Hiihtoloma Suomen eteläisimmän tunturin huipulla

Kotimaanmatkailu, Lapsiperhe matkustaa
April 13, 2015

Joo joo mä tiedän. Helsingissä vihertää nurmikko, leskenlehdet kukkii ja pikkulinnut laulaa eikä ketään enää innosta talviset maisemat. Silläkin uhalla aion kertoa meidän mielettömästä hiihtolomasta pohjoisessa, jossa sitä lunta riittää edelleen! Eli koittakaa kestää vielä tämä viikko. Sitten minäkin lupaan siirtyä kesäisempiin tunnelmiin.

Tiesittekö, että Suomen eteläisin tunturi 432 metrin korkeudellaan on Lapin maakunnan rajalla korkeuksiin piirtyvä Iso-Syöte. Syöte sijaitsee tarkemmin ottaen Pudasjärven pitäjässä 140 kilometrin päässä Oulusta Pohjois-Pohjanmaalla. Joku teistä ehkä muistaakin, kuin meikämandoliini viime kesänä oli maastopyöräilemässä Syötteen kansallispuiston maisemissa juniorin vielä potkutellessa mahassa, joten olikin näiden heinäkuisten kokemuksien jälkeen korkea aika päästä testaamaan Syöte myös talvioloissa! Ja kuten aavistelinkin, todellakaan ei tarvinnut pettyä tähän Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen vuoden 2012 parhaaksi hiihtokeskukseksi valitsemaan mestaan, vaikka ensimmäisenä iltana tulikin lunta tupaan ja jäätä porstuaan! Kyllä se aurinkokin meitä ehti hankien kautta häikiä ihan riittämiin, sillä ne pojan aurinkolasit on edelleen siellä kaupassa *kröhöm*. 

Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte-4 Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte-7 Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte-10 Hotelli_Iso-Syöte-11

Saapuessamme viime viikon torstaina kohteeseen sää tosin näytti enemmänkin tältä. Hyvä, että maiseman hahmotti nokkaansa pidemmälle, kun lunta tuiskutti vaakatasossa pitkin naamataulua valuttaen kuvitteelliset ripsivärit noroina poskille. Oikeastaan kurja sää sopi meille erittäin hyvin, sillä saimme täydellisen tekosyyn pistää takkaan tulet ja hautautua viihtyisään mökkiimme Hotelli Iso-Syötteen pihapiiriin. Ei muuta ku soijanakit kohti liekkejä, päälle rennot lökövaatteet ja rentoutumaan! Juuri näin halusimmekin lomamme startata, joten eipähän ainakaan tullut huonoa omatuntoa sisällä muhimisesta aurinkoisella säällä!

Hotelli_Iso-Syöte-12 Hotelli_Iso-Syöte-13 Hotelli_Iso-Syöte-14 Hotelli_Iso-Syöte-15 Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte-17 Hotelli_Iso-Syöte-18 Hotelli_Iso-Syöte-20 Hotelli_Iso-Syöte-21 Hotelli_Iso-Syöte

Aamut tunturissa valkenivat kirkkaana ja aurinkoisena oli sää edellisenä päivänä ollut mikä tahansa. Hotellin aamupalapöydässä riitti herkkuja sekä tietysti upeita maisemia, jossa kelpasi kahvit ryystää. Kyllähän näissä puitteissa perus-kaurapuurokin maistuu vähintäänkin taivaalliselta, etenkin kun joukkoon sujautti hyvin sokeroitua mansikkahilloa.

Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte Hotelli_Iso-Syöte

Seuraavaksi kerron telle siitä, kun tämä mamma laskettelumonoihin vuosien tauon jälkeen hyppäsi. Oletteko te muuten käyneet Syötteellä?

Keväistä viikkoa tyypit!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Hotelli Iso-Syötteen kanssa, mutta kokemukset ja mielipiteet ovat luonnollisesti täysin omiamme.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat April 13, 2015 at 07:44

  Eipä ole Syöte vielä tuttu, mutta sen verran ihastelin jo niitä kesäkuviasi ja näistä nyt puhumattakaan, että mieluusti korjataan tämäkin virhe mahdollisimman pian! Eikä haittaa talviset maisemat sitten ollenkaan vaikka ulkona jo vihertää. Jäi sen verran vajavaiseksi talvisemmat fiilistelyt tänä vuonna, että virtuaalisesti kelpaa vielä nautiskella 🙂 Upeat on kyllä teidän lomamaisemat olleet!

  • Reply Rimma April 13, 2015 at 16:37

   Kiitos Milla! 🙂 Oot kyllä ihan oikeassa, että Syöte on upea niin kesällä kuin talvella. Jotenkin nuo metsät, tunturit ja vaarat on niin käsittämättömän upeita. Nuissa maisemissa kyllä kelpaa niin lasketella kuin samoillakin!

 • Reply Laura R. April 13, 2015 at 11:01

  Itsehän ajattelin myös täräyttää vielä kaksi lumista postausta eetteriin, että samassa veneessä ollaan! 😀 Toivotaan ettei talvimaisemat vielä töki… Tuo näyttää kyllä olleen upea paikka ja se Kotkanpesä varsinkin!

  • Reply Rimma April 13, 2015 at 16:37

   Ihan oikein! Ollaan yhdessä lumisia 😀 Mullakin vielä kaksi postausta Syötteeltä tulossa, sitten siirryn tosiaan kesälaitumille. Kotkanpesä on kyllä ihan älytön! En ole vielä ehtinyt kuvia sieltä käsitellä tai edes katsoa läpi. Innolla odotan itsekin!

