Hotelliloma Kuopion suvessa – Original Sokos Hotel Puijonsarvi #sokoshotels40

Kotimaanmatkailu
August 27, 2014
Kuopio

Elokuu vetelee viimeisiään, joten on näppärää palata tässä välissä muutama viikko ajassa taaksepäin elokuun ensimmäiseen viikonloppuun, jonka vietimme suomiretkeilyn merkeissä miehen kanssa. Tuo viikonloppu oli vielä kuuma ja aurinkoinen, tunnelma uskollisessa reissuautossamme a.k.a. Kipossa hikinen. Matkamme vei Helsingistä Keski-Suomen kautta Kuopioon, miehen entiseen opiskelukaupunkiin, missä minä en ollut käynyt kertaakaan aikuisiälläni. Siksipä oli sangen mukavaa, että Sokos Hotelsien 40 vuotta – 40 blogitarinaa -kampanjassa meikäläisen kohdalle osui mahdollisuus vierailla puolisoineni tuossa kauniissa kesäkaupungissa, joka lienee tunnetuin Puijon tornista ja kalakukoistaan. Yöpymään pääsimme siis yhdeksi yöksi veloituksetta Original Sokos Hotel Puijonsarveen, joka edustaa niitä perinteisempiä Sokos Hotelleja, niin kuin Original -etuliitteestä voi nykyään päätellä (muut vaihtoehdot ovat Break ja Solo).

Saavuimme paikalle kahden aikoihin iltapäivällä ja jätimme automme hotellin viereen kadunvarsiparkkiin. Löysimme hotellin helposti Minna Canthin kadulta, ja sen sijainti vaikutti hyvältä: niin satamaan kuin Kuopion torille oli vain muutaman sadan metrin kävelymatka. Paikka oli muutenkin nätti ja vehreä viereisen Snellmaninpuiston ansiosta.
Kuopio Kuopio Kuopio #sokoshotels40

Emme olleet varmoja oliko sisäänkirjautumisaika vielä alkanut, mutta päätimme joka tapauksessa mennä kysäisemään asiaa. Aulassa meidät kohtasi ystävällinen ja ihanaa Kuopion murretta puhunut vastaanottovirkailija, joka kertoi virallisen sisäänkirjautumisajan alkavan vasta klo 15.00, mutta koska huoneemme oli jo valmiina, saisimme sen heti. Hienoa! Asiakaspalvelijamme näki myös vähän extravaivaa eteemme ja selvitti nopeasti meille illan tapahtumia, sekä antoi mukaamme Kuopion paikallislehden, josta näimme sen illan menot. Suurin ilon aihe oli kuitenkin se, kun saimme kuulla, että pääsisimme yöpymään sviitissä – ensimmäistä kertaa elämässämme. Hääyönäkin tuli nimittäin pihtailua hotellihuoneen tason kanssa, joten onnesta soikeana otimme vastaan avainkortit Original Sokos Hotel Puijonsarven Kallavesj-sviittiin.

#sokoshotels40
#sokoshotels40 #sokoshotels40#sokoshotels40
Kirjautumisaula oli siisti ja tilava. Siellä oli istumapaikkoja, joilla asiakkaiden olisi mukavampi odotela, mikäli sisäänkirjautumisessa sattuisi olemaan ruuhkaa. Aulan yhteydessä oli myös baari, eli Bistro Vine & Deli (joka yllä olevassa kuvassa on kiinni, sillä nappasin foton vasta lähtöaamuna).

Hotellilla oli takapihallaan asiakkaille hyvä määrä maksuttomia ulkoparkkipaikkoja, joille mekin jätimme johtotähtemme parkkiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut ajaa auto maksulliseen parkkihalliin, mutta onneksi tilaa oli hyvin yleisurheilun Kalevan Kisa -viikonlopusta huolimatta. Maksuttomien paikkojen olessa täysiä henkilökunnalta olisi voinut tiedustella myös muita ilmaisparkkeja, mikäli auton parkkeeraaamisesta maksaminen ei napostele.

Puijonsarven huoneet sijaitsevat kahdessa erillisessä rakennuksessa, jotka ovat kuitenkin aivan vierekkäin. Meidänkin huoneemme oli eri rakennuksessa kuin missä vastaanotto sijatsi, mutta kadun toiselle puolen ei onneksi ollut matka eikä mikään. Samassa rakennuksessa huoneemme kanssa olivat myös molemmat hotellin ravintolat, Ehta ja Fransmanni. Hissillä ylimpään kerrokseen, ja käytävää pitkin huoneeseen. Koska keli oli kuuma Pohjois-Savossakin, pistimme merkille miten suuri lämpötilaero oli hotellin ilmastoimattomalla puolella ja sillä ilmastoidulla puolella, jolla huoneemme sijaitsi. En päässyt normihuoneeseen siis käymään, mutta veikkaan, että niissä saattoi noilla menneen kesän intiaanikeleillä olla aika lämmin.

