Gasthaus vuorien katveessa

Eurooppa
May 21, 2015

Lähellä Laaxin hiihtokeskusta, kiemuraisen vuoristotien mutkassa, sijaitsee pikkuruinen kylä nimeltä Tschappina. Sinne meidän komppania suunnisti heti ensimmäisenä Sveitsi-päivänämme, sillä olimme varanneet muiden hyvien kokemusten innoittamana huoneen piskuisesta Gasthaus Alpinasta. Kehut eivät olleet ollenkaan tuulesta temmattuja, sillä niin sydämellinen vastaanotto ja kodikas miljöö meitä reissussa rähjääntyneitä odotti. Zürichin lentokentältä olisi Tchappinaan ajellut puolessatoista tunnissa ilman isompia stoppeja, mutta eipä meillä lomalaisilla ollut mihinkään kiire, joten tuhrattiin leppoisaan matkantekoon imetys- ja kuvaustaukoineen apauttiarallaa kolminkertainen aika.

Gasthausista löytyi elikkoa jos jonkinnäköistä laamoista huvittaviin peruukkipäisiin kanoihin. Majatalo kuulemma käytti ravintolassaan vain omien lemmikkikanojensa munia ja vieraille olisi järjestynyt kävelyretkiä laamojen kanssa, mikäli sellainen ajatus houkutteli. Muutoin eläimet saivat olla omissa tiloissaan rauhassa ja vieraat ohjeistettiin vain ihastelemaan karva- ja höyhenasuisia kavereita kauempaa aitauksen ulkopuolelta. Toinen majatalon erikoisuus otusten lisäksi oli perisuomalainen sauna sekä palju Alppinäkymillä. Ei huono! Me jätettiin paljuttelut tällä kertaa välistä, sillä ajateltiin juniorin olevan vielä liian pieni moiseen touhuun. Ehkä ensi vuonna!

Tschappina Alps-29 Tschappina Alps-23 Tschappina Alps-24 Tschappina Alps Tschappina Alps-25 Tschappina Alps-26 Tschappina Alps-1

Kun olimme asettuneet huoneeseemme ja äimistelleet söpöjä pihan asukkeja tarpeeksi, päätimme lähteä iltakävelylle oikomaan autossa ja lentokoneessa jäykistyneitä jäseniämme kylän laitamille. En voi tarpeeksi ylistää tuota kantoreppua (toki kantoliina ajaa saman asian) miten kätevä kapine se tällaiselle liikkuvaiselle lapsiperheelle onkaan! Poika nukahtaa sinne käytännössä heti ja jos ei ole unihiekkaa silmissä tarpeeksi, niin hän viihtyy siellä ihan muutoinkin tähystelemässä maisemia turvallisesti vasten jomman kumman meistä rintaa. Meillä on nyt ollut tämä Wompat-merkkinen reppu vuokralla, mutta vekotin on osoittautunut niin korvaamattomaksi, että ikioma samanmoinen on parhaillaan hakusessa.

Niin ja sitten nämä maisemat. Voi vuoret, miksi te puututte täältä muutoin niin upeasta Suomineidosta? Nuita lumihuippuja jaksaisi tuijotella vaikka päivät pitkät. Mutta kyllä niihinkin kuulemma silmä tottuu ja eivät nämä meikäläisten silmin älyttömät puitteet enää paikallisista tunnu sen erikoisemmilta, kuin meidän perheelle tuo Espoon keskuspuisto (joka sekin on tietty huisi).

Tschappina Alps Wompat kantoreppuTschappina Alps-5 Tschappina Alps-6 Tschappina Alps-7 Tschappina Alps-9 Tschappina Alps-8 Tschappina Alps Tschappina Alps-12 Tschappina Alps-16 Tschappina Alps-17 Tschappina Alps

En tiedä kuinka pitkälle tai kauan me käveltiin, mutta jotenkin tuolla oli niin uskomattoman rauhallista ja seesteistä, että ihan unohtui kaikki mahdolliset aikataulut. Ja se kai se on loman tarkoituskin. Jotkut kreisit kylän teinit laski vuoristotietä skeittilaudoilla semmoista vauhtia ohi suhahtaen, että heikompia hirvitti. Itsehän en olisi uskaltanut ajaa edes autolla samoja nopeuksia, mutta näytti pojilla onneksi olevan melkoisen hyvin skeittailutaidot hyppysissä. Ja toki näin äiti-ihmisenä kiinnitin huomiota siihen, että myös kypärät ja kaikki muut mahdolliset suojavarustukset kavereilla oli oikeaoppisesti päällä. Ajatuskin siitä, että oma natiainen on vielä joskus samanlainen hurjapää saa sydämen ottamaan parit ekstratykytykset, joten toivotaan että juniorista tulee yhtä nössö tällaisen extremen suhteen kuin allekirjoittanut.

