IGTT: Maailmanympärimatkan ajankäytöstä

Maailmanympärimatka
June 26, 2014
Rarotonga, Cook Islands

Puuh, ehdinpäs vielä (ainakin melkein) postaamaan torstain puolella!  Sain inspiksen skriivailla vähän tarkemmin omia fiiliksiä meidän maailmanympärysmatkan aikataulutuksesta: mikä osui nappiin ja mitä tekisin nyt toisin. Päätinpä kirjoitella sitten joitain mieleen tulleita vinkkejä maailmanympärysmatkan suunnitteluun. EDIT. Huom. Tämä postaus on kirjoitettu siitä nökökulmasta, kun koko RTW-reitin lennot on ostettu jo etukäteen ennen lähtöä.

Maailman ympäri voi toki myös matkustaa ostaen aina seuraavat lennot sitä mukaan, kun etenee – ja sehän on se kaikkein eniten muutoksia salliva tapa. Toki joku suunnitelma silloinkin on mielestäni hyvä olla, ihan jo monien etukäteen hoidettavien käytännönasioiden (esim. rokotteet, viisumit) vuoksi.)

Ennen kuin alat suunnitella oman maailmanympärysmatkasi ajankäyttöä, kirkasta itsellesi, millainen matkaaja olet. Oletko energiapakkaus, joka tylsistyy nopeasti yhdessä paikassa? Kaipaatko jo parin päivän oleskelun jälkeen tien päälle kohti uusia kohteita? Vai oletko enemmän fiilistelijä-tyyppi, joka tykkää tutkia ympäristöään rauhallisempaan tahtiin ilman pakottavaa aikataulua, ja tehdä suunnitelmiin ex-tempore muutoksia? Saatat olla myös nautiskelija, joka haluaa lomallaan nukkua niin pitkään kuin nukuttaa ja valvoa niin pitkään kuin valvotuttaa, mikä tietenkin vähentää jokaisen matkustuspäivän “aktiiviaikaa”.

Tee siis suunnitelmasi sen pohjalta, minkälainen reissaaja pohjimmiltasi olet. Hitaampi elämästänautiskelija ei saa matkastaan niin paljon irti, jos joutuu juoksemaan kellon kanssa kilpaa paikasta toiseen. Sitä vastoin ilman pattereitakin duracel-pupuna pomppiva reissaaja tylsistyisi kuoliaaksi, jos joutuisi hengailemaan samoilla kulmilla monta päivää.

Myös kohteen aktiviteeteista saattaa riippua, minkälaiseen reissariprofiiliin itse tipahtaa. Esimerkiksi jossain shoppailukohteessa sama henkilö saattaa olla nopeasti kiinnostuksensa shoppailuun menettävä, kauppojen tarjonnan hetkessä läpikotaisin silmäilevä tyyppi, kun taas vuoristovaelluskohteessa sama tyyppi voi olla hidas fiilistelijä, joka voisi vaeltaa kameransa kanssa kivikkoisia polkuja päivästä toiseen erämajoissa yöpyen. Opettele siis tunnistamaan omat kiinnostuksenkohteesi ja toiveesi reissultasi! Näiden asioiden listaaminen myös usein helpottaa seuraavaa kohtaa mietittäessä…

Instagram Travel Thursday

…sillä sen jälkeen pitääkin valita itse matkakohteet. Oletko enemmän suurkaupunkien vai biitsien perään? Nautitko upeasta luonnosta? Haluatko päästä bongailemaan jos jonkinlaisia eläimiä niiden luonnollisilla asuinsijoillaan? Rakastatko viinejä vai olutta? Kaipaatko vauhtia ja vaarallisia tilanteita? Oletko ruokahifistelijä? Matkustatko urheilutapahtumien aikataulujen mukaan? Haluatko päästä kokemaan mitä autenttisimpia kulttuureja ajan kanssa? Maailma on vaihtoehtoja pullollaan!

