Lontoon Sky Garden + hostelli- ja ravintolavinkki

Eurooppa
June 2, 2015
London

Hellurei ja hellät tunteet! Lupasin palata takaisin blogisorvin ääreen jo viikonloppuna heti Lontoon reissun päätyttyä, mutta kas vain kun en ehtinytkään. Nyt luvassa hyvitys tälle!

London Generator Hostel

Lennähdettiin siis viime viikon keskiviikkona kukonlaulun aikaan Norskin aamukoneella Inkan kanssa Lontooseen tyttöjen mini(budjetti)lomalle kolmeksi päiväksi. Suunnitelmia oli tehty jonkun verran, mutta mukavan maltillisesti, sillä meikähän on erityisesti tunnettu siitä, että maailmalla mennään aika takki auki ja parhaat jutut tulee eteen suunnittelematta. Noh, se verran oltiin sentään tätä reissua plänätty, että olin varannut meille majoituksen etukäteen Lontoon Generator Hostellista, jonne ihan ensimmäisenä siis hilauduimme kasseinemme saavuttuamme Gatwickille. Olimme varanneet hostellista privahuoneen, sillä vaikka ollaankin kunnon reissuroosia, niin täytyy meidänkin molempien jo myöntää, että dormiajat ovat kyllä jo ohitse – kaipaamme omaa rauhaa. Muutenkin olimme hostellissa sitä dinosaurusosastoa kaikkiin 16-20 -vuotiaisiin verrattuna, mutta so what, asenne ratkaisee 😉

P5290577 P5290579 P5290575 P5290572 P5290574 http://rimmalaura.com

Huoneemme oli neljälle hengelle tarkoitettu eli siellä oli kaksi kerrossänkyä, mutta saimme sen ihkaomaksemme. Hostelli ei siis selvästikään ollut täynnä, sillä vielä ei vietetä korkeinta sesonkiaikaa. Sen vuoksi hintakin oli maltillinen 66€/yö kahdelta hengeltä, eli majoitus rokotti reissukassaa hyvin minimaalisesti hostellin siisteyteen, rauhallisuuteen ja hyvään sijaintiin nähden. Ovella oli 24/7 ovimies tsekkaamassa, että sisään pääsi vain hostellivieraat, mikä toi mukavaa turvallisuuden tunnetta, lähellä oli Tesco, ostari, Russel Squaren metroasema ja ihana puisto. Ainut miinus rapsahtaa siitä, ettei hostellilla ollut vierailleen käytössä keittiötä, vaan ruoka piti ostaa alakerran ravintolasta tai kahvilasta. Sitähän me ei muistettu eräänä iltana, kun ostimme iltapalaa Tescosta ja meikä nappasi mukaan udon-nuudeliannoksen, joka olisi kaivannut mikroa. Noh, reissunainenhan keinot keksii… Huoneessa oli onneksi oma pesupiste, ja hanasta tuli kuumaa vettä, joten ei muuta kuin papusieninuudelit vesihauteeseen lämpiämään ja bon appetit! 😀

http://rimmalaura.com P5290543 P5290556 P5290560

Trooppista meininkiä ja upeita maisemia Sky Gardenissa

Check inn -aika ei ollut alkanut vielä aamupäivästä hostellille saavuttuamme, joten kävimme vain vaihtamassa vessassa vähän toista nuttua niskaan, jemmasimme reissulaukkumme tavaransäilytyshuoneen kaappien päälle ja lähdimme harppomaan vimmattua vauhtia kohti Bankin businessaluetta ja ensimmäistä, niin ikään etukäteen suunniteltua kohdettamme, Sky Gardenia. Inka oli saanut tästä paikasta tipsin ystävältään ja fiksuna likkana tehnyt meille vaadittavan etukäteisvarauksen, jotta pääsimme heti starttaamaan Lontoo-aikamme tyylillä. Kohde oli loistava meille budjettireissussa oleville, sillä sisäänpääsy on täysin ilmainen ja elämys siihen nähden ihan mahtava. Vaikka saavuimme kovista yrityksistä (ja vain yhdestä pienestä eksymisestä) huolimatta paikalle vain kymmenisen minuuttia myöhässä, pääsimme muitta mutkitta hyppäämään hissiin ja hurauttamaan 35. kerrokseen.