Alhaalla laaksoissa oli ihan täysi kesä ja t-paitakelit, mutta vuorilla kevät oli suurinpiirtein samoissa vaiheissa kuin kotona Espoossa. Uudelle Haglöfsiltä saadulle gore-tex takille tuli heti käyttöä ja uskolliset Thaimaan Chiang Maista ostetut parin euron reissubyysat toimii niin helteessä kuin vähän viileämmässäkin kelissä tuhdimman yläosan kanssa mainiosti. Tyylikkyys-pisteitä ei ehkä tälle meikäläisen asukokonaisuudelle jaella, mutta mukavuus ennen kaikkea.

Tschappina Alps-4 Tschappina Alps-18 Tschappina Alps-15 Tschappina Alps-11 Tschappina Alps-10 Tschappina Alps-20 Tschappina Alps-21 Tschappina Alps-22 Tschappina Alps-27 Tschappina Alps-28

Leppoisan iltatrekkailun jälkeen työnnyttiin koko porukka peiton alle katsomaan jääkiekkoa ja ah kuinka rentouttavaa olikaan nukkua viileässä vuoristoilmassa ja kuikistella punavalkoruudullisten verhojen raosta lumihuippuja. Aamulla herättiin hitusen harmaampaan keliin, mutta siinäkin on nuissa korkeuksissa oma viehätyksensä, sillä vuorilla oli satanut ihan kunnolla lunta. Söimme rauhassa majatalon maittavan aamiaisen ja lähdimme pikkuhiljaa valumaan kohti uusia maisemia, nimittäin Sveitsin “Grand Canyonia”. Siitä lisää ensi kerralla!

Huomenna alkaa taas viikonloppu! Hurraa! 

Photos: Olympus OM-D E-M1 + M-Zuiko PRO 12-40mm f2.8

 Musta takki on saatu Haglöfsiltä.

You Might Also Like

66 Comments

 • Reply Maarit May 21, 2015 at 15:41

  Näyttää kyllä niin ihanalta idylliseltä! Kiva päästä syksyllä itsekkin alppi-ilmaa nuuskuttelemaan. 🙂 Tuollaiset maatilamajoitus tyyppiset ratkaisut on kyllä älyttömän kotoisia ja siitä tulee aina plussaa yöpaikalle jos on eläimiä pihapiirissä!

  • Reply Rimma May 21, 2015 at 19:49

   Alppi-ilmaa ei kyllä voita lähes mikään! Voi että tuleva reissu kuulostaa hyvältä! Ja maatila- sekä perhemajoitukset on ihan parhaita. Jotenkin pääsee niin eri tavalla näkemään sitä maan arkea, kun tuossakin tapauksessa isäntäväki asui samassa talossa myös itse 🙂

 • Reply mabn May 21, 2015 at 17:29

  Eivvvitsi noita maisemia! Silloin kun käytiin miehen kanssa häämatkalla Itävallassa ja katselin lumoutuneena niitä vuorten huippuja, niin mietin, että niille paikallisille ne vuoret on varmaan "niin nähty". Vaikka meikästä ne oli niin mahtavat. Lisää reissukuulumisia kiitos! 🙂

  • Reply Rimma May 21, 2015 at 19:50

   Hihi niinpä! Kai se aina on vähän niin, että omille tutuille maisemille tulee vähän sokeaksi 🙂 Lisää tulossa kyllä ja myös postausta lentämisestä vauvan kanssa! Kiinnostaa varmana teitäkin 😉

 • Reply Maarit Johanna May 21, 2015 at 19:06

  Tätä oli juurikin siksi niin ihana lukea kun tietää kuukauden päästä lähtevänsä Sveitsiin. Muuten olisin vain ollut kade. Niin söpö majatalo! Tuota paljua olisin testaillut noilla maisemilla enemmän kuin mielellään 🙂

  • Reply Rimma May 21, 2015 at 19:51

   Oi ihanaa! Kuukausi menee yhdessä hujauksessa 🙂 Paljuttelu olisi ollut kivaa, mutta myös tyyristä. Lämmitys maksoi jotain sata euroa 😀

 • Reply Nita May 22, 2015 at 19:10

  Alppimaisemissa on vaan sitä jotain ? Sinne on kyllä joku päivä päästävä!

