Auvoisa Ahvenanmaa

Kotimaanmatkailu
June 30, 2014
ahvenanmaa

Yhteistyössä Visit Åland

Hyvää heinäkuun ensimmäistä ja innostuneet terveiset Ahvenanmaalta! Olen viettänyt täällä vasta kaksi päivää, ja olen jo nyt aivan vakuuttunut paikan monipuolisuudesta matkakohteena. Meillä on ollut aivan ihanaa; eikä siis pelkästään sen vuoksi, että seura tällä reissulla on kerrassaan mainiota (leidit Laura ja Jella, joiden blogeista saa ja kannattaa tsekkailla lisäfiiliksiä!). Vain yksi asia on aiheuttanut jossain määrin nurinaa: sää.

Saapuessamme aamuyöstä sunnuntaiaamuna Maarianhaminaan satoi vettä, ja herätessämme kymmenen aikaan satoi vielä vähän enemmän vettä. Hitaan hotelliaamiaisen nautittuamme päätimme kuitenkin uhmata säiden herroja ja lähteä pyöräretkelle huolimatta siitä, että oli suhteellisen koomista lähteä liikenteeseen pipo päässä ja kynsikkäät käsissä. Kyllä Suomen kesä on monipuolinen! 😉

ahvenanmaaahvenanmaaahvenanmaa ahvenanmaaahvenanmaaahvenanmaaahvenanmaaahvenanmaa ahvenanmaa ahvenanmaa ahvenanmaaahvenanmaaahvenanmaa
Noh, paranihan se ilma siitä, ja aika äkkiä pipa ja kynsikkäät löysyvät tiensä pyörän etukoriin. Iltapäivästä oli jo jopa lämmin kaiken sen polkemisen ansiosta – saattoipa aurinkokin pilkahtaa pilvien lomasta hetkisen verran jollain laiturilla hengaillessamme. Hurautimme upeaa merellistä reittiä Maarianhaminasta Nåtön ja Järsön saarille ja takaisin. Kilometrejä kertyi heti ensimmäisenä päivänä siis parikymmentä, joten saatoimme ihan hyvällä omallatunnolla herkutella Järsön söpöllä Stickstuganilla ahvenanmaalaisella pannukakulla, browniella ja mustikkajuustokakulla. Illalliselle suunnistimme ÅSS Paviljongeniin, joka tarjoili jokaiselle meistä makunystyröitä hivelevän ruokailukokemuksen.

ahvenanmaaahvenanmaa ahvenanmaa ahvenanmaa ahvenanmaa ahvenanmaa ahvenanmaa
Jo näiden kahden päivän perusteella voin todeta, että Ahvenanmaa on yllättänyt monipuolisuudellaan. Kauniiden maisemien lisäksi täällä pääsee helposti lomafiilikseen, sillä vaikka virallisesti Suomessa ollaankin, on olo koko ajan kuin olisi ulkomailla. Ympäristö on niin tavattoman idyllinen puutaloineen ja hoidettuine kukkaistutuksineen, ja kaikkialla puhutaan suurimmaksi osaksi ruotsia, minkä hablaamisessa mekin olemme suorastaan ylittäneet itsemme. Huraa! Ihmisetkin ovat täällä ihanan hymyileväisiä ja ystävällisiä.

Kulinaristille Ahvenanmaa vaikuttaisi olevan nappivalinta – loistavia ravintoloita ja kahviloita tuntuu olevan joka nurkalla. Tänään kävimme vierailulla Stallhagenin panimolla maistelemassa mitäs muutakaan kuin paikallisia panimotuotteita, sekä illallisella Micke Björklundin Smakbynissä. Itse huippukokin ollessa onneksemme työrivissä ei liene varmaan edes tarpeellista todeta muuta kuin huh huh ja herkkua oli. Voissa ei täällä – kuten ei Strömsösäkään – säästellä. Ja Micke oli ihana, juuri niin lupsakka kaveri kuin olin kuvitellutkin!

Tänään muutimme Maarianhaminan hotellistamme pyöräilymatkan eli noin kahdeksan kilometrin päähän ihanaan merenrantamökkiin Kungsnäsiin. Laura kävi äsken testaamassa rannasta löytyvää soutuvenettä ja Jella kartoittamassa läheisiä metsämansikka-apajia. Minä fiilistelen jo valmiiksi huomista: pääsen pitkästä aikaa savusaunaan saunomaan ja paljuun pehmittämään viime viikon reeneistä jumiutuneita lihaksiani! Huomisen kohokohta lienee kuitenkin paljon kehuttu Eckerön saarivierailu, sekä kirsikkana kakun päällä retki Märketin majakalle. Oi kyllä! En voisi olla enemmän innoissani. Onneksi epävakaisesta kelistä huolimatta tuuliolosuhteet ovat sen verran rauhalliset, että pääsemme toteuttamaan kyseisen vierailun. Peukut pystyyn, että nähtäisiin huomenna taivaalla aurinko ja rannoilla hylkeitä!