Huoneemme, joka sijaitsi omassa rauhassaan aivan viimeisenenä käytävän päässä, oli suuri – varmaan kaksi kertaa asuntomme kokoinen. Se oli moitteettomasti siivottu ja kaikin puolin siistissä kunnossa. Eteinen oli tilava, siellä oli leveä penkki ja molemmin puolin ovea isot peilit. Makuuhuoneen keskiössä oli tietenkin suuri ja erinomaiset unet tarjonnut, juuri sopivan jämäkkä sänky, jota vastapäätä oli telkkari. Sängyn molemmin puolin löytyi tilavat yöpöydät lamppuineen (lukuvalokin oli vielä erikseen) ja sähköpistokkeineen. Kaappitilaa makuuhuneessa oli myös riittämiin, mikäli sattuisi yöpymään reissullaan niin pitkään, että tarvitsisi ihan purkaa tavarat laukusta. Ikkuna oli sisäpihan parkkikselle päin ja näkymä oli ihan nätti, varsinkin noin kauniilla kelillä. Snellmaninpuistossa sijatsevan Kuopion tuomiokirkon tornikin pilkisti talojen välistä.

#sokoshotels40#sokoshotels40
Makuuhuoneen ja olohuoneen väliin sijoittui pesuhuone kylpyammeella ja omalla saunalla (mistä olimme erityisen innoissamme – saunattomia kun olemme), sekä pesuhuoneesta erillinen wc. Pesuhuoneen seinät olivat modernisti läpinäkyvät, mikä toi koko huoneistoon mielestäni kivasti ilmaa. Kenenkään valvovan silmän alla ei kuitenkaan tarvitse käydä suihkussa jos ei niin halua, sillä seinät sai napsautettua katkaisijasta sumeiksi, jolloin niistä ei nähnyt lainkaan läpi. Vessa oli riittävän kokoinen ja laskutilaa toilettilaukuille löytyi.

Saunassa oli jännät penkit, en ollutkaan aikaisemmin törmännyt sellaisiin. Olen ehkä enemmän perinteisten lauteiden ystävä, mutta kyllä noillakin kelpasi illalla istuskella, rentoutua ja juoda saunajaffat! Kiuashan oli Helon aina valmis -kiuas, mikä on kyllä hyvä vaihtoehto aina, jos puulämmitteistä saunaa ei ole mahdollisuutta pistää tulille 😉 Oli tosi kiva, että saunan yksityiskohtiin oli kiinnitetty huomiota: saunakiulu ja -kauha olivat tyylikkäät! Tykkäsin myös siitä, että hotellin tarjoamat peseytymisaineet ja vartalovoiteet olivat Dermosilin tuotteita. Yksittäispakatut tuotteet olivat kyllä näppäriä, mutta jätteen kertymisen kannalta olisi ehkä fiksumpaa laittaa samoja aineita seinillä oleviin annostelijoihin. Makuasioita, mutta nyt tulevan muovittoman syyskuunkin nimissä mielestäni niin meidän kaikkien kuluttajien kuin yritystenkin on hyvä miettiä näitä juttuja kestävän kehityksen kannalta. Monissa Sokos Hotelseissahan on tosin jo käytössä uudelleentäytettävät seinäannostelijat, mikä on tosi hyvä juttu.

#sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40

Olkkari oli iso ja varusteltu kahdella valkoisella nahkasohvalla, kirjoituspöydällä ja tuolilla, kaapistolla (josta löytyi tallelokero) sekä sohvapöydällä ja telkkarilla. Pöydältä löytyi Cupsolo-kahvinkeitin hotellivieraiden käytettäväksi, ja kaapista vielä normi vedenkeitin, kupit, teet, kahvit, vesipullot ja ne saunajaffat. Ikkuna tuntui vähän snadilta huoneen kokoon nähden, mutta tilassa riitti silti hyvin valoa raikkaiden valkoisten seinäpintojen ansiosta.

