Satumaisen kaunis Toscana

Eurooppa
June 30, 2015
Toscana, Italy

Voi nyt minäkin ymmärrän sen, minkä niin monet tulivat kertomaan ennen Italian Toscanaan lähtöäni: Toscana on niin ihana, ettei siihen voi olla rakastumatta! Sen tuo mennyt viikko Lucignanon keskikaikaisen kaupungin lähellä maaseudulla, kauniin luonnon keskellä, sekä vierailut upeaan Firenzeen sekä yllättävänkin valloittavaan Pisaan osoittivat. Ja nyt haluan tietysti palata tuonne joskus uudestaan!

Toscanan maisemissa ihastuttivat vehreät puut, viljavat pellot, kauniit suorat viiniviljelmät sekä etelämmässä myös jo upeasti kukkivat auringonkukkapellot. Auringonkukkien aika ei ollut kiirinyt vielä sille alueelle asti, jolla me vietimme pääasiassa viikkomme, mutta bussimatkoilla Roomasta Lucignanoon ja takaisin pääsimme ihastelemaan upean keltaisina loistaneita peltoja. Pian tuo loisto varmasti kantautuu myös tuonne Arezzon alueelle.

Toscana, Italy P6251632 P6251625 P6251626

Olin reissussa siis töiden puitteissa Sannaa avustamassa, ja Sanna puolestaan matkanjohtajan tehtävissään. Muut reissulaiset olivat Nuorisoyhteistyö Seitin nuoria, ja olikin mahtavaa olla matkalla niin monen uteliaan ja avoimen nuoren reissulaisen kanssa. Seittiläiset olivat myös äänestäneen reissumme kaksi päävierailukohdetta, jotka olivat siis Firenze ja Pisa, mitkä olivat loistovalintoja myös meikäläisen näkövinkkelistä, sillä en ollut käynyt aiemmin vielä kummassakaan. Palaan kuitenkin noihin kaupunkeihin omassa postauksessaan, sillä tämä kirjoitus on omistettu nyt Toscanan kauniille maaseudulle, jota päätin eräänä päivänä lähteä ihailemaan yksikseni pyöräillen ja kamera kaulassa keikkuen. Luvassa on kuvatulva, älkää hukkuko siihen! Olenpahan varoittanut 😉

Toscana, Italy P6251523 P6251528 P6251531 P6251536 P6251537 P6251538P6251540 P6251539P6251541

Vuokrasin tosiaan eräs kaunis päivä alleni mankelin hotellimme I Girasolin (mikä tarkoittaa yllättäen auringonkukkaa italiaksi) aulasta naurettavan edulliseen kahden euron hintaan. Ehdin tunnin aikana pyöräillä uskoakseni useamman kilometrin mutkaisia ja sopivan mäkisiä teitä iltapäivän ihanassa helteessä. Otsalle saattoi vierähtää hikikarpalo jos toinenkin, mutta ylämäen jälkeen odottanut alamäki kuivasi ne polkijan viilettäessä onnellisena eteenpäin.

P6251542 P6251544 P6251545 P6251556 P6251558 P6251559 P6251562

Nuo maisemat ja punatiilitalot vaan sopii täydellisesti yhteen! Huokailin jatkuvasti eteenpäin polkiessani ihastuksesta ja fiilistelin sillä ajatuksella, että miltä tuntuisi muuttaa Toscanaan. Voisin mennä sinne hommiin vaikka viinitarhurin apulikaksi, kun ne viinitarhahommat jäivät siellä maailmanympärimatkallakin vielä kokematta… Unelmatalonkin jo löysin, tai itse asiassa useampiakin. Ilmeisesti jokin noissa asumuksissa vetoaa meikäläiseen, sillä mikään en näyttänyt kuitenkaan niin viehättävältä, kuin eräs punakattoinen, vihreäikkunaluukkuinen talo, jonka seinillä kiemurtelivat köynnöskasvit ja pihaa koristivat punaisiin saviruukkuihin istutetut kasvit ja kukkaset. Jotenkin niin täydellisen idyllistä! Olisi tehnyt mieli mennä vähän koputtelemaan ovelle ja nähdä, ketkä onnelliset tuolla saivat asustaa.

Toscana, Italy P6251563 P6251566 P6251571 P6251572 P6251575 P6251579P6251577P6251586 P6251591 P6251594 P6251598P6251602P6251599

Ohitseni ajeli koko tuon tunnin aikana varmaan alle kymmenen autoa, eli sangen rauhallista oli liikuskella näillä teillä. Tiet ovat tuolla toki aika kapeita, mutta lähtökohtaisesti voisi todeta pyöräilyn suhteellisen turvalliseksi tavaksi liikkua Toscanassa ja nähdä enemmän ja paremmin noita upeita maisemia. Pyörällä liikkuessa toki varmistaa senkin, että siinä pyöräretken lomassa voisi vaikkapa piipahtaa jollekin kymmenistä viinitiloista maistelemaan maanmainioita Chianti-punkkuja, joista tuo alue on tunnettu. Siinäpä siis jo monta hyvää syytä lähteä pyörällä liikenteeseen Toscanassa! Ai niin, ja painotinko nyt jo tarpeeksi näitä maisemia?