Me ollaan pääosin molemmat hitaanpuoleisia fiilistelijöitä ja nautiskelijoita, jotka saa erityisesti kiksejä huikeista maisemista, eläinkohtaamisista ja uusien juttujen kokemisesta. Halusimme viettää kunnolla aikaa valitsemissamme kohteissa, minkä vuoksi päätimme ottaa yhdeksän kuukauden mittaiselle matkallemme vain muutamia kohteita. Rahoittaaksemme reissuamme meidän oli myös pysähdyttävä välillä tekemään töitä, mikä rikastuttikin matkaamme uskomattoman paljon.

REITTIMME AIKATAULUTUS:

LONTOO – kaksi yötä, 1.9.2013-3.9.2013

Reissu starttasi oikeastaan vasta Lontoosta, mistä lähti brittiläisen  Travel Nationin kautta varaamiemme RTW-lentojen ensimmäinen lento Tokioon. Varattiin hotelli läheltä Heathrown lentokenttää ja pyörittiin yksi päivä Lontoon keskustassa – ja käytiin tietty fish’n’chipseillä! Lontoo oli molemmille ennestään tuttu kohde, mikä ei missään nimessä vähentänyt sen viehätystä. Niin paljon oli kuitenkin vasta edessä…

JAPANI:

TOKIO – kuusi yötä, 4.9.2013-10.9.2013
Tokio oli huikea, lähtisin viivana sinne takaisin! Meillä oli seitsemisen päivää aikaa tutkia sen ihmeitä, ja se riitti hyvin meidän kiinnostuksenkohteiden kiertämiseen. Pidempäänkin olisi voinut olla, jolloin olisimme ehdottomasti tehneet Tokiosta lähimatkoja esim. lähialueiden onseneille tms.

KIOTO – kuusi yötä, 10.9.2013-16.9.2013
Kiotossa olimme yhden yön perinteisessä Ryokanissa – en voi kuin suositella, aivan mahtava kokemus perinteisessä japanilaisessa majatalossa! Se oli jo itsessään yksi parhaita Japani-muistojamme. Kioton näkemiseen kuusi päivää riitti hyvin, ja ehdimme viettää yhden päivän myös Kioton ulkopuolella Kuraman kylässä temppeleillä ja kylpylässä – suosittelemme!

Instagram Travel Thursday

AUSTRALIA – 16 viikkoa, 17.9.2013-6.1.2014

Aussit oli meidän ensimmäinen pääkohteemme. Vietimme siellä aikaa yht. 16 viikkoa, joiden aikana ehdittiin nähdä Victoriasta Melbourne + Great Ocean Road sekä itärannikko Cairnsistä Sydneyyn (Queensland + New South Wales). 16 viikosta olimme palkkatöissä viisi viikkoa, ja wwooffaamassa yhden viikon, eli kokonaisuudessaan 10 viikkoa puhtaasti tien päällä. Se riitti meille mainiosti, sillä aikomuksenamme ei ollut alunperinkään mennä länsirannikolle. Reilut kolme kuukautta oli mielestämme hyvä aika tällaiselle reitille. Emme kokeneet viettävämme liian pitkiä aikoja oikeastaan missään – paitsi marraskuussa Cairnsissä, missä hoidimme lähes kaksi viikkoa kaikkia käytännön asioita auton ostosta pankkitilien avaamiseen. Kannattaa siis valita tarkkaan kaupunki, missä haluaa hoitaa byrokraattiset pakkotoimet, niissä kun saattaa kestää… 😉