  • Reply Rimma May 23, 2015 at 19:08

   Vahva suositus Alpeille! 🙂

 • Reply Inka May 22, 2015 at 20:44

  Oi että mitkä maisemat! Vähän alkaa herätä epäilys että me ei koettu tuolla meidän Sveitsin-matkalla vielä Alpeista yhtään mitään, joten onneksi on toivottavasti vielä lukuisia seuraavia kertoja. Ja miten mulla alkaa soida päässä se jonku vuoden takainen Schnappi-renkutus tuosta Tschappina-nimestä? Hah, korvamato iski ja lujasti!

  Ihana tuo teidän perheselfie, mun suokkari on tuo beibi, jonka posket vaan pullottaa! 😀

  • Reply Rimma May 23, 2015 at 19:10

   Ei ihme, jos sulla on tuo fiilis, koska mä oon käynyt maassa about 20 kertaa ja edelleen tuntuu, etten oo nähnyt vielä mitään 😀 Joo kaverilla on kunnon poskitoppaukset tyynynä 😀 😀

 • Reply Stina May 23, 2015 at 04:42

  Voi että mä tykkään (noiden maisemien lisäksi tietty) sun kuvaustyylistä! Olisi kiva joskus kuulla millä tavalla käsittelet kuvasi, että saat niihin sen sinulle tyypillisen taianomaisen tunnelman, vai liekö ammattisalaisuus?. Ihana persoonallinen tyyli!

  • Reply Rimma May 23, 2015 at 19:12

   Voi kiitos kauniista sanoista! Tuli kyllä todella tarpeeseen nämä kehut, sillä usko omiin kuvaustaitoihin on ollut vastikään erinäisistä syistä vähän katkolla.. Lightroomilla käsittelen! Ehkä pitäis taas tehdä aiheesta uus postaus 🙂

 • Reply Elina May 23, 2015 at 14:39

  Maisemat on kyllä kohdillaan, mutta miten sä aina osaatkin löytää nämä mahtavat kuvakulmat! Kuvia jää vain ihastelemaan ja pohtimaan, ettei itselle olisi koskaan tullut pieneen mieleen kuvata tuota tai tuota. Niin upeita kuvia! Sveitsin Grand Canyonia odotellessa! 🙂

  • Reply Rimma May 23, 2015 at 19:13

   Kiitos Elina <3 Koitan kovasti aina miettiä vähä erilaisia kulmia ja toistojen kautta toki silmä harmaantuu niitä mielenkiintoisimpia spottaamaan 🙂

 • Reply Jenna May 24, 2015 at 10:30

  Hiljaiseksi vetää nuo kuvat ja maisemat. Wau! Alpit <3

  • Reply Rimma May 24, 2015 at 19:41

   Alpit kyllä on <3

 • Reply Jepa / Unelmatrippi May 24, 2015 at 10:40

  Onpa söpöä seutua ja ihanan rustiikki majatalo! Tuollaisessa olisi mukava joskus yöpyä ja se on ollut kyllä suunnitteillakin, mutta toistaiseksi olemme Euroopan-autoreissuilla yöpyneet omassa teltassa tai asuntoautossa. Tässä alkaa olla Eurooppa-kuume jo hyvällä mallilla, kun olen lukenut lähipäivinä paljon muitakin postauksia Sveitsistä ja muualta Euroopasta. 🙂

  • Reply Rimma May 24, 2015 at 19:42

   Mutta mikäs sen ihanampaa ku telttailu tai se oma camper! Me tyystin hurahdettiin camper-elämään Uudessa-Seelannissa. Ihan parasta 🙂

 • Reply Laura R. May 24, 2015 at 10:48

  Niin ihanan näköistä! Ja tuo Jiin ja pojan yhteiskuva, silkkaa rakkautta tuossa rutistuksessa <3

 • Reply Anna Koskela May 24, 2015 at 11:02

  Pidän Sveitsin maisemista ja Alpeista maasta riippumatta. Tuossa alempana joku kysyi kuviesi käsittelystä ja voisi olla mielenkiintoista lukea siitä juttu. Itse en näin utuisista ja värittömistä kuvista pidä, mutta kaikenlaisille kuville, niin värillisille, kuin värittömillekin, on varmasti tilaa blogeissa.