Toscana, Italy P6251610 P6251612 P6251618 P6251619 P6251620 P6251644 P6251627 P6251622 P6251634 P6251629

Huokaus. Kelpasihan noissa maisemissa viikon pätkän verran oleskella! Kyllä vain kävi niin, että Toscanan tie vei meikäläisen sydämeen, niin maisemien kuin vatsankin kautta!

Onkos linjoilla muitakin, joiden sydän sykkii tälle osalle saapasmaata? 🙂

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Sanna I Siveltimellä June 30, 2015 at 17:40

  Huikeissa maisemissa olet saanut kyllä pyöräillä, wautsi! En ole Toscanassa koskaan (vielä) käynyt, mutta saapasmaa on muuten kyllä lähellä sydäntä. Lisää Italia-juttuja odotellessa 😉 Nyt tuntuu että sitä tulee sopivasti joka tuutista ja Italia kuume sen kun kasvaa vaan 🙂

  • Reply Laura R. June 30, 2015 at 18:55

   Toscana oli kyllä just sellainen kun olin kuvitellut ja vielä vähän enemmän! Ei se ole ihme, että jotkut palaa sinne aina vaan uudestaan takaisin 🙂 Lisää Italia- ja muitakin juttuja on tulossa kunhan ehtii joskus lopettaa taas tän reissaamisen ja keskittyä kirjoittamaan kotona! :DD

 • Reply Unnukka June 30, 2015 at 18:21

  Komeita maisemia! Me oltiin autoilemassa Italiassa viime vuonna ja en voi sanoa rakastuneeni ihan täysillä kyseiseen maahan, vaikka olin alunperin luullut tykkääväni siitä kuin hullu puurosta. Mutta nyt olen tajunnut, että syy oli ehkä enemmän meidän reitissä kuin itse maassa. Siispä aion antaa Italialle vielä toisen mahdollisuuden 🙂 ehkä siis suuntaan ensi kerralla noille huudeille!

  • Reply Laura R. June 30, 2015 at 18:58

   No nyt mua tietysti kiinnostaisi kuulla, että missä päin te ajelitte? 🙂 Uskon kyllä, että Italia ansaitsee toisen mahdollisuuden! Toscana on alueena myös aika iso, eli siellä riittää kyllä nähtävää ja valinnanvaraa merenrantamaisemista noihin sisämaan maalaismaisemiin. Voisin itse helposti palata Toscanaan tai sitten suunnata seuraavan kerran vaikkapa etelä-Italiaan Amalfin rannikolle tms…

   • Reply Unnukka July 1, 2015 at 11:23

    Me lähdettiin liikkeelle Bergamosta (viime vuonna pääsi vielä lentämään muutamalla kympillä Tampere-Bargamo välin), jatkettiin siitä Gardajärvelle Sirmioneen, siitä Veronaan ja Venetsiaan. Matkalla Venetsiaan poikettiin myös jossain viinitiloilla ja pikkukaupunki Soavessa. Tähän asti olikin varsin jees; ystävällisiä ihmisiä, upeita maisemia ja hyvää ruokaa. Juuri sitä mitä Italiassa odottaa olevankin. Venetsian jälkeen suunnattiin Ravennaan ja Riminiin, jotka sitten ei oikein iskeneet. Ne oli jollain tapaa hieman tylsiä, ja – en tiedä miten tämän muotolisi – sieltä puuttui mun mielestä se, mitä mä ajatteln italialaisuudeksi. Palvelu saattoi olla todella epäystävällistä, ja oli sellainen turisteilta-rahat-pois meininki. Onneksi tehtiin päiväretki San Marinoon, joka oli varsin hauska mesta. Lopulta ajeltiin Bolognan kautta takaisin Bergamoon. Bolognassa oltiin kipeinä, joten kaupunki jäi aika pintapuoliseksi. Bergamo oli symppis, mutta ei mitenkään mieleenpainuva. Luulen kuitenkin, että sellaiseen vähän nihkeään fiiliksee vaikutti se, että oltiin molemmat kipeinä ja ajettiin reittiä, jossa autoilu oli hieman stressaavaa hommaa. Mutta Ravennaa ja Riminiä en lähtisi ekana suosittelemaan kellekään…
    Mutta kyllä mä aion vielä joskus matkustaa katsomaan vaikkapa Roomaa, Firenzeä tai jotain maaseutua 🙂 (tulipa pitkä vastaus, sorry! :D)

