Lomakoti Amsterdamin kanaalin varrella

Eurooppa, Lapsiperhe matkustaa
July 3, 2015

Amsterdam oli justiinsa niin helmi, kuin kuvittelinkin. Tulppaanien kukinta oli jo tältä vuodelta ohi eikä nähty ainoitakaan puukenkiä, mutta kanaaleita senkin edestä. Kolme päivää kaupungissa ei tosin riittänyt kuin saamaan pintapuolisen raapaisun tähän historiaa havisevaan kaunokaiseen, joten jos joku on varmaa niin se, että me palaamme vielä!

Matkamme Amsterdamiin mahdollisti TravelBird, jonka kautta järjestyi myös reissun majoitus. Luulin meidän majoittuvan ihan perusmotelliin ja mietin jo etukäteen, että kuinkahan naperolle onnistuu ilman keittiötä kokkailla pöperöitä. Mutta koimmekin erittäin positiivisen yllätyksen saadessamme kuulla yöpyvämme huoneistohotellissa, joka oli näin lapsiperheen näkökulmasta ajateltuna suorastaan täydellinen. Pystyimme tekemään pojalle (ja toki budjettimatkailijoiden tyyliin myös itselle) aamu- ja iltapalat vaivattomasti omassa keittiössä ja lääniä tilavassa kahden makkarin kämpässä olisi riittänyt vaikka isomallekin seurueelle.

YAYS Boutique Apartments toimii Amsterdamissa kolmessa eri lokaatiossa, joista omamme sijaitsi kilometrin kävelymatkan päässä pelipaikoilta, kuten päärautatieasemalta tai Anne Frankin talosta. Tosin check-in täytyi tehdä toisella puolella kaupungin keskustaan YAYS:in toimistolla, mutta onneksi ratikalla pääsi sinne rautatieasemalta suoraan ja lähtiessä avainkortit sai vain jättää asunnon pöydälle. Meidän Bickersgrachtin huoneisto oli uuden karhea vitivalkoisine kylppäreineen ja näkymät yhdistetystä keittiö-olkkarista avautuivat suoraan kohti kanaalia. Oli aikas coolia siemailla rauhassa aamukahvia ja fiilistellä veden pintaa halkovia paatteja.

Amsterdam huoneistohotelli-18 Amsterdam huoneistohotelli-17 Amsterdam huoneistohotelli Amsterdam huoneistohotelli-19 Amsterdam huoneistohotelli-20 Amsterdam huoneistohotelli-35 Amsterdam huoneistohotelli-21 Amsterdam huoneistohotelli-22 Amsterdam huoneistohotelli-32 Amsterdam huoneistohotelli-24 Amsterdam huoneistohotelli-36

Todellisuudessa meikäläisen kahvitteluhetket ei ole aina niin rauhaisia (paitsti pojan nukkuessa), sillä juniori haluaa syödä aamupuuronsa luonnollisesti omin käsin. Lusikan käsittelytaidot tuntuvat kuitenkin vaativan korkeamman matematiikan ymmärrystä, joten ruokailuhetkistä ei useimmiten tule muuta kuin jäätävä sotku. Mutta eipäs me pienistä! Kunhan poika on tyytyväinen ja syömiskokemus herran mielestä positiivinen. Ja kun aamupalan jälkeen yleensä alkaa pienen silmiä vielä unihiekka kutitella, on se meidän vanhempien ikiomaa kahdenkeskistä aikaa kahvikuppeineen päivineen.

Amsterdam huoneistohotelli-28 Amsterdam huoneistohotelli-27 Amsterdam huoneistohotelli-23 Amsterdam huoneistohotelli-29 Amsterdam huoneistohotelli-31 Amsterdam huoneistohotelli-30 Amsterdam huoneistohotelli-33 Amsterdam huoneistohotelli-34

Tämä oli meidän perheelle ensimmäinen visiitti huoneistohotelliin (jos lomamökkejä ei lasketa) ja kokemus oli pelkästään positiivinen. “Omassa” asunnossa pääsi jotenkin tosi kivasti kiinni paikalliseen rytmiin, kun tuntui siltä että et olisikaan pelkkä hotelliin majoittunut vieras, vaan ihan oikeasti asuisit tässä kompaktissa kaupunkikodissa kanaalin varrella.

Huippua ja ennenkaikkea helteistä viikonloppua kamut!

PS. Muistithan osallistua matkalahjakortin arvontaan edellisessä postauksessa?

Amsterdamin matka toteutettiin yhteistyössä TravelBird:n kanssa.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Susanna July 3, 2015 at 21:31

  Kivalta kuulostaa. Teillä kävi tuuri siinä että asunto oli hyvä, aika usein reissatessa löytyy myös huonoja asuntoja (esim. sellaisia että keittiö puuttuu vaikka luvataan että on keittiö) ja jotkut omistajat jättävät jopa ulos vaikka maksaa etukäteen

  • Reply Rimma July 5, 2015 at 18:45

   No huh huh! On mekin vuokrattu yksityiseltä asuntoa, mutta aina mennyt tosi kivasti. Tämähän oli siis huoneistohotelli, joten pystyi kyllä hyvin luottamaan saavansa sitä mitä kuvittelisin 🙂 Harmi, että teillä huonoja kokemuksia!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle July 6, 2015 at 06:50

  Näyttääpä erittäin kivalta kaupunkikämpältä 🙂 Me ollaan huoneistohotelleissa yövytty useammankin kerran, viimeksi toukokuussa pari yötä Ranskassa ja sitä edellisen kerran Kapkaupungissa marraskuussa. Tykätään kovasti siitä, että löytyy kunnon jääkaappi ja mahdollisuudet värkkäillä itse eväitä. Hintakin on yleensä edukkaampi kuin hotellissa. Aina on kyllä avaimet saanut samasta rakennuksesta.

  Amsterdam on kyllä ihana! Pari kertaa siellä on tullut piipahdettua opiskeluaikoina, mutta niistä on jo sen verran aikaa, että uusinta visiitti ei tekisi pahaa 🙂

  • Reply Rimma July 6, 2015 at 07:58

   Mä en tajua miten meillä on nämä huoneistohotellit jäänyt tähän asti kokeilematta. Jatkossa kyllä ehdottomasti! Kiva kuulla, että teillä positiivisia kokemuksia ja oon ihan samaa mieltä, että toi oma keittiö on kyllä vaan niin kätsy, etenkin jos matkustaa budjetilla. Ja ei muuta kuin uusiksi Damiin! 🙂 Se on just sopivan lähelläki.

 • Reply Nanna Luumutar July 6, 2015 at 18:34

  Three words: I love Amsterdam <3

  • Reply Rimma July 7, 2015 at 16:33

   En epäile yhtään!

 • Reply Kuukkeli July 11, 2015 at 15:42

  Sulla on upeita kuvia! Minkälaisella kameralla kuvaat/ minkälaista kuvankäsittelyohjelmaa käytät? 🙂

  Terveisin. Yksi kamerahankintaa miettivä

  • Reply Rimma July 16, 2015 at 14:45

   Voi kiitos! 🙂 Kuvaan Olympus OM-D E-M1:llä ja kuvat käsittelen Lightroomissa. Valokuvaus-tagin alta löytyy postauksia aiheesta!

  Leave a Reply