Terkkuja Tenskulta!

Eurooppa
November 7, 2014
Los Cristianos

Hola, buenas tardes amigos!

Mulla on ollut ikävä teitä! Onko teillä ollut ikävä meikän puisevia juttuja? Toivottavasti, sillä tässä niitä nyt tulisi taas yhden postauksen verran ainakin! Tämän postauksen piti itseasiassa ilmestyä jo eilen Instagram Travel Thursdayn yhteydessä, mutta meikäläisen läppäri ja hotellin nettiyhteys eivät suostuneet tekemään yhteistyötä millään tasolla, joten enpäs sitten päässyt kantamaan korteani kekoon IGTT:n hyväksi eilen. Voin kertoa, että kyllä sapetti, ja muistui taas mieleen se, miksei siltä maailmanympärimatkaltakaan tullut postattua säännöllisin väliajoin. Nettiyhteyksien kanssa tappelu reissun päällä on välillä niin turhauttavaa!

Tänään yhteyksillä näyttää olevan jälleen parempi päivä, joten saatte lukea eilisen tekstin näin päivää myöhässä, ja katsella joka tapauksessa Instagram-kuviani menneen viikon varrelta. Sovitaan, että tämä on minun oma Vihdoinkin Uusi Postaus -perjantai, eli VUPP! 😉 Nyt on nimittäin pullat niin mukavasti uunissa täällä Kanariansaarten Teneriffalla, eli kaveriden kesken Tenskulla, että ajattelin jakaa palasen tätä aurinkoa ja merituulten lämmintä tuiverrusta sinne koto-Suomeenkin.

Olen täällä jälleen työmatkalla Palmuaseman Sannan kanssa, niin kuin te pidempään seuranneet tiedättekin. Sannakin on täällä työmatkalla, nimittäin ison suomalaisryhmän matkanvetäjänä, joten hänen ollessaan työn touhuissa on meikäläiselläkin välillä näitä vapaahetkiä, joista yhtä käytän tällä hetkellä huoneemme terassilla istuskellen, maisemia ihaillen ja postausta naputellen.

LC 4(1)

Los Christianos
LC 2(1)
Saavuimme tänne Etelä-Teneriffan Los Cristianokseen myöhään viime sunnuntai-iltana ja viivymme kohteessa kaksi viikkoa. Tämä on taas yksi niistä kohteista, joihin olisin hyvin, hyvin epätodennäköisesti lähtenyt ns. omalle reissulle, joten odottelin ihan innolla ennen lähtöä, että mihin suuntaan tämä Kanarian lomaparatiisi on tässä vuosien saatossa kehittynyt. Olen täällä Los Cristianoksessa itse ensimmäistä kertaa (vaikka Kanarialla on pentuna tullut käytyä paljon – en varmaan valehtele väittäessäni, että yli kymmenen kertaa näillä saarilla on tullut oltua perhelomilla), ja täytyy sanoa, että paikka on tehnyt positiivisen vaikutuksen. Ensinnäkin ilma on ollut ihanan lämmin ja suurimmaksi osaksi aurinkoinen. Välillä vieressä sijatsevilta vuorilta on kuitenkin pukannut pilviverhoa aulikin peitteeksi asti, mutta eipä se haittaa, kun elohopea keikkuu silti hellelukemissa.

Muutamia positiivesti yllättäneitä asioita (joiden suhteen mulla on ollut niitä kymmenen vuoden takaisiin reissuihin liittyneitä ennakkokäsityksiä) olen tässä ensimmäisen vajaan viikon aikana huomannut. Ensinnäkin vanhan tuntumani mukaan Kanarialla on aina ollut kaikkialla ärsyttävyyteen asti liian sinnikkäitä ”rolex”- ja ”merkkiaurinkolasi”kauppiaita rantakadut pullollaan. Täällä on tullut vastaan kaksi kaveria, jotka kiertelevät aluetta myyntiartikkeleidensa kanssa, mutta eivät tule yhtään liian lähelle tyrkyttämään. Mahtavaa.

