Rentoutumassa: Glacier Hot Pools, Franz Josef

Maailmanympärimatka, Oseania
March 18, 2014
Glacier Hot Pools, Franz Josef

Hellurei ja hellät tunteet! Instagramissa seuraavat saivatkin jo eilen vihiä uusimmista tuulistamme: duunit on nyt motellissa loppuneet! Oli kyllä tiedossa, että sesonki alkaa pikkuhiljaa olla lopuillaan, mutta se miten seinään se nyt sitten loppuikin, oli hienoinen yllätys. Eilen meille nimittäin vaan ilmoitettiin kovasti pahoitellen, että koko loppuviikko näyttää niin hipihiljaiselta, ettei hommia yksinkertaisesti ole enää tarjolla.

Eka fiilis oli harmitus – jää kahden viikon tienestit tienaamatta. Parit sängyt pedattuamme ja huussit kuurattuamme tuumattiin kuitenkin, että onhan tässä jo tullut siivottua ja nähtyä tämä kylä – ehkä on ihan hyvä aika siirtyä eteenpäin! Ihan siltä seisomalta emme kuitenkaan voineet lähteä, sillä mulla on vielä tällä viikolla kaksi tarjoiluvuoroa Alice Mayssä, enkä kehtaa perua niitä kun olen kerran luvannut ne tehdä. Lisäksi motellin väki lupasi, että saamme kyllä asua täällä vielä niin pitkään kuin haluamme, vaikkemme enää työskentelekään.

Tämä loppuviikko menee nyt joka tapauksessa vähän lööbaillessa ja Jenkkipätkää suunnitellessa. Ollaan myös kovasti mietitty seuraavaa Uuden-Seelannin siirtoamme, ja tämän yllättävän “lisäviikon” vuoksi päädytty laittamaan viestiä useammille wwoofing-isännille Wanakan ja Queenstownin ympäristöön. Varoitusaika vaan on aika lyhyt, sillä yleensä viikkoa ennen on kaikki paikat jo buukattu. Jännä nähdä, miten käy ja missä sitä taas koisitaan viikon päästä! Me mentiin jo pari viikkoa sitten nimittäin vuokraamaan auto Queestownista 2.4 eteenpäin, eli siihen saakka pitäisi keksiä tekemistä niillä huudeilla. Vinkkailkaa, jos tulee mieleen jotain kivaa tekemistä meille! 🙂

Glacier Hot Pools, Franz Josef P3180796 P3180797

Tänään käytiin viettämässä tällaista perustyöttömän arkea Franz Josefilla, eli lilluttelemassa ilmaiseksi paratiisimaisissa ympyröissä Glacier Hot Poolseilla. Visiittimme poolseille oli jo toinen; ensimmäisellä kerralla kävimme paikalla sateisena päivänä, jolloin kamera ei päivänvaloa vesihöyryn ja -sateen vuoksi nähnyt. Tänään sentään paistoi ja sain ikuistettua muutamat otokset tästäkin kylpylästä. Kuvat on parempia auringonpaisteella, mutta paikka oli kyllä mukavampi kohde viileällä ja sateisella säällä.

Glacier Hot Poolseilla on kolme erilämpöistä allasta: 36-, 38- ja 40-asteiset. Vesi kyseisissä altaissa ei ole geotermistä vettä, vaan jäätiköiden sulamisvettä, joka on lämmitetty kylpemislämpöiseksi. Kierrettiin taas kaikki kolme allasta läpi, ja lopuksi mentiin vielä uusiksi viileimpään altaaseen. Meikäläinen onnistui löytämään siellä ilmiesesti todella miellyttävän asennon; tulin nimittäin katselleeksi unia siinä hetkisen aikaa, ja Laurin piti herättää mut tehdessään lähtöä. Talk about relaxation…

Huomaa, että syksy on saapunut Uuteen-Seelantiin. Jotkut puut alkavat jo kellastua ja pudottelevat lehtiänsä, mutta selkein merkki syyskauden alkamisesta on vesisateet. Ja niitähän täällä muuten riittää! Tiesittekö, että täällä Franzilla sataa vuosittain n. 5000mm? Verrattuna esim. Helsingin ennätysvuoteen 2012, jolloin siellä satoi Kaisaniemen mittausaseman mukaan 907mm, alkaa sanonta “Sataa kuin Esterin hanurista” saada hieman uudet mittasuhteet… En meinannut eilen illalla saada unta, kun ulkona satoi niin kovaa – meteli oli ihan uskomaton. Ja tänään kyllä huomasi joen pinnannoususta ja normaalitilanteeseen verrattuna nelinkertaisesta leveydestä, että sitä vodaa oli kyllä tullut ihan riittävästi.

