loksahti suu tuossa juoksuradan paikkeilla 🙂

  • Reply Laura R. July 16, 2015 at 07:40

   Allure on kyllä! Siellä on niiin paljon kaikkea mitä ei heti osasis edes kuvitella laivalla voivan olla. Kuin pieni kaupunki! 🙂

 • Reply Rimma - matkablogi July 16, 2015 at 18:11

  Äää millon lähetään risteilee! Haluun! 🙂

  • Reply Laura R. July 17, 2015 at 18:37

   Tehän voisitte Jenkkireissuun yhdistää helposti Karibian risteilyn 😉

 • Reply Inka July 16, 2015 at 19:57

  No ohhoh! Jättää kyllä aika sanattomaksi tuommoinen tarjonta, en varmaan tietäis mistä aloittaa jos olisin tuolla. 😀

  • Reply Laura R. July 17, 2015 at 18:38

   Ymmärrän, samma här! 😀

 • Reply Merja July 17, 2015 at 16:28

  No tuolla ei aika käy pitkäksi, ei kyllä tietäisi mistä aloittaisi 🙂 Mulla risteilyt menee yleensä syömiseen ja juomiseen ja urheilua harrastetaan sen jälkeen, mutta pidemmällä risteilyllä olisi kiva tehdä muutakin kuin ähkytä herkkupöytien äärellä. Miten muuten Trans-Mongolia suunnitelmat etenevät? Se on alkanut minuakin kiinnostamaan 🙂

  • Reply Laura R. July 17, 2015 at 18:40

   Juu nimenomaan pidemmällä risteilyllähän tuollainen tarjonta on hyvä juttu, itse en ainakaan edes pystyis vaan syömään, juomaan ja makaamaan viikkoa putkeen 😀 Trans-Mongolian kanssa on tullut vähän mutkia matkaan, katsotaan miten sen kanssa nyt käy… Vähän jäissä siis suunnitelmat :/

  Leave a Reply