Sisustuksen suhteen koko sviitissä toistui mustavalkoinen värimaailma, jota oli piristetty kirkkaanpunaisella ja Kallaveden sinisellä, otaksun 🙂 Olen itse vähän hillitympien värien ystävä mitä tulee sisustamiseen, mutta huoneisto oli silti mielestäni perussiisti ja freesi, ja oli kiva että sinne tänne oli ripoteltu suomalaista designia Aalto-maljakosta makkarin Block-valaisimeen. Ainut sisutuksen ja myös siistimisen kannalta epäkäytännöllinen ratkaisu oli mielestäni liukaskankaisten sohvatyynyjen yhdistäminen nahkaisiin tyynyihin ja nahkasohviin. Oli nimittäin vähän asettelemista, kun Laurin sohvalla lojumisen jälkeen yritin saada tyynyt takaisin siistiin järjestykseen valokuvien ottamista varten 🙂 Huoneiston seiniltä löytyi myös yhteensä kolme taulua, jotka olivat ainakin äkkiseltään vilkaistuna ihan saman näköisiä – ehkä jollain tavoin erilaiset maisemat olisivat olleet hauskempi vaihtoehto.

#sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40

Pian huoneeseen saapumisemme jälkeen oveemme koputettiin, ja meidät yllätettiin iloisesti hotellin puolesta tuomalla meille pikkupullo kuohuvaa ja suklaakonvehteja. En tiedä onko tämä normaalikäytäntö kaikille sviittiasukkaille, mutta jos näin on niin hieno juttu. Oli nimittäin aika kiva hikisen automatkan päälle käydä pikasuihkussa, kiskaista niskaan kaapista löytyneet froteekylpytakit, sujauttaa jalkaan släpärit ja heittää hetkeksi sohvalle vaakaan kuplajuomaa kulautellen ja suklaata nautiskellen! Ranskalainen skumppa oli ihanan kuivaa, ja Geishahan on mun lempisuklaata, joten nappiin meni tämä pieni muistaminen 🙂

#sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40

Rentoutushetken jälkeen oli aika lähteä ihmettelemään kesä-Kuopiota. Päädyimme torin kautta satamaan, ja lähdimme ex-tempore ihanalle Kallavesi-risteilylle (kirjoittelen näistä vielä erillisen postauksen, jottei tämä pääse paisumaan liiallisuuksiin). Ajatuksenamme oli alunperin mennä katsomaan Kalevan kisoja, mutta lippujen hinta oli sen verran suolainen, että kisat jäivät tällä kertaa väliin. Risteily sen sijaan oli hyvä valinta, ja sen päätyttyä ehdimmekin käväistä nopeasti huoneessa vaihtamassa illalliskamppeet niskaan.

Illallinen (joka meille tarjottiin myös tämän kampanjan tiimoilta) syötiin alakerran Ehta-ravintolassa. Ehta on uusi ravintola, jolle omien sanojensa mukaan on kunnia-asia tarjota puhtaita makuja paikallisuutta kunnioittaen, kansainvälisiä vivahteita unohtamatta. Ehdan aitous välittyi kyllä heti ravintolan tarjoilijoista, joilla oli ihanan mutkaton ja rento tapa kohdata asiakkaansa. Rakastan erilaisia suomen kielen murteita – ne ovat mielestäni suuri rikkaus – ja siksi oli ihanaa, kun tarjoilijat palvelivat just niin savolla kuin vaan luonnollisesti pystyivät. Ravintola on sisältä hieman pimeä, mutta sisustus oli kivan maalaishenkinen rosoisine punatiiliseinineen ja juuttiyksityiskohtineen. Baarin takaseinä oli ihanan pirteän värinen ja toi kivasti esiin hyllyille asetellut pullot. Me saimme pöydän, jonka yläpuolella oli telkkari – mistä Laurin suureksi iloksi näytettiin juuri samaan aikaan menossa ollutta Kalevan kisojen miesten seiväsfinaalia.

#sokoshotels40ehtaehta #sokoshotels40

Menu ei ollut mikään maailmoja räjäyttävä, mutta kuitenkin vähän jännittävämpi kuin mihin ketjuravintoloissa on yleensä totuttu. Tilauksen tehtyämme meille tuotiin heti snackiksi kupillinen itse valmistettuja juuressipsejä, jotka oli tosi hyviä ja ihanan rapsakoita. On aina mukavaa, kun ravintolassa tuodaan kaikille asiakkaille heti jotain pientä purtavaa, ja sipsit oli meistä kivaa vaihtelua sen perus leipäkorin sijaan.

Tilasimme alkupalaksi puokkiin paneroitua vuohenjuustoa, joka tarjoiltiin mustaherukkahillon kanssa. Juustojen ja hillon yhdistelmän kanssa on vaikea mennä pieleen, eikä tämäkään tehnyt siitä poikkeusta. Oli hyvää!