Franz Josef, Uusi-Seelanti P3180776 P3180779

Että nyt sitten jännätään, ettei ensi maanantaiksi osuisi samanlaista pikkuripsua kohdalle, sillä meikäläisten pitäisi päästä liftaamalla Queenstowniin! Vaan eihän se ole reissu eikä mikään, jos ei ole muutamia jännitysmomentteja olemassa… 😀

Tässä nyt vähän tällainen mitä meille kuuluu nyt -henkinen postaus. Seuraavassa palailen siihen päräyttävään laskuvarjohyppykokemukseen!

Mukavata viikonjatkoa, ja pistäkäähän niitä vinkkejä jakoon jos osaatte suositella jotain suhteellisen helposti saavutettavia mestoja Queestownin ympäristöstä! Telttailumahdollisuus plussaa, terveisin eräjormat.

Tack och adjö!

Ps. HUOMENNA MAAILMANMATKAAJA-PESTIN KAKKOSHAASTATTELUKIERROS! Jännää <3

EN: We’re unemployed, again! The high season is turning to off-season. Due to this the motel can’t offer us anymore work. We’re trying to find an available and interesting place to WWOOF for next week, but we’ll see about that. Any suggestions on what to do around Queenstown without a car? We get our next rental only on 2nd of April.

Pictures in the beginning of the post are taken from the Glacier Hot Pools we visited today as we now have spare time. The second set of pics is from the bridge nearby. It rained yesterday – a LOT – and the river was four times as wide as usually. The autumn rains have begun! 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Hanna March 18, 2014 at 09:39

  Tsemppiä haastikseen!

 • Reply Laura R March 18, 2014 at 10:48

  Kiitti Hanna! 🙂

 • Reply Inka March 18, 2014 at 12:39

  Tuo on varmasti niiiiiiin kutkuttava tunne, kun ei oo mitään hajua missä sitä viikon päästä onkaan, tuleepahan ainakin taas seikkailtua! Ja olis mielenkiintoista kuulla lisää sitten tuosta teidän liftauskokemuksesta, toivottavasti ette joudu tuntikausia seisoskelemaan tien päällä!

 • Reply Anonyymi March 18, 2014 at 12:41

  Moi. Terkut täältä Suomesta. Oon seuraillu sun blogia hääjärjestelyjen alkumetreiltä lähtien. (Sain monta hyvää vinkkiä siskoni viimekesäisiin häihin, thanks!) Nyt oli pakko jo tulla kommentoimaan kun sä rikastutat mun viikkoja ihanilla matkapäivityksillä. Melkein sellainen fiilis tulee, että itsekin ois matkassa mukana 🙂 Kiitos blogista ja ihanaa loppuviikkoa sinne maailman toiselle puolelle. T. Outi

 • Reply noonis March 18, 2014 at 12:52

  Glenorchy, menkää sinne haahuilemaan jonnekin rantamaisemiin yöksi, isolla hyttysmyrkkypullolla vaan varustettuna! Päivä pyöräillen sinne ja toinen takas, riittää ainakin kunnon mäkiajoa 😉

 • Reply Ulla March 18, 2014 at 13:05

  Teidän elämä kuulostaa kyllä niin jännältä, sellaiselta jota olis aivan pakko saada kokea itsekin joskus! Nauttikaa jännittävästä elämänvaiheesta munkin puolesta 🙂

 • Reply Anonyymi March 18, 2014 at 15:56

  Hei, ootteko bongailleet näitä työpaikkoja jostain sivuistoilta vai ovatko tulleet vastaan reissun edetessä..? Voi olla, että oot aiheesta jossain jo kirjoittanutkin, mutta on multa mennyt ohi.. Oon tässä viime aikoina selaillut wwoofing sivustoja, mutta olisi kiva saada vinkkejä muistakin.. Kiitos! Kiva blogi! 🙂

 • Reply Laura March 18, 2014 at 16:19

  Queenstownin legendaarisessa Fergburgerissa oon syöny parhaimman kasvisburgerin ikinä, myös lihaisammat versiot ovat kuulemma vertaansa vailla. Suosittelen. Ja tietty se Kawarau bridgen benji on aika sympaattinen, vaikka en tiedä onko se skydiven jälkeen enää mitään. 😉 Queenstown on söpö paikka ja siellähän on aika kivat retkeilymaastot.