    • Reply Laura R. July 2, 2015 at 17:03

     Ei haittaa että kirjoittelee pitkästi, kiva vaan! 😀 No ette te kauheen kaukana ole pyörineet tuostakaan alueesta, jolla me oltiin! Mutta joo, ymmärrän kyllä todellakin, että tuollainen rahat pois turisteilta -tyyppinen toiminta on vaikuttanut siihen kokemukseen. Kipeänä ei myöskään saa ikinä irti aikkea upeastakaan matkakohteesta, ja sama pätee muuten väsymykseenkin ainakin itselläni. Hyvä kuitenkin, että matkan varrelle sattui myös kivan fiiliksen jättäneitä paikkoja! Joskus sitten uudestaan uudella reitillä Italiaan 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat June 30, 2015 at 18:37

  Oi kyllä, kyllä, kyllä! Tosin mun syän jäi Umbriaan, mutta saman näköistä se on sielläkin. Vuosin haaveeni on omistaa se kesämökki vielä joku päivä Italiasta ja varmimmin paikoista paalupaikkaa pitää kyllä se Umbria, mutta miksei myös Toscana. Ei ole väliä kummalla puolella rajaa 😀 Onneksi tänä kesänä taas saapasmaa kutsuu, parin vuoden tauko ei tehnyt hyvää.

  Teillä on ollut ihan mieletön reissu. Huokailin ääneen aina instaa selaillessani. Jos tässä kaikki haaveilemme enemmän tai vähemmän oleskelusta noilla nurkilla, niin ehkä se talo pitäisikin vuokrata porukalla kokonaiseksi vuodeksi! Olisi ihanaa päästä elämään ja kokemaan muitakin vuoden aikoja saapasmaassa ja samasta tukikohdasta käsin 😉

  • Reply Laura R. June 30, 2015 at 19:06

   Osasinkin odottaa innon kiljahduksia sun suunnalta Milla! 🙂 Umbriasta olen kuullut pelkkää hyvää myös ja tosiaan sitä, että se on aika samantyyppinen kuin Toscanan sisämaan alueet. Kyllä muhun nyt taas iskostui se, minkä takia niin moni reissaa Italiaan aina vaan uudestaan! Se on lähellä, siellä on tosi kaunista, ihania ihmisiä ja hyvää ruokaa ja viiniä. Mitä muuta voi lomaltaan toivoa? 🙂 Ai niin, no tietty aurinkoa, ja senkin tuntuu tuolla olevan aika varma!

   Talo Italiasta, voi kyllä! Tiiän heti pari ihmistä, jotka olis varmasti mukana tässä, ei ehkä vähiten tämän menneen reissun matkaseuralaiseni ;D

 • Reply Eevi June 30, 2015 at 20:39

  Uu Italia ja Toscana on i-h-a-n-a!! Mä nautin myös noista maisemista, viinitiloista ja maalaisleipomon pakusta joka aamusella kävi tuomassa aina tuoretta leipää majatalon portille. Ja suosittelen muuten erityisen lämpimästi myös sitä Amalfin rannikkoa, oltiin siellä häämatkalla 🙂

  • Reply Laura R. July 1, 2015 at 07:04

   Voihan paku, kuulostaa kyllä kieltämättä aika täydelliseltä! Amalfi on pistetty nyt tiukasti korvan taakse tulevaisuutta ajatellen 🙂 Täytyykin käydä kurkkimassa sun blogiin jos sieltä löytyis juttuja sieltä! 🙂

 • Reply Jenna July 1, 2015 at 06:13

  Mitä maisemia! Toscana sulattaa kyllä sydämen. Me käytiin pari vuotta sitten Firenzessä ja Chiantissa maistelemassa viinejä. Silloin harmiteltiin sitä, että oltiin varattu liian vähän aikaa Toscanaan. Ja mitä herrrkkuja siellä saakaan!

  • Reply Laura R. July 1, 2015 at 07:05

   No niinhän se taisi totisesti tehdä 🙂 Ei muuta kuin uutta reissua sunnittelemaan, jos edellinen jäi turhan pieneksi raapaisuksi!