UUSI-SEELANTI – 16 viikkoa, 6.1.2014-28.4.2014

Vietimme Uuden-Seelannin ihmemaassa pohjoissaarella viisi viikkoa ja eteläsaarella koko loppuajan eli 11 viikkoa. Siitä olimme töissä Franz Josephin kylässä viisi viikkoa ja wwooffaamassa Christchurchin lähellä vajaan viikon. Viimeinen viikko syksyisen kylmällä eteläsaarella oli sellainen vähän turha viikko, jonka tekemiset jopa me mieluummin hitaasti etenevät fiilistelijät olisimme helposti saaneet tiivistettyä lyhyempään aikaan. Tämän ylimääräisen viikon olisimme aivan ehdottomasti käyttäneet Jenkkeihin… Kannattaa siis ottaa selvää kohteiden säästä ajankäyttöä suunnitellessaan. Ketään ei nimittäin kiinnosta telttailla kesämakuupusseilla Uuden-Seelannin syksyisissä öissä lämpötiojen hipoessa nollaa. (Tai sit kannattaa matkustaa budjetilla, joka sallii majoittumisen huoneeseen, jossa on lämmitys :D)

COOKINSAARET – 13 yötä, 27.4.2014-10.5.2014

Rarotongalle olisi riittänyt kolme päivää vähemmän. Toisaalta me nautiskelijat tykkäsimme rentoutua siellä lukien ja aurinkotuolissa maaten, joten emme pistäneet pahaksemme vajaan kahden viikon paratiisisaarioleskelua. Lentokoneiden aikataulusyistä kun olisi pitänyt valita olevansa paikan päällä joko kuusi tai 12 päivää, ja kuusi tuntui meistä liian lyhyeltä ajalta. Jälkeen päin ajateltuna se olisi varmaan riittänyt, mutta ei tuo valinta ole silti jäänyt harmittamaan.

JENKIT (LÄHINNÄ KALIFORNIA) – 15 yötä, 11.5.2014-26.5.2014

(EDIT Reitti: LA-Las Vegas-Grand Canyon-Death Valley-LA-San Diego-Tijuana & Rosarito (Mex.)-Santa Barbara-San Luis Obispo-Santa Cruz-Yosemite-San Francisco.)

No niin, nyt päästään siihen meidän matkan suurimpaan katumisen aiheeseen, Jenkkeihin. Miksi, oi miksi meillä ei ollut varattuna enemmän aikaa sinne?! Varmaankin siksi, että lentoja varatessamme meillä oli varmaan puolta vähemmän kohteita tiedossa, kuin mihin sitten loppuviimein päädyttiin. Käytiin jopa yksi päivä Meksikon puolella, mikä tuli täysin puskista ja oli reissun päällä tehty ex-tempore -päätös! Oli meillä siis kuitenkin sen verran aikaa, että pystyimme venymään jopa tällaisiin päätöksiin, mutta sehän tiesi sitä, että muutamina päivinä paahdettiin sitten tien päällä aika pirun montasataa mailia. Olisi sen sijaan ollut ihanaa pysähtyä ainakin yhdeksi yöksi pidempään mm. Grand Canyonille, Santa Cruziin ja Yosemiteen.

Instagram Travel Thursday

Mutta, tehty mikä tehty. Jälkiviisaana voi sanoa, että jos nyt suunnittelisin reissua, suunnittelisin tarkemmin viimeistä, eli Jenkki-osiota – jo etukäteen. Olin tietoisesti jättänyt sen suunnittelun reissun päällä tehtäväksi, mikä ei välttämättä ollut se paras idea. Se vaan tuntui lähtiessä vielä niin kaukaiselta! Toki myös tien päällä tavattujen ihmisten ansiosta tuli paljon muutoksia ja lisäyksiä reissusuunnitelmiin esim. Jenkkien osalta, eikä niitä olisi tietenkään voinut tietää etukäteen. Mutta pitäkää maailmanympärysmatkaa suunnitellessanne tosiaan sekin mielessänne, että tapaatte todennäköisesti reissulla paljon ihmisiä, jotka ovat paikallisia tulevissa matkakohteissanne. Ne paikalliset tietävät kuitenkin sata coolia ja chilliä mestaa, joihin teidän on sitten ihan pakko päästä heidän suosituksistaan – ja silloin kannattaa olla edes vähän ilmaa niissä matkasuunnitelmissa. Perusperiaate on kuitenkin, että reissuaikataulu EI saa muuttua rasitteeksi ja stressin aiheeksi matkalla ollessa!

