Synttäripaljastus: Välimeren risteily, täältä tullaan!

Eurooppa
March 12, 2015
Allure of the Seas

Happy Birthday to me! Tänään olen aloittanut viimeisen vuoteni kaksikymppisenä, o-ou! Aamu alkoi gradupalaverilla asiakkaan luona, ja päivä on jatkunut nyt täältä likaisten kirjastonikkunoiden takaa kaipaavasti aurinkoa tuijotellen, mutta ei se mitään, flow on super! Ajattelin synttäreideni kunniaksi kertoa teille yhdestä huikeasta jutusta, josta vihjailin edellisessä, tulevista reissuista kertovassa postauksessani. Mainitsin tuolloin, että toukokuulle olisi todennäköisesti tulossa vielä yksi matka, josta kertoisin lisää heti, kun asia varmistuisi. Noh, nyt on varmistunut, sillä virallinen kutsu napsahti sähköpostiin viime viikolla, eli nyt uskallan hihkua ääneenkin tästä asiasta, joka on jo aiheuttanut allekirjoittaneessa suuria epäuskon, hämmästyksen, riemun innostuksen ja kiitollisuuden tunteita.

Minä nimittäin pääsen toukokuussa muutaman päivän Välimeren risteilylle maailman suurimmalle risteilyalukselle, Suomen Turun STX:n telakalla rakennetulle Allure of the Seasille!

Allure of the Seas.

Tilaisuus tähän tarjoutui alunperin täällä blogimaailmassa tavatun ystäväni, Vaihda vapaalle -matkablogin Elinan kautta, ja matka on Royal Caribbeanin yhteistyökumppaneilleen järjestämä reissu. Elina kertoikin jo tästä ja toisestakin tulevasta risteilyreissustaan omassa postauksessaan. Allure of the Seas risteilee talvisin Karibialla, mutta saapuu nyt kesäksi Välimerelle, minne meidänkin matkamme suuntaa. Kaksiöinen risteilymme lähtee Espanjan Barcelonasta ja päättyy Italiaan Roomaan, mistä lennämme takaisin kotiin.

Hieno matka meillä on varmasti Elinan kanssa edessä, enkä voi oikein vieläkään uskoa tätä todeksi, vaikka ajatusta on ollut jo muutama hetki aikaa sulatella. Mua on kyllä kiinnostanut päästä joskus tuollaisen todellisen loistoristeilijän kyytiin, mutta en olisi ikimaailmassa uskonut, että se tapahtuu jo tänä keväänä! Tuon kokemuksen jälkeen mariellat, gabriellat, finlandiat, symphonit ja europat tuntuvat varmaan lähinnä soutuveneiltä, heh. Odotukset laivaa kohtaan ovat todella korkealla, sillä viime marraskuussa Alluren Karibian risteilyllä käynyt blogikollegani ja työnantajani eli Palmuaseman Sanna on suitsuttanut paatin maasta taivaisiin. Voitte kuvitella, miten fiiliksissä katselin hänen viime sunnuntaina julkaisemaansa videota risteilystään Allure of the Seasilla. Sannan kertomusten perusteella odotan erityisen innoissani, että pääsen fiilistelemään laivan aurinkokantta, Central Parkia ja Boardwalkia, syömään itseni ähkyyn herkuista laivan kahviloissa ja ravintoloissa sekä ehkä kokeilemaan hurjaa surffisimulaattoria, Flowrideria. Botskilla näyttäisi olevan myös aika päheän näköinen kiipeilyseinä ja illat täynnä ohjelmaa, eli tekemistä on taatusti tiedossa yllin kyllin!

Tämän luokan risteilymatkat ovat mulle täysin ennalta tuntematon osa-alue, joka on kuitenkin kiinnostanut jo jonkin aikaa – eikä vähiten juuri Elinan ja Sannan upeiden kertomusten ansiosta. Elinahan on risteillyt niin Karibialla kuin Alaskassakin eli on mun silmissä varsinainen risteilykonkari. Muistan joskus viime kesänä kommentoineeni johonkin Elinan Alaskan risteilystä kertoneeseen postaukseen, että tällainen matkustusmuoto toisaalta kiehtois mua hirveästi, mutta toisaalta jäin miettimään, että tylsistyisinkö kuoliaaksi viikon risteilyllä. Villi veikkaukseni kuitenkin on, että tylsistyminen on tuolla viimeisenä mielessä, eivätkä nuo pari päivää tule mitenkään riittämään siihen, että tuon valtaisan kelluvan kaupungin ehtisi edes kokonaisuudessaan näkemään.