 • Reply Pinja March 19, 2014 at 00:28

  Heippa maailmanmatkaajat! Omia ehdottomia suosikkeja Queenstownissa on edellä mainittu Fergburger (parhaat sipulirenkaat ever!) ja Luge eli alamäkiajo. Meillä oli ainakin niin hauskaa huristelessa alas rinnettä! Glenorchy on myös käymisen arvoinen ja muutenkin ihania lenkki maastoja löytyy järven rannalta. Testailtiin eri hostelleja, mutta me tykästyttiin kovasti Pinewood nimiseen hostelliin. Palvelu pelasi, sijainti oli hyvä ja hinta kohtuullinen. Oletteko muuten käyneet jo Milford Soundsissa?

 • Reply Laura R March 19, 2014 at 02:14

  Kieltämättä on kyllä! Tässä pitää alkaa taas asennoitumaan siihen, että rinkka kulkee omassa selässä, sade kastelee ja yöllä saattaa tulla kymä 😀 Aivan varmasti kirjoittelen liftauskokemuksesta sitten kun se on takana! Sen verran mitä ollaan tarkasteltu täällä liftaavien odotteluaikoja (tosi moni liftaa just tässä motellin kohdalla), niin kaikki on saneet kyydin puolen tunnin sisään. Toivotaan, että meillä on onni matkasa! 🙂

 • Reply Laura R March 19, 2014 at 02:16

  Moi Outi, kiitos ihanasta kommentista! Lämmittää niin kovin paljon bloggaajan sydäntä 🙂 Mainiointa loppuviikkoa sinnekin osoitteeseen!

 • Reply Laura R March 19, 2014 at 02:19

  Piti alkaa googlailemaan tuota, ja olinhan mä törmännytkin Instagrammissa jo Glenorchyyn ja 2-3 päiväiseen Routeburn Trackiin, joka kyllä kiinnostaisi. Ongelma on vaan se, että jos sää heittäytyy sateiseksi, ei meillä ole kunnon varusteita. Pyöräily Queenstownista Glenorchyyn kuulostaisi erinomaiselta ajatukselta, meni vakavaan harkintaan! 🙂 Reitti näyttäisi kulkevan koko matkan järvenrantaa pitkin, joten maisemat ovat epäilemättä mielettömät.

 • Reply Laura R March 19, 2014 at 02:20

  Onhan tämä kieltämättä aika jännää välillä, mutta välillä taas tosi tavallista ja turvallista – niin kuin nyt vaikka tässä sängyssä makaillessa ja dataillessa 😀 Mutta nautimme <3

 • Reply Laura R March 19, 2014 at 02:30

  Moikka! Tää motelliduuni tuli kirjaimellisesti vastaan: bongattiin ohi ajaessamme pihalta "Staff Wanted" -kyltti ja marssittiin sisään kysymään lisätietoja. Ravintolatyö saatiin sitten tämän motellityön kautta, kun motellin pomo oli kehunut meitä ravintojan omistajalle, joka sitten kysyi olisimmeko kiinnstuneita työskentelemään sielläkin osa-aikaisesti.

  Varsinaisia nettisivustoja oon huono vinkkaamaan, koska nämä hommat löytyivät vähän sattuman kaupalla. Mutta täällä päin mainostetaan yleisesti ottaen paljon näitä kausiluontoisia töitä esim. ihan paikalliskauppojen ilmoitustauluilla ja hostelleissa. Tämä sivusto on kuitenkin kuulemma hyvä: http://www.seek.co.nz Toivottavasti näistä on jotain apua! 🙂

 • Reply Laura R March 19, 2014 at 02:32

  Kiitos, menee ehdottomasti testiin tuo Fergburger! Meiltä jää varmaan juu benjit hyppäämättä ihan budjettisyistäkin, mutta käydään kyllä varmasti ainakin katselemassa muita uskalikkoja siellä sillalla 🙂

 • Reply Laura R March 19, 2014 at 03:17

  Moikka, kiitos paljon vinkeistä ja kommentista – löysin sun blogin ja sieltähän löytyi lisää hyviä vinkkejä! 🙂 Fergburgeriin mennään ehdottomasti syömään ja täytyy pistää toi Pinewoodkin korvan taakse. Mies mainitsikin tuosta Lugesta jossian vaiheessa, mutta olin vähän silleen et nääh, mut nyt se alkaa jo kuulostamaan ihan testaamisen arvoiselta! 😀 Ei olla käyty vielä Milford Soundissa, mennään sinne sit heti kun saadaan auto alle 2.4! 🙂

 • Reply Anonyymi March 25, 2014 at 19:23

  Kiitos vinkeistä! 🙂

 • Leave a Reply