Tässä nyt tällainen meikäläisen henkilökohtainen pintaraapaisu tähän aiheeseen Instagram Travel Thursdayn nimissä! En nyt viitsinyt ottaa tähän mukaan majoitusvinkkejä, kirjoittelen niistä sitten vaikkapa erikseen, jos sellaiselle on tilausta.

Mielelläni kuulisin, minkälaisia ajatuksia nämä mun hajatelmat teissä herättää! 🙂

Kaikki postauksen kuvat ovat allekirjoittaneen Instagram-kuvia matkan varrelta. Meikäläisen löytää Instasta nimellä @laurarumbin. Tsekatkaa IGTT-osallistumisohjeet täältä ja käykää kurkkimassa myös tempauksen järjestäjien eli NellanSadun ja Veeran blogeihin!

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta June 27, 2014 at 05:02

  En ole oikeastaan koskaan vakavasti harkinnut maailmanympärysmatkaa, mutta en myöskään sano, etten sellaista koskaan tekisi :). Siitä huolimatta monet näistä vinkeistä sopivat hyvin myös tavallisempaan matkailuun. Mielenkiintoista pohdintaa ja todella hyviä pointteja :). Erityisesti se, että matkasuunnitelmat voivat muuttua paikallisten tapaamisen ja ex-tempore -juttujen takia. Olen ihan samaa mieltä, ettei reissuaikataulu saa muuttua rasitteeksi edes pienillä reissuilla. Esimerkiksi Tokiossa oli todella paljon nähtävää, mutta menimme jatkuvasti silti omaan tahtiin emmekä juosseet pää kolmantena jalkana paikasta toiseen :). Hyvä postaus!

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 05:18

  Kiitos Jerry! Oikeassa olet, että kyllähän nuo samat periaatteet passaavat hyvin lyhyempiinkin reissuihin – ei kaikkien tarvitsekaan haaveilla maailmanympärysmatkasta 😉 Itse tykkään kans, että sitä liikkumavaraa on. Muistan miten Jenkeissä oli suorastaan sydäntäsärkevää lähteä pois joistain ihanista paikoista liian tiukan aikataulun takia, oisin vaan halunnut jäädä chillaamaan!

 • Reply Saara June 27, 2014 at 05:22

  Seuraava aihe voisi olla rahankäytttö, kuinka paljon teillä meni noin pitkään reissuun rahaa? Tietysti ei ole pakko kertoa, mutta osviittaa olisi mukava kuulla 🙂 äkkiä se loppujen lopuksi meni, teidän reissu. Syyskuussa ajatteli että kauhean pitkän ajan ovat pois, sit yhtäkkiä olikin kuukausi jo kulunut ja yhtä nopeesti tuli reissun puoliväli vastaan 🙂 hieno reissu teillä ollut ja mä kävin päivittäin katsomassa josko uusia postauksia tullut 🙂

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla June 27, 2014 at 05:58

  Mun mielestä te olette kyllä ottaneet tosi chillisti noiden aikataulujen kanssa suurimman osan reissusta 🙂 Me käytiin yhdeksän kuukauden aikana 15 maassa ja koko ajasta oltiin noin kuusi kuukautta Australiassa. Se riippuu niin paljon kohdemaasta kuinka pitkä aika on sinne sopiva. Joku pikkumaa on nähty kahdessa päivässä ja jossain taas viettää helposti kuukausia. Samassa kylässä ei jakseta olla kovin montaa päivää kerrallaan. Me ei suunniteltu maailmanympärimatkan reittiä etukäteen, vaan varailtiin lentoja sen mukaan mikä hyvältä tuntui ja kiinnosti.

  Jenkkeihin on helppo tehdä 2-4 viikon roadtrippejä myöhemminkin, joten älkää suotta murehtiko jälkikäteen, ettei sinne jäänyt paljoa aikaa.