 • Reply lena / london and beyond July 1, 2015 at 07:43

  Oijoi mitä maisemia! Matteokin tuli katsomaan kuvia kun intoilin tästä postauksesta 😉 Tuo pyöräily on ihan paras aktiviteetti tuolla, etenkin tuollaisina aurinkoisina päivänä. Teillä oli varmasti ihana reissu noissa maisemissa. Ootan jo Firenzen ja Pisan juttuja, mä kans yllätyin siitä miten kiva paikka tuo Pisa on. Firenzeläisillä ja pisalaisilla on joku (naurettava) riita meneillään, ollut jo vuosisatoja kuulemma, eli Matteo oikein tuosta Pisasta syty. 😀

  • Reply Laura R. July 1, 2015 at 07:54

   Pyöräily on ihan parasta, ja noita aurinkoisia päiviähän tuolla riittää! 😀 Reissu oli tosi ihana, täydellinen työloma! 😀 Kiva kuulla, että ootat jo seuraavia kertomuksia. Pisa oli niin positiivinen yllätys että olin lentää selälleni siellä! Se tunnelma mikä siellä vallitsi, kun pääsi pois sieltä pahimmasta turistikeskuksesta, oli ihan uskomattoman erilainen, ihana! Oispa hauska kuulla mistä tää pisalaisten ja firenzeläisten kahnaus johtuu, haha 😀 Vaikka voihan se olla joku aika vähäpätöinenkin juttu, nuo italialaiset kun ovat vissiin vähän tulisieluisempaa sakkia ;D

 • Reply Maarit July 1, 2015 at 08:31

  Jotenkin pääsin ihanasti tunnelmaan! Voin oikein kuvitella kuinka upean päivän vietit pyöräillen. Olispahan kiva joskus tuollakin käydä! <3

  • Reply Laura R. July 2, 2015 at 16:59

   Ihana kuulla että pääsit vähän fiilistelemään! <3 Suosittelen lämpimästi!

 • Reply Elina July 1, 2015 at 15:48

  Ihanan näköistä maaseutua! Kyllä tuolla on kelvannut fillaroida. Italia on kyllä monipuolinen maa ja siellä saisi tehtyä vaikka kuinka monta reissua (tai sitten yhden tooosi pitkän)! Toscanaankin olisi kiva joskus päästä.

  • Reply Laura R. July 2, 2015 at 17:05

   Tosiaankin kelpasi juu! ^_^ Italia on tosiaan monipuolinen ja siten sielläkin riittää varmasti niitä toppeja ja floppeja, mutta tää Toscana meni ainakin mun top-kokemuksiin! 🙂

 • Reply Inka July 4, 2015 at 06:13

  Ai että mikä pyöräretki sulla on ollu!! Ihan huima!

  Ja vaikka kuvien pointti oli tietty nuo maisemat, en voi olla kommentoimatta sun mahtavaa nilkan rusketusrajaa ja sekä tietty hienoja aurinkolaseja. 😀 😀

  • Reply Laura R. July 7, 2015 at 09:20

   Ihanaa että arvostat tuota rusketusrajaa, kieltämättä se on upea! :DD Ihmettelen vaan sitä miksei se näy tossa toisessa jalkakuvassa yhtä selvästi. Mutta nyt se on onneks jo haalistunut pois 😀

 • Reply sarrrri July 5, 2015 at 08:20

  Oooooo musta tuntui että saan hepulin näitä kuvia katsellessa, kun on niin kaunista! Mihinköhän väliin ehtisi bookkaamaan reissun Toscanaan? Mulla tosin on myös riskinä, että jäänkin sinne ikiajoiksi viinirypäleenpoimijaksi tai vastaavaksi… Tai etten pääsisi pyörällä ikinä kovin montaa metriä eteenpäin, kun aina täytyisi pysähtyä ottamaan kuvia! ;D

  • Reply Laura R. July 7, 2015 at 09:21

   Juu ei tuo munkaan eteneminen mitenään kovin rivakkaa ollut kun koko ajan sai olla viemässä kameraa nenälle :DD Riski unohtumisesta Toscanaan ikiajoiksi on kyllä olemassa, joten kannattaa tarkoin harkita, uskaltaako sinne varailla reissua..! ;D

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. July 19, 2015 at 16:03

  Hauska idea lähteä fillarilla tutkimaan matkakohdetta! Toscana oli tosiaan kaunis, me olimme siellä reilun viikon juhannuksesta eteenpäin, ja palata voisin uudestaan (jos ei olisi sataa muuta paikkaa, jotka pitää vielä kokea). 🙂 Kauniita kuvia!

  • Reply Laura R. July 31, 2015 at 12:24

   Kiitos Huli ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! On jäänyt jotenkin huomaamatta tämä kommentti. Pyöräily on kyllä tosi hyvä tapa nähdä Toscanaa! 🙂

 • Reply IGTT: reissuvuosi 2015 paketissa! - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi January 7, 2016 at 01:13

  […] ja heti keskikesän vieton jälkeen suuntasinkin Palmuaseman Sannan kanssa töiden nimissä Toscanaan. Matka oli niin ikään upea ja jäi mieleen erityisen haikeana, sillä se oli ainakin toistaiseksi […]

 • Leave a Reply