Merileijonien Santa Cruz

Eläimet, Maailmanympärimatka, Pohjois-Amerikka
January 25, 2015
Santa cruz_merileijonien_merileijona

Meinasin kirjoittaa postauksen otsikoksi ensin “Merileijonasoppaa Santa Cruzissa”, mutta se kuulosti niin kauhealta, etten voinut riskeerata tästä syntyvän vääriä mielleyhtymiä 😀 Ajatus tähän kuitenkin tuli – ei suinkaan keittolautaselta – vaan ikimuistoisesta näkymästä Santa Cruz Wharfin kaiteen yli katsoessani.

Santa cruz_merileijonien_merileijonaSanta cruz_merileijonien_merileijona

Heh, ihan selvästi “merileijonasoppaa”, vai mitä? 😀 Vietimme Santa Cruzissa yhden yön ja päivän road trippailessamme Kaliforniassa viime toukokuussa. Kyseinen kaupunki jäi meille mieleen yhtenä viihtyisimmistä, ja palaisin sinne viivana takaisin, jos suinkin voisin. Yksi hauskimmista jutuista siellä oli ehdottomasti satamaponttooneilla hengailleet merileijonat, joiden ääni kaikui ilmassa jo kauan ennen kuin silmä erotti kaiffareita.

Santa cruz_merileijonien_merileijona Santa cruz_merileijonien_merileijona Santa cruz_merileijonien_merileijona
Sydämeeni iski erityisesti tuo emonsa selän päällä makoileva poikanen, joka oli niin lutuinen, että harkitsin yhden ohikiitävän sekunnin kaappaavani sen kainalooni ja isoon rutistukseen! Mutta veikkaan, ettei sen monimetrinen ja epäilemättä satoja kiloja painava emo olisi ollut ihan messissä tässä ajatuksessa. Mutta suloinen pallero se joka tapauksessa oli, siitä ei pääse yli eikä ympäri!

Sataman laiturilta löytyi merileijonien lisäksi jenkkityyliin paljon eri ruokapaikkoja ja matkamuistomyymälöitä. Itse nappasin tolta yhdestä liikkeestä mukaani loppureissun tiivisti päässäni viihtyneen panama-hatun sekä ostin legendaarisen Santa Cruz -skeittimerkin screaming hand -logolla varustetut t-paidat siskonpojille viemisiksi.

merileijonien santa cruz merileijonien santa cruz merileijonien santa cruzmerileijonien santa cruz merileijonien santa cruz merileijonien santa cruz

Muuten Santa Cruzissa tulikin kierreltyä ja shopattua sen monissa vintage-liikkeissä, joissa oli ihan mahtava valikoima ja hinnat kohdillaan. Lauri oli päättänyt, että Santa Cruzista on löydettävä matkamuistoksi joku ihanan korni lomarytky. Onni oli puolella etsinnäissämme, sillä Lauri löysi kuin löysikin päälleen maailman käheimmän, ananaksilla kuvioidun hawaiji-paidan. Kyseinen paita päällään sekä ihkulla lomareuhkalla ja -parralla varustettu mies oli kyllä melkoinen näky… 😀 (Tyyppi muuten vannoi pitävänsä paitaa päällänsä koko loppureissun aina Helsinki-Vantaalle saakka, mutta  allekirjoittanut taisi olla vähän ilonpilaaja todetessaan, että siinä tapauksessa saat kyllä reissata loppumatkan ihan keskenäsi :D) Meikän paras löytö olivat huippukuntoiset Minnetonkan mokkanahkaiset, ihanan inkkarihenkiset hapsubootsit. Suosittelenkin lämpimästi kiertelemään second hand -putiikkeja Santa Cruzissa – niistä voi tehdä tosi hyviä ja edullisia löytöjä!

merileijonien santa cruz

Tsekkaa myös tämä toinen, jo reissun päällä kirjoitettu Santa Cruz -postaus, missä rannan ihana Boardwalk-huvipuisto kylpee ilta-auringossa! Happy memories <3