P5270001 P5270004 P5270002 P5270018 P5270023P5270020

Hello, sunny London! Ulkoterassilla oli tilaa kuvailla ja katsella maisemia ja bongailla ainakin London Eye, Tate Modern, Tower Bridge, Millennium Bridge ja St. Paul’s Cathedral.

Maisemat yli aurinkoisen Lontoon olivat ihan superit. En ollut koskaan ennen nähnytkään Lontoota niin monipuolisesti yläilmoista, joten oli mahtavaa ihailla maisemia ja viihtyisää puutarhaa ajan kanssa. Kyseinen pilvenpiirtäjä on arkkitehtuurisestikin tarkasteltuna aivan upea ilmestys kaarevine ja moderneine muotoineen, ja välillä tuntuikin siltä, kuin olisi hypännyt keskelle jotain 3D-mallinnosta.

P5270030 P5270031 P5270037 P5270035 P5270036 P5270038 P5270049 P5270047 P5270076 P5270082 P5270086 P5270091 London

Ihmisiäkin oli paikalla kivan maltillisesti, johtuen varmasti juuri tästä etukäteisbuukkaussysteemistä. Sky Gardenista löytyy useampia ravintoloita ja baareja, joita voi vuokrata myös yksityiskäyttöön. Kelatkaapa vaikka minkälaiset hääjuhlat tuolla saisi järjestettyä, huh! Sky Gardenista tulee kyllä taatusti meikäläiselle vakiovisiittikohde jatkossakin, mikäli Lontooseen vielä eksyn. Seuraavalla kerralla voisi koittaa suunnata tuonne ihailemaan auringonlaskua. Paikka on muuten myös esteetön, joten sinne pääsee helposti rattaiden kanssa tai pyörätuolilla.

Käppäilyä Thamesin rannoilla

London P5270143P5270147 P5270146P5270152 P5270159 P5270157

Saatuamme tarpeeksi yläilmojen maisemista suuntasimme edelleen apostolin kyydillä kohti rantaa ja Tower Bridgeä. Käppäilimme sillan ylitse (meikä ekaa kertaa ikinä ja wau miten hienoja yksityiskohtia se olikaan täynnä!) ja suuntasimme rantaan kuikuileman joenvarsimaisemia toiselle puolelle jokea. Eksyimme hetkeksi Borough Marketin ruokamarkkinoille, joilla tuoksui aivan taivaalliselle. Orastava pikkunälkä kurni jo vatsanpohjassa, ja tässä välissä ehti pari sekuntia harmittaa, etten ollut nostanut puntia heti lentokentältä automaatista. Automaatilla oli ollut niin ryöstökurssi, ettei raaskittu nostaa vaan ajateltiin, että saahan sitä rahaa seinästä myöhemminkin, mutta oliko se siinä missään välissä muistunut mieleen – no ei. Niinpä tyydyttiin fiilistelemään markkinatunnelmaa ja kävelemään vain kylmäpäisesti alueen läpi. Mutta voin kyllä maistamattakin suositella herkkusuille poikkeamista tuolla, ihan salettiin sieltä saa hyvää sapuskaa!

London P5270170 P5270165

Tässä vaiheessa päivää käveltyjä kilometrejä alkoi olla jo ihan kivasti takana, ja meikäläinen koki taas kantapään – tai oikeastaan pikkuvarpaiden rakkojen – kautta, että Conssit ei todellakaan ole pitkille kävelylenkeille tarkoitetut kengät. Mä en käsitä niitä tyyppejä, ketkä pystyy reissaamaan niillä päivästä toiseen ilman kipuja! Itse en tosiaan lukeudu näihin ihmisiin ja nyt se täytyy taas yrittää muistaa 😀
London P5270183