Lauri tilasi pääruuaksi yllättäen ribsit, niin kuin lähes aina. Erinomaisella vadelma-bbq-kastikkeella valellut luut miellyttivät herraa kovasti ja pesivät mm. mennen tullen Las Vegasin Planet Hollywoodissa nautitut ribsit. Annokseen kuului ribsien lisäksi cajun-lankkuperunat chilimajoneesilla, joiden lisäksi vaikkapa hyvä perus coleslaw olisi ollut mielestäni aika ässä juttu. Annos oli tällaisenaan siis aika äijä, sillä se ei sisältänyt mitään rehuja, mutta upposi hyvin tolle mun äijälle.

Itse en osannut yhtään päättää mitä tilaisin. Tarjoilija suositteli kananrintaa ja grillijuustoa, mutta en ollut jotenkin kanatuulella, eikä burgerikaan sillä hetkellä tuntunut hyvältä vaihtoehdolta (vaikkakin myöhemmin viereiseen pöytään kiikutettu burgeri näytti herkulliselta). Päädyin siis hätäpäissäni perus pihviin eli tilasin Ehtapihvin mediumina. Pihvi tarjoiltiin mukavan tulisen chimichurrikastikkeen, Ehta-salaatin, ranujen ja chilimajoneesin kanssa. Pihvi oli paistettu ehkä medium plussaksi, mutta eipä se menoa sen hirveämmin hidastanut. Salaatti oli yhdistelmä tuoreita kasviksia ja lämmitettyä kesäkurpitsaa, ja se oli höystetty paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Ruokajuomana meillä oli omakustanteisesti (mutta lopulta S-ryhmän lahjakortilla kuitattu) pullo  perushyvää asiakasomistajapunkkua.

Jälkkärille oli vielä vähän tilaa, joten tilasimme jälkiruuaksi vielä puoliksi listalta suklaata ja banaania –nimisen annoksen, joka oli kyllä koko setin positiivisin yllätys maultaan. Suklaakakku oli ihan älyttömän hyvää, ja siitä pitikin vielä erikseen kiittää lähtiessä.

#sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40

Saatiin siis mukavasti mahat täyteen Ehtassa, jonne vielä erityisterkut aidon ystävällisestä palvelusta 🙂 Illallisen jälkeen käväistiin vähän käppäilemässä ja kuuntelemassa puistonlaidalla jonkun baarin terassilla musisoinutta mies ja kitara -komboa, kunnes päätettiin vielä mennä Ehtan viereeen Fransmanniin terassikuoharille. Satuimme olemaan Kuopiossa samaan aikaan erään ystäväpariskuntamme kanssa, joten sovimme treffit terdelle ja painuimme Fransmannin baaritiskille tilaamaan pullo kuohuvaa.

Tiedän, että viikonloppu oli niiden Kalevan kisojen takia varmasti tosi kiireinen ja ravintolassa oli siihen aikaan illasta täysi tohina päällä, mutta se ei mielestäni ollut kuitenkaan tarpeeksi pätevä syy sille, että saimme seisoskella baaritiskillä 10-15 minuuttia, ennen kuin kukaan tarjoilijoista vaivautui edes katsomaan silmiin tai tervehtimään meitä, vaikka tiskillä siis hääräsi koko ajan joku tekemässä jotakin. Tuollaisessa kiiretilanteessa olisi kohteliasta, jos tarjoilija voisi vaikka vain lyhyesti huomioida saapuneen asiakkaan, ja informoida ystävällisesti vallitsevasta tilanteesta vaikkapa tyyliin “Hei, pahoittelut meillä on tässä nyt kauhea kiire, mutta teitä tullaan kyllä palvelemaan ihan hetken kuluttua“. Jo se olisi saanut mulle hymyn kasvoille ja hyvän mielen, vaikka olisinkin joutunut vielä odottelemaan.

Jouduin lopulta itse hakemaan huomion ja katsekontaktin baarin takana hääräävältä tarjoilijalta, jolle tuumasin jotain tyyliin anteeksi, mutta ollaan tässä hetki odoteltu, ja nopeasti tilaisimme vain yhden pullon kuoharia ja haluttais mennä tuonne terassille nauttimaan se. Ensimmäinen vastaus minulle tähän oli hymytön toteamus “Onks siellä terassilla edes tilaa“, johon minä että juu näyttäis tuolla olevan yksi pöytä just vapaana, mihin tarjoilija jatkoi että “joo kun se on ollut tänään koko ajan ihan täynnä“. Tuli vähän sellainen no anteeksi kun tultiin häiritsemään teitä tänne -fiilis. Sanoin kuitenkin edelleen tiskin takana muuta hääräävälle tarjoilijalle, että tilaisimme tuon pullon kuohuviiniä, ja me mennään nyt tuonne terassille odottamaan ennen kuin se pöytä ehtii mennä. Kysyin vielä S-etukortti ja pankkikortti valmiina kädessä, että maksanko heti, ja vastaukseksi sain terävän toteamuksen: “Myöhemmin“.

