Kalifornian aurinko ja Santa Monica Beach

Maailmanympärimatka, Pohjois-Amerikka
August 13, 2014
Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip

Täällä koti-Suomessa kesän alkaessa pikkuhiljaa näyttää niitä seuraavan vuodenajan (jota en ääneen aio sanoa) merkkejä, on ihanaa klikkailla nettikaupasta paksuja neuleita ostoskoriin, uppoutua muistojen maailmaan, fiilistellä Kalifornian rantakuvia, sulkea silmät ja haaveilla seuraavasta reissusta… Ja säästää kaikki irtoavat roposet reissutilille 😉 Los Angelesin tehopäivämme aikana ajelimme innoissamme sitä Santa Monica Boulevardia  pitkin kohti Santa Monica Beachiä, Sheryl Crown laulaessa radiossa hauskanpidosta ja auringonnousuista… Perillä parkkeerasimme auton rannan parkkipaikalle, ihmettelimme halpaa P-maksua ja suuntasimme askeleemme biitsille. Hiekka oli ihanan vaaleaa, näytti pehmeältä ja kutsuvalta, ja suorastaan huusi ottamaan släpärit pois jaloista ja kirmaamaan loppumattoman tuntuisella rannalla.

Virhe.

Kalifornian auringon porotettua koko päivän siniseltä, oli hiekka niin kuumaa, ettei toivoakaan rannalla kävelystä ilman kenkiä – paitsi vesirajassa, viileän Tyynen valtameren puskiessa väsymättömänä aaltoja kohti rantaa.

Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip
Santa Monica Beacillä näkyi paljon perheitä, mutta ei ihmisiä missään nimessä tungokseksi asti. Siihen vaikutti varmasti se, ettei toukokuu ollut vielä sesonkiaikaa.

Kävin tällä rannalla kastamassa varpaani ensimmäistä kertaa mereen Jenkkien maaperältä, ja yllätyin siitä, miten kylmää vesi olikaan! En siis lainkaan ihmettele, että tuolla surffatessaan tarvitsee märkäpukua ympäri vuoden – vesi ei nimittäin kuulemma koskaan lämpene oikeasti mukavan lämpimäksi. Mutta lapset ne ei vaan tunne kylmyyttä: eivät Suomen alkukesässä, Uuden-Seelannin tyrskyissä tahi Australian keväänviileällä etelärannikolla – eivätkä myöskään Kalifornian rannikolla. Taitaa olla yksi maailman tunnetuimmista lainalaisuuksista 🙂

Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip
Rantabulevardilla oli parasta käppäillä verkkaiseen tahtiin, ihailla kauniita rakennuksia ja välillä istahtaa jollekin penkille katselemaan ihmisiä, sekä kuunnella heidän kuulumistenvaihtoa ja lomasuunnitelmiaan. Kaduilla tuli vastaan paljon pyöräilijöitä, skeittaajia ja rullaluistelijoita – niin kuin jokaisella kunnon kalifornialaisella rantabulevardilla kuuluukin, eikös vain? 😉

Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip

Aikamme rantatiellä tallailtuamme käppäilimme takaisin kuuluisalle Santa Monica Pierille päin, sillä olihan minun nyt päästävä näkemään läheltä tuo mesta, jonka nettisivuilta aikoinaan hääkutsuja suunnitellessani bongasin mieluisan fontin, joka ehdottomasti oli saatava hääkutsuihimme yhdeksi fontiksi. Muistan vieläkin, miten innoissani olin tuolloin laitettuani asian tiimoilta sähköpostia Santa Monica Pierin markkinointitiimille, ja saadessani vastauksen alle vuorokauden sisällä. Kyllä heti lähti pointsit kotiin jenkkiläiselle asiakaspalvelulle (joka siis osoittautui sittemmin myös livenä yhtä päteväksi)!

Pierillä olikin sitten jo sakkia kuin Saipan pelissä, emmekä jaksaneet lähteä luovimaan sinne joukkoon. Meille riitti tällä erää tämän massiivisen “laiturin” näkeminen. Mutta ensi kerralla sinne on päästävä vaikkapa syömään, sillä muista Kalifornian rantakaupungeista niitetyn kokemuksen mukaan näiden laitureiden ravintoloista saa mm. loistavaa seafood chowderia (eli eräänlaista mereneläväkeittoa).

Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtripSanta Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip Santa Monica_Los Angeles_LA_California_USA_roadtrip
Lopuksi ehdittiin käväistä vielä muutamassa surffiliikkeessäkin, ja mukaan tarttui meikäläiselle vaalea kesämekko Roxylta ja Laurille uudet varvassandaalit Quicksilverilta puhkikäveltyjen tilalle.

Me tykättiin kovasti Santa Monicasta paikkana, vaikkemme ehtineetkään siellä reilua paria tuntia pidempään chillailemaan. Palaisin kyllä ehdottoman mielelläni sinne, ja voisin ajatella majoittuvani alueelle seuraavan kerran Losiin lähtiessäni. Siellä sijaitsi muuten mm. aika mielenkiintoisen näköinen mesta, jonka valokyltit kertoivat Hotel Californiaksi. Ajettiin siitä ohitse ja harmitti, kun ei voinut pysähtyä ottamaan kuvaa. Anywho, The Eaglesin Hotel California -biisin suurena fanina olisi aika siistiä päästä joskus sen nimiseen majoitusliikkeeseen yöksi, vaikka tiedän ettei laulu siitä – eikä sen kummemmin mistään muustakaan oikeasta hotellista – kerro. (Se on Eaglesin tulkinta losilaisesta high lifesta: huumeongelmista, matkalta viattomuudesta ei-niin-viattomaan elämään… eli ei nyt sanomana suoranaisesti itseä kosketa, heh. Mutta magee biisi!)

Vähän karkas ajatus, mutta haitanneeko tuo mittään! Onkos linjoilla muita Santa Monicassa pyörineitä? 🙂

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Ulla August 13, 2014 at 12:37

  Jooo! Tuolla pyöräileminen on kyllä niin siistiä ettei mitään rajaa. Me asuttiin Airbnb:n kautta viereisellä Venice biitsillä ja mikä olikaan parempaa kuin pyöräillä rantakatua sieltä Santa Monicaan ja siitä vielä eteenpäin. Aaaah! Ihana postaus!!!!

 • Reply Maarit August 13, 2014 at 12:37

  Oi miten ihanan näköistä! Vielä reilu kuukausi että päästään tuonne päin. Meillä on yöpaikka Santa Monicassa neljäksi yöksi, joten sieltä käsin sitten tutustutaan Losin ympäristöön. 🙂 Kiva kun postailet näitä!

 • Reply Elliina August 13, 2014 at 12:55

  Jee, Jenkkipostauksia!! Mä en kestä! Niin hienoja kuvia ja kolmen kuukauden päästä mäkin oon tuolla *raivokkaita tuuletuksia*.

 • Reply Sanna I Siveltimellä August 13, 2014 at 13:28

  California <3 ja LA! Kyllä piristi minunkin sateisena alkanutta aamua – vaikka onneksi nyt jo ulkona paistaa 🙂
  Eaglesin tuon biisin kertsiä itsekin tykkään fiilistellä… 😉 California kun on sananakin jo niin cool! LA:n rannikko ei petä kyllä koskaan. Pyöränvuokraus tuolla on huippua ja aina vaan mieli halajaa takaisin noiden palmupuiden katveeseen. Ihania kuvia!

 • Reply Kea | Deep Red Blues August 13, 2014 at 16:01

  Tuo valkoinen rakennus tuossa rannalla on yhen mun lempiruokapaikan koti – se on Coast at Shutters on the Beach!

  Ja tottakai tuolla skeittailu on ihan parasta. Varsinkin auringonlaskun aikaan. I ♥ LA!

