Kaprunin padoilla Itävallan vuoristossa

Eurooppa
July 19, 2014

Prahan ja Terezinin jälkeen oli aika nostaa kytkintä Tsekeistä ja suunnata vuokraamamme ruohonleikkurilta kuulostavan mopoauton keula kohti Itävaltaa. Matka meni leppoisasti välillä pysähdellen maisemia ihastelemaan. Yöksi kurvasimme Zell Am Seen camping-alueelle, josta avautuivat huikeat näkymät kohti lumihuippuisia Itävallan alppeja. Ensimmäinen telttayö sujui siten, että minä nukuin tulpat korviin poljettuna kuin tukki, Nanin taistellessa kuulemma liian pienen tyynynsä kanssa. En tajua mikä Ikean 0,79 euroa maksaneissa “matkatyynyissä” muka oli vikana…

Aamun valjetessa keitimme kaurapuurot, teimme vanhasta kunnon Lidlistä ostamistamme sämpylöistä eväät ja lähdimme kohti vuoria. Ystäväni ja matkabloggaajakollegan Nellan suosituksesta päätimme suunnistaa viereisessä sijaitsevan Kaprunin kylän patojärville ja se reissu kyllä toden totta kannatti. Jestas sentään mitkä maisemat!

Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -1 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -2 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -3

Pääsylippu padoille maksoi pari kymppiä per lärvi, joka piti sisällään bussikuljetuksen vuoristoon yli kahden kilometrin korkeuteen. Perille ei siis päässyt omalla koslalla, sillä matka kulki pitkin järkyttävän mutkaisia yksikaistaisia vuoristoteitä sekä pitkät pätkät myös yhden auton levyisessä tunnelissa. Eipä meidän vuokraruohonleikkurilla sinne toki olisi päässytkään, kun kottero nikotteli huolestuttavasti jo pienempienkin tönkyröiden päälle kipuamisessa.

Koko puolituntinen bussimatka oli huikea (ja pelottava), mutta samantien kun astuimme kulkupelistä ulos olivat näkymät vielä uskomattomammat. Aivan tajuttoman kirkasta vettä ja ne vuoret lumihuippuineen! Sääkin oli aivan uskomaton, joten siinä hurahti helposti koko päivä trekkaillessa raikkaassa vuoristoilmassa.

Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -4 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -5 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -6 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -7 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -8 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -9 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -10 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -11 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -12 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -13 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -14 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -15 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -16 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -17 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -18 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -19 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -20 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -21 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -22 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -23 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -24 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -26 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -27 Kaprun Zell Am See Austria Itavalta roadtrip Alpit -28

En teistä tiedä, mutta omasta mielestäni kyseinen mesta on yksi huikeimmista missä on tullut koskaan vierailtua. Jotenkin tuo vuorien jylhyys vain vetoaa joka ikinen kerta meikäläiseen ja niitä voisi ihmetellä vaikka päivästä ja vuodesta toiseen. Kameraan taisi tallettua parisen sataa kuvaa, mutta toivottavasti näistäkin välittyy teille se uskomaton hiljaisuus ja rauha, jota tuolla ylhäällä saimme kokea höystettynä tietysti käsittämättömillä maisemilla.

Kainuu kuittaa ja toivottaa joka iikalle hauskaa viikendiä! 

PS. Tänään ratkotaan täällä kotikonnuilla jälleen kerran suofudiksen MM-mestaruudet! Viime vuonna meidän joukkue oli finaalissa, saas nähdä kuinka nyt käy. Tämä pallomaha tosin tyytyy tällä kertaa vain kuvausmiehen rooliin. Zau!

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Janina July 19, 2014 at 05:57

  Huikean näköiset maisemat, paikan päällä varmasti vielä moninkertaisesti uskomattomammat! PS. Ihanaa että pääsitte sittenkin reissuun! 🙂

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 06:00

  Siellä oli kyllä ihan älyttömän upiaa! Ja sanos muuta. Vitsi, että olis harmittanut jäädä kotiin, kun pahoinvointikin sitten lähtöpäivänä alkoi vihdoin ja viimein helpottaa. Uskomaton ajoitus 😀

 • Reply Laura R July 19, 2014 at 06:20

  Kyllä kannatti mennä Kapruniin, ihan huikeen kaunista! Määki tahon…

  Ja tsemppaapa ne nyt voittoon siellä!! <3

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 06:29

  Tuonne teilläkin on päästävä kyllä ehdottomasti! ^_^ Eilen kaksi nollapeliä, joten toiveet on korkealla!