Terassilla odottelimme enää alle viitisen minuuttia, kun paikalle saapui kuoharin sekä lasien kanssa edellistä huomattavasti ystävällisempi ja hymyileväisempi tarjoilija, joka pahoitteli meille tilannetta ja kertoi kiireen johtuvan siitä, että Kalevan kisat olivat juuri päättyneet ja nyt kaikki olivat yhtä aikaa ravintolassa syömässä. Hymyilin ja vastasin tarjoilijalle, että juu ei mitään, mutta olisin arvostanut, jos tilanteesta olisi kerrottu ystävällisesti heti baaritiskillä, vaikka toki mulla oli omatkin silmät päässä ja näin että kiirettä piisasi. Asiakkaan huomioiminen vaan kuuluu mielestäni näin itsekin pitkän linjan asiakaspalvelijana sen homman peruspilareihin.

#sokoshotels40

Lopulta päällimmäiseksi jäänyt fiilis oli kuitenkin hyvä: kuohari maistui, ilta oli ihanan lämmin, oli mahtavaa nähdä ystäviä pitkästä aikaa – ja maksukin sujui näppärästi.

Puikkarissa eli Puijonsarven omassa yökerhossa olisi ollut maksuton sisäänpääsy ja Kalevan kisojen viralliset jatkot, mutta eihän me jaksettu sinne lähteä. Mieluummin painuttiin sviittimme uumeniin nautiskelemaan iltasaunasta ja mahtavista yöunista. Voitte varmaan uskoa, miten mahtava fiilis oli nukkua ilmastoidussa huoneessa, pehmeissä lakanoissa peiton alla, kun koko kesän oltiin totuttu nukkumaan ilman peittoa omassa sängyssä hikoillen, sillä Helsinkin asuntomme oli koko hellekesän ajan tuskaisen kuuma. Miten onnelliseksi pehmeä peitto pienen ihmisen tekeekään!

Heräsimme aamulla yhdeksän aikaan hotellin aamiaiselle, jota olinkin odotellut kieli pitkällä. Puijonsarven aamiainen tarjoiltiin Fransmannissa, joka oli arvatenkin jälleen ihan tupaten täynnä – niin kuin taisi olla koko hotellikin. Hetken odottelun jälkeen terassilta vapautui yksi pöytä, ja pääsimme jälleen sinne istuskelemaan. Aamiaishuoneesta tuli tuona aamuna muuten bongailtua erittäin monta niin tämän päivän kuin historiankin yleisurheilutähteä 🙂

Puijonsarven aamupala oli muuten aika basic munakokkeleineen, prinssinnakkeineen, pekoneineen ja leikkelepöytineen, mutta iso plussa meikäläiseltä tulee pienestä paikallistwististä: tarjolla oli nimittäin kalakukkoa, mistä olin haaveksinut siitä lähtien kun kuulin pääseväni Kuopioon hotellilomalle! Kunnolla voita päälle ja ai että, kun oli kuulkaa hyvää! Leikkelepöydästä olisi ollut lisäksi kiva löytää vaikkapa lohta jossain muodossa. Hyvää aamiaisessa oli se, että suuresta väkimäärästä huolimatta mikään ei päässyt missään vaiheessa loppumaan, vaan pöytiä käytiin täyttämässä säännöllisesti.

#sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40

Jälkkäripöytä jätti aika paljon toivomisen varaa, sillä makeannälkään tarjolla oli vain jotain kuivakakkua ja valmispaketista kulhoon kaadettuja minisuklaadonitseja, joihin en koskenut. Onneksi tarjolla oli kuitenkin myös tuoretta ananasta. Sen kaveriksi olisi ollut kiva saada myös vaikkapa vesimelonisiivuja (melonisekoitusta oli kyllä muuten tarjolla jugurttipöydän yhteidessä).

Aamiaisen jälkeen koitti kuitenkin vielä yksi hotellivierailumme parhaista hetkistä: takaisin huoneeseen, ja takaisin sänkyyn! Ei ole mitään niin rentouttavaa kuin kömpiä kupu ravittuna vielä vähäksi aikaa ruokaperäsille puhtaisiin valkeisiin lakanoihin. Tätä sanaa en usein käytä, muttä tämä oli sitä parhautta. Täydellisen rentouttavaa, suosittelen kaikille! Ihan mahtavaa, kun huone tarvitsi luovuttaa vasta klo 12 – aamupalan jälkeen meillä oli siis vielä kaksi tuntia aikaa nauttia harvinaisesta sviittielämästä. Makoilin sängyssä, katselin telkkaria ja join yhdet Cupsolo-kahvit. Ah.

