Varaslähtö kesään Helsingin talvipuutarhasta

Kotimaanmatkailu
March 9, 2015

Yksi minun ehdottomia suosikkeja pääkaupunkiseudun päiväretkikohteista on Töölönlahden kupeessa seistä tönöttävä talvipuutarha. Upea lasinen pytinki on ollut paikallansa jo 1800-luvun lopulta, jolloin se avattiin myös ensi kerran yleisölle. 1900-luvun alkupuolella talvipuutarha siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen ja on siitä asti ilahduttanut kaiken ikäisiä kaupunkilaisia kukkaloistollaan ja tuonut trooppisen tuulahduksen keskelle harmaintakin sadepäivää. Talvipuutarhasta löytyy yli 200 erilaista kasvilajiketta ja sen vanhin puu on pitkälti yli satavuotias paljon vieraita nähnyt kameliapuu. Sisäänpääsy talvipuutarhaan on alusta asti ollut sen alkuperäisen rakennuttajan toiveiden mukaan maksuton, joten mikäs olisikaan sen oivempi paikka viettää tunkkaisen sumuista maaliskuista iltapäivää.

Talvipuutarhassa on kotoisia pieniä istuskeluryhmiä pitkin poikin, joten suosittelen pakkaamaan eväät reppuun ja ottamaan varaslähdön kesään näiden lasiseinien sisälle. Me kävimme siellä viikonloppuna kuvauskeikalla ja vieläkin vähän meinaa  harmittaa, että kahvitermari unohtui lähtötohinassa kotiin. Ensi kerralla pidän kyllä huolen siitä, että saamme istuksia palmujen katveessa höyryävä kuppi kuumaa käsissämme (tosin palmut ja höyryävä kahvimotti eivät jostain syystä kuulosta sopivan samaan lauseeseen).

Talvipuutarha_Helsinki Talvipuutarha_Helsinki-4 Talvipuutarha_Helsinki-5 Talvipuutarha_Helsinki-6 Talvipuutarha_Helsinki-7 Talvipuutarha_Helsinki-8 Talvipuutarha_Helsinki-9 Talvipuutarha_Helsinki-10 Talvipuutarha_Helsinki-12 Talvipuutarha_Helsinki-13 Talvipuutarha_Helsinki-14 Talvipuutarha_Helsinki-15 Talvipuutarha_Helsinki-16 Talvipuutarha_Helsinki-17 Talvipuutarha_Helsinki-18 Talvipuutarha_Helsinki-19 Talvipuutarha_Helsinki-20

Onko talvipuutarha teille tuttu paikka?

Ei muuten uskoisi tämän päiväisen säätilan jälkeen (meidän lämpömittarissa oli varjossakin +9 astetta!), että nämä kuvat on otettu oikeasti eilen. On meinaan kuin kokonaan eri maailmasta! Aurinko – sinä keltainen pirulainen teet kyllä ihmeitä niin mielelle kuin ruumiille.

PS. Valokuvaussivustoni uudistuivat ja muuttivat oman domainin alle! Käy kurkkaamassa! Uusien sivujen kunniaksi tänään (maanantaina) tai huomisen (tiistain) aikana varatuista kuvausajoista saat 20% alennuksen!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Nita March 10, 2015 at 04:12

  Kieltämättä palmujen katve ja kuppi kuumaa samassa lauseessa kuulostaa jotenkin hassulta! 😀 Rakastan tätä tunnelmaa näissä sun kuvissa! ♥

  • Reply Rimma March 10, 2015 at 12:05

   Kiva kuulla Nita 🙂 Ja itseänikin vähän nauratti puhua höyryävän kuumasta kahvikupista samassa lauseessa!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat March 10, 2015 at 05:51

  Tunnustuksen paikka! En meinaan ole koskaan käynyt (niin että muistaisin) tuolla talvipuutarhassa. Ja tämä virhe pitää kyllä korjata ensitilassa! On kai ollut aina pois kulkureittieni varrelta, niin ei ole oikein päässyt muistuttamaan olemassaolostaan… Oikein miellyttävän näköinen paikka 🙂

  • Reply Rimma March 10, 2015 at 12:17

   Eikä! No nyt ei muuta ku eväät messiin ja tonne 🙂 Voitais kyllä pitää siellä vaikka joku kahvitteluhetkiki porukalla! Tuolla tuli kyllä ihanan kesäinen fiilis, vaikka ulkona oli synkkää ja harmaata.

 • Reply Maarit March 10, 2015 at 07:03

  En ole käynyt, mutta pitäisi! Meillä on Joensuussa Botania, joka on tullut sitäkin tutummaksi. Pari kertaa olen käynyt myös Viikin Gardeniassa. 🙂

  • Reply Rimma March 10, 2015 at 12:17

   Mulla on Viikin Gardenia käymättä, joten siinäpäs yksi retkikohde lisää. Kiitti vinkistä 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle March 10, 2015 at 11:51

  Ihanat kuvat 🙂 Olen käynyt tuolla, mutta siitä on varmaan pari vuosikymmentä! Pitäisi kyllä tempaista ja tehdä visiitti pitkästä aikaa. Ja ihana aurinko voisi tulla esiin pilvien takaa. Täällä Vantaalla nimittäin näyttää juuri nyt hyvin harmaalta.

  • Reply Rimma March 10, 2015 at 12:19

   Täällä Espoossa sama harmaus valitettavasti! No, mutta onneksi loppuviikko näyttää jokseenkin aurinkoisemmalta 🙂 Ihanaa! Sitä odotellessa.

 • Reply Inka March 10, 2015 at 15:06

  Me käytiin talvipuutarhassa ekan kerran ihan vähän sen jälkeen, kun oltiin muutettu Helsinkiin ja oli kyllä niin ihana huomata että ihan tässä naapurustossa on pakopaikka paratiisiin! Tosin siellä ei oo kyllä sen jälkeen tullu käytyä, mutta eiköhän niitä kertojakin vielä tuu. Ja ehkä vielä joskus se sunnuntaibrunssi omien eväiden kanssa. 🙂

  • Reply Rimma March 11, 2015 at 07:17

   Oo huippua, että ootte jo ehtineet suomiretkeilemään 🙂 Toi oli kyllä todella kiva pakopaikka paratiisiin! Ihanasti sanottu.

 • Reply Sofia / Liikkeellä March 11, 2015 at 07:49

  Talvipuutarhassa vierailu on ollut monesti mielessä pääkaupunkireissuilla, mutta eipähän ole tullut käytyä. Ehdottomasti edelleen listalla kyllä! Oulussa on myös mukava kasvitieteellinen puutarha ja keskustassa sijaitseva puisto/sisäpuutarha, jossa on tunnelmallinen kesäkahvila, en malta odottaa sen aukemista että pääsemme kevätkahvittelemaan niin tunnelmalliseen miljööseen! 🙂

  • Reply Rimma March 11, 2015 at 13:09

   Oi niin muuten onkin Oulussa se ihana sisäpuutarha! Oon joskus käynyt siellä. Ehdottomasti vierailun arvoinen sekin 🙂 Pitääpäs käydä kun taas Ouluun eksyn!

  Leave a Reply