  • Reply Rimma May 24, 2015 at 19:45

   Jep, varmasti on tilaa. Tämä on nimittäin mun tyyli kuvata nyt ja myös jatkossa.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net May 24, 2015 at 11:35

  Ihanan näköinen paikka, vaikka juuri nyt kiintiö on ihan täynnä vuoria – niitä oli Uudessa-Seelannissa niin paljon että arvotaan jaksetaanko täällä Ausseissa lähteä katsomaan yhtäkään. 😀

  Hei, oletteko muuten miettineet olisiko sellainen kantorinkka teille parempi ja pitkäaikaisempi vaihtoehto kun tykkäätte ulkoilla? Sellaisia on moni tuttu hankkinut muksuilleen. Vedettiin itse kantoliinalla lähes koko se aika kun muksu oli kannettavissa missään, ja osittain tällä matkallakin vielä.

  • Reply Rimma May 24, 2015 at 19:47

   Haha joo mä ymmärrän 😀 ei taida se kantorinkka olla niin ergonominen kuin tämä, ja näitäkin saa ihan esikouluikään asti eri kokoisia 🙂 Mut kiitti vinkistä! On me monia vaihtoehtoja kartoitettu ja tää on nyt toistaiseksi tuntunut parhaalta.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat May 24, 2015 at 12:34

  Onpa kotoisan näköinen paikka ja tunnelma välittyy ihanasti jutusta. Sun postauksista tulee muutenkin aina hyvä fiilis ja halu sukeltaa maisemaan <3

  • Reply Rimma May 24, 2015 at 19:47

   Kiitos Milla <3 Ihanasti sanottu!

 • Reply Mirka/ Reason for a Season May 24, 2015 at 12:41

  Nää sun kuvat on jälleen kerran ihan laittoman kauniita. Huhh. En ole koskaan ikinä milloinkaan haikaillut tällaisiin maisemiin, mutta nyt alan muuttamaan mieltäni. Pelkästään tuon ilman hengittäminen tekisi varmasti minulle hyvää…maisemista puhumattakaan 😀 <3.

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:47

   Kiitos Mirka! Kiva kuulla, että tykkäät mun kuvaustyylistä 🙂 Ja on tuo vuoristoilma vain jotenkin niin raikasta. Kun päivän viettää ulkosalla niin ei paljon illalla tartte unta houkutella!

 • Reply Venla May 24, 2015 at 14:55

  Upeita kuvia, tykkään niin paljon täntyylisistä kuvista, vaikka itse erilaisia otankin. 😀 Kuulosti kyllä hirveen rentouttavalta ja mielenkiintoselta reissulta, varsinkin kun tuolla on eläimiä!

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:48

   Kiitos kivasta kommentista 🙂 Joo ihan superkiva paikka ja kokemus. En voi muuta ku suositella!

 • Reply Heidi May 24, 2015 at 16:19

  Voi miten sympaattiselta vaikuttava paikka! Hienoja kuvia olet ottanut. Itsekin tulin pari viikkoa sitten Alpeilta: on ne vaan niin upeet!

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:49

   Kiitos! Niin ne on. Ihan parasta Eurooppaa 🙂

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- blogi May 24, 2015 at 17:40

  voi miten ihanat kuvat ja tunnelma!

 • Reply Sanna I Siveltimellä May 25, 2015 at 05:36

  Huimat maisemat kyllä tuolla, wautsi! Perukkipäinen kana varasti kyllä melkein kaiken huomion, tshihihh ;)))

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:50

   Eikö oo käsittämättömän näköinen tyyppi 😀 Mikähän Alppikana tuo rotu on hahaa.

 • Reply Virpi/Täynnä tie on tarinoita May 25, 2015 at 08:01

  Siis ei hitsi vieköön mitkä maisemat! Nyt täytyy sanoa, etten ole ihan oikeasti tiennyt olevani näin heikkona vuorimaisemiin!!! Ja nämä ovat kuitenkin (vain) kuvia! Mitä sitten kun pääsen paikanpäälle? No kuukauden päästä sekin nähdään, silloin olen matkalla Italiaan Dolomiiteille viikoksi vaeltamaan. 🙂

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:51

   Oijoijoi kuulostaa olevan tulossa melkoisen helmi reissu! Toivottelen hyviä kelejä ja upeita maisemia taatusti riittää 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta May 25, 2015 at 12:30

  Paikan fiilis välittyy kuvista erittäin hyvin tänne kotisohvalle asti. 🙂 Tää onkin jo sunnuntaistriimien toinen Sveitsi-postaus, ihanalta paikalta vaikuttaa. Vaikkakin tyyriiltä.

