FREE CAMPING -ELÄMÄÄ AUSSEISSA JA UUDESSA-SELANNISSA

Maailmanympärimatka, Oseania
January 18, 2014
free camping

Saan aina säännöllisin väliajoin kyselyjä tänne blogiin matkabudjetistamme, ja että minkälaisilla summilla on mahdollista tehdä tällainen reissu ilman, että joutuu palaamaan puolivälissä maitojunalla takaisin kotiin tai myymään maailmalla kalleintaan. Suurin osa matkabudjetista lohkeaa majoittumiskuluihin, joten meidän ollessa budjettimatkalaisia, olemme pyrkineet Aussi- ja NZ-aikanamme free camppaamaan niin paljon kuin mahdollista. Minkälaista se free camping -elämä sitten on? Kohta tiedätte. Äidit, isät ym. huolehtivaiset sukulaiset siellä vastaanottimien ääressä; älkää nyt sitten kovin paljon järkyttykö 😉

Ostimme Australiassa farmarimallisen auton pääosin siitä syystä, että sen mukana saisimme katon päidemme päälle, ihan sama missä olisimme. Siitä ajasta, mitä emme asuneet farmeilla, joilla työskentelimme, vietimme yömme joko ilmaisilla rest areoilla, joilla oli luvallista nukkua, tai mahdollisimman halvoilla camping-alueilla. Muutamia öitä vietimme myös riskillä esimerkiksi päättyvien teiden päissä kääntöpaikoilla, missä oli vähän liikennettä ja pienet mahdollisuudet jäädä kiinni free camppaamisesta. Poliisien sakottamisinto vaihteli todella paljon kaupunkien ja kylien välillä. Välillä näimme muita reppureissaajia campervaneissaan ja farmareissaan yöpymässä täysin avoimesti julkisten uimarantojen parkkipaikoilla, eivätkä he saaneet sakkoja. Toisissa paikoissa taas kaikki julkiset rannat ja kaupungin parkkipaikat kierrettiin pari kertaa yössä vartijoiden toimesta, ja kaikki, jotka olivat siellä majoittuneina, heräsivät aamulla pikavoitto tuulilasissaan. Ausseissa sakottaminen ei kuitenkaan riitä kitkemään tätä backpackereiden elämäntapaa pois, sillä sakot eivät ole henkilökohtaisia vaan autokohtaisia. Siksi monet reissarit pääsevät sakoistaan kuin koirat veräjästä myydessään auton eteenpäin, jolloin tienatut sakot siirtyvät auton uuden omistajan huoleksi. (Senkin vuoksi kannattaa olla tarkkana Australiassa autoa ostaessaan.)

free campingIlmainen rest area moottoritien vieressä jossainpäin Queenslandia, Australiassa. Tämä paikka oli yksi harvoista, joissa oli vessan lisäksi kylmä suihku.

Me emme kuitenkaan uskaltaneet yöpyä luvattomilla paikoilla kovinkaan monena yönä. Niinä öinä, joina tähän oli pakko taipua (kaikkien camping-alueiden ja hostellien ollessa täynnä esim. Noosassa), ei uni ikinä ollut niin rentouttavaa ja rauhallista kuin se olisi ollut siinä tapauksessa, että olisimme olleet luvallisella paikalla parkissa. Siksi suosimme paljon rest areoita, joilla majoittuminen oli luvan kanssa ilmaista. Näitä paikkoja löytyy pitkin Ausseja yllättävän paljon, ja ne on kaikki listattuina Camps 7 -karttakirjaan (7 on postauksen julkaisuhetkellä uusin painos), jonka me olimme onneksi saaneet automme mukana. Esimerkiksi Gold Coastilla asuimme lähes pari viikkoa samalla rest arealla, jonne oli Burleigh Headsista noin parinkymmenen minuutin ajomatka.