#sokoshotels40 #sokoshotels40 #sokoshotels40

Ihan asutun näköiseksi tuo huone näköjään saatiin 🙂

Mutta sieltä se huoneen luovutusaikakin lopulta tuli, ja haikein mielin jätimme sviitin taaksemme. Uloskirjautuminen sujui aulassa jälleen yhtä moitteetta ja ammattimaisesti kuin sisäänkirjautuminenkin. Siitä olikin sitten kiva lähteä katselemaan upeita maisemia Puijon torniin.

Kyllä Kuopio on kiva kesäkaupunki. Lämmin kiitos Sokos Hotel Puijonsarvelle, kun kutsuitte meidät vieraiksenne – meillä oli ihanaa! 

Yhteistyössä Sokos Hotels -ketju, joka tarjosi hotelliyömme Puijonsarvessa ja illallisen ravintola Ehtassa. Mielipiteeni ovat silti omiani.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta August 27, 2014 at 11:53

  Olipa kattava ja hyvä arvostelu :)! Ja tuo sviittihän on ihan järkyttävän kokoinen :D! En ole ennen nähnyt tuollaista "muuttuvaa" lasiseinää, mutta näyttää erinomaiselta ratkaisulta. En itsekään oikein koskaan jaksa ymmärtää sitä, että asiakasta ei noteerata millään lailla, vaikka olisi kuinka kiire. Olet siis ihan oikeassa, että jotain pitäisi sentään sanoa, vaikka ei juuri sillä hetkellä ehtisikään palvelemaan. Kaiken kaikkiaan näytti kyllä oikein toimivalta hotellilta 🙂

 • Reply Anonyymi August 27, 2014 at 12:47

  Heippa! Olen ollut mukana jo Palomiehen morsian- ajoista asti, mutta ensi kertaa uskaltauduin kommentoimaan. Kiitos ihanista blogeista, tykkään sinun tavastasi kirjoittaa, joka on asiallinen mutta humoristinen. On ollut mukava seurata teidän reissailua. Kysymys koskien tätä postausta: tiedän, että kyseessä oli yhteistyöpostaus, mutta oliko tarkoitus kirjoittaa hotelliyöstä arvio? Aikaisemmissa yhteistyöpostauksissa (visit Åland) olet pitänyt saman ihanan vireen kirjoittamisessa, joka sinulla on ollut "itsenäsissäkin" postauksissa, eli reissukuulumisia omasta näkökulmastasi. Tässä postauksessa minun korvaani kalskahti hieman mainosmainen vaikutelma. Tarkoitus ei ole kritisoida tätä kirjoitusta (en keksi miten muutenkaa sinun olisi pitänyt kirjoittaa) mutta sellaisen toiveen esittäisin, että jatkaisit sitä ihanan freshiä linjaa, mikä sinulla on ollutkin, jotta omaperäisestä blogistasi ei tulisi mainoskanava.

  Joka tapauksessa kiitos blogistasi, toivottavasti jaksat jatkaa bloggailua vielä pitkään ja oikein mukavaa syksyn alkua sinne!

  ystävällisin terveisin Outi

 • Reply Laura R August 27, 2014 at 12:56

  Moikka Outi! Ihana kuulla, että tykkäät tyylistäni ja vielä mahtavampaa, että se on mielestäsi kantanut läpi molempien blogien, vaikka ne ovatkin niin kovin erilaisia aihepiireiltään! Tämän postauksen ja koko 40 vuotta – 40 blogitarinaa -kampanjan tarkoitus oli nimenomaan kirjoittaa tuo mainitsemasikin hotelliarvio, mistä johtuukin postauksen erilainen sävy. 🙂 Muutenhan minä en sen hirveämmin ole harrastanut näin yksityiskohtaisia hotelliarvosteluja. Kiva oli vaiheeksi kokeilla tämänkin tyyppisen tekstin kirjoittamista, sillä omat bloggaukseni ovat usein aika fiilispohjalta kirjoitettuja!

  Mukavaa syksyä sinnekin! 🙂

 • Reply Laura R August 27, 2014 at 12:58

  Kiitos Jerry, kiva kuulla, koska tämä oli mun ensimmäinen hotelliarvostelu tässä mittapuussa 🙂 Sviitti oli todellakin iso – näin kahden yksiössä asuvan ihmisen näkökulmasta varsinkin! 😀

 • Reply Maarit Johanna August 27, 2014 at 15:19

  Aivan ihana postaus ja kerrankin on hotelliarvostelussa kuva myös myllätystä sängystä 😀 Tuo sviittihän näyttää ihan luksushuoneistolta! Ja eniten haluaisin päästä kokeilemaan tuota hauskan näköistä kylpyammetta.

