Santa Barbara ja Stearns Wharf

Maailmanympärimatka, Pohjois-Amerikka
September 8, 2014
Santa Barbara_California_USA_roadtrip

Aina roadtrippaillessaan ei kannattaisi tuudittautua siihen ajatukseen, että kyllä me sieltä joku halpa motelli löydetäään, vaikkei varausta olekaan tehty etukäteen. Vaikka Jenkeissä niitä motelleja piisasi ja paljon, kävi meille kerran niinkin, että jouduttiin pulittamaan meidän mittapuulla ihan törkeä summa yhden yön yöpymisestä. Tämä sattui Santa Barbarassa, lähdettyämme etenemään Higway 101:a pohjoiseen.

Saavuimme kaupunkiin illansuussa, kun oli jo alkanut hämärtää. Kävimme kysymässä huonetta halvoista ketjumotelleista kuten Motel 6:sta, mutta pakit tuli kaikkialta. Yksi oli vielä käymättä, ja se oli Cabrillo Inn, jota erotti rannasta vain tie – minkä arvasimme näkyvän huoneen hinnassa. Cabrillossakin oli vapaana vain kaksi huonetta: halvempi huone rakennustyömaan puolella ja rutosti kalliimpi huone merinäköalalla sekä takeilla siitä, ettei tarvitsisi herätä aamuseiskalta raksaääniin. Noh, häämatkan loppusuoralla kun kuitenkin oltiin (mikä loistava oikeutus budjetin ylittävään majoitukseen!), ja aika väsyneitä päivän ajomatkan jälkeen (olimme ajelleet Santa Barbaraan San Diegosta asti sen päivän aikana – noin 220 mailia sisältäen Losin ruuhkat), päädyttiin ottamaan se kalliimpi huone, joka verojen jälkeen maksoi meille lopulta $159, eli ihan liikaa. Koska huone oli kallis, jätettiin illallinen ravintolassa väliin, ja Lauri kävi vain hakemassa meille parit tacot jostain kadunvarsikojusta. Tacot olivat onneksi todella hyviä, ja palanpainikkeeksi nautittiin toissapäivänä Meksikon puolelta ostettua punkkua – eli ei ollenkaan hassumpi illallinen.

Motellissa oli siisti ja mukavan kokoinen uima-allas, jossa käväisimme aamu-uinnilla ennen aamiaista. Brekkis sisältyi hintaan ja oli niin jenkki kuin olla vaan voi: makeita leivoksia, piiraita, donitseja, sokerihuurrettuja muroja jne. Plussaa kuitenkin tarjolla olleista hedelmistä ja mantelimaidosta kahviin!

Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip
Aamiaisen jälkeen piti vielä nautiskella hetki terassilla auringosta ja maisemista. Pakkasimme kamamme huoneen luovutusaikaan mennessä ja jäimme vielä hetkeksi avaimen palautuksen jälkeen hengailemaan terassille nettiin (postailin siellä terassilla dataillessani muuten tämän postauksen, jossa kerroin ekan hääpäivämme vietosta La Jollassa. Ihana päivä!). Sen jälkeen lähdettiin käppäilemään Santa Barbaraan ja katsastelemaan maisemia muualtakin kuin omalta terassilta käsin.

Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip

Aamu oli valjennut hieman pilvisenä, mutta puoleen päivään mennessä aurinko lämmitti jo mukavasti. Vain sisämaan kukkulat kylpivät vielä sumun alla. Santa Barbarasta jäi erityisesti mieleen lokit, joita tuntui lentävän koko ajan ohitse joka puolelta. Kuviakin kun katsoo, niin lähes jokaisessa rantakuvassa näkyy lokkeja.

Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip

Itse biitsi sataman edustalla oli vähän sotkuisen näköinen: liekö levää vai mitä, mutta paljon sitä oli joka tapauksessa huuhtoutunut rantaan. Ihmisiä tuolla ei juurikaan näkynyt uimassa, ja veikkaan että paremmat uimapaikat olivat jossain toisaalla. Niin ja vesihän tuolla oli myös aikas viileää 🙂

Lempimestakseni tuolla muodostui ehdottomasti Stearns Wharf eli Santa Barbaran rannalla ollut laituri ravintoloineen ja liikkeineen. Stearns Wharfilla on värikäs historia: se on rakennettu jo 1872, ja sen jälkeen tuhoutunut mm. maanjäristyksessä 1925 sekä pahassa tulipalossa 1973, minkä jälkeen se oli suljettuna kuusi vuotta. Uusi tulipalo iski 1998 tuhoten laiturin uloimman päädyn lähes kokonaisuudessaan Moby Dick -ravintola mukaan lukien. Kunnostustöissä kesti yli kaksi vuotta ja kulut olivat huimat 13,5 miljoonaa dollaria. Kunnostus kuitenkin kannatti, sillä Stearns Wharf lienee Santa Barbaran vierailluin nähtävyys.

Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtripSanta Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtripSanta Barbara_California_USA_roadtripSanta Barbara_California_USA_roadtrip
Laiturilla oli mukava haahuilla ja istuskella merelle tuijotellen. Ohitsemme lipui paljon melojia kajakeissaan, ja tuumailtiinkin että oispas ollut kiva ajan salliessa käydä itsekin heittämässä rundi Santa Barbaran vesissä – siellä kun melojien seuraan liittyy kuulemma usein delfiinejä! Juteltiin joidenkin paikallisten kanssa, jotka kertoivat meille heidän nähneen valaitakin laiturilta muutama päivä aiemmin. Meille nämä merten mahtavimmat nisäkkäät eivät tällä kertaa näyttäytyneet, mutta ei se mitään. Mukavaa oli silti!

Söimme lounaaksi Moby Dickin ihanan kermaiset take away chowderit. Minulla oli lobster chowder ($6,95) ja Laurilla clam chowder ($5,95), mitkä tarjoiltiin rapeiden krutonkien kanssa. Voi veljet, että oli yksinkertaista ja hyvää!
Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtripSanta Barbara_California_USA_roadtrip Santa Barbara_California_USA_roadtrip
Santa Barbarasta matkamme jatkui joskus iltapäivällä kohti San Luis Obispoa, jonka suhteen olimme hieman viisaampia – eli varasimme majoituksen etukäteen. Matka ei ollut tällä kertaa kovin pitkä, sillä yritimme pitää autoillessamme sellaisen tahdin ettei joka päivälle tulisi tuskaisen monia tunteja tien päällä, vaan että ehtisimme relatakin. Siinä onnistuttiin ihan hyvin, vaikka aikamme Jenkeissä jäikin ihan liian lyhyeksi, mikä on tullut aiemminkin todettua.

Mitä pidätte Santa Barbaran ja Stearns Wharfin tunnelmasta? 🙂

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Iloinen Kulkuri September 8, 2014 at 16:49

  Ihania kuvia!!!!!

 • Reply Laura R September 8, 2014 at 17:09

  Kiitos paljon, kiva kuulla! :))

 • Reply Sofia September 8, 2014 at 18:02

  Oioi, taas jälleen niin mahtavia kuvia! Olisi ihana päästä käymään jenkkien länsirannikolla, näyttää niin erilaiselta ja rennommalta kun New York 😀

 • Reply Ulla September 8, 2014 at 18:16

  Jee, ihana Amerikka-postaus! =) Tosi kivoja kuvia!

 • Reply Katri September 8, 2014 at 18:46

  Huippukuvia!
  Ennen aina ajattelin, että Amerikka ei oo must see -kohteiden listalla, mut jotenkin näitä juttuja lukiessa on tullut ajatus, että kyllä sinnekin on pakko päästä! Sit joskus 🙂

 • Reply Anonyymi September 8, 2014 at 18:48

  Ihana jenkkiläinen surffitunnelma! Muuten: yksi hauskoimmista yksityiskohdista matkaanne seuratessa oli katsella, kuinka Laurin naamakarvat pikkuhiljaa lisääntyy ja lisääntyy ja…
  -Outi

 • Reply Laura R September 8, 2014 at 18:58

  Kiitos Sofia! 🙂 Kaliforniassa on kyllä kaiken kaikkiaan sellainen ihanan chilli tunnelma (paitsi Losin motareilla painaessa;))! Mä taas haluisin niiiiin kovasti sinne Nykkiin tällä hetkellä…! 🙂

 • Reply Laura R September 8, 2014 at 18:59

  Kiitos kaunis Ulletin! <3

 • Reply Laura R September 8, 2014 at 19:01

  Kiitos paljon Katri! =) Muhun Jenkit teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen, mistä oli jopa vähän yllättynyt 🙂 Suosittelen ehdottomasti matkaamaan sinne sitten joskus!