Free_camping_Australia_Uusi-seelanti-8Yksi monista mahtiaamuista luvallisella rest arealla Gold Coastin lähellä NSW:n puolella. Yöt oli lämpimiä, kukot herätti aamukolmen jälkeen, kompostivessat haisi kilsan päähän suotuisilla tuulilla, aamupalat olivat maittavia ja seura loistavaa 🙂

free campingYllä kuvatun rest arean vessarakennus / retkikatos, jonka alla tuli eräänäkin iltana istuskeltua sateelta paossa vinkkua tirpoen.

Kun meitä oli yhden viikon aikana neljä (meidän lisäksi ystävämme Sari ja Juska kulkivat mukana autossamme ja nukkuivat teltassamme meidän nukkuessamme auton takalootassa), suhasimme joka päivä rest arealta Burleigh Headsiin tai Surfers Paradiseen ja takaisin. Vaikka tähän meni bensaa, oli tämä kuitenkin halvin vaihtoehto. Koko viikon aikana meillä meni vain reilut 16 dollaria päivässä per pää kaikkiin ruokiin, bensoihin, taksiin, vinettoihin ja kahteen motelliyöhön, jotka vietimme Miami Beachillä yhdessä isossa neljän hengen huoneessa (Sarilla oli synttärit, joten pitihän se päästä vähän bilettämään Surfersiin!). Ja me syötiin vielä tosi hyvin tuolla viikolla! Laitoimme itse omat sapuskamme joko kaasukeittimellämme (tuli kokkailtua mm. parkkipaikoilla ja rest areoilla) tai julkisia ilmaisia BBQ-paikkoja hyödyntäen. Ausseissakin pärjää siis halvalla jos vaan on valmis näkemään vähän vaivaa ja joustamaan perusmukavuuksista.

free campingLounasta suoraan kattilasta. Taisi olla perinteisesti tunapastaa! 7Elevenin parkkipaikka, Smithfield, Gold Coast, QLD Australia.

Niin, ne perusmukavuudet. Free camping -elämähän tuo tullessaan sen, että suihkuun – tai ainakaan lämpimään suihkuun – ei ole asiaa parhaimmillaan hyvin pitkiin aikoihin. Ausseissa tämä ei sinänsä ollut ongelma, sillä monilla rannoilla oli suihkut, joissa kävimme pesulla. Toki suurin osa suihkuista oli ulkosalla, eli uikkarit päällähän se oli suihkuteltava. Joillain rannoilla, esim. Gold Coastin Burleigh Headsissä, oli lukittavat suihkukopit, joissa pääsi kunnolla suihkuun ilman, että kukaan tuijotti vieressä. Uudessa-Seelannissa taas on ollut sen verran kylmä, että sitä on vaan mieluummin käynyt vain kainalopesulla jossain kuin uhrautunut jäätävän kymään biitsisuihkuun. Tosin eräänä lämpimänä ja aurinkoisena aamuna NZ:n Bay of Islandsin alueeseen kuuluvan Pahian rannalla toinen meistä suoritti onnistuneesti hiuspesun jalkapesuun tarkoitetun hanan alla. Toinen meistä tyytyi vain lisäämään kuivashampoota ja painamaan lippiksen syvemmälle päähänsä 😉

free camping hiustenpesuHiustenpesua Paihian biitsillä.

Mutta faktahan on se, että se meikäläisenkin Ausseissa nappaama sieni-infektio sai todennäköisesti alkunsa siitä, että en ollut käynyt lämpimässä ja oikeasti puhdistavassa suihkussa pitkään aikaan, ja tuli muutenkin hengattua aika monta päivää putkeen samoissa vaatteissa (pyykinpesu kun on aika pirun kallista, niin ei viitsi pyörittää vajaita koneellisia).