 • Reply Elliina August 27, 2014 at 15:26

  Viininhaistelukuvassa näytät siltä ettei sulla riitä ikä alkoholijuomiin ;D Babyface <3

 • Reply Pingviinimatkalaiset August 27, 2014 at 15:46

  Aika mahtavaa, että saitte sviitin ja, että yhtä rosoa lukuunottamatta meni kaikki upeasti. Tuo kylpyhuoneen ammesysteemi on mahtava! Haluun kotiin samanlaisen (no ehkä erivärisen)! Huomattiin tässä kesällä Tampereellakin olevan Sokos Hotellissa paikallistwistiä tarjolla, eli mustaa makkaraa. Ei maistu meikäläiselle, mutta todella kiva lisä ehdottomasti aamiaispöydässä. -Milla

 • Reply Kthetraveller August 27, 2014 at 17:35

  Kerrassaan ihana postaus ja mieletön toi huone, oikein kodikas. Kuopio on mun lempparikaupunkeja ja harmittaa etten kerennyt käydä siellä tänä kesänä. Nämä kuvasi ja kertomuksesi ei paljoa harmitustani lievittänyt vaan kasvatti sitä että kiitosta vaan 🙂

 • Reply Anonyymi August 27, 2014 at 20:04

  No tuo kampanjahan selittääkin sitten kaiken! Varmaan se jossain tuolla lukikin, mutta meni minulta ohi. Kiva homma!

  Outi

 • Reply Laura R August 28, 2014 at 05:47

  Suoranaisesti en ole tekstiin sisällyttänyt sitä infoa, että tästä piti laatia arvio, mutta tuolla kampanjalinkin takana se taitaa olla manittu. Mutta ei siis huolta, sama vanha tyyli kyllä jatkuu! Hotelliarviota ei vaan pysty tekemään ihan täysin fiilispohjalta, vaan pitää pystyä tarkastelemaan asioita vähän niin kuin kenen tahansa asiakkaan näkökulmasta. 🙂

  Toivottavasti jaksat muuten kommentoida jatkossakin! On kiva aina kuulla teistä vuosia "mukana roikkuneista" lukijoista 🙂

 • Reply Laura R August 28, 2014 at 05:49

  Hahah ihana, kiitos! Joo se myllätty lookki oli jotenkin niin kotoisa et oli pakko napata kuva 😀 Amme oli huikee, harmi ettei riittänyt aika testailla sitä (ja toisaalta ei tainnut ollut kyllä kylpyvaahtoakaan..?).

 • Reply Laura R August 28, 2014 at 05:51

  HAAAH, päivän huutonaurut, kiitos tästä! Hyvä kuvakulma vissiin, yli kymmenen vuotta (jestas!) kumminkin saanut jo laillisesti maistella ;D

 • Reply Laura R August 28, 2014 at 05:54

  Sviitti oli kyllä iloinen yllätys meille! 🙂 Kylppäri oli muutenkin ihanan tilava, mahtavaa kun on tarpeeks laskutilaa ja iso peili.
  Ja aijai, kyllä ois aito tamperelainen musta makkara meikälle kelvannut! 🙂

 • Reply Laura R August 28, 2014 at 05:55

  Kiitos paljon! Erityisen kodikas se on tuolla myllätyssä kunnossa 🙂 Kuopio oli kyllä ihana! Ootapas vaan, kun saa tuupattua postauksen Puijon tornin mahtimaisemista ja siitä ihanasta sisävesiristeilystä… 😉

 • Reply Satu August 28, 2014 at 14:40

  Olipa hauskaa lukea arvosteluja kotikulmilta. 🙂 Aikamoinen sviitti tosiaan, ikinä noin isoa hotellihuonetta ole nähnyt muualla kuin elokuvissa::)

  Mutta joo mitä Ehtaan tulee, niin hmm, ei oikein sytytä. Mun mielestä se on vähän tylsä, mutta onneksi saitte sieltä hyvää sapuskaa:)

 • Reply Laura R August 28, 2014 at 16:51

  Jeij, ja lisää fiiliksiä on vielä tuloillaan! 🙂 Saatiin juu ihan hyvää apetta, vaikka eihän nuo ketjuraflat nyt koskaan oikeastaan tarjoa mitään tajunnanräjäyttävää ruokaa. Sellaista perusturvallista, kaikille uppoavaa sapuskaa 🙂