 • Reply Laura R September 8, 2014 at 19:05

  No äläpä muuta! 😀 Musta on ollut paluun jälkeen ihan parasta hupia selailla reissukuvia alusta loppuun, nauraa niille järkyttäville muodonmuutoksille (niin omalle kuin miehenkin, heh), ja sit huomata olevansa todella kiitollinen siitä että molemmat ollaan palauduttu takaisin normaaliin kuosiin 😀 Oli toi karvakasa kyllä ihan uskomaton… Laurin yks työkaveri ei edes tunnistanut sitä kun se palas takas duuniin! Huh… 🙂

 • Reply Maarit Johanna September 8, 2014 at 19:29

  Miten voi olla mahdollista että motelli maksaa samanverran kuin keskitason hotelli? Mutta on kyllä ihan hotellin oloiset puitteet, että ei sillälailla paha. Ihania kuvia. Palmuja ikävä!

 • Reply Laura R September 8, 2014 at 19:32

  No kun kaikki muut mestat on täynnä on varaa pyytää… kysynnän ja tarjonnan laki jne. 😉 Ja juu tuo oli kyllä motelliksi tosi siisti että eipä siinä!

  Mullakin on ihan kauhee palmuikävä. Noh, mut marraskuussa pääsen vähän lievittämään sitä… 🙂

 • Reply Marjou September 9, 2014 at 04:05

  Uijui, tuntuu että imen kaiken jenkkimäisen tällä hetkellä sisuksiini! Sunnuntaina NYC baby! 😉

 • Reply Laura R September 9, 2014 at 04:33

  Eikä! En ehkä kestä, mäkin haluun! Nauti! <3

 • Reply Merja September 9, 2014 at 05:48

  Oih, ihania kuvia. Voin ihan kuulla lokkien kirkumisen ja meren tuoksun näitä kuvia katsellessa. Mulla oli tarkoitus lähteä kesäkuussa Kaliforniaan autoilemaan, mutta tulikin sitten keväällä ylimääräisiä rahanreikiä ja oli pakko siirtää unelmamatkaa hamaan tulevaisuuteen. Mutta jonain päivänä sitten… On mulle must-see kohde!

 • Reply Laura R September 9, 2014 at 06:12

  Kiitos Merja! Voi mä toivon kovasti, että pääset toteuttamaan unelmareissusi lähitulevaisuudessa! Mulla on vielä ainakin yhden postauksen verran kivoja kuvia Pacific Highwayn varrelta, joten niiden avulla pääset fiilistelemään vielä vähän lisää tuota hienoa reittiä 🙂

 • Reply Anonyymi September 9, 2014 at 09:59

  Oli kyllä niin ihana ja "maanläheinen" postaus taas , et tuli fiilis kuin olisi ollut itekin matkalla! Huippuhyvää kerrontaa ja kuvausta. Kiitos.

 • Reply Laura R September 9, 2014 at 10:20

  Ihana kommentti, kiitos tuhannesti! Tulee niin hyvä mieli, kun saa aikaiseksi tuollaisia tuntemuksia 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä September 9, 2014 at 23:04

  Santa Barbarassa pikaisesti kerran käyneenä tykkäsin 🙂 Ja nää kuvat vakuutti lisää! Upeita kuvia, palmut, kesä, beachi ja noi lokit tosiaan 😉 Ollaan itseasiassa suunniteltu sinne viikonloppureissua meidän jenkkikavereiden kanssa nyt syksyksi. Eli aika jeee! Vilkuttelen sulle sitten sieltä 🙂 Ja hei, motelliksi tosi ookoo ja sijainti upee!

 • Reply Laura R September 10, 2014 at 06:00

  Kuulostaapas kivalta pläniltä 🙂 Lähetä kortti! 😀 (Seriously, sieltä Nycistä voisinkin muuten haluta sulta kortin!?) Motelliksi vähän kallis mut kun se oli tosiaan jo niin lähellä hotellitasoa et no biggie 🙂 Hyvin kelpas ja maisema todella jees!

 • Reply Sanna I Siveltimellä September 12, 2014 at 01:15

  Laitoin tänään kasan kortteja Suomeen ja pöh, huomasin tämän vasta nyt. Laitathan mulle privasti osoitteesi, niin minähän laitan! 😉 Rrrrrakastan saada postikortteja (itsekin) 😉

 • Reply Laura R September 12, 2014 at 08:11

  Laitoin viestä Facessa! 🙂 jee kiitos!

 • Leave a Reply