Että sellaista asiaa olen tässä pimittänyt teiltä! 😀 Miltäs kuulostaa? Onko Allure jollekin jo tuttu paatti? 

Jos en olisi viime vuonna ollut maailmanympärimatkalla, niin sanoisin kyllä, että tästä on tulossa eeppisin reissuvuosi ikinä. Mutta koska olin niin en uskalla tehdä tällaista julistusta ainakaan vielä tässä vaiheessa, mutta arvoidaan sitten taas loppuvuodesta, että miten kävi. 🙂

Postauksen kuvat (ensimmäistä jälkeen päin lisättyä lukuun ottamatta) on lainattu Royal Caribbean Internationalin pressipankista.

PS. HITSI MITEN UPEA ILMA! KEVÄT ON NIIN TÄÄLLÄ!

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Jenna March 12, 2015 at 12:45

  Wauuuuuuuuuuu!!!!!! 🙂 Huippu reissu tulossa!

  • Reply Laura R. March 12, 2015 at 13:13

   No niin varppina on! Innoissaan ku ilmapallo 🙂

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta March 12, 2015 at 13:09

  Voi varmasti huikea kokemus!! On tuolla paatilla kyllä niin kokoa, miten se mahtuu minnekään Euroopan vesille seilaamaan 😀

  • Reply Laura R. March 12, 2015 at 13:14

   Hahah :DD Tosin, onhan se mahtunut Turustakin aikoinaan yhtenä kappaleena poistumaan, että vissiin niitä tarpeeksi syviä vesiä riittää täälläkin 😉

 • Reply Hanna March 12, 2015 at 14:16

  Ja minä täällä taas hei!:D Sun postaukset on nyt niin meheviä, että pakko jatkaa kommenttiboksissa riehumista hehe..

  Viime keväänä oltiin äidin kanssa tyttöjenmatkalla Oasis of the seasilla itäisen karibian risteilyllä ja voi jessus sentään mikä paatti oli kyseessä:D

  Kaikki oli jotenkin niin erilaista verrattuna juurikin vaikka Viking lineen, ja tekemistä oli niin järkyttävä määrä, että aluksi ei oikein osannut suhtautua mihinkään. Koko ajan jossain tapahtuu jotain, vaikka samalla haluaisi vain istua parvekkeella ja ihailla merinäköalaa, eikun sittenkin haluaisi olla syömässä donitseja tai luistella tai juosta juoksuradalla… Ja ainiin maissakin pitäisi käydä maisemia ihailemassa. Toivotonta 😀 Ei kyllä viikko riittänyt mihinkään ja olenkin äitiä yrittänyt houkutella, että kunhan Oasis-luokan kolmas laiva saapuu, niin Amerikan matkaa voisi taas suunnitella…:D nyt kun osaisi heti alusta alkaen suhtautua laivaan eri tavalla.

  Teidän kohdalla kaksi yötä tuntuu niin vähäiseltä! Koita tehdä ja kokea (JA SYÖDÄ :D) niin paljon kun mahdollista!!

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:10

   Riehu vaan ihan rauhassa kuule, ei haitaa! 😀

   Kuulostaa ihan täydelliseltä tyttöjen reissulta! Yritän ehtiä kaikkea, erityisesti syömään! 😀 Kaksi yötä on varmaan auttamattomasti liian vähän, mutta ainakin siinä ajassa ehtii nousta kipinä lähteä sitten joskus uudestaan… 😉

 • Reply Hanna March 12, 2015 at 14:43

  Olin viime kesänä viikon Karibian risteilyllä Allurella, oli aivan mahtava kokemus eikä tullut aika pitkäksi! Central parkin kahvilasta saa hyviä salaatteja..! 🙂

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:10

   Onpas kiva kuulla! Jee, täytyy käydä testaamassa 🙂

 • Reply Jaaskarit March 12, 2015 at 15:39

  Onnea Laura, todella upea juttu! Teille tulee varmasti mahtava risteily!

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:11

   Kiitos paljon, mä uskon näin kans! 🙂

 • Reply Teea / Curious feet March 12, 2015 at 18:01

  Vautsi vau! Kuulostaa superilta! Ihana juttu :). Olis kiva kyllä jossain kohtaa risteillä muuallakin kuin pohjoisessa.. Tämä(KIN) sun reissuista on siis semmoinen mistä ootan vesi kielellä päivityksiä :D. Ja jottei unohtuis se tärkein, niin MAHTAVAN PALJON ONNEA! Huh, en tajunnutkaan että oot noin iäkäs, hehe. Hyvin perästä tullaan, ettei pahalla 🙂