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 06:10

  Joo oikeassa olet, ja niin oli tarkoituskin – ottaa chillisti! 🙂 Harmitti vaan se, kun lopussa tuli kiire, kun muuten oltiin reissattu omaan verkkaiseen tahtiimme. Joku olisi ehtinyt samassa ajassa kiertää hyvin vaikka 15 maata, mut me panostettiin laatuun eikä määrään tällä erää 😉 Plus Australia ja Uusi-Seelanti on molemmat niin pirun kaukana, että sinne tuskin tulee ihan heti lähdettyä takaisin, niin halusimme viettää kerralla kunnolla aikaa molemmissa.

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 06:12

  Budjettipostaus on tulossa, jahka saan haalittua jonkun arvion kasaan meidän menoista! Mä kun en oo Excel-ihminen niin mulla ei oo joka sentti tiedossa… 😀

  Menihän se loppujen lopuksi aikamoisessa hujauksessa! Time flies when your having fun 🙂

 • Reply Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja June 27, 2014 at 06:12

  Mekin oltais voitu nipistää näin jälkiviisaana Aasiasta mieluusti pari viikkoa ja siirtää ne Jenkkeihin, mutta toisaalta sitten budjetti olis heittänyt vähän häränpyllyä.. Mutta meillekin duracel-pupuille teki hyvää, että Uuden-Seelannin reippaan kiertämisen jälkeen otettiin se Aussipätkä yhdessä teidän kanssa ja myös Aasia niin rennosti 🙂 Hyviä pohdintoja my dear! Ja Jenkkeihinhän pääsee näppärästi takas!

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 06:16

  Niin ja sen voisin lisätä tähän vielä, että kun meillä oli tosiaan tuo koko reitti jo etukäteen tiedossa, niin se teki matkan suunnittelusta todella erilaista kuin mitä se on vaikkapa teillä ollut. En osaa sanoa kumpi tapa on parempi, varmaan sekin riippuu ihmisestä, mutta ainakin tuo teidän tyyli on kaikkein joustavin ja helpoimmin muutettavissa! 🙂

  Ja oikeassa olet siinä, että riippuu paljon maasta ja ihan jo sen koostakin, että kauanko aikaa sinne saa menemään. Mutta toisaalta ei se kokokaan aina merkkaa – me oltiin kuitenkin sama aika Ausseissa ja siihen verraten pienessä Uudessa-Seelannissa… Uusi-Seelanti tutkittiin lähestulkoon kokonaan, koska se vaan oli niin kompakti ja pullollaan meitä kiinnostavia paikkoja, Ausseista käytännössä murto-osa.

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 06:17

  Niin pääsee, onneksi! Ja sinne on kyllä pakko päästä takaisin, sen verran jäi kaiveleen… 🙂 Ja juu teki ihan hyvää teille ottaa vähän iisimmin Ausseissa, olitte pitäneet niin hurjan kovaa tahtia koko alkumatkan ajan! Kiitos muru!

 • Reply Jenna June 27, 2014 at 06:37

  Jenkkilässä riittää kyllä ihmeteltävää ja vielä te sinne ehditte matkustamaan vaikka kuinka monesti 🙂 Mutta tuon ymmärtää hyvin, että on tosi vaikeeta suunnitella pidemmän ajan päähän reissua.

  Teidän reissukokonaisuus kuulosti mun korviin todella mahtavalta. Jos rupeaa ahneeksi ja haluaa nähdä monta maata ja paikkaa duracelina niin kyllähän se on erilaista reissaamista. Reissaaminen on kuitenkin priorisoimista. Kaikkea ei voi ja saa nähdä kerralla. Hiljainen ja fiiliksen mukaan meneminen ja reissailu on antoisampaa ja antaa enemmän kuin suuna päänä juokseminen.

