Nyt kutsuu mua Kuusamo

Kotimaanmatkailu, Valokuvaus
March 26, 2015
Nyt kutsuu mua Kuusamo

Moro murut! Sorry, kun täällä blogissa on ollut jälleen hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Syynä on ollut uppoutumiseni onnelliseen gradukuplaan yhdistettynä haluttomuuteen notkua iltaisin koneella. Mutta nyt on pakko tulla jo päivittämään, sillä tättärää, me lähdetään huomenna Rukalle! Edessämme on monta monituista tuntia tien päällä, sillä päätimme huristaa paikalle nelipyöräisillä sinivalkoisten siipien sijaan. Automatkailu on kuitenkin kivaa – varsinkin, kun reissuun pääsee hyvällä porukalla. Nautin myös jotenkin siitä, kun näen ne ohikiitävät maisemat ja huomaan, miten kinokset pikkuhiljaa kohoavat korkeammalle pohjoiseen huristellessa.

laura_851
En ole ollut lumilomalla aikoihin. Edellisestä kerrasta on niin kauan aikaa, etten edes tarkalleen muista koska se oli. Epäilen kuitenkin vahvasti kevättä 2009, jolloin kohteena taisi olla Levi. Silloin olen ollut myös edellisen kerran laskettelusukset jalassa. Jännä siis nähdä, että muistuuko se homma mieleen vai kiitääkö Rukan rinteillä ensi viikolla pinkkihousuinen ja turkoositakkinen hullu syöksylaskija, vai vakaasti leveässä aura-asennossa mateleva mammari.

Rinteen lisäksi tarkoituksena olisi tosiaan ottaa piiitkästä aikaa tuntumaa myös murtsikkalatuihin. Haaveilen myöskin lumikenkävaelluksesta, ja olen uskoakseni saanut innostettua myös muita reissuseuralaisiani tästä ajatuksesta, joten toivon mukaan joku sellainenkin päästään tekemään! Löytyykö sieltä ehdotuksia reiteistä? Kauniit kotimaiset talvimaisemat olisivat toivomuksissani, sillä sain reissuun Rajala Pro Shopilta testilainaan kaksi itselleni uutta objektiivia, joita jo kovasti paljon halajan päästä testailemaan Kuusamon talvimaisemiin.

Nyt kutsuu mua Kuusamo Nyt kutsuu mua Kuusamo

Koska lumilomailu on tosiaan niin hämärissä muistikuvissa, olen ollut tässä aika kassalla sen kanssa, että mitä sinne pitäisi pakata mukaan. Voiko rinnekamoilla myös hiihtää murtsikkaa? Mahtuuko kypärän alle pipo (no ei varmaan ainakaan tupsullinen)? Riittääkö aurinkolasit vai pitääkö hankkia viralliset laskulasit? Mikä on nykyään se kuumin after ski -tyyli? Onko dorkaa ottaa rinteeseen reppu selkään kantaakseen mukana kameraa ja minttukaakaotermaria? 😉

Heh. Mutta eiköhän näistä “ongelmista” selvitä. Tärkeintä lienee, että mukana on iloinen reissumieli, paras reissuseura ja villasukat – ilman niitä ei vaan pärjää. Ainut, mitä enää vain tarvittais, olis lupaus auringonpaisteesta, sillä tällä hetkellä tuo Forecan 10 päivän sääennuste Rukalle näyttää aika lohduttomalta. Mutta hei, emme anna senkään masentaa!

Kivaa viikonloppua jo tässä vaiheessa kaikille, huomennahan se viikon paras päivä jälleen koittaa! Palataan ehkäpä ensi viikolla asiaan Qsamosta. 🙂

Ja päässä soi…

“Kuusamo, nyt kutsuu mua Kuusamo.
Metsän näen jämäkän
ja vaaran sinertävän…”

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maarit March 26, 2015 at 17:50

  Ihanaa lumilomaa! Toivottavasti säätkin hellisi niin pääset napsimaan nättejä talvikuvia. 🙂

  • Reply Laura R. March 26, 2015 at 20:18

   Kiitos, ja älä muuta sano! Pidetään peukkuja, että meorologit ei osais hommiaan 😉

 • Reply Sofia / Liikkeellä March 26, 2015 at 17:51

  Heh, meitä kans! Tosin vasta sunnuntaina ja mutka tehdään Oulangan kansallispuiston kautta. Hauskaa lumilomaa! 🙂 p.s. sovitaan että aurinko paistaa, jookos 😉

  • Reply Laura R. March 26, 2015 at 20:19

   Juu mä luinkin joku päivä sun blogista, että oot suuntaamassa samoille seuduille! En vaan ehtinyt sillon kommentoida 🙂 Toivotaan todellakin!