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:16

   On kyllä ihan superkiva juttu 🙂 Ja hauska kuulla, että postauksia sitten odotellaan, jee! 🙂 Ja kiitos onnitteluista – kyllä, minä olen jo näinkin iäkäs eehehee 😀

 • Reply Sanna | Siveltimellä March 12, 2015 at 18:35

  Onnea Laura vielä tätäkin kautta! Ja wohooo mikä huikea ylläri! 🙂 Minähän RAKASTAN karibian risteilyitä! Ollaan siis pari kertaa oltu Royal Caribbeanilla ja se onkin paras! Joten parhaasta aloitat 😉 Ei tosin olla noilla merten jättiläisillä, eli ihan isoimmilla vielä seilattu, mutta nähtiin ne Bahamalla parkissa meidän Navigatorin vieressä, niin huh että se on iso! Tuut varmasti haukkoo hetken aikaa, sillä ei sitö voi tajuta kuinka suuri laiva voi olla! 🙂
  Me ollaan risteilyfaneina jopa ajateltu palata tältä maailmanympärireissulta Jenkeistä Royalilla Atlantin yli, kunhan saisi hinnan ja aikataulun kohdilleen.
  Aivan huikeaa risteilyä! Ja postauksia luonnollisesti odotellen 🙂

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:21

   Ai niin, enhän mä muistanut että tekin olette tuolla Karibialla seilailleet, hitsi! Ja oi wau, ehdottomasti liputan nyt kyllä tuota risteilijällä palaamista, tehkää se!!

 • Reply Elina March 12, 2015 at 18:55

  Tulee kyllä niiiiin siistiä! Ja aika loppuu varmasti kesken 😀

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:22

   No niinhän se loppuu, mutta ainakin ehtii antaa pikkusormensa Allurelle ja jäädä sit odottelemaan, että koska se vie koko käden… 😀

 • Reply Palmuaseman Sanna March 12, 2015 at 19:27

  Rakas Allure <3 Tulee niin hyvä fiilis jo näistä pressikuvista, saati sitten sun taidonnäytteistä!

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:23

   🙂 Noh, katsellaan miten sitä osaa edes ikuistaa tuollaista valtavaa alusta! Toivottavsti hyvällä menestyksellä 🙂

 • Reply Maarit March 12, 2015 at 20:14

  Enpäs ole minäkään näitä lähivesiä isommilla aluksilla koskaan käynyt. Varmasti kiva ja mielenkiintoinen risteily teillä edessä. Sulla on kyllä aivan mahtavia reissuja tänä vuonna! 🙂

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:25

   Odotan kyllä niin innolla tätä, kun edessä on taas ihan täysin uudenlainen kokemus 🙂 Ja niin kyllä on, oon niin kiitollinen enkä meinaa uskoa, että tämä tässä on mun oma pieni elämä <3

 • Reply säppä March 12, 2015 at 22:02

  Oiii! Niin kiva kokemus varmasti! Nauttikaa. 🙂

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:25

   Aivan taatusti näin teemme! 🙂

 • Reply Mirje - Kotona kaikkialla March 12, 2015 at 23:52

  Vau mitä reissuja! Allurella mekin ollana tulossa Atlantin yli ens kuussa enkä millään malttaisi odottaa. Olisi ollut muutama halvempikin vaihtoehto, mutta tuo Allure on vaan pakko nähdä ja kokea. Ja huhujen mukaan siellä toimii nettikin suht tosin, tosin ei välttämättä varsinaisen ylityksen aikana.

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:29

   Hei aivan mahtavaa! Uskon jo näin edes vielä aluksella käymättä, että se on sen pienen ylimääräisen panostuksen arvoinen. Varsinkin, kun Atlanttia ylittäessä ei vissiin ole liiemmin mitään stoppeja, vaan pelkkiä meripäiviä, niin paatti jolla on paljon tekemistä ja ohjelmaa on varmasti paras ratkaisu 🙂 Toivottavasti nettiyhteys toimii!

 • Reply Kthetraveller March 13, 2015 at 06:57

  Wihiii! Sinäkin pääset maistamaan kunnon risteilyjen maailmaa, onnittelut! Harmi että kyseessä on vain kahden päivän risteily sillä kaikkea et kerkeä varmastikaan kokemaan tuolla reissulla. Mutta jostainhan se on aloitettava ja tuo on mitä mainioin tapa testata miltä iso laiva tuntuu. Jään odottamaan teidän tyttöjen postauksia innolla.

