Ensiraapaisu Allure of the Seasille

Eurooppa
May 23, 2015
Allure of the Seas

Yhteistyössä Royal Caribbean Finland

Nyt ymmärrän ystävääni Millaa ja hänen muutaman viikon takaista risteilyhämmennystään hieman paremmin. Tulin toissapäivänä myöhään illalla takaisin kotiin elämäni ensimmäiseltä risteilymatkalta, ja tässä vajaat tuhat valokuvaa 6000 henkeä sisuksiinsa vetävältä, valtavalta risteilijältä koneelle siirrettyäni ja niitä katseltuani on kieltämättä hieman sekava fiilis – en oikein tiedä, mistä aloittaisin purkamaan matkaa ja kokemuksia. Se johtuu toisaalta siitä, että Allure of the Seas, toinen maailman suurimmista matkustaja-aluksista, oli niin älytön, mutta toisaalta myös siitä, että kahden päivän reissumme oli niin nopea pyrähdys, että ehdimme saada vain pintaraapaisun tuohon kelluvaan kaupunkiin.  Täytynee siis ihan tosissaan sulatella tätä kokemusta päivä tai pari, jotta saan jotain järkevää ja jäsenneltyä tekstiä aikaiseksi. Uskaltanen kuitenkin luvata, että saatte lueskella mielenkiintoisia näkökulmia reissusta – näin risteilykeltanokan perspektiivistä katsottuna. Toki kuulisin mielelläni myös teiltä, että mistä haluaisitte minun rustailevan!

Koska kuviin nyt kuitenkin pääsin jo käsiksi, niin tässäpä teillekin muutamat maistiaiset, por favor!

P5200523 P5200388 P5200378P5200426 P5200503 P5200439 P5200452 P5200643 Allure of the Seas P5200564P5190267 P5190257 P5190252 P5190331 P5190276 P5190353

 Olen kuitenkin tässä alustavasti ajatellut kirjoittavani yhden postauksen yleistunnelmia laivalta, ja toisen postauksen keskittyen enemmän risteilylomaan hyvinvoinnin näkökulmasta. Se ennakkoluulo nimittäin allekirjoittaneella tuolla romuttui, että viikon risteilylle pitäisi mennä vain makaamaan ameebana ja syödä itsensä tainnuksiin buffetissa vähintään kolmesti päivässä. Erilaisia aktiivisempiakin vaihtoehtoja oli nimittäin tosi paljon, ja terveellinen ruoka ja hyvinviointi esimerkiksi liikunnan kautta kun sattuu meikäläistä kiinnostamaan, niin tokihan niihin asioihin tuli sitten kiinnitettyä huomiota. Miltä kuulostaisi tällainen suunnitelma? 🙂 Matkaseuralaiseni Elinan jutut kannataa käydä kurkkailemassa myös hänen blogistaan, sillä kokeneempana risteilyjääränä hänen juttunsa tulevat varmasti olemaan hieman erilaiset kuin omani.

Nyt toivottelen kivaa lauantain jatkoa – niin ja terkkuja aurinkoisesta Ruissalosta! 🙂

Olin matkalla Royal Caribbean Finlandin kutsumana.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle May 23, 2015 at 14:20

  Olisi sitä tosiaan Allurella mielellään muutaman päivän pidempäänkin seilannut. Etenkin, kun seurakin oli niin ensiluokkaista 😉 mutta hyvinhän me onneksi ehdittiin laiva kiertää.

  Risteilyjäärä onkin mulle ihan uusi nimitys 😀

  • Reply Laura R. May 23, 2015 at 15:38

   No kyllä olisi tosiaan viihtyyt pidempäänkin, vastahan siinä alettiin päästä vauhtiin ja löytämään hyttiin ilman suurempia eksymisiä! 😀 Hehee, eiks toi risteilyjäärä nyt ole aika kuvaava? ;D

 • Reply Kthetraveller May 23, 2015 at 15:01

  Siitä se lähtee, eikun pitkää risteilyä varaamaan 🙂 Hyviä kuvia ja jään odottamaan mielenkiinnolla tulevia postauksia.