 • Reply Anonyymi August 29, 2014 at 16:35

  Ei kait tuo Ehta mikään ketjuravintola ole? En ainakaan muita tiedä… Hyvää ruokaa siellä kyllä suapi 🙂

 • Reply Laura R August 29, 2014 at 19:25

  No juu eihän se ole, oot oikeassa 🙂 Mielessäni niputan näköjään vaan kaikki S-ryhmän raflat samaan ketjuun…

 • Reply Anonyymi August 30, 2014 at 07:17

  Pöh, tylsää, että blogisti menee tällaiseen markkinointiin mukaan – täysin persoonaton ja luotaantyöntävä hotelliarvostelu. Ymmärrän kyllä, että vastineeksi saa kivan viikoloppureissun …. tässä sitä vaan tuli tunne oman sielun myymisestä, kun ei yhtään fiilistä ollut mukana. Aina sama juttu blogeissa…. ensin ovat mielenkiintoisia, sitten alkaa tulla mukaan yhteistyökumppaneita ja suuntaus muuttuu tämän kaltaiseksi. Noh, jokainen tekee omassa blogissaan kuinka parhaaksi näkee.

 • Reply Laura R August 30, 2014 at 09:13

  Harmi kuulla, että et pitänyt arvostelusta. Viikonloppu oli kyllä oikein mukana, siinä olet oikeassa! Joskus on sillä tavoin ihan mukava saada vähän jotain takaisinkin kaikesta siitä ajasta, mitä bloggailuun käyttää. En kyllä koe myyneeni sieluani mainostajille, jos teen muutaman tahon kanssa yhteistyötä. Tämä on edelleen blogi, jossa kerron omaan persoonalliseen tyyliin omista ja omasta pussista maksetuista reissuista. Mutta jokainen kokee asiat tavallaan, ja onneksi sinunlaisellesi löytyy edelleen blogeja, joissa ei koskaan mainosteta.

  Kiitos mielipiteestä ja hyvää syksyä!

 • Reply Anonyymi September 6, 2014 at 12:06

  Jäi vaivaamaan, kun en ekakerralla luettuani blogin, ehtinyt kommentoimaan sitä. Olen edellisen kommentoijan kanssa aivan eri mieltä hotelliarvostelusta ja blogeista yleensä. Jokainen kirjoittaa omalla tyylillään, mutta on eri asia kertoa kokemuksistaan fiilistellen kuin arvostellen. Tämä oli nimenomaan tilattu hotelliarvostelu ja sellaisenaan loistavan rehellinen. Hotellista sai erinomaisen kuvan hienojen kuvien ja täydellisen kertomuksen myötä. Mitä tulee ainoaan epäkohtaan – asiakaspalveluun – se ei ole varmaankaan ylihuomioitu seikka asiakkaiden viihtymistä ajatellen. Asiakaspalvelijoita tulisi aina kouluttaa niin asiakkaiden kohtaamisessa, huomioimisessa, palvelussa ja ystävällisessä hymyssä. Tämä lienee paikallaan niin muualla Suomessa kuin Savossakin. Loistava kirjoitus erinomaisesti kuvitettuna!

 • Reply Laura R September 7, 2014 at 07:48

  Kiitos paljon palautteesta ja kommentista! Olen samaa mieltä, että kun kyseessä on arvostelu, ei tekstiinkään saa ottaa liikaa tunnetta peliin, vaan asiat on kuvattava "ammattimaisesti" eli totuudenmukaisina ja sellaisina kuin olivat.

 • Reply Paula Hartikainen October 14, 2014 at 19:11

  Moikka! Luin omia häitä suunnitellessani hääblogiasi ja sillointällöin täälläkin käynyt teidän matkaa seuraamassa, koskaan en vain ole kommentoinut.. nyt taas pitkästä aikaa tänne eksyin ja pakko kyllä kommentoida; sillä bongasin itseni kuvastasi! 🙂 Olimme juhlistamassa omaa hääpäiväämme Ehta-ravintolassa ja aloin lueskelemaan että olette ollut siellä Kalevan-kisojen aikaan, niinkuin mekin.. tarkemmin yhtä kuvaa tutkiessani bongasin sieltä itseni (valkopaitainen tyttö ikkunan vieressä)! Hauska sattuma! 🙂 Nyt kun tarkemmin mietin, niin taidan muistaa teidät sieltä, en vain tunnistanut keitä olette. 🙂

  Aurinkoista syksyn jatkoa! 🙂

 • Reply Laura R October 15, 2014 at 05:58

  No moi Paula! Voi ei miten pieni maailma 😀 Todellakin hauska sattuma! Myöhästyneet hääpäiväonnittelut sinne ja mukavaa syksyn jatkoa 🙂

 • Leave a Reply