IGTT: Maailmanympärimatkan pakkauslista

Maailmanympärimatka
August 7, 2014
Sydney, Australia

Well hello again, Instagram Travel Thursday!

IGTT:n kesätauko on päättynyt, ja jälleen inspiroidutaan IG:n matkakuvista. Tässä samalla päätin minäkin tuupata ilmoille jo jonkun aikaa sitten toivotun pakkauspostauksen. Mitä otimme mukaan maailmanympärimatkalle, mitä ostettiin matkan varrelta? Oliko kaikelle mukaan otetulle kamalle käyttöä? Mitä rinkat painoivat?

Kaiken rehellisyyden nimissä en muista kaikkia Laurin mukaansa pakkaamia artikkeleita, mutta vähentäkää meikän kamamäärästä noin puolet niin päädytte suurinpiirtein siihen, mitä herra pakkasi mukaansa 😀

Reissuun lähtiessä rinkasta löytyi:

 • alkkareita, yhdet rintsikat, parit urheilurintsikat, varrettomia sukkia, kahdet bikinit
 • kaksi puuvillaista t-paitaa
 • kolme hihatonta puuvillatoppia
 • yksi tuubitoppi
 • yksi urheilutoppi ja minishortsit
 • kolmet shortsit
 • kaksi hellemekkoa
 • yksi farkkuhame
 • yksi pitkähihainen flanellipaita
 • mustat puuvillalegginsit
 • Haglöfsin Gore-Tex -takki
 • varvassandaalit
 • nahkaiset kävelysandaalit
 • kevyehkö froteepyyhe (ei löytynyt ennen lähtöä oikeankokoisia matkapyyhkeitä mistään, joten normeilla mentiin)
 • Haglöfsin kevyt makuupussi
 • riisuttu kosmetiikkasäkki: minishampoo, -hoitoaine, -suihkugeeli, kuivashampoo, hiusöljy (tuli muuten niiin tarpeeseen auringon paahtamien hiusten elvyttämiseen – käytin hiusöljyä koko reissun ajan ja päässäni oli tukkaa myös palatessa), meikinpoistogeeli, piilolinssivehkeet, kulmien kestovärjäyssetti, kosteusvoide (samaa tavaraa naamalle ja vartalolle), silmänympärysvoide, kynsisakset, pinsetit, kynsiviila. (En ottanut mukaan hajuvettä, koska lasipullo olisi painanut liikaa.  Sydneyn lentokentältä ostin Victoria’s Secretiltä muovipullossa olevan bodymistin hajuveden korvikkeeksi. Mukana ei ollut myöskään mitään hiusmuotoilutuotteita. En ole osannut käyttää niitä enää paluunkaan jälkeen.)
 • lääkelaukku: hlökohtaiset lääkkeet, maitohappobakteerit (joita ei muistettu syödä viikkoa pidempään), antihistamiinipillereitä, kortisonivoide, Bebanthen, desinfinointiaine, laastaria, käsidesi (oli hyvin vähällä käytöllä), muutama perusantibiootti (joille ei tullut onneksi käyttöä)
 • meikkipussi (ripsari, huulikiilto, aurinkopuuteri, irtopuuteri, peitevoide, silmämeikin pohjustusaine, rajauskynä, luomiväri, teroitin, sudit. Käytin lähinnä ripsaria niinä kaikkina noin kymmemenä kertana, kun jaksoin meikata.)
 • räpylät ja snorkkeli (Oi kyllä! Otettiin omat mukaan, sillä tiedettiin että näille tulee käyttöä. Jossain vaiheessa tosin mun setti siirtyi Laurin rinkkaan – se kun oli puolet tyhjempi kuin mun…)

Pakkasin vaatteet Clas Ohlsonilta ostettuihin vakuumipusseihin: alaosat yhteen, yläosat toiseen ja alus- ym. pikkuvaatteet kolmanteen. Ne säästivät hyvin tilaa rinkasta. Rullasin vaatteet pusseihin, jolloin ne menivät mielestäni vieläkin pienempään tilaan kuin viikattuina.