  • Reply Laura R. March 13, 2015 at 09:45

   No kyllä, kiitos!! 🙂 Tää on nyt niin sun heiniä etten ihmettele, että odottelet innolla päivityksiä, heh 🙂 Jostain se on nimenomaan aloitettava, ja tuossahan se selviää, että onko noi tuontyyppiset risteilyt mun juttu vai ei.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat March 13, 2015 at 15:27

  Mahtavaa! Tulee kyllä sellanen seikkailuiden toukokuu sullekin, että ei paremmasta väliä 🙂

  • Reply Laura R. March 17, 2015 at 09:03

   Sanoppas elä muuta Millaseni! 🙂

 • Reply Laura Leppäjärvi March 14, 2015 at 04:15

  Ei pahalta kuulosta! 😉 Mua on puraissut reilun kuukauden takaisen ekan risteilykokemukseni sekä tänkeväisen lempikurssini, Cruise Services and Managementin seurauksena kunnon risteilykärpänen ja vaikka oon aina aatellut itseäni enemmän reppureissaaja-ihmisenä, on pakko sanoa ettei tuo täysin hemmoteltavaksi heittäytyminenkään pahalta tuntunut… 😀 Royal Caribbean vakuutti mut myös yrityksenä ja vaikkakaan muista risteilyfirmoista ei olekaan kokemusta, taitaa RC olla listan kärjessä seuraavaa risteilyä suunniteltaessa.

  Mulle Mariner of the Seas oli jo melkoinen huippuelämys golfratoineen, kiipeilyseinineen ja luisteluratoineen, mut tää uusin ilmestys vetää kyllä pakan uusiksi kertaheitolla! Nautinnollista risteilykokemusta – täällä odotellaan jo innolla kommentteja ja kuvia 🙂

  • Reply Laura R. March 17, 2015 at 09:04

   Eli risteilykärpänen on myöskin sitä purevaa sorttia! Katsotaanpas, jos meikäläiselle käy samalla tavalla, hehee 😀

 • Reply Inka March 14, 2015 at 06:15

  Niin siistiä, oon kyllä tosi iloinen teidän puolesta että pääsette kokemaan tuon maailman suurimman risteilyaluksen! Kiipeilyseinä laivalla kuulostaa kyllä niin käsittämättömältä, mutta tuo ei taida tosiaan olla mikään ihan tavallinen paatti. Ootan jo innolla postauksia ja ihanaa, miten tästä oikein tihkui läpi sun innostus. Ja ihanaa synttäriä vielä tätäkin kautta! <3

  • Reply Laura R. March 17, 2015 at 09:05

   No kuvista päätellen ei kyllä tosiaankaan vaikuta ihan normicinderellalta 😀 Ihana kuulla että into tulee läpi, siltä kun tuntuukin! <3

 • Reply Rimma March 14, 2015 at 14:56

  Jee tää on kyllä ihan huikee juttu! So happy for you 🙂 Pääset piipahtaa Roomassakin jei!

  • Reply Laura R. March 17, 2015 at 09:08

   Kiitos muru! Rooman piipahdus jää varmaan luokkaan taksilla satamasta lentokentälle, mutta piipahdushan se on sekin 😛

 • Reply Annika - home & away March 15, 2015 at 10:24

  Myöhäiset onnittelut vielä! Tuollainen parin päivän risteily vois sopia mulle paremmin kuin kokonainen viikko paatilla. Toisaalta tuolla taitaa olla niin paljon tekemistä ja näkemistä, että ehtiskö sitä edes koluta koko laivaa kahdessa päivässä. Ehkä jää nukkumiset vähemmälle 🙂 Kuuluuko teidän reissuun Barcelona ja Rooma myös? 🙂

  • Reply Laura R. March 17, 2015 at 09:14

   Kiitos Annika! 🙂 Kaksi päivää lienee aika minimaalinen aika tuolla botskilla, mutta tehdään mitä keretään! Voi olla juu, että unet jää vähiin 😛 Barcelonan piti kuulua alkuperäissuunnitelmaan siten, että oltais menty sinne miehen kans viettään hääpäivää ennen tuota risteilyä, mutta sitten kävi piru vie niin että mun kone hajosi ja piti ostaa uusi, eikä ole nyt sitten todennäköisesti varaa mennä sinne etukäteen. Roomaakaan ei tällä reissulla ehditä näkemään, mutta joku toinen kerta sitten!

 • Reply Annika - home & away March 15, 2015 at 10:24

  Myöhäiset onnittelut vielä! Tuollainen parin päivän risteily vois sopia mulle paremmin kuin kokonainen viikko paatilla. Toisaalta tuolla taitaa olla niin paljon tekemistä ja näkemistä, että ehtiskö sitä edes koluta koko laivaa kahdessa päivässä. Ehkä jää nukkumiset vähemmälle 🙂 Kuuluuko teidän reissuun Barcelona ja Rooma myös? 🙂

 • Leave a Reply