 • Reply Elliina July 19, 2014 at 06:41

  Huhuh, mitkä maisemat *kuolaa suu auki ihmetellen*. On se maapallo vaan täynnä mitä kauniimpia paikkoja <3 Kiva, että pääsee edes näin virtuaalimatkalle teikäläisen kyydissä 🙂

 • Reply Pieni Lintu July 19, 2014 at 07:10

  Siis vau – upeita maisemia!

 • Reply Natte July 19, 2014 at 07:45

  Vau, olet niin taitava välttämään minkä tahansa paikan fiilikset näin kuvien muodossa ja aina kun selaan blogiasi iskee ihan hirmuinen reissukuume. Itsekin olen Zell am Seessa käynyt ja on kyllä ihana paikka.

 • Reply Tiina July 19, 2014 at 09:07

  Kaunista!

 • Reply Pasi Lepola July 19, 2014 at 10:10

  Huikeat maisemat ja ihanan nostalginen fiilis. VSCO toimii hienosti matkakuvissakin, nämä eivät ole todellakaan mitään tavanomaisia lomaräpsyjä, upeeta! 🙂

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 11:26

  Kyllä näitä upeuksia riittää! Ja kun tämäkin vielä on oikeasti aika lähellä. Ei tarvi lähteä eurooppaa edemmäs reissaamaan 🙂

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 11:26

  Sanos muuta!

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 11:27

  Kiitos Natte! Tosi kivasti sanottu 🙂 Ja matkablogeilla on kyllä paha taipumus tuossa kuumeen herättelyssä 😀

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 11:27

  Niin siellä kyllä oli!

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 11:28

  Tackar och pockar! VSCO päkeistä vitonen ois seuraavana hankintalistalla 🙂 Sullahan taisi se ollakin?

 • Reply Ida July 19, 2014 at 18:29

  VAU mikä paikka! 🙂 Kuvista todella välittyy tunnelma.

 • Reply RIMMA July 19, 2014 at 20:10

  Se oli kyllä upia! Ja mahtavaa, että fiilis välittyy sinnekin puolelle ruutua ^_^

 • Reply Rosamaria (rosamaria's diary) July 19, 2014 at 20:26

  Huikeat maisemat! Olen katsonut matkanne muutkin kuvasarjat ja on ollut ilo seurata matkaanne näin kuvien välityksellä. Keskitysleirikuvat pysäyttivät ja tekivät sanattomiksi, Prahasta olit löytänyt todella kauniit kuvakulmat ja nyt vielä nämä upeat maisemat. Todella hieno reissu taisi olla.

 • Reply RIMMA July 20, 2014 at 06:07

  Kiitos kovasti! Oli ihan huikea reissu ja just sitä mitä kaivattiin 🙂 Vielä on paljon kuvia näyttämättä. Kroatia, Slovenia ja Bosnia.

 • Reply Pasi Lepola July 20, 2014 at 08:04

  Voin edelleen suositella vitosen hankintaa, se on pitänyt pintansa suokikkinani jo jonkin aikaa. 🙂

 • Reply Satu July 20, 2014 at 19:53

  Ei oo edes sanoja! Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kaunista.

 • Reply RIMMA July 22, 2014 at 06:21

  Siellä kyllä oli! Ihan sun paikka ^_^

 • Reply RIMMA July 22, 2014 at 06:22

  Pitänee siis ostaa se hetimiten!

 • Reply Slovenian hengästyttävän upeat järvet - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi January 26, 2016 at 14:54

  […] Kaprunin uskomattomien maisemien jälkeen käänsimme ruohonleikkurin keulan jälleen kohti etelää ja Sloveniaa. Alunperin tarkoituksenamme oli ylittää Itavallan vuoret Hochalpenstrassea pitkin, mutta kun reitin tullimaksu oli useita kymmeniä euroja ja allamme yhden litran koneella varustettu jokaisessa ylämäessä nikotteleva kottero, päätettiin jättää kyseinen vuoristotie seuraavaan kertaan. Nella kertoi sen olleen joka euron arvoinen, joten jos huudeille eksytty kurvatkaa ehdottomasti sitä kautta! […]

 • Leave a Reply