Taianomainen mökki-ilta Ahvenanmaalla

Kotimaanmatkailu
July 9, 2014
ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor

Yhteistyössä Visit Åland

Heissan hei, ja ihanaa kesäistä viikkoa! Paljon olisi postattavaa, mutta kun kesä! Ihanaa, kun nyt on ekaa kertaa tälle kesälle tarjennut olla ulkona lyhythihaisissajopa iltaisin. Koko alkuviikko onkin kulunut kaiken kivan kesätekemisen parissa. On ollut piknikkiä Meikun kallioilla, puistohengailua Eiran rannassa, jätskiä Kaivarissa, mansikoita ja raparperimuffinseja Espoossa, pyöräretki Larun kautta Haukilahteen, veneiden tuijottelua Mattolaiturilla, kiljumista ja naurunremakoita Lintsin legendaarisessa vuoristoradassa, iltakävelyjä käsikädessä (silloin, kun teeveestä ei tule potkupalloa) ja kovia reenejä. Hirmuisesti ihania ihmisiä ja paljon suomikesätekemistä, eli just sitä, mitä ehdin maailmanympärysmatkalla kaivata!

Yksi suomikesäjuttu tältä kesältä kumminkin vielä uupuu, ja se on mökkeily täällä mantereen puolella. Saaristossa nimittäin pääsin mökkeilemään muutamaksi ihanaksi päiväksi Ahvenanmaan reissullamme!

Mökkimme, Kungsnäs stugor, sijaitsi mukavan pyörämatkan päässä Maarianhaminasta. Reitin varrella oli nätit maisemat ja yksi aivan tavattoman upea rypsipelto, joka suorastaan hyppäsi silmille muuten niin vihreästä ympäristöstä. Tuollainen rypsinkeltainen on muuten ihana väri, jotenkin tosi energisoiva. Varmaan siksi meillä on kotonakin väripilkkuina kirkkaan keltaista… näyttää hyvältä myös harmaan – eli tässä tapauksessa taivaan – kanssa 😉

ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor
Perillä meitä odotti varsinainen rauhantyyssija. Naapurimökkejä oli muutama, mutta ne olivat niin reilun välimatkan päässä, ettemme missään vaiheessa kuulleet hiiskaustakaan naapureista. Meidän tornimökkimme sijaitsi niemen kärjessä. Vettä oli siis mökin molemmin puolin, ja meillä oli myös oma laituri, jolla hengailimme kynsiä lakkaillen ja vastapäistä mökki-idylliä ihaillen, sekä vene, jolla piti tietenkin käydä Lauran kanssa soutelemassa. Saimme myös virvelin lainaan, mutta kovista kalapuheista huolimatta saalis jäi aikalailla laihaksi… 🙂 Oli silti mukavaa vain lipua hiljakseen rauhallisella merellä, fiilistellä saariston hiljaisuutta ja ihailla joutsenten kauneutta.

ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugorahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor
Toisella puolen mökkiä, muutaman kymmenen metrin päässä, oli kaikkien Kungsnäsin vieraiden käytettävissä oleva ranta, jolla sijaitsi puulämmitteinen sauna sekä palju. Saimme varata molemmat käyttöömme koko tiistai-illaksi, ja ne olikin lämmitetty meille valmiiksi saapuessamme tiistain Märket– ja Eckerö -seikkailuiltamme. Päivä oli jo siinä vaiheessa ollut sanoinkuvailemattoman upea, ja tuo ilta oli se kuuluisa kirsikka kakun päällä!

ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor
Saunoimme pitkän kaavan kautta ja pulahdimme välillä pikaisesti mereen uimaan. Parasta oli kuitenkin lillua paljussa, kertailla päivän hienoja kokemuksia ja kikatella tyttöjen juttuja. Täydellisen rentouttavaa. Halusimme myös hieman hemmotella itseämme, joten teimme itse ihonkuorinta-ainetta sokerista ja paikallisesta rypsiöljystä, ja pehmensimme kasvojamme savinaamioin. Siihen kylkeen kylmä Stallhagenin hunajaolut, ja luulimme ettei mikään voisi enää olla paremmin.

ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor
Paitsi että olimme väärässä. Siinä paljuillessamme oli tullut jo hämärää ja huomasimme, että vastarannan puut olivat muuttuneet ihmeellisen punaisiksi – aivan kuin ne olisivat olleet tulessa. Tajusimme, että toiselle puolen mökkiä laskeutuva aurinko värjäsi ne niin upean värisiksi, ja olihan se noustava ja käveltävä toisellekin rannalle ihmettelemään iltaruskon väripalettia. Mikä tunnelma siellä odottikaan! Ihan hipihiljaista, vain vieno tuuli – ja vastarannalla pinkit tuulimyllyt, sekä veteen kaareutuva ihmeellinen valoilmiö. Kerrassaan taianomainen hetki, joka oli jo pian ohitse.
ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor ahvenanmaa_mökki_kungsnäs_stugor

Iltapalaksi nautiskeltiin vielä Jellan tekemät mahtavat salaatit, joista löytyi mm. itse savustettua halloumijuustoa, kesäkurpitsaa ja punajuurta. Voi NAM <3

ahvenanmaa_kungsnäs stugor

Tuona iltana pääni tyynyyn kallistaessani oli aikalailla kokonaisvaltaisesti hyvä fiilis. Kyllä mökkeily tekee ihmiselle ihmeitä!

Postaus ja reissu toteutettiin yhteistyössä Visit Ålandin kanssa. Olimme Ahvenanmaalla heidän vierainaan 29.6-3.7. Kirjoitukseni ja mielipiteeni ovat kuitenkin omiani.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sanna - Luumutar July 10, 2014 at 04:17

  voi että, kuulostaapa aivan ihanalta reissulta ja mahtavia kuvia olet saanut, tunnelma välittyi kyllä. Enpäs ole koskaan Ahvenanmaalla käynyt, liekkö se olisi sinnekin aika joskus suunnata. 🙂

 • Reply Laura R July 10, 2014 at 08:52

  Kiitos paljon Sanna! Suunnatkaapa ihmeessä joskus Ahvenanmaalle, se on omalla tavallaan tuttu ja turvallinen, mutta silti vähän kuin ulkomailla olisi! 🙂

 • Reply Laura July 10, 2014 at 08:55

  Aivan ihania kuvia taas jalleen kerran – varsinkin nuo pinkit auringonlasku kuvat! Ahvenanmaa on kylla kaunis matkakohde, itsekin paasen siella kaymaan elokuun puolella joten pari vinkkia on tullut napattua matkaan naista sun postauksista!

 • Reply Laura R July 10, 2014 at 09:28

  Mä en tiedä montaa niin kaunista asiaa kuin pinkit auringonlaskut <3 Onpas kiva kuulla, että postauksista on irronnut joitain vinkkejä! Toivottavasti saat vielä muutaman lisää – parista huipusta ruokapaikasta ja Stallhagenista pitää ainakin vielä vinkkailla! 🙂 Toivon mukaan sulle sattuu elokuussa vielä lämpimämmät kelit kuin meille, nimim. soutelemassa kolme kerrosta vaatetta päällä ja heinäkuun eka päivä… 😀

 • Reply Inka July 10, 2014 at 12:12

  Ihana mikä mökki ja varsinkin tuo sauna, niin hienoja! Ja vau myös noille rypsipelloille, mulla on jotenkin tosi vahva muistikuva niistä omilta Ahvenanmaan-vierailuilta. Ihana ku nää sun postaukset tuo lapsuuden kesien mökkireissut niin vahvasti mieleen! 🙂

 • Reply Anonyymi July 10, 2014 at 13:45

  Oi mitä värien sinfoniaa! Rypsipellot, vihreä metsä, harmaa taivas; kaunista todella. Ja entäs nuo pinkit auringonlaskun värjäämät maisemat: luonnon omaa taidetta- kerrassaan upeaa! Toivoisinpa saavani edes yhden kuvan suurennettuna seinälleni.

 • Reply //aNNiKa July 11, 2014 at 11:52

  Hui miten kaunista! Noista viimeisistä ilta- ja yökuvista tuli ihan kylmät väreet ja salaatista tietenkin vesi kielelle 🙂

 • Reply Laura R July 11, 2014 at 18:22

  Ihana kun voin lähettää sut memory lanelle! ^_^ Kiitti viel eilisestä, oli ihan mahtavaa nähdä! ❤

 • Reply Laura R July 11, 2014 at 18:24

  Kiva että tykkäät kuvista!

 • Reply Laura R July 11, 2014 at 18:27

  Salaatti oli kyllä herrrkullista! Ja kiitos! 🙂

 • Reply Jenna July 14, 2014 at 10:34

  Aaaaaaaws! Niin kaunista, rentouttavaa ja ihanaa 🙂

 • Reply Laura R July 14, 2014 at 12:17

  Juurikin ihan kaikkia näitä! <3

 • Leave a Reply