Hummus Brothers

Suuntasimme kuitenkin vielä väsyneet askeleemme kohti Tate Modernin taidemuseota, missä pidimme pienen hengähdystauon kahvilassa maisemia ihaillen. Hengähdyksen jälkeen jatkoimme  marssiamme Tate Modernilta kävelysillan eli 10.6.2000 avatun Millennium Bridgen ylitse kohti St. Paulia ja jo etukäteen päätettyä myöhäisen lounaan paikkaamme, Hummus Brothersia. Mestasta oli vinkattu jollain London Cheap Eats -listalla, joten sehän sopi meille mainiosti. Testasin itse Hummus Bowlin höystettynä falafelilla, avocadolla ja pitaleivällä ja hyvin upposi! Vain hummukseen kaivattiin molemmat enemmän sitruunaa, mutta sitä saikin onneksi itse lisätä annokseensa. Suositus tälle ketjulle, mikäli tuontyyppiset maut nappaavat! 🙂

Hummus Brothers, London P5270188 P5270194 P5270191

Nam! En sentään nuollut kulhoa tyhjäksi.

Evästettyämme suuntasimme väsyneet askeleemme Sainsbury’sin mansikkaostosten jälkeen hostellille ja kävimme tekemässä pienoisen välikuoleman ennen illan ohjelmaa, josta kirjoittelen myöhemmin lisää.

Miltäs näyttää meidän Lontoo, näkyikö postauksessa tuttuja paikkoja vai saitko ehkä joitain uusia vinkkejä? 🙂

Muutamassa kuvassa vilahtava, loistavaksi reissukassiksi osoittautunut Haglöfsin Lava-laukku saatu blogin kautta.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Inka June 3, 2015 at 05:44

  Jee, ihana postaus ja ihana Lontoo! Hehe, mää naureskelin ko tein omaa postausta tuosta Sky Gardenista että nyt on sata kuvaa Laurasta ottamassa kuvia ja mitäs täältä löytykään.. 😀 😀 Ei vissiin huomaa, että oltiin bloggaajat keskenämme reissussa.

  Aa että tuli semmonen fiilis että voispa kiskasta shortsit jalkaan, vaan ei varmaan vielä kehtaa. Ehkä täälläki kohta.

  Kiitti vielä reissuseurasta, ja toivottavasti rakot voi jo paremmin! <3

  • Reply Laura R. June 3, 2015 at 05:50

   No niinpä, samaa naureskelin itekin 😀 Mullakin tekis mieli heittää mekko päälle mut ehkä vielä leggareiden tai sukkisten kanssa. Olispa yhtä lämmin kuin tuolla oli toi eka päivä! Mutta ehkä tää tästä vielä iloksi muuttuu 🙂

   Rakot on ihan fine, ja Conssitkin on päässeet jo takasin jalkaan – tosin vain sellaisina päivinä kun tiiän ettei tartte kävellä puolimaratonia 😀

   Pus <3

 • Reply Katja Iivonen June 3, 2015 at 18:12

  Hei, tuosta Sky Gardenista en tiennytkään mitään ja aivan mahtavaa, että se on ilmainen! Menee ehdottomasti korvan taakse 🙂 Myös hummuspöperö näyttää herkulliselta!

  Hyvä kuulla myös että muutkin vetää välikuolemia, tollaisen rykäisyn jälkeen meikä olisi varmaan kyllä jäänyt maatumaan sängyn pohjalle koko loppuillaksi x)

  • Reply Laura R. June 4, 2015 at 06:26

   Kiva että sait vinkkejä! Molemmat on kyllä ehdottomasti suosittelun ansainneet 🙂

   Ja voin kertoa, että olisi aika kovasti tehnyt mieli iskeä pää vaan tyynyyn, nostaa jalat ylös ja jättää iltaturreilut sikseen, koska pikkasen jo väsytti – oltiinhan herätty jo aamuyöllä viiden aikaan lähteäksemme kentälle – mutta kun oli niin lyhyt loma, oli otettava sinnillä kaikki irti! 😀 Välikuolema onneks jeesas kovasti 🙂

 • Reply Satu June 4, 2015 at 14:27

  Generator hostellista kokemusta 90-luvulta. 🙂 Kiva postaus ihanasta Lontoosta.