Free camping -elämä on myös välillä aika rankkaa, sillä koko ajan pitää olla liikenteessä. Mihinkään ei oikeastaan voi jäädä hengaamaan kovinkaan pitkäksi aikaa, vaan on pysyttävä liikkeellä ja harrastettava. Ausseissa se oli iisiä: sen kun painui rannalle surffaamaan ja ottamaan aurinkoa tai surffioutletteihin tekemään halpoja ostoksia. Uudessa- Seelannissakin se on ollut iisiä, sillä täällä on vaan niin hirmuisesti kaikkea nähtävää!

Rankkaa on myös se, että free campingissä aamuherätykset ovat useimmiten todella aikaisia. Joko aurinko ja sen mukanaan tuoma kuumuus herättää viimeistään kahdeksan aikaan auton/teltan muuttuessa ihmisgrilliksi, tai sitten rest areoille dumpatut kukot herättävät siinä aamukolmen-neljän aikaan kieunnallaan. Oi kyllä. Australiassa oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että jokaiselta rest arealta löytyi pari ihmisten toimesta tahallaan sinne hylättyä kukkoa, jotka pitivät huolen siitä, että majoittujat heräisivät ajoissa. Toisaalta rest arealla saattaa myös herätä keskellä yötä siihen, että moottoritiellä ohi ajavat rekat/muut autoilijat päättävät kettuillessaan ajaa alueen ohi töötti pohjassa. Ystävällistä.

Yllä kuvatun rest arean vessarakennus / retkikatos, jonka alla tuli eräänäkin iltana istuskeltua sateelta paossa vinkkua tirpoen.Jos auto näyttää siltä että on vinossa, niin se ei vain näytä siltä. Ei vaan ollut muita spotteja vapaana. Blue Mountains rest area, NSW, Australia.

Uudessa-Seelannissa telttaillessamme olemme taas törmänneet uuteen ongelmaan: kylmyyteen. Pahin oli yö ennen Tongariro Alpine Crossingia. Yölämpötila vuoristossa tipahti alle nollan, mistä todisteena oli aamulla se, että kaikkien autojen ikkunat olivat siinä kunnossa, että kunnon skraboille olisi ollut hommia. Ei siis ihme, että ilman toppavaatteita ja talvimakuupusseja reissaavat matkalaiset heräsivät yöllä omien hampaidensa kalinaan. Jouduimme siis teltan sijasta nukkumaan autossa, lämmöt päällä, mahdollisimman matalalle lasketuilla etupenkeillä, sillä vuokra-autostamme ei saanut takapenkkejä kaadettua.

free campingTodella tuulisen ja kylmän yön jälkeinen aurinkoinen aamu Cape Reingassa DOC:n standard camping-alueella. Erikoisuuten tuolla oli kylmä suihku, joka suihkusi vaakatasossa suoraan suihkukopin vastapäiseen seinään, eli teki itse peseytymisestä käytännössä mahdotonta, mikäli oli alle 180 cm pitkä/halusi myös pestä alaosastonsa. Northland, Uusi-Seelanti.

Free tai freedom campingin ollessa Australiassa ehdottomasti kiellettyä kaikkialla, on Uudessa- Seelannissa taas alueita, joilla se on ok, kunhan ei jätä jälkeensä muuta kuin korkeintaan jalanjälkiä, eikä majoitu kenenkään ikkunan alla. Nämä paikat ovat kuitenkin aika harvassa, sillä monet alueet ovat kohdanneet ikäviä ongemia huonosti käyttäytyvien freedom camppaajien takia. On tapahtunut varkauksia, raiskauksia ja siveetöntä käyttäytymistä (esim. ulostamista suoraan ihmisten etupihoille). Tämän vuoksi monet kylät ovat julistaneet alueensa tiukasti freedom campingin kieltäviksi.