  • Reply Laura R. May 23, 2015 at 15:39

   Joo kyllä mä voisin napata tuon miehen kainaloon ja suunnata seuraavaks vaikka Karibialle risteileen! 🙂

   Kiitoksia, lisää tulossa!

 • Reply Maarit Johanna May 23, 2015 at 20:47

  Inkan yhteistyöpostaukseen viitaten, tässä on juurikin sellainen yhteistyöjuttu jota oon kielipitkällä oottanut monessa blogissa! Näistä saa hulluna inspistä ja mieki, joka tulee merisairaaksi jo bussissa, kehtaa haaveilla risteilystä. Voi kyl kelpais istua tuolla kannella mojito kädessä!

  • Reply Laura R. May 24, 2015 at 10:01

   Jee, kivaa että tämä yhteistyö kiinnostaa! 😀 Tuolla pärjäis varmasti merisairauteenkin taipuvainen ihan mainiosti, kuntuntui ennemmin että oli jossain kaupungissa tai hotellissa eikä merellä – paitsi tietty silloin kun nousi kannelle 🙂 Ja yllättävän kova merenkäynti sattui nyt olemaan Välimerellä, Karibialla laivan keikuntaa ei kuulemma edes tunne!

 • Reply Sanna I Siveltimellä May 23, 2015 at 23:11

  Ilmeisen onnistunut tutustuminen ja reissu tuolla huippuristeilijällä? 🙂 Jään innolla odottelemaan lisää ja kasvattelen omaa karibianristeily kuumettani 😉

  • Reply Laura R. May 24, 2015 at 09:59

   No pikku vastaisku tuolla sattui kyllä myös, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa 😀 Karibianristeilykuume on kyllä läsnä täälläkin! 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat May 24, 2015 at 09:48

  Jei, nyt on sunkin risteilyneitsyys mennyttä 😀 Upean näköistä on Allurellakin ja mielenkiinnolla odotan jatkokertomuksia. Itsekin jäi tuo hyvinvointiteema niin päälimmäiseksi mieleen, että mielelläni kuulen ajatuksiasi siitä myös.

  • Reply Laura R. May 24, 2015 at 09:58

   En Milla kestä, kävin just kans lukemassa ja kommentoimassa sen sun toisen risteilypostauksen ja tajusin, että enhän mä nyt voi kirjoittaa tismalleen samalla teemalla kuin sä oot jo kirjoitelult, joten keksin kyllä nyt jonkun uuden kulman! Mutta joo, hyvinvointi jäi kyllä mieleen ja Allurella oli kyllä ihana Spa -osasto ja yllättävän hyvä kuntosali. Mutta katsotaan nyt miten mä kekkailen näistä rustailla ettei mee ihan copy cat -hommiksi! 🙂

   • Reply Milla - Pingviinimatkat May 24, 2015 at 10:30

    Hah, great minds tosiaan 😀 Kirjoita ihmeessä vaan hyvinvoinnista, pääsin siinä kuitenkin itse vasta vähän pintaa raapaisemaan ja mielelläni oikeasti lukisin sun ajatuksia aiheesta!

    • Reply Laura R. May 25, 2015 at 06:32

     Juu, enköhän mä sitä ainakin sivua jotenkin! 🙂

 • Reply Inka May 24, 2015 at 16:53

  No huhhuh minkä näköstä! Mua kiinnostaa kuulla erityisesti noista romuttuneista ennakkoluuloista, sillä mullakin niitä on ollu, mutta jo niin monta positiivista kokemusta kuulleena kiinnostus on tietty herännyt.

  • Reply Laura R. May 25, 2015 at 06:28

   Kiitos Inka kommentista ja ideasta! Voisinkin oikeastaan kirjoittaa vähän tuosta perspektiivistä yhden postauksen… 🙂 Ja joo, "paatti" oli kyllä sangen komia laitos!

  Leave a Reply