Viikonloppuretki Ouluun

Kotimaanmatkailu
March 17, 2015

Niin kuin Instassa seuraavat saivat huomata, meikäläinen kolisteli VR:n kiskoja pitkin Ouluun työmatkalle menneenä viikonloppuna. Vaikka reissu tapahtuikin duunin puitteissa enkä siten päässyt vaikuttamaan ohjelmaan sen kummemmin, ehdimme kuitenkin myös fiilistellä kaunista Oulua, joka kylpi koko viikonlopun sangen keväisessä auringonloisteessa ja yllättävänkin lämpimissä asteissa.

Oulu Oulu

En varmaan ole koskaan täällät blogin puolella maininnutkaan, että olen asunut kaksikymppisenä Oulussa yhden kevään ennen kuin muutin opiskelemaan Napapiirin tuntumaan Rovaniemelle. Asustelin silloin Oulussa PSOAS:in seitsemän hengen soluasunnossa viiden insinööriopiskelijakundin kanssa. Kämpässä ei ollut juuri mitään muuta hyvää kuin se, että yksi pojista soitti ihan hyvin trumpettia, alakerran pizzeriasta sai varsin hyvää känkkyä (joo, tuli testattua muutamina lauantai- ja sununtaipäivinä), ja se että huoneeni sijaitsi korkeimmassa 8. kerroksessa, mistä oli upeat näkymät merelle saakka. Muutamana iltana muistan ihailleeni luukku auki ikkunan ääressä aivan uskomattoman upeaa salamointia meren yllä – ei ollut Keski-Suomen likka tottunut moiseen näkymään! Merenrantakaupungin sääilmiöiden lisäksi tutuiksi tulivat monet legendaariset oulumestat, mukaan lukien Pub Jumpru. Oi muistoja!

Oulu Oulu Oulu

Oulussa on kyllä jotain ihanaa tunnelmaa, se on myönnettävä. Tämä pohjoisen Suomen suurin kaupunki on loistava kesäretkikohde ihan jo upeaa Nallikaria ajatellen, minkä lisäksi Oulussa on useita huippuja kesätapahtumia Rotuaari Piknikistä Qstockiin. Mutta täytyy sanoa, että oli tämä kevättalvinen Oulukin kyllä ihastuttava. Vaikkeivät auringon säteet lämmittäneet kasvoja vielä ihan samaan tapaan kuin täällä Helsingissä, oli keli lauantaina jo sen verran hyvä, että päädyimme Sannan kanssa avaamaan terassikauden – Keltaisen Aitan terdelle tietenkin. Nautiskelimme minttukaakaot iltapäivän auringossa, ja mikä mahtavinta, ei edes tuullut. Mielessäni fiilistelin jo parin viikon päässä siintävää Rukan reissua, jolla näitä toivottavasti aurinkoisia päivä tullaan fiilistelemään oikein urakalla – tosin rinteestä käsin. Ai että, en malta odottaa!

OuluOuluOulu

Sorget vähän kököistä puhelinkuvista. Mun kamera on edelleen huollossa (ollut jo useamman viikon siis), ja tässä vähän jännäilen, että ehtiikö se sieltä mulle ollenkaan takaisin ennen Rukaa. Noh, onhan tässä vielä melkein kaks viikkoa aikaa… Ensi viikollakin suuntaan muuten Pohjois-Suomeen, mutta tällä kertaa lentäen ja ihan Lappiin saakka, kun kouluvelvollisuudet jälleen kutsuvat.

Mistä tulikin mieleeni, että nytpä täytyy taas palata olennaiseen eli gradutiedoston pariin. Palaillaan!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply ida - idaloveslife March 17, 2015 at 17:11

  Blogin ulkoasu on silmille oikein miellyttävä. Keyword-palkki myös kätevä ja selkeä, ei huolia siis 🙂

  • Reply Laura R. March 17, 2015 at 19:35

   Ihana kuulla, kiitos Ida! 🙂

 • Reply Inka March 17, 2015 at 19:13

  Ihana Oulu, tää postaus oli just hyvä tähän orastavaan koti-ikävään, mikä iskee välillä. Ihanaa, että teitä hellittiin noin makealla kevätauringolla!

  • Reply Laura R. March 17, 2015 at 19:36

   No kiva että sattui hyvään väliin! On sulla kyllä erikiva kotikaupunki ^_^

 • Reply Satu March 19, 2015 at 13:22

  Tuli ihan mieleen yksi kesäinen Oulun reissu. Istuin siinä meren rannalla kahvikupponen kädessä ja tuntui kuin olisin ollut ulkomailla. Muistan hämmästelleeni sitä ystävälleni. Oulussa on jotakin tosi ihanaa tunnelmaa. Tykkään. Erityisesti juuri kesällä:)