Lisäksi päälläni koneeseen lähtiessä oli siniset pillifarkut, toppi, kevyt collegepaita (joka myöhemmin pöllittiin Uudessa-Seelannissa hostellin kuivausnarulta), lenkkarit ja lentosukat. Jossain vaiheessa reissua oli tarkoitus ostaa lisäksi huivi, lippis ja tuuli-/vaellushousut. Nämä kaikki plus yhden maximekon ja hupparin hankinkin Melbournessa vakutuusrahoilla, sillä rinkkamme eivät tulleet samaan aikaan meidän kanssamme perille. 36-asteisesta Japanista hellevaatteissa saavuttuamme kylmimmillään 10-asteiseen keväiseen Melbourneen oli pitkähihaisten ostaminen välttämätöntä, jotta pärjättiin ne pari päivää ilman rinkkoja. Myöhemminkin reissun aikana tuli shopattua jotain pientä tarpeeseen (ja Jenkeissä sitten vähän vähempäänkin tarpeeseen).

 pakkaaminen

Käsimatkatavara:

Käsimatkatavarana toimi meikäläisellä koko reissun ajan Henkkamaukan vihreä kassi, joka ei ehkä ollut se näppärin vaihtoehto kantamisen näkökulmasta, mutta imaisi saletisti enemmän tavaraa sisäänsä kuin muumimamman kuuluisa käsilaukku. Koneessa kulki siis mukana:

 • MacBook + laturi
 • kännykän laturi + autolaturilisäosa
 • kamera oheistarvikkeineen (laturi, extramuistikortti, kuviensiirtopiuha)
 • otsalamppu + laturi
 • muistitikku
 • pari kirjaa
 • minikosmetiikkapussi: tärkeimmät lääkkeet, hammasharja, piilolinssikotelo nesteineen ja silmälasikotelo, korvatulpat, silmälaput
 • lentomatkan pituudesta, kohdemaasta ja matkatavaroiden häviämisriskistä riippuen mukana saattoi olla myös yhdet puhtaat alusvaatteet ja joku extralämmike (huivi tai pitkähihainen)
 • Lisäksi mulla roikkui aina edessäni käsveskana pieni olkalaukku, jossa kannoin mukana passia, lompakkoa ja kännykkää. Laurilla oli alkureissusta käsimatkatavarana pelkkä 10-litrainen vedenpitävä ocean bag ja myöhemmin Ausseista ostettu reppu.

 rinkkakuva
Reissun aikan ostin edellämainittujen asioiden lisäksi merinovillapaidan Uuden-Seelannin kylmien telttaöiden lämmikkeeksi, ja sekin piru vie kähvellettiin hostellin kuivaustelineeltä! Kyllä voin kertoa, että jonkin verran otti pannuun. NZ-aika oli siinä vaiheessa kumminkin jo ehtoopuolella, joten ostin sitten merinopaidan tilalle uuden lämpöisen hupparin Roxyltä (edellinen oli mystisesti hävinnut jo Australiassa. Todennäköisesti oon itse unohtanut sen jonnekin pyykkinarulle tms.)

Reissun aikana päivitin käyttöfarkut kahdesti. Ekat, jo valmiiksi ratkeamispisteessä olleet Dr. Denimit korvasin NZ:ssa JustJeansin alennusreisitaskuhousuilla. Ne olivatkin kovassa käytössä sen kolmen kuukauden aikana, joten viimeisenä NZ-päivänä korvasin jälleen nämä pesuissa kulahtaneet ja taskujen kohdilta revenneet housut mustilla perusfarkuilla, joilla pärjäsin kotiin asti.