 • Reply Sari / Wellness Madness August 13, 2014 at 18:09

  Tuonne on päästävä. Jenkeissä on toki paljon paikkoja mihin haluan mutta nuo kaikki värikkäät talot ja rantabulevardi ♥ ♥ ♥

 • Reply Laura R August 13, 2014 at 18:47

  Oijoi voin vaan kuvitella! Ihan täydellistä Cali-tekemistä 🙂 Ens kerralla meillekin joku ihana beach house tuolta tai Hermosa Beachiltä, yes please! 😉

 • Reply Laura R August 13, 2014 at 18:48

  Eipäs kestä, kiva, jos saan nostatettua sun reissufiilinkejä! ^_^ Ei oo enää kauaa lähtöön, huippua! Mahtavaa, että majailette just tuolla, varmasti viihdytte 🙂 Sieltä oli ihan hyvä liikkuakin moniin eri paikkoihin.

 • Reply Laura R August 13, 2014 at 18:49

  Hahah, oot ihana 😀 Mitenhän sä maltatkaan kuule odotella vielä kolme kuukautta?! Aapuuva. 😉

 • Reply Laura R August 13, 2014 at 18:51

  Kiitos, ihanaa, että piristi sielläkin ja toi vähän sitä kaivattua aurinkoa! ^_^ Pyörävuokraus olis ollut kyllä superkiva juttu, jos ois ollut enemmän aikaa. Mutta ens kerralla! 🙂

 • Reply Laura R August 13, 2014 at 18:51

  Mä niin monta kertaa mietin sua, kun käveltiin tuolla ja tuli katu-uskottavia tyttöskeittaajia vastaan 🙂

 • Reply Laura R August 13, 2014 at 18:53

  Oi kyllä! Just tuo värikkäät talot on niin ihania. Mun ehdottomaksi suosikiksi muodostui tuo yks vaalea talo, jossa on kulmasta pyöristetty puinen parveke ja kaks palmupuuta takana… ihana! Siitä oli suoraan näköala biitsille. Voi kunpa sais muuttaa edes hetkeksi tuollaiseen mestaan 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon August 14, 2014 at 07:16

  Losin reissulla ei jostain kumman syystä tullut Santa Monicassa käytyä, mutta olisi näköjään pitänyt! Ei sillä, että olihan Venice Beachkin näkemisen arvoinen, mutta näyttää kuvien perusteella vielä kivemmalta tuo Santa Monican biitsi. Pieni huvipuistokin, oih!

  Se sandaalien pois ottaminen biitsillä on kyllä aina yhtä virhe, mutta silti sen haluaa joka kerta tehdä. 😀

 • Reply Laura R August 14, 2014 at 19:17

  Venicekin oli kyllä kiva, sieltä multa on tulossa seuraava Jenkki-postaus 🙂

  Ja se on kyllä jännä juttu, miten sitä ei koskaan opi että (ulkomailla varsinkin) se hiekka on poikkeuksetta aina polttavan kuumaa! 😀

 • Reply Rouva Koo August 15, 2014 at 06:45

  Aivan silmiin sattuu tuo sininen taivas 🙂 Ihana Kalifornia <3 (Tosin tällä hetkellä kyllä ihana-mikä-vaan-jenkkipaikka, karmea jenkkireissukuume… :D)

 • Reply Anne August 16, 2014 at 04:32

  Mulla on meneillään niin kamala Amerikka-kuume just nyt, eikä tää postaus yhtään helpottanut! Noi maisemat näytti kyllä todella houkuttelevilta – ja sellaisilta "ihan kuin leffoissa"-maisemilta, jotka olisi kivaa päästä näkemään läheltä ja todellisuudessa 🙂

 • Reply Hanna August 16, 2014 at 16:55

  Parin päivän päästä ollaan tuolla! Ja majoituskin on Santa Monicassa 🙂

 • Reply Laura R August 16, 2014 at 19:27

  Et taida olla ainut… 😀

 • Reply Laura R August 16, 2014 at 19:28

  Niinpä! Mulla oli tuolla kävellessä ohan sellanen fiilis kuin ois käppäillyt jossain leffalavasteissa 🙂 Ameriikan ihmemaa! ^_^

 • Reply Laura R August 16, 2014 at 19:29

  Voi elämä! Oon kade! Pitäkää niin kivaa ja nauttikaa! <3

 • Leave a Reply