  • Reply Laura R. June 5, 2015 at 08:09

   Wautsi, sehän on ollut siis hostelliketjuna jo aika pitkään! 🙂 Näyttikö samalta kuin 90-luvulla? 😀

   Kiitos, kiva kuulla!

 • Reply Maarit June 7, 2015 at 05:56

  Tuolla Sky Gardenissa olis kiva päästä käymään! Thamesin rannoilla kulkeminen ja nuo sillat on kans vaan niin huippuja. 🙂 Mulla oli Conssit joskus reissukenkinä, mutta ei enää, ne on ihanan kevyet pienille kaupunkiretkille jne, mutta kyllä niissä alkaa jalat kipeytyä pitkän päälle. Nykyisin mulla on ollut matkalla ihan perus Niken juoksukengät, joista ei löydy valittamista ja sitten eräretkille / huonoon säähän Meindlin vaelluskengät. Tyylistä viis, mukavuus ennen kaikkea! Katselin kauhuissani nytkin Montenegrossa tyyppejä jotka kapusi sandaaleissa Kotorin muurien portaita, niitä portaita riittää huipulle noin 1350..

  • Reply Laura R. June 14, 2015 at 07:04

   Mukavuus tosiaankin ennen kaikkea! 🙂 Mullakin oli onneks Niken lenkkarit mukana tuolla Lontoossa, ja niillä jaksoin sitte painaa hyvin loppuun saakka. Nyt Norjassa oli korvaamattomat myös Merrellin goretex-kevytvaelluskengät – en ois pärjänny siellä sateessa ilman! Kyllä nyt jää conssit vaan lyhyiden matkojen kaupunkikäyttöön 🙂

 • Reply Outi June 8, 2015 at 16:50

  Heh, mä olen just se tyyppi joka porhaltaa Consuissa kesät, talvet ja kaikki lomat! Onpa tullu parit helteiset kaupungit ihan lärppänäballeriinoissakin kierrettyä. Yleensä on kyllä jälkeenpäin tuntunut! Kysymys pompahti mieleeni: oletko aina ollut tuollainen älytön reissuroosa vai onko blogin myötä reissaaminen lisääntynyt eli onko blogi jotenkin vielä boostannut jo varmasti olemassa ollutta matkakuumetta?

  Kivaa kesää toivottaa Outi

  • Reply Laura R. June 14, 2015 at 07:07

   Sulla on sit vaan sellaiset jalat jotka kestää niitä consseja ja lättäbalsuja! Niissäkin mulla kipeytyy jalat muuten helposti, aina pitäis olla edes pikkuinen korko.

   Oon ollut kova reissari jo ajalla ennen blogia, mutta varmasti blogi on jollain tapaa myös boostannut matkojen määrää jollain tasolla. Kun on itse uponnut blogimaailmaan niin saa paljon inspiraatiota ja matkakuumeilun aihetta muista blogeista, joka tietty näkyy lisääntyneinä omien reissujen määränä! 😀

   Kiitos, ihanaa kesää sullekin! 🙂

 • Reply Hurjan korkealle Lontoossa - The Shard - Historia de Viajes March 8, 2016 at 08:40

  […] silmäterä lienee se tunnetuin, mutta budjettimatkailijalle sopivan paikan löysivät taannoin Laura  ja Inka Sky Gardenista, josta minäkin otin neuvosta vaarin ja buukkasin itselleni ajan […]

 • Reply Sky garden - Budjettimatkaajan näköalapaikka Lontoossa - Historia de Viajes March 31, 2016 at 16:07

  […] koluttavaa myös ilman kalliita museoita ja näköalapaikkakin valikoitui jo kotona kiitos Lauran ja Inkan  suositusten Sky […]

 • Leave a Reply