Muutenhan reissatessamme jouduimme ostamaan kaikennäköistä telttapatjoista tyynyihin, tyynyliinoihin ja retkikeittimiin sekä astioihin ym. ruuanlaittovälineisiin. Nämä ylimääräiset jutut kulkivat yleensä näppärästi autossa, jotka onnistuimme yleensä “sisustamaan” hyvinkin  kodikkaiksi (lue: kaikki kamat niin sikinsokinsekaisin ettei mitään järkeä) alta aikayksikön… 😀 Uuden-Seelannin kylmissä öissä kesämakuupussit ja rakkaus eivät riittäneet lämmittäjiksi, joten hankimme myös paksun talvipeitteen Warehousesta (hyvä halpisliike ihan kaiken mahdollisen hankintaan). Niin, ja lisäksi systeri lähetti mulle Suomesta villasukat NZ:n kylmyyttä torjumaan! <3

Eniten meillä taisi olla tavaraa Uudessa-Seelannissa ensimmäisen auton palautettuamme. Muistan ikuisesti sen tuskan, kun raahasimme rinkkoja, käsimatkatavaroita, kaikkia ylimääräisiä retkeilyvälineitä ja kaiken kukkuraksi Laurin Ausseista ostamaa ja Uuteen-Seelantiin tuomaa surffilautaa hostellilta bussiasemalle. Matkan taatusti aidoin ja oikein reissupummihetki koettiinkin siinä matkan varrella, kun revittiin lapsenomaiset ilot löytäessämme tienvarresta hylätyt ostoskärryt, joihin saimme sullottua koko silloisen maallisen omaisuutemme. Ai taivas, miten mahtava muisto!

pakkaaminen_IGTT
Surffilaudasta tulikin mieleen yksi näppärä vinkki lentomatkalle, mikäli ei napostele maksaa ylimääräistä hintaa laudan lennättämisestä. Jokaisen lentolipun hintaan kun kuuluu yleensä yksi ruumaan menevä laukku (one piece), niin rahaa (muistaakseni 130 AUD) säästääksemme lähetimme surffilaudan ruumaan yhtenä matkatavarana. Laudan ympärille oli kiedottu pyyhkeet, pilkottua telttapatjaa + kuplamuovia pehmusteeksi – lautabägi olisi tullut liian kalliiksi, kun tiedossa oli jo valmiiksi, ettei lauta lentäisi mukanamme Suomeen asti. Rinkat kiinnitimme tiukasti yhteen omilla nyöreillään. Punnituksessa selvisi, että rinkkojen yhteispaino one piecena oli tietenkin kuutisen kiloa liikaa, joten jouduimme tyhjentämään osan tavaroista käsimatkatavaroihin (joita ei punnittu) ja pukemaan vähän lisävaatetta päälle. Mutta säästyipähän pitkä penni!

Kaikelle mukaan pakatulle kamalle oli reissun aikana tarvetta (paitsi antibiooteille ja meikeille – niin kun näkyy naamasta…) Ehdottomasti tärkeimmät varusteet retkeilyä ajatellen oli otsalamppu ja goretakki. Vedenpitävä teltta ois kans ollut kiva 😀 Kunnon vaelluskengät olisivat olleet myös todella jees, mutta me pärjäiltiin päivätrekeillämme hyvin lenkkareillakin.

Lähtiessämme oma rinkkani painoi noin 15kg, Laurin nippanappa yli 10kg. Palatessamme minun rinkka painoi vajaat 18kg (eli olis ollut vielä 2kg shoppailuvaraa!) ja Laurin vain 15kg. Käsimatkatavarat olivat myös painorajoissa. Aika vähällä siis pärjäiltiin yhdeksän kuukautta! Rinkkana toimi meikäläisellä jo vuodesta 2008 asti uskollisesti palvellut Haglöfsin 65 litrainen OXO ja Laurilla ennen reissua käytettynä Huuto.netistä ostettu 70 litrainen kapistus. Kotiin asti emme kantaneet reissussa käytössä olleita pyyhkeitä, ryvettyneimpiä ja reikiintyneimpiä vaatteita emmekä telttaa, retkikeittimiä tms. Ostoksia tehtäessä periaatteena oli, että jos jotain ostaa, niin jostain muusta on pystyttävä luopumaan, mikä piti aika hyvin. Lauri ei shoppaillut reissun aikana juuri mitään: pari t-paitaa rispaantuneiden tilalle, shortsit ja hupparin.