LC 6(1)

LC 3(1)

LC 10

Toisekseen kaikenmaailman rihkama- ja matkamuistokauppojen sekä ravintoloiden sisäänheittäjät ovat oikeasti mukavia. Eivät ärsyttäviä, liian iholle pyrkiviä tyyppejä, vaan ystävällisiä ja hymyileväisiä ihmisiä. Ei pakkoa, ei ahdistuneisuuden fiiliksiä, ei vaivaannuttavia tilanteita. Kertaakaan kukaan ei ole huutanut peräämme ”Moi moi, huvaa paivaa, mitä kuuluu” -henkisiä keskustelun avauksia. Iso peukku!

Los Cristianos on myös todella siisti, täällä ei ole örveltäviä brittituristeja (lienevät kaikki tuolla naapurissa Playa de las Américaksessa?), puhdasta rantaa on riittämiin ja merivesi on ihan superkirkasta sekä mukavan lämmintä. Kanarian kuuluisat ryppyperunat ja punainen mojo-kastike maistuvat juuri niin hyviltä, kuin muistinkin. Olen syönyt niitä joka ilta, eikä kyllästymisestä ole vielä tietoakaan. Ja entäpä ihana kookosjugurtti ja -jäätelö, sekä HiperDino Supermarketit? Mitä flashbackejä täällä olenkaan kokenut! Lisäksi auringonlaskut (joista Sanna eilisessä postauksessaan kirjoittelikin) ovat olleet äärimmäisen kauniita, ja mäkinen maasto on innostanut meikän lenkkeilemään iltaisin, jos vapaahetkiä on ollut. Kyllä on muuten juoksu kulkenut hyvin tässä ilmastossa!

LC 7

LC 8

LC 9

Eilen kipusin tauollani Los Cristianoksen sekä Playa de las Américaksen kaupunkien ylitse katselevalle pikkunyppylälle, Montaña Chayofitalle, katselemaan maisemia. Rinne oli aika jyrkkä ja kivinen, mutta todella lyhyt verrattuna edellisiin “vuori”kiipeilyihini. Huipulla odottava maisema palkitsee pikku reippailun välittömästi, ja leppoisa merituuli kuivaa hikikarpalot otsalta.

Kanaria, olet ehkä sittenkin ansainnut toisen mahdollisuuden.

*****

Tämä kirjoitus on kuin onkin osa  Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka järjestävät Suomessa KaukokaipuuDestination Unknown ja Wanderlust Expert -blogit. Meikälikan löydätte Instan ihmeellisestä maailmasta nimellä @laurarumbin.

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Anonyymi November 7, 2014 at 14:13

  Tervetuloa takaisin ainakin yhden postauksen muodossa, onkin jo innolla odoteltu 🙂 terveiset harmauden keskeltä!

  -Outi

 • Reply Laura R November 7, 2014 at 14:20

  Ihana kuulla, kiitos Outi! <3 Voi ei sitä harmautta! Toivottavasti postauksen kuvat edes vähän piristi ja muistutti auringon olemassa olosta ^_^

 • Reply Sanna I Siveltimellä November 7, 2014 at 16:54

  Ihanan aurinkoisia ja iloisen mielen kuvia – aurinko tekee ihmeitä, eikö? Mukavaa työmatkan jatkoa ja muista varastoida aurinkoa pimeään Suomeen 🙂

 • Reply Satu November 7, 2014 at 16:54

  Ihana teksti, ja mukava kuulla että "turistirysätkin" saavat uusia mahdollisuuksia ja yllättävät positiivisuudellaan 🙂

 • Reply Elina / Vaihda vapaalle November 7, 2014 at 19:33

  Kiva, kun palasit ainakin hetkeksi tänne blogimaailmaan 🙂 On sulla kyllä mukava työmatka! Tuolla kelpaa loikoa duunin lomassa ja kertomasi perusteella paikkakin vaikuttaa ihan käymisen arvoiselta. Espanjalainen ruoka, oih! Nauttikaa 🙂