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:51

   Kiitti! Kiva kuulla, että fiilikset välittyy 🙂 Ja Sveitsi on kyllä tyyris maa. Siitä ei pääse mihinkään!

 • Reply Kohteena maailma / Rami May 25, 2015 at 12:48

  Hienoja kuvia! Itse kun tykkään Alppimaisemista, niin voisi olla mukava lähteä viettämään tämän postauksen siivittämänä isyyslomaa Alpeille.

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:52

   Kiitos! Oi sinne vaan koko perheellä 🙂

 • Reply Ansku BCN May 25, 2015 at 14:21

  Kaunista on näköjään tuollakin päin Alppeja! Minulle on tuttuja lähinnä Ranskan Alpit ja eteläiset Alpit, itäisin paikka, jossa olen käynyt taitaa olla joku Lauterbrunnen. Paljon on siis vielä nähtävää 🙂

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:53

   Itse olen taas välttynyt muilta, kuin Itävallan ja Sveitsin Alpeilta 🙂 Eli Ranska vois olla se seuraava kohde!

 • Reply Pirkko / Meriharakka May 25, 2015 at 17:17

  Ei tainnut tuo teidän pikkuinen vielä ymmärtää noiden vuohien ja kanojen kiinnostavuutta!
  Ja näemmä olet Sinäkin sotkeutunut tuohon Haglöfsin mainostamiseen, josta tuolla Archie gone Libanon -blogissa on viime aikoina aktiivisesti keskusteltu …

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 07:13

   Sekaantunut? 😀 Mielenkiintoinen näkökulma. Olen käyttänyt Haglöfsin tuotteita koko aikuisikäni ja mm. maailmanympärysmatkalla oli tyyliin 24/7 päällä samaisen merkin takki (joka tosin oli omin roposin vuosia aiemmin hankittu), joten kyllä, laadukasta, kevyttä ja omiin tarkoituksiini täydellistä retkeilyvaatetta "mainostan" blogissani oikein mielelläni.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon May 25, 2015 at 17:32

  Vuoristomaisemissa vaan on sitä jotakin! Miten upeella paikalla olettekaan saaneet viettää yönne. Alpeille haluan ehdottomasti vielä joskus. Laskettelemista olen harrastanut viimeksi 90-luvun lopulla, mutta onneksi tuolla korkeammalla näyttää selviävän myös ilman suksia. 😉

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:55

   Haha kyllä selviää ilman suksia näin kesäaikaan, kun huhtikuun alussa hiihtokausi loppuu 🙂 Tuolla Tschappinassa olikin joku "vain" reiluun pariin kilsaa nouseva laskettelukeskus, jossa oli helpohkoja rinteitä just vaikka lapsille. Ehkä sinne vois suunnata vielä iteki 😀

 • Reply Sukellus Asiaan May 25, 2015 at 18:06

  Kylläpä olette miellyttävän oloisen paikan itsellenne löytäneet. Vuorissa onjotain sellaista mikä kiehtoo suunnattomasti.

  • Reply Rimma May 26, 2015 at 06:55

   Vuoret on kyllä <3

 • Reply Terhi / Muru Mou May 26, 2015 at 17:25

  Vautsi vau mitä maisemia, ei voi muuta sanoa! Ja nuo kuvat on muutenkin niin kauniita. Ihana paikka, tuolla varmasti sielu lepää 🙂

  • Reply Rimma May 27, 2015 at 07:52

   Kiitos Terhi! Oi kyllä lepäsi sielu ja mieli 🙂

 • Reply Arja / Haavematkoja May 27, 2015 at 19:45

  Kauniita maisemia! Ja siis nuo kanat, nauroin ihan ääneen, kun ovat niin mahtavannäköisiä otuksia 😀 Tuolla peruukilla ei varmasti tule vuoristossa kylmä. Se on tosiaankin ihmeellistä, miten kaikki vuoret ovat Suomen naapurimaiden puolella, käsivarrestakin kun ylittää rajan Norjan puolelle, niin eiköhän ne vuoret ala aikalailla samantien! No, vuoret ovat sitten yksi syy lisää poistua säännöllisesti myös Suomen rajojen ulkopuolelle 🙂

  • Reply Rimma May 31, 2015 at 15:11

   Eikö olekin ihan naurettavia viipottajia! 😀 Joo olen ihmetellyt ihan tismalleen samaa. On kyllä selkeästi tehty muinoin se rajanveto vuorien mukaan, sillä Suomen puolelle niitä ei ole jäänyt ainuttakaan!