Toivottavasti tästä on jollekin jotain hyötyä. Ja vaikkei ole, niin eipä sekään haittaa, sillä mulla oli ainakin hauskaa reissua muistellessani ja tätä kirjoittaessani! 🙂

***

Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka järjestävät Suomessa Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Wanderlust Expert -blogit. Meikälikan löydätte Instan ihmeellisestä maailmasta nimellä @laurarumbin. 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Anonyymi August 7, 2014 at 17:08

  Kiitos Laura! Mulle ei ehkä ole hyötyä sun jutusta mut repesin nauruun monta kertaa lukiessani tätä sepustustasi. Jos nauru pidentää ikää niin sain tästä taas aikalisää. Ihana kirjoittaja olet ja harmitti moiset vaatteiden pöllijät minuakin todella!

 • Reply Kea | Deep Red Blues August 7, 2014 at 17:23

  Tuollaiselle liki vuoden mittaiselle matkalle pakkaaminen on kyllä saavutus! En tiedä onnistuisiko multa… ´ja toisaalta en tiedä pystyisinko olla vuotta pois kotoakaan tässä elämäntilanteessa. Ihanat noi teidän ostoskärryt!

 • Reply Laura R August 7, 2014 at 17:25

  Hahaa, eli kirjoitus teki tehtävänsä! Kiitos, ihana kuulla! Oon onnellinen jos saan ihmiset hyvälle tuulelle jutuillani 🙂

 • Reply Laura R August 7, 2014 at 17:40

  Pummikärryt <3 Oli kyllä hieno fiilis selvitä noin vähällä tavaralla, mutta toisaalta oli myös kiva tulla kotiin, kun pystyi jälleen käyttämään eri vaatteita nukkuessa, urheillessa ja ihmisten ilmoilla liikkuessa… 😀

 • Reply Hanna August 7, 2014 at 18:04

  Varmasti kyllä ollut haastetta noin pitkälle reissulle pakkaamisessa. Miten muuten noitten vakuumipussien kanssa kävi, oliko aina helppo löytää imuria ennen uuteen kohteeseen siirtymistä ja pakkaamisurakkaa? Kaverillani oli noita kanssa vaihdossa mukana, mutta kotiin lähtiessä imuria ei löytynyt mistään, joten pussit jäi käyttämättä. Nuo lentokoneiden painorajoitukset aiheuttaa kyllä aina kauheen säätämisen laukkujen kans. Itse muistan, kuinka vaihdosta palatessa kamaa oli ihan tajuttomasti ja kaikki piti saada mahtumaan rinkkaan ja pieneen käsimatkalaukkuun. Pakkausoperaation tulos oli se, että lentokentällä raahasin tasan 23 kiloa painavaa rinkkaani lentokentän lattialla perässäni, kun en jaksanut nostaa sitä selkään 😀

 • Reply Elliina August 7, 2014 at 18:10

  Ei juma, miten vähillä vaatteilla oot lähteny reissuun. Siis toihan on just se määrä, millä ihminen pärjää, mutta kuulostaa tällaisen jemmarin korvaan utopistisen vähältä 😀 Huikee suoritus! Ja sit ehkä kaikkein paras huomio: ei jäänyt yhtään sellanen mielikuva, että ois katsellut teitä aina samoissa vaatteissa. Hyvin ootte osannut yhdistellä eri vaatecomboja 🙂

 • Reply Laura R August 7, 2014 at 18:16

  Apua 😀 noi on kyllä koomisia noi rajoitukset, kun meilläkin oli joka tapauksessa ihan sama tavaramäärä mukana. Tosin niitä hihnatyöntekijöitä vartenhan ne varmasti on kans olemassa.

  Noi mun vakuumipussit oli siis sellaisia, joista rullattiin ilma pohjasta ulos! Eli kamat sisään, minigrip-henkinen yläosa kiinni, ylhäältä alaspäin rullaten ja ilmat poistui alaosan venttiileistä 🙂 Kätevää, ja kestivät yllättävän hyvin käyttöä!