 • Reply Pingviinimatkalaiset November 7, 2014 at 20:01

  Jos välillä vähän tahti himmaantuu, niin älä ressaa. Täällä me jaksetaan kyllä ootella, jos se muu elämä vie välistä mennessään 😉 Muista, että oot edelleen oman elämäsi supertravelleri ja bloggaaja kans. Viis siitä mitä muut touhuaa tai mitkä on jotain normeja <3 Mahtavat on maisemat teillä ja ai vitsit kun haluaisin kans haikkaamaan! Nautinnoillista tenskuilua. Sun blogi nimi sopiikin tähän tensku teemaan just hyvin 😀 No Mallorca sopis vielä paremmin, mutta Tensku menee mulla samaan lokeroon. -Milla

 • Reply Jenni November 7, 2014 at 23:38

  Yhä enemmän ja enemmän alkaa näiden postausten myötä tuntua siltä, että pitäisi itsekin antaa Kanarialle toinen mahdollisuus. No, ehkä sitten joskus Suomesta käsin. 😀 Aurinkoista lom— eiku työmatkaa!

 • Reply Jepa November 8, 2014 at 03:35

  Mä kävin ensimmäistä kertaa Kanarialla (Playa del Inglésissä) vasta aikuisiällä ja ajattelin etukäteen ottaa reissun sillä otteella, että turistirysään mennään ja katsotaan nyt, mitä siitä tulee. "Ei varmaan kummoinen paikka." No, vuokrattiin auto ja ajeltiin saarella – ja siellähän oli ihan mahtavaa! Ruoka oli myös todella herkkua. Sen reissun jälkeen en ole dissannut Kanariaa mielessäni. Kai siihen on syy, miksi ihmiset ovat aikanaan tykästyneet noihin nyt jo vähän inflaation kärsineisiin matkakohteisiin, joten ei ne ihan surkeita paikkoja voi olla. 🙂 Pitää vaan löytää ne hyvät mestat eikä jumiutua ekan Suomi-baarin aiheuttamaan plaah-tunteeseen.

  Kiva, että teillä on siellä mukavaa ja kiva, että palailit kirjoittelemaan! Komppaan Millaa: ei me seuraajat täältä mihinkään hävitä. 🙂

 • Reply Säppä November 8, 2014 at 07:06

  Ei hullumpi työmatka! 🙂

 • Reply Inka November 9, 2014 at 15:04

  Ihanaa Laura, kiva lukea sun kuulumisia myös blogista, jee! Nauti Tenskusta, se kyllä niin yllättää. Ja nää sun kuvat näyttää niin ihanilta, tekee tosiaanki hyvää Teneriffalle. 🙂

 • Reply Satu VW / Destination Unknown November 10, 2014 at 20:45

  Tervetuloa takaisin linjoille ja joo, torstai tuli ja meni jo ja nyt vasta täällä lueskelen viime viikon satoa. Aikas unelmalta näyttää tuo työreissu, nyt alkaa itsellänikin olla ikävä aurinkoon!!! 🙂

 • Reply Emmi November 13, 2014 at 17:20

  Wiihiii postaus! tykkään niin sun tyylistä kirjoittaa ja kuvittaa elämää. kanarian lämpöön mieluusti vaihtaisin yliopiston luentosalit. iloa eloon!

 • Reply Anonyymi November 15, 2014 at 09:18

  Hei –
  hyvin käytetty lauantai-aamu, oon lukenut sun blogia kieli pitkällä matkakuumesta huojuen. Onneksi (ONNEKSI!) omat (meno-)lentoliput polttelevat sähköpostissa niin ei aivan ahdistuksen asteille vielä päästä.

  Yritin käydä sun postauksia läpi, mutta en löytänyt varsinaista budjettipostausta. Ootko sellaista laatinut?
  Jotain suuntaa antavaa kaipailisin teidän reissutyylillä (omamme tulee olemaan varmaankin hyvin samanhenkinen, reissaus otetaan retkeilynä ja olosuhteista tingitään kokemuksista ei) toteutettuun matkaan.