 • Reply Rosa May 28, 2015 at 14:35

  Etsitkö juniorille vielä aurinkolaseja? Ainakin Sellon Stadiumissa oli tosi makeen näkösiä pieniä laseja! Voi tosin olla, että ne on vähän isommille kun teidän poika mut voihan sitä aina käydä kattomassa 🙂

  • Reply Rimma May 31, 2015 at 15:12

   Oi kiitti Rosa vinkistä! Ehdittiin jo ostaa Babiatorit 🙂

 • Reply Annika May 29, 2015 at 01:41

  Alpit ja Sveitsi ylipäätään <3 Niin ihania maisemia. Ja nuo pikkuvuohet, miten ihania! Viime kesän trekki jätti kyllä sellaiset kaipuut takaisin Sveitsiin, että! Ja mielellään viettäisin enemmän aikaa kaupungeissakin, mistä tulikin aasin siltana mieleen, että onkos sulla sveitsiläisiä kaupunkeja suositella kohteiksi?

  • Reply Rimma May 31, 2015 at 15:13

   Oi ilman muuta sinne kannattaa suunnata takaisin, jos ja kun mahis tulee! 🙂 Pojat kävivät Baselissa juoksemassa nyt maratonin puolikkaan ja mieheni ainakin kehui sitä kovasti! Itse en valitettavasti päässyt mukaan, mutta ensi kerralla pitänee sinnekin sitten ehtiä. Myös Luzern on mun mielestä ihana ja tottakai Zürichin alueelta löytyy mm. Rapperswil, joka on tosi nätti!

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar May 29, 2015 at 05:47

  Aivan ihania fiiliksiä! Vuoristoseutu on kyllä niin kaunista ja kuvauksellista. Eläimet pihapiirissä suuri plussa, niitä jaksaisi tuijotella vaikka monta tuntia yhteen menoon. No niin jaksaisi noita maisemiakin.

 • Reply lena / london and beyond May 29, 2015 at 10:26

  Voi kun tuolla on (taas sanon samaa kun aina:D) kaunista ja nää kuvat on upeita. Oon tällä viikolla lukenut paljon Sveitsi-juttuja ja aina oon ollut vähän kauhuissani hintatasosta… maa voisin hyvin sopia esimerkiksi roadtripin yhdeksi kohteeksi. 🙂

  • Reply Rimma May 31, 2015 at 15:14

   Kiitos Lena! Siellä kyllä on kallista 😀 Jopa kalliimpaa kuin Suomessa! Mutta silti suosittelen kyllä ehdottomasti piipahtamaan. On siellä vain niin upeaa 🙂

 • Reply Veera Bianca May 30, 2015 at 15:39

  noi hassut pienet otukset eipä <3

 • Reply Tiina, Kinttupolulla May 31, 2015 at 10:29

  Ihana paikka eläinten asustella <3 Ihailin nuita pikkukilejä jo Instassa, aivan ylisöpöjä! Me ei nyt taidettu saadakaan niitä pikkukilejä, vaan joku oli ehtinyt ottaa ne hoiviin ennen meitä…..Naapuri kertoi että koira oli hyökännyt niiden emon kimppuun Marseillen lähellä ja ne olivat orpoja 🙁 Olin jo niin innoissani taas pelastamassa emonsa menettäneitä pienokaisia, mutta kyllähän täällä hoidettavia riittää jo entuudestaan ja pääasia, että ovat nyt hyvässä hoidossa 🙂

  • Reply Rimma May 31, 2015 at 15:15

   Oi voi höh! Kamala kohtalo emolla 🙁 Mutta onneksi ovat hyvässä hoidossa, vaikkeivat teille päätyneetkään! Se on tärkeintä <3

  Leave a Reply