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Maarit Johanna January 25, 2015 at 18:42

  Ihan jumalattoman söpöä porukkaa nuo jellonat! Vähänkö kiva katella tällaisia lämpimiä kuvia kun samalla varpaat jäätyy vain pakkasmittaria kattomalla. 😀

 • Reply Maarit January 25, 2015 at 18:51

  Sööttejä kavereita. 🙂 Me ajettiin vaan Santa Cruzin läpi ja käytiin Taco Bellissä syömässä. Jotenkin oli jo vähän siinä vaiheessa päivää toiveet jatkaa matkaa ja jumitettiin kauheeseen ruuhkaan vielä. Kivan näköinen kaupunkihan se oli!

 • Reply Laura/ My post-University life January 25, 2015 at 18:56

  Voih, ihana tuo hylkeenpoikanen, en yhtaan ihmettele etta teki mieli kaapata se syliin 😀

 • Reply Jenna / Journey Diary January 26, 2015 at 08:20

  Vooi miten suloisia otuksia (: Noita voisi katsella tuntitolkulla 😀

 • Reply Laura R January 26, 2015 at 09:16

  Vissiin siellä Lapissa on vähän kylmempi kuin täällä Helsingissä? 🙂 Noi on niiiin söpöjä. Ihan mun lemppareita hylkeiden ohella! ^_^

 • Reply Laura R January 26, 2015 at 09:17

  Ahhh, Taco Bell! Mekin syötiin Santa Cruzissa (ja monessa muussakin paikassa toki :D) Taco Bellissä. Ihan yks parhaista pikaruokapaikoista kyllä! Se on kyllä kiva kaupunki! Ajan kans takas joskus 🙂

 • Reply Laura R January 26, 2015 at 09:18

  No niinpä <3

 • Reply Tiina January 26, 2015 at 09:18

  Iih, ihania! Tällainen "eläinsoppa" on munkin mieleen 😉

 • Reply Laura R January 26, 2015 at 09:19

  Älä muuta! Me varmaan jumitettiin tuolla reilun tunnin verran enkä ois lähteny pois kulumallakaan! 😀

 • Reply Laura R January 26, 2015 at 09:20

  Hihih 😉 Oli aika kuhisevainen soppa! ^_^

 • Reply Kea | Deep Red Blues January 26, 2015 at 23:16

  Mun on pakko komppaa tätä Taco Belliä. Kaikki pitää mua aina hulluna kun tykkään siitä, mutta silti mä käyn siellä… 😀

 • Reply Kea | Deep Red Blues January 26, 2015 at 23:17

  Mua niin kovin harmittaa et jouduttiin viimeks suhauttamaan niin nopeasti Santa Cruzin ohi kun meni aikataulu pieleen automurron vuoks. Some day mä vielä ajan Highway 1:n vielä kolmannenkin kerran. Ehkä se toden sanoo! 🙂 Ihania kuvia ja mikä kesämies tuo sun Lauri!

 • Reply Sanna I Siveltimellä January 27, 2015 at 06:32

  Iiihania! Ja on aivan huikeaa että tuollaisia söpöliinejä voi noin vain nähdä Californiassa! <3

 • Reply Laura R January 27, 2015 at 21:34

  Joo mä muistan kun oot joskus puhunu tuosta :/ Mutta varmasti vielä ehdit tuonne uudemman kerran paremmalla onnella! 🙂 Ja onhan tuo mun Lauri tuossa olomuodossaan aikamoinen kesäesa! 😀

 • Reply Laura R January 27, 2015 at 21:35

  No niinpä, ja vielä niin läheltä! On se hieno rannikko kerta kaikkiaan 🙂

 • Reply Laura R January 27, 2015 at 21:35

  Minä en ainakaan pidä hulluna, siel on hyvää safkaa! 😀

 • Leave a Reply