  Kiitokset MAHTAVASTA reissublogista. Toivon teille mahtavia reissuja tulevaisuuteen!

  -Eliz

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:48

  Varastoitu on! 🙂 Ja nyt harkitsen kirkasvalolampun hankkimista, täällä on ihan kauheen pimeää!

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:49

  Todellakin! Vakaasti uskon että Kanariastakin voi saada irti paljon esim. omatoimimatkailemalla 🙂

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:50

  Mun työmatka oli kyllä työmatkojen aatelia ^_^ Nautittiin, kiitos!

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:51

  <3 Kiitos Milla! Joo blogin nimi sopis kyllä tohon Kanarian yms. reissailuun laajemminkin ihan ku nenä päähän 😀

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:52

  Juu mä kyllä uskon, että noilta saarilta on löydettävissä paljon tallaamattomia polkuja jos viitsii vaan lähteä etsimään! 🙂 Varsinkin La Gomera ja Lanzarote kiinnostais nyt itseäni.

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:54

  No nimenomaan! Kuulostaa siltä, että teillä on ollut tuolla just sellainen kiva roadtrip -reissu minkä mäkin haluaisin tehdä 🙂

  Ja ihanaa kun ette katoa! <3

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:54

  Ei tosiaankaan ollut valittamista! 🙂

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:55

  Tensku yllätti! Los Cristianos oli ihana kun siellä oli se paikallinen keskusta eikä pelkästään turisteille rakennettuja ostareita 🙂

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:56

  Kiitti Satu! Aurinko teki hyvää, voisin lähteä heti takas jos saisin miehen mukaan! 😉 Mutta ei, meikä lähtee nyt Rovaniemelle… 😀

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 07:58

  Voi Emmi, kiitos! Aika aikansa kutakin, meikä nimittäin vaihtaa nyt Kanarian lämmön ja Helsingin kodin seuraaviksi pariksi viikoiksi myös yliopiston luentosaleihin ja kirjastonurkkauksiin Rollossa… samassa veneessä 😉

 • Reply Laura R November 18, 2014 at 08:04

  Moikka Eliz! Ihanaa palautetta, kiitos! Mahtavaa, että piljetit on jo hankittuna ja lähtövarpasta vipattaa, se on ihan paras fiilis! 🙂 Mä en oo saanut aikaiseksi budjettipostausta, mutta lyhyesti tuumattuna voisin summata, että yhdeksän kk:n reissuun meiltä meni ison asunnon käsirahan verran eli n. 35 000, mutta sekuntiakaan ei olla kaduttu! 😉 Ausseissa ja Uudessa-Seelannissa pärjättiin keskimäärin 85-90 dollarin päiväbudjetilla, kun asuttiin kuukausi autossa Australiassa ja NZ:ssa yövyttiin paljon teltassa ja kavereiden luona. Cookinsaarilla se nousi 125 dollariin ja Jenkeissä varmaan samaa luokkaa plus shoppailut. Wwooffailu-viikot ja työnteko välillä auttoi paljon budjetin kanssa! Laita mulle sähköpostia jos haluut kuulla tarkemmin 🙂

  Mahtavaa reissusuunnittelua sinne! Olis kuva kuulla teidän reitistä tarkemmin! 🙂

 • Reply Saana November 25, 2014 at 12:00

  Aivan ihania kuvia! Millä ohjelmalla muokkaat ja mitä filtteriä käytät niissä? :O

  Aloin vastikään itsekin kirjoitella matkailublogia, voit käydä kurkkaamassa täällä! http://alwaysabroad.co

 • Reply Laura R November 25, 2014 at 14:37

  Moi Saana, kiitti kehuista! 🙂 Muokkaan VSCOcamilla instakuvia, ja käytän yleensä F2 ja T1 filttereitä (jos ylipäätäänsä käytän), mutten koskaan sataprosenttisesti eli säätelen ite filtterin voimakkuutta, varjoja, kontrastia jne. 🙂

 • Leave a Reply