Palailen vielä tarkemmin kaikkeen, sillä nyt täytyy lähteä nukkumaan ja keräilemään voimia huomiselle. Huisia heinäkuun alkua kaikille!

Postaus on toteutettu yhteistyössä  Visit Ålandin kanssa, mutta fiilikset ja mielipiteet ovat omiani.

Ps. Muistakaahan, että voitte Instassa, Twitterissä ja Facessakin seurailla reaaliajassa reissuamme häsän #oolanninvalloittajattaret kautta!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Nalle July 1, 2014 at 05:27

  Oi, Michaelin laittamaa ruokaa!

 • Reply Palmuaseman Sanna July 1, 2014 at 05:44

  Ihanan näköistä! Sinne on siis todellakin tänä kesänä päästävä!

 • Reply Elliina July 1, 2014 at 07:00

  Jee, taas lisää paikkoja must go-listalle. Ja kerrankin ihan tästä läheltä <3 Kuuluuhan se vissiin ihan yleissivistykseen näin manner-suomalaisena käydä joskus ihan kunnolla Ahvenanmaallakin 🙂

 • Reply Milka Kosonen July 1, 2014 at 07:36

  Niin kaunista!
  http://milkainnamaaria.blogspot.fi/

 • Reply Sari / Sarpukka.com July 1, 2014 at 07:57

  Miksi mulle tulee tuosta ensimmäisestä kuvasta mieleen Porvoo. Niin tai näin, Ahvenanmaa vaikuttaa ihanalta paikalta. Mun muistikuvat siitä ovat hyvin hatarat kuudennen luokan luokkaretken jälkeen 🙂

 • Reply Anonyymi July 1, 2014 at 12:22

  Onpa kaunista! Ihania kuvia, tekee mieli Ahvenanmaalle.

 • Reply Maarit Johanna July 1, 2014 at 15:37

  Idyllistä, ainoa sana joka tulee mieleen noista taloista!

 • Reply Inka July 1, 2014 at 17:20

  Jes, Åland on kyllä ihan huikea! Ihanaa että viihdytte! Punaista asfalttia ja juhannussalot bongattu. 🙂

 • Reply Laara July 1, 2014 at 19:41

  Oi, kuinka kaunista siellä onkaan. Ja kuvat herättävät suloisia muistoja. Vietin Maarianhaminassa kolme viikkoa joskus hamassa nuoruudessani. Ja vielä seuraavana kesänäkin palasin. Nyt olisi kyllä aika palata uudelleen.

  T.Laaura

 • Reply Jenna July 2, 2014 at 07:47

  Oooh, nauttikaa!

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:10

  Kyllä on tehty nimenomaan sitä! <3

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:11

  Ehdottomasti! Minä toivon, että pääsen palaamaan tänne ASAP 🙂

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:11

  Tää on ihan huikaisevan upea paikka – ja niin lähellä! Pakko päästä pian takas.

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:12

  Idyllinen ja söpö on olleet meidän sanavaraston käytetyimmät sanat 🙂

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:12

  Täällä on kyllä supernättiä!

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:13

  Täällä on vähän samaa henkeä kuin Porvoossa 🙂 Suosittelen virkistämään muistikuvia piakkoin! 😉

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:13

  Äläpä muuta sano! 🙂

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:14

  Tosiaankin kuuluu, tänne vaan! Ihanaa kun pääsee laivalla niin helposti – niin ja lentojakin tulee kahdesti päivässä HKI:stä! 🙂

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:14

  Todellakin todellakin todellakin, ja jos tarttet seuraa niin I'm in! 😀

 • Reply Laura R July 2, 2014 at 22:15

  Jep <3<3<3

 • Reply TUNNELMIA MAARIANHAMINASTA - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi January 30, 2016 at 19:26

  […] Ensimmäisenä reissupäivänä polkaistun parinkymmenen kilometrin pyörälenkin jälkeen käväisimme pikasuihkuissa hotellillamme Hotel Arkipelagolla (joka oli muuten oikein hyvä, rauhallinen ja sijaitsi keskeisellä paikalla) ja suuntasimme illastamaan Maarianhaminan Länsisatamaan ÅSS Paviljongen -ravintolaan. Heti ravintolaan astuttuani ja ruokalistaa silmäiltyäni uskalsin alkaa odottaa upeaa illalliselämystä, ja täytyy todeta odotuksien täyttyneen täydellisesti! Illallinen suositusviineineen oli niin nappi, etten muista milloin olen viimeksi ollut niin fiiliksissä ravintolaillallisesta (varmaan Murussa ennen maailmanympärysmatkalle lähtöä, eli about vuosi sitten…). […]

 • Leave a Reply