  • Reply Laura R. March 19, 2015 at 13:38

   Oulu ON ihana! Ihan huippu kesäkaupunki! ^_^

 • Reply Essi March 19, 2015 at 13:30

  Hei! Tosi kivan oloinen blogi sulla! Mietin vain, että mikä olet ammatiltasi vai opiskeletko siis vielä? Ite meinasin lukion jälkeen hakea ammattikorkeeseen matkailualalle ja mietin liittyykö ammattisi paljonki matkailuun? 🙂

  • Reply Laura R. March 19, 2015 at 13:47

   Moikka Essi, kiitos! Opiskelen vielä, teen tällä hetkellä gradua Lapin yliopistoon ja valmistun hallintotieteiden maisteriksi toivottavasti ensi kesänä 🙂 Eksyin sinne vähän puolivahingossa opiskelemaan lukion ja välivuoden jälkeen ja oon pitänyt opinnoista useamman vuoden välissä taukoa, kun unohduin vähän työelämään ja reissaamaan. Oon siis työskennellyt jo kolmisen vuotta rekrytointikonsulttina ja HR- eli henkilöstötyö kiinnostaa mua tulevaisuudessakin jossain muodossa, mutta tällä hetkellä toimin opintojeni ohessa henkilökohtaisena avustajana, sillä tämä työ sopii paljon paremmin koulun kanssa yhteen kuin 8-16 tehtävä hektinen toimistotyö 🙂 Tuleva tutkintoni ei siis (valitettavasti) liity matkailuun, joka on mulle lähinnä harrastus. Tosin tässä nykyisessä työssä pääsen kyllä yhdistämään sitä ihan kivasti, sillä reissaan aika paljon avustettavani Sannan kanssa. Se mitä tulevaisuus tuo tullessaan on vielä arvoitus! 😀

   Ihanaa jos sulla on selkeästi jo tiedossa, mikä tulevaisuudessa kiinnostaa ja mihin aiot hakea opiskelemaan! Ei muuta kun hurjasti tsemppiä! 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat March 19, 2015 at 15:53

  Olen samaa mieltä Oulusta, siinä on jotakin kummaa viehätystä. Ikinä ei ole työmatkat sinne harmittaneet. Ja iso peukku terassilla nautitusta minttukaakaosta, nam-nam 🙂

  • Reply Laura R. March 20, 2015 at 07:10

   Oulu on kyllä sellainen kaupunki, mihin voisi kuvitella ehkä jopa muuttavansa, vaikka Helsinki onkin elämässä ykkönen tällä hetkellä. Siis Suomen mittakaavassa tietenkin 😉

 • Reply Nitta March 19, 2015 at 15:54

  Voi että, tällä kertaa minun on pakko ihan kommentoida. Olen seurannut sinua Palomiehen morsian-blogista asti ihan Instagramia ja tätä uutta blogia myöten, ja olen aivan myyty sinun sympaattiselle kirjoitustavalle, tarkoitusta täynnä oleville teksteille, upealle asenteellesi ja elämänmyönteisyydellesi! Sain muutama vuosi sitten sen blogipiikin ja lueskelinkin monia eri sivuja hetken, mutta sinä olet yksi niistä harvoista joita olen jaksanut seurata edelleen 🙂 Oon oululainen ja täytyy tunnustaa, että minua harmitti ihan vietävästi huomata Instassa sinun Keltasen Aitan patiokuva, kun itse istuskelin siellä vain noin tuntia aikaisemmin, pitikin olla niin ajoissa liikenteessä! 😀
  Joka tapauksessa, kiitos ihanista, positiivisista sivuistasi ja ihanaa kevättä!

  • Reply Laura R. March 20, 2015 at 19:02

   Mulla tuli melkein tippa linssiin eilen illalla, kun luin ekan kerran tän kommentin sähköpostista. Kiitos Nitta, oot ihan huippu! Mä kyllä muistan sut jo monen monen vuoden takaa ja oon superonnellinen, että mulla on sunlaisia lukijoita. Kiitos, kiitos ja kiitos <3

   Ja voi vitsit miten ollaan just menty ristiin, ois ollu ihan huippua tavata!! Mutta tosiaan kaunista kevättä sinne ihanaan Ouluunkin ja toivottavasti joskus törmätään jossain! ^_^

 • Reply Jenna March 20, 2015 at 09:13

  Oeh, ihana Oulu!

 • Reply Satu VW I Destination Unknown March 20, 2015 at 19:28

  Nyt täytyy kyllä myöntää että olen vain ja ainoastaan huristanut Oulun ohitse junalla tai autolla, koskaan ei ole tainnut tulla käytyä itse kaupungissa…. Oululaisten bloggaajien postausten perusteella on kyllä alkanut vähän houkuttaa reissu sinne suunnalle, ja tämä vain vahvisti asiaa 🙂 Tsemppiä graduun! J

  • Reply Laura R. March 22, 2015 at 18:18

   Kannattaa kyllä joskus hypätä pois junan tai auton kyydistä Oulun kohdalla! 🙂 Kiitos tsemeistä!

 • Reply Rimma March 22, 2015 at 17:00

  Oulu <3 Eipä mulla muuta!

 • Leave a Reply