   Ja hei, toi Oulangan kansallispuistohan vois olla meillekin yks päiväretkikohde… 🙂

 • Reply Rimma March 27, 2015 at 06:31

  Huisia reissua! Jospa se sää pakastuu (hullua sanoa näin!) ja meidän murtsikossa ois voitelu kohdillaan 😀 Ajakaa varovasti ja poiketkaa meidän porukoilla, jos ajatte Sumpin läpi! Talo näkyy tielle 🙂

  • Reply Laura R. March 27, 2015 at 16:24

   Siis kuinka kreisiä on toivoa pakkasta, hahah 😀 Mutta pikkupakkanen ja aurinko ois niin perfecto! Pidetään peukkuja! ^_^ Ajellaan varovasti ja poiketaan jos hoksataan! 😀

 • Reply Rouva Koo / Elämäni matkalla March 27, 2015 at 10:31

  Tällai nopeasti pari vastausta polttaviin kyssäreihin:

  • laskukamoissa voi toki hiihtää myös murtsikkaa, mutta nopeasti saattaa tulla liian kuuma, jos vaatteissa on kovasti toppaa. Hengittävyys ja tuulenpitävyys on kunkkuja hiihtoladulla.
   – kypärän alle ei pitäisi mahtua ainakaan kovin paksua pipoa, mutta suosittelen alle buffia (tai yyberkuulia kypäräpipoa mallia pikkulapset) tai ohutta pantaa, ettei korvia palella
   – omat silmät vuotaa vettä niin pahasti, että suosittelisin laskulaseja mäkeen ja arskoja terdelle 🙂 kypärän mukana sait luultavasti myös siihen sopivat lasit
   – kuumin afterityyli on Chamonix’n ruotsalaisten vapaalaskijarenttujen mukaan 1) värikkäät kuorivaatteet ja pipo, 2) aluskerraston (värikäs) paita ja 3) ne normikengillä liian pitkät housujen lahkeet käännettynä lumilukon avulla nilkan yläpuolelle. Etenkin kohta 3) kannattaa ottaa tosissaan
   – minttukaakaotermari ei ole missään olosuhteissa dorkaa

  😀 Että näin! Iloista reissua ja tunnelmallista ajomatkaa 😉 Jos ootte vielä ensi viikon perjantaina/lauantaina huudeilla, niin minttukaakaon ääressä voisi jopa törmätä!

  • Reply Laura R. March 27, 2015 at 16:32

   Nyt on luvattu niin lämmintä keliä, että ei varmaan tartte ees buffia kypärän alle, mutta onpahan sekin nyt matkassa 😀 Otin hiihtohommiin ihan suosiolla eri asun, koska päättelin itsekin fiksuilla blondin aivoillani, että kuumahan se tulis laskuvetimissä ;D Ja oikein arvattu, sain lasit kypärän mukana. Chamonix’n after ski -tyyli kuulostaa huikeelta! Nämä lähtee niin testiin! XD Kiitos! Ja minttukaakaotreffit sounds good! Meillä ei oo rinteeseen lippuja enää perjantaina kun otetaan sunnuntaista eteenpäin viiden päivän piletit, mutta ollaan koodeissa! 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat March 29, 2015 at 10:59

  Ihanaa laskureissua! Trendivinkkejä laskumuodin suhteen en osaa antaa yhtään, mutta jotenkin uskaltaisin veikata, että jos jostain löytäisin nyt ne 90-luvun releet joissa muinoin paljonkin laskin, niin olisi ne varmasti taas supertrendikkäät 😀 Ja käytännöllisyys ennen kaikkea, eli kamera ja termari kassiin. Miten muuten ikuistat kauniin kuvan tunturinlaelta missä siemailette minttukaakoa huikeissa maisemissa. Puhelimella joo, mutta varmasti tulee parempi kunnon vermeillä. Varsinkin jos pakkanenkaan ei ole nyt varsinaisesti esteenä ja kameraa kylmettämässä. Nauttikaa 🙂

  • Reply Laura R. April 6, 2015 at 19:00

   Kiitos, hauskaa oli eikä kamerakaan juuri kylmettymään päässyt kun plussakeleissä saatiin mennä 😀

  Leave a Reply