  Tosi hyvä pointti tuo, että reissun aikana suunnitelmat muuttuu jo senkin takia, että olette tavanneet upeita reissutyyppejä. Se jos jokin on parasta! Tutustua reissuilla uusiin ihmisiin 🙂

 • Reply Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja June 27, 2014 at 07:44

  Paitsi Cookilla missä vaan viikko maattiin niinku tekin 😀 Hyvin passasi tuo, että välillä iisisti ja välillä meille ominaisesti vauhti päällä! Ei tullu väsy ^_^

 • Reply Pingviinimatkalaiset June 27, 2014 at 07:54

  Vaikkei me omalla reissulla Jenkeissä käytykään, niin uskon silti vahvasti, että teitte ihan hyvän valinnan. Vaikka se jenkkilän pätkä jäi nyt vajaaksi, niin aina jää vajaaksi jostakin kun aika on rajattu. Nyt teillä on mahdollisuus tehdä sinne erikseen kekittyviä reissuja tulevaisuudessa kun tiedätte vähän mitä haluatte siellä kokea. Ausseihin ja Uuteen-Seelantiin ei taas noin vaan reissatakaan täältä käsin 😉 -Milla

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 10:20

  Oon tismalleen samaa mieltä sun kans tuosta mitä ot kirjoitellut tuohon kakkoskappaleeseen! Eihän siinä ehdi edes tajuta missä tuli käytyä, jos on liian nopea tahti 🙂 Itelle sellainen ei ainakaan siis sovi!

  Ja Jenkit on kyllä ihmeitä täynnä, veikkaan ettei ihan muutamallakaan roadtripillä saa sitä katettua – varsinkin kun on ne kaikki muutkin reissuhaaveet olemassa 😉 Mutta kaikkea ei voi (eikä pidäkään) saada! 🙂

  Yks parhaista jutuista on ne tyypit, joihin matkalla pääsee tutustuun – varsinkin jos hengaa vähän pidempään jossain. Sit on kivaa kun on kavereita ympäri maapalloa, ja voi suunnitella seuraavia trippejä vähän senkin mukaan! 🙂

 • Reply Teea June 27, 2014 at 10:55

  Samaa mieltä siitä, että Jenkkeihin pääsette näppärästi ja edullisesti takaisin uudelleenkin :). Nyt tosiaan tiedätte enemmän mitä siellä tehdä ja kokea. Tosi kiva postaus ja hyviä vinkkejä! Oon itsekin vähän hitaamman puoleinen matkailija, joten teiän aikataulutkin näyttää todella mukavilta 🙂

 • Reply noonis June 27, 2014 at 11:43

  Samaa suosittelisin minäkin, enemmän aikaa Kaliforniaan. Meillä oli sama 3 viikkoa Jenkeissä käytössä ja aika loppui kesken, kun LA-SF-välin lisäksi kului viikonloppu Wisconsinissa.

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 14:28

  Sepä se, ei tuonne Oseaniaan ihan tältä istumalta tule lähdettyä takaisin. Eikä sinänsä ole sellaista polttavaa tarvettakaan, nyt kun siellä on saanut olla ajan kanssa. Tosin nyt taas noita Uuden-Seelannin kuvia selaillessa tuli sellanen reissuhaikeus: "Huoh, miten tuolla olikaan niin kaunista…" 🙂

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 20:10

  Niin pääsee, onneksi! 🙂 Kiva, että tykkäsit postauksesta!

 • Reply Laura R June 27, 2014 at 20:11

  Juu siinä käy kyllä aika äkkiä päivät harvinaisen vähiin kun tajuaa, miten paljon mielenkiintoista nähtävää siellä onkaan!

 • Reply Anna Koskela June 28, 2014 at 06:33

  Kuten aikaisemmatkin kommentoijat, yhdyn samaan kuoroon: Enemmän aikaa jenkkeihin 🙂

  Maa on niin suuri ja siellä on niin paljon näkemistä, että etukäteissuunnittelu on melkein välttämätöntä hoitaa kuntoon hyvin. Me teimme oman vaatimattoman vajaan kolmen viikon reissumme eteen enemmän pohjatyötä, kuin minkään muun maan kohdalla aikaisemmin.