 • Reply Laura R August 7, 2014 at 18:22

  Hah, aika hauska, kun musta tuntuu et olin välillä koko aika samoissa kamoissa 😀 Mut joo tulihan noissa kledjuissa variaatioita ihan tuon "luontaisen vaihdunnan" eli hajoamisten ja varastamisen kautta 😀 Eli sekin varmaan vaikutti tohon sun fiilikseen! Mut yllättävän vähällä sitä tosiaan pärjää, ja pääsee irti vanhoista tottumuksistaan. Mäkin aina föönasin hiukset ennen reissua muotovaahdon ja jonkun toisen hiusaineen avulla, matkalle en ottanu niitä mukaan ja vierottauduin kaikesta tollasesta. Enkä edes omista esim. meikkivoidetta enää 😀 Mut ihan hyvä vaan et kulutetun kosmetiikan määrä vähenee! ^_^

 • Reply Sanna I Siveltimellä August 7, 2014 at 19:27

  Kiitos. Ihana ja tarpeellinen postaus, kun täällä tuo kaikki pakkaaminen on vielä edessä 🙂 Me vielä vähän aprikoidaan jopa sitä hurjaa vaihtoehtoa että lähdettäisiin reissuun pelkästään käsimatkatavaroilla. Mutta katsotaan…Clasusta saa siis niitä vakuumipusseja – hyvä tietää! Toi surffilauta kiinnitti mun huomion kun oon aina halunnut käytetyn laudan seinälle koristeeksi. Mun on pakko yrittää tuoda sellainen matkatavaroissa. Se olis ihana muisto. Minne teidän lauta sitten jäikään?

 • Reply Kaukokaipuun Nella August 7, 2014 at 19:30

  Ihan huikea postaus ja tosi hyviä listauksia! Oli kyllä hyötyä ja etenkin ilo lukea! 🙂

 • Reply Laura R August 7, 2014 at 19:32

  Hui, kuulostaa huimalta ajatukselta tuo pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa lähteminen! 😀 Mutta jos tiiätte että ootte samanlaisessa ilmastossa koko reissun, ei tietty tarvitse niin paljon vaatetta.

  Lauta jäi Uuteen-Seelantiin, missä Lauri myi se eteenpäin kaverilleen 🙂 Jos ostat laudan niin Ausseista niitä saa sit suuren tarjonnan vuoksi edullisimmin! 🙂

 • Reply Laura R August 7, 2014 at 19:35

  Kiitos Nella, kiva kuulla sunlaisen pakkausmestarin suusta, että tässä oli jotain järkeäkin! 😉

 • Reply Satu VW / Destination Unknown August 8, 2014 at 21:19

  Ha ha, teillä on vähän samanlainen meno ja meininki tuon surffilaudan pakkaamisen kanssa kun meillä kajakkien. Kajakkiin onneksi mahtuu sisälle vaikka mitä, ja lentokentästä riippuen niitä ei aina edes saada punnittua kunnolla… 🙂 Hyvä postaus, vaikka ihan heti ei olla maailmanympärysmatkalle lähdössäkään 🙂

 • Reply Laura R August 9, 2014 at 08:41

  Jep, tuollaisten vähän erikoisen mallisten vehkeiden kanssa on aina vähän jännää lentokentällä 🙂 Kiitos Satu!

 • Reply Veera August 11, 2014 at 11:16

  Nä oli loistavia vinkkejä! Maailmanympäri reissaaminen alkaa houkuttelemaan koko aika entistä enemmän, joten oli hyvä päästä fiilistelemään sitä tässä välissä näin pakkaamisen merkeissä 😉

 • Reply Laura R August 12, 2014 at 07:43

  Kiitos Veera, mukava kuulla! Pakkauksen parissa on kiva aina fiilistellä, mutta auta armias sit kun pitäis oikeesti alkaa pakkaamaan… oon kyllä loistava sen siirtämisessä. Vähän sama homma kun siivouksen kanssa… 😀

 • Reply Jepa August 23, 2014 at 19:27

  Oli mielenkiintoista lukea tämä, kun itsellä tuo pakkaaminen on käsillä ihan just. Pelottaa jo etukäteen, että miten kaikki kamat saa mahdutettua mukaan, mutta kai ne jotenkin saa rinkkaan survottua. 🙂 Meillä on reilu viikko maailmanympärimatkalle lähtöön.

 • Leave a Reply