 • Reply Maarit April 13, 2015 at 14:25

  Näyttääpäs ihan huipulta teidän talvilomakokemus! 🙂 Mahtavissa puitteissa olette olleet, eli kyllä meillä täällä Suomessa on kaunista maisemaa. Mielelläni katselen näitä talvipostauksiakin. 🙂

  • Reply Rimma April 13, 2015 at 16:38

   Kiitos Maarit, kiva kuulla! Huippu se kyllä olikin! Ja ihanaa oli olla ekaa kertaa yhdessä laskemassa, kun aiemmin nämä tällaiset reissut ovat jääneet välistä. Mutta tästä tulee kyllä nyt perinne, niin kivaa meillä oli! 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle April 13, 2015 at 17:28

  Oi kun näyttää hyvältä. Kun sitä itsekin kävi ensimmäistä (!!!) kertaa ikinä talvella Lapissa, tuota Lapin taikaa alkaa ymmärtää entistä paremmin. Etenkin, kun taivas on sininen ja hanki kimmeltää. Voin uskoa, että tuolta tuiskusta on ollut melkoisen kiva siirtyä takkatulen ääreen 😀 Majoituspaikkakin näyttää erittäin asialliselta.

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:20

   No sanos älä muuta! Ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan 🙂 Lappi on jotain huikean upeaa! Ja oli todellakin ihana käpertyä oman perheen kanssa takan äärelle <3

 • Reply Satu April 13, 2015 at 17:54

  Syöte on ihana!:) Siellä on myös polvet ruvella opeteltu lautailemaan. Sisua se vaati, mutta opittiinhan sitä!:)

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:20

   Hihi ihania muistoja! 🙂

 • Reply Zuza G. April 13, 2015 at 18:25

  Ihania kuvia!

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:20

   Kiitos paljon!

 • Reply Inka April 14, 2015 at 03:58

  Ihana Iso-Syöte, tuli oikein kunnon flashback takaisin varhaisteini-iän koulun laskettelureissuille, joiden aikana laskettiin noita rinteitä lukemattomia kertoja. Sillon noita tunturimaisemia ei kyllä osannut arvostaa ihan niin hyvin kuin nyt osaisi, sillä varmaan tulis vaan jäätyä fiilistelemään maisemia pitkäksi aikaa sen sijaan, että yrittäisi päästä mahdollisimman nopeasti ensin alas ja sitten taas ylös ja sitten alas ja sitten…

  Tuo hotellihuone näyttää muuten varsin mukavalta, ehin jo luulla että se on mökki takkoineen ja yläkertoineen. Aika mahtava, että hiihtohotellissakin pääsee nauttimaan kunnon mökkitunnelmasta, mää en nimittäin oo tietenkään koskaan ollut hiihtokeskuksessa hotellissa, joten tää oli aika mielenkiintoinen tieto.

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:21

   Se on kyllä kumma, ettei nuorempana osannut arvostaa niin paljon tätä kotimaata. Mutta onneksi järkeä on sen jälkeen tässäkin suhteessa tullut päähän! 🙂

   Siis se oli itseasiassa mökki jossa oltiin aluksi eli siinä hotellin yhteydessä oleva mökkikylä! Sieltä oli justiinsa passeli aamulla köpötellä pari sataa metriä hotellin aamupalalle ^_^

 • Reply Eevi April 14, 2015 at 05:01

  Uu näyttää hyvältä! En ollut tullut ajatelleeksi koko syötettä vaihtoehtona, joten kiitos inspiraatiosta! 🙂

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:22

   Loistavaa! Suosittelen lämpimästi 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä April 14, 2015 at 05:51

  Oho! Hämmästelen tuota lumen määrää. Jopas sitä vielä piisaakin! 🙂 Mutta toisaalta, mitä järkeä tuolla oliskaan jos sitä lunta ei olisi ja kunnolla. Upean näköinen paikka viettää talvilomaa 🙂

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:23

   No sitä kyllä piisasi ja lisää vain tulla tupsahti ja paljon! Meillä sitä täällä Suomen pohjoisosissa onneksi tosiaan riittää, niin jos ei pääkaupungissa pääse kokemaan kunnon talvea, niin tuolla taatusti 🙂

 • Reply Anu Haapala April 14, 2015 at 14:42

  Vanha kunnon Syöte! Edellisestä kerrasta siellä on vierähtänyt jo yli kymmenen vuotta, mutta yläasteella ollessa me käytiin aina koulun kanssa Ranualta Syötteellä laskettelemassa. Ei ois yhtään hullumpi idea lähteä joskus uudestaankin. Teidän reissu ainakin kuulostaa onnistuneelta. Nythän on pohjoisessa oikeastaan paras aika lähteä rinteeseen, kun ei ole enää kylmä mutta lunta vielä riittää. 🙂

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:24

   Olet ihan oikeassa! Oli oikeasti tosi lämmintä etenkin, kun aurinkokin paistoi 🙂 Mutta rinteet oli ihan loistokunnossa! Ja ei muuta kuin Syötteelle fiilistelemään <3

 • Reply Camilla April 14, 2015 at 21:07

  Onhan nuo nyt ihan huikeita maisemia ja ihania kuvia, mutta taidan tän jälkeen palata silti sinne sun lämpimämpien reissukuvien puolelle. 😉 pus

  • Reply Rimma April 15, 2015 at 18:24

   Äläs nyt! Sähän niin tykkäät talvesta 😉

 • Reply Nita April 20, 2015 at 19:34

  Nuo maisemat on kyllä ihan mielettömät! <3 Rakastan näitä kuvia teidän pienestä perheestä! 🙂

 • Leave a Reply