 • Reply Ninni June 28, 2014 at 13:44

  Me ollaan lähdössä Italiaan autoilemaan elo-syyskuussa ja juurikin tuo aikataulutus mietityttää. Ettei ole pelkkää ajamista, mutta tsoiaalta haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Ehkä tuo että aikataulu ei saa muuttua rasitteeksi, on hyvä ohjenuora. Keväällä oltiin Aasiassa reissaamassa, ja siellä ainakin saatiin aikataulut toimimaan juuri sillä ajatuksella että oli sopivasti aktiviteettia ja muutama rantalöhöpäivä aina välissä! 😀

 • Reply Anonyymi June 28, 2014 at 15:06

  Mua kiinnostaisi postaus teidän matkatavaroista. Mitä otitte Suomesta mukaan ja mitä ostitte matkalta? Mitä kannattaa ehdottomasti pakata mukaan ja mitä jättää kotiin? Pärjääkö kahdella rinkalla?

  -sini-

 • Reply Satu VW / Destination Unknown June 28, 2014 at 18:58

  Itse olen tullut siihen tulokseen että minusta ei varmaan olisi maailmanympärysmatkailijaksi – haluan fiilistellä aivan liian kauan aina yhdessä paikassa ja leikkiä paikallista 😉 Vaikka tuo teidän ohjelma kuulostaa siitä aika ideaalilta että teillä oli kunnolla aikaa ainakin muutamassa paikassa. Ja voih, Uusi-Seelanti, sinne tekee mieli koko ajan takaisin vain enemmän ja enemmän…. <3

 • Reply Laura R June 29, 2014 at 03:12

  Jep, ja tästä viisastuneena suunnittelen seuraavan pätkän paremmin 🙂

 • Reply Laura R June 29, 2014 at 03:15

  Kannattaa suunnitella vsikka Google mapsissa suurinpiirtein sitä ajoreittiä ja tarkastella niitä ajoaikoja. Eihän ne ole kiveenhakattuja, mutta antaa ainakin hyvin osviittaa sille, miten kauan jollain pätkällä kestää, minkä jälkeen on taas helpompi arvioida kuinka pitkään haluaa olla perillä ennen seuraavaan paikkaan siirtymistä! 🙂 Italian road trip kuulostaa ihanalta, määki tahon! 😀

 • Reply Laura R June 29, 2014 at 03:16

  Hyvä idea, toteutan tämän! 🙂 Kiitos!

 • Reply Laura R June 29, 2014 at 03:19

  Näinpä, eikä kaikkien tarttekaan haluta maailmanmpärimatkalle 🙂 Uskon kyllä, että sulla jäi se NZ kovasti polttelemaan – ois jäänyt mullekin jollei olis ehditty kiertää sitä niin hyvin! Ja silti jäi vielä paikkoja, joihin haluis päästä uudemman kerran… 🙂

 • Reply Veera July 1, 2014 at 09:04

  TÄMÄ HERÄTI MATKAKUUMEEN, yllättävää sinänsä 😀

 • Reply Sanna I Siveltimellä July 9, 2014 at 11:16

  Kiitos tästä postauksesta…palasin lukemaan tämän oikein ajan (ja kommentin) kanssa uudestaan 😉 Tästä on kyllä apuja oman reissun suunnittelussa, josta huomaan että en ole sitä suunnitellut juuri lainkaan. Vaikka olisi vuosi aikaa, niin silti näyttää sille että aika vaan loppuu kesken…joten on vaan jätettävä kohteita tuonnemmaksi, toiseen kertaan 🙂 Jenkit on mun suurin rakkaus, joten tiedän että siellä tulemme olemaan kuukausia. Sen sijaan mietin että riittääkö Ausseissa ja NZ:ssa 3 viikkoa per maa? Ja oliko niin että huhtikuussa on jo viileää? Ausseissa ei varmaan vielä niin pahasti kuin NZ:ssa? Tarkoituksemme on juuri viettää vuosi flip flopeissa auringon alla 😀
  Kiva jos ennätät kommentoida.

 • Reply Laura R July 9, 2014 at 20:15

  Hahah, onpa jännä! 😀

 • Reply Laura R July 9, 2014 at 20:27

  Juu, kaikkea ei kannata tunkea yhteen reissuun, pääsee sinne maailmalle myöhemminkin 🙂 Huhtikuussa on Uudessa-Seelannissa jo viileää, varsinkin eteläsaarella. Sanoisin, että Uuteen-Seelantiin riittää kolme viikkoa, mutta kiirettä saa pitää ja joutuu priorisoimaan. Neljä viikkoa on jo hyvä aika! Riippuu tietty siitä, miten paljon uskot sieltä löytyvän teitä kiinnostavia kohteita ja aktiviteetteja. Jos vaan mahdollista niin säiden puolesta kannattaa pyrkiä sinne jo maaliskuun puolella. Tosin eihän ne säät ole kiveenhakattuja, ja tuo viime kesä sattui myös olemaan kuulemma keskimääräistä viileämpi!

  Ausseissa ei taas kolmessa viikossa ihan kauhean pitkälle pötki ihan jo välimatkojen vuoksi. Siellä riittää vielä ihan mukavasti lämpöä varsinkin pohjoisemmassa huhtikuun tienoilla (Kaveri asui just toukokuun loppuun Sunshine Coastilla Queenslandissa, ja siellä viileni vasta toukokuussa. Eikä siellä silloinkaan kylmä ole!). Jos ootte siellä kolme viikkoa, vois hyvä ajatus olla esim. Sydney – Melbourne – Great Ocean Road -akseli, mut siellä saattaa olla jo viileämpi… tai sit Sydneystä pohjoiseen kohti New South Walesin pohjoisrajaa (matkalla paljon surffimestoja ja mm. Byron Bay) ja Gold Coastia. Tykkäsin ite hirveesti Queenslandissä Atherton Tablelands -alueesta, siellä on kaunis luonto. Trooppiset sademetsät taas on Cairnsin pohjoispuolella. Riippuu vähän siitä mitä haluatte, että minne kannattaa lähteä! Haluutteko päästä surffaamaan? Nähdä eläimiä? Great Ocean Road oli hyvä paikka kenguru- ja koalabongauksille 🙂

  Hirveesti vaihtoehtoja! Voit laittaa mulle viestiäkin jos haluut kysellä jotain tarkemmin 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä July 10, 2014 at 13:39

  Australian, eli jättimäisen ison kokoinen kiitos sinulle näistä vinkeistä! Luulen että tämän pohjalta Uusi-Seelanti pysynee kolmessa viikossa ja Ausseihin otetaan lisäviikko jos toinenkin nyt ainakin. Ja niin että pohjoisempaan kohden mennään, eli lämpöä kohti ja surffirannat kiinnostaa kyllä hurjasti 🙂 Voi että se onkin iso maa, apua! Voi olla että jatkovinkit on tarpeen, mutta näillä pääsen alkuun. Kiitos 🙂

 • Reply MS August 4, 2014 at 03:18

  Täyttä asiaa koko postaus! Meillä on myös meneillään maailmanympärimatka, tarkoituksena toteuttaa pitkäaikainen unelma. Meillä reissaaminen on aika spontaania, ollu aina, mutta hyvä on kuitenkin aina vähän suunnitella etukäteen. Reissu on suunniteltu suurin piirtein maatasolla. Näin myös sitten rokotukset oli helpompi määritellä. Myös reissun eka, nyt jo takana oleva kuukausi oli suunniteltu reittitasolla etukäteen, mutta muutoksia tottakai tuli. Ja onhan se aina siistiä, jos tietää paikoista jo etukäteen, ni ei mee internetiä selatessa turhan paljon aikaa, varsinkaan kun sitä ei kaikkialla ole.

  Meidän reissua pääsee seuraamaan täältä: http://www.turisteina.com

  – Mirva

 • Leave a Reply