Uudessa-Seelannissakin on kuitenkin mahdollista majoittua halvalla upeissa paikoissa. DOC eli Department of Conservation, joka ylläpitää mm. Tongariro Alpine Crossingia ja tuhansia muita vaellusreittejä, ylläpitää myös lukuisia camping-alueita ympäri maata. Basic-alueet ovat ilmaisia, ja niiltä löytyy yleensä mukavuuksina biokompostivessa ja juokseva vesi. Standard-alueet maksavat 6 dollaria per majoittuja, ja sisältävät useimmiten edellä mainitut mukavuudet ja ehkä lisäksi kylmän suihkun. Scenic-alueet sijaitsevat yleensä keskimääräistä kauniimmalla paikalla, sisältävät vessat ja kylmän suihkun ja maksavat 10 dollaria per pääty.

Free camping

Lisäksi huomasimme, että kaupunkien lähellä sijaitsee usein suuria metsäpuistoalueita, joilla on halpoja camping-alueita. Niille saa majoittua 5 dollarin hintaan, ja paikalta löytyy yleensä vesipiste ja vessa, joka saattaa parhaassa tapauksessa olla jopa vedettävä! Näille alueille majoittuessaan pitää soittaa rangerille eli puistonvartijalle ja pyytää lupa majoittumiseen – muuten voi saada tarkistuskierroksella parinsadan dollarin sakon (joka on täällä Uudessa-Seelannissa henkilökohtainen ja pakko maksaa ennen maasta poistumista, toisin kuin Australiassa). Ranger käy ilmoitusten perusteella camping-alueilla keräämässä majoitusmaksut. Tai sitten ei käy, niin kuin meille kävi majoittuessamme luvallisesti yhden yön Aucklandin lähellä Pihan kansallispuistoalueen eräällä campingillä. Me ehdimme jo lähteä aamulla jatkamaan matkaamme ennen kuin ranger vaivaitui paikalle rahastamaan, mikä ei tietenkään meitä haitannut!

Haastavaa free camppaamisessä on myös se, ettei mitään sähkölaitteita saa ikinä ladattua missään. Mekin olemme päätyneet lataamaan kameran ja läppärin akkua mm. lukuisiin eri kauppakeskuksiin, pikaruokaloihin ja kirjastoihin. Samoissa paikoissa on ravattu myös ilmaisen wifin perässä. Kaikki kauppakeskukset eivät kuitenkaan katso hyvällä tällaista pummitoimintaa, vaan tulevat aika nopeasti kehoittamaan poistumista tangentin suntaan. Ravintolat antavat yleensä ladata laitteita ihan rauhassa, jos vain ostaa heiltä jotain. Mäkkärin ja Burger Kingin/Hungry Jacksin halpislistat ovat siis tulleet tutuiksi 😀

Free_camping_Australia_Uusi-seelanti-6 Free camping aamiainenAamupalan kokkailua free camping -alueella Ausseissa

Mitä hyviä puolia tällaisessa epähygieenisessä, huonounisessa pummielämässä sitten on? Noh, ihan totaalisen parhaat tarinathan tästä syntyy, ja aika moni hauska tyyppi olisi jäänyt tapaamatta, jos rest arean sijaan olisimme nukkuneet hotellissa! Myös se kun huomaa, miten vähällä tavaralla sitä loppujen lopuksi selviää, on aika siistiä. Mihin minä esimerkiksi tarvitsen kotona kymmeniä ja taas kymmeniä kosmetiikkaputeleita, kun pärjään täällä vain muutamalla hassulla purkilla?

Majoittumiskuluissa säästäessämme meillä on myös enemmän mahdollisuuksia tehdä kaikkea siistiä ja upeaa, mistä sitten hehkutan täällä blogissa. Sukellusreissut, Disneylandit, delfiiniristeilyt ym. olisi varmasti jäänyt kokematta, jos olisimme asuneet koko ajan mukavasti hotellissa tai hostellissa. Sniiduilu takaa myös sen, että pystymme olemaan pidempään reissussa.

Vaikka olemme välillä viettäneet aikaa melko rajuissakin oloissa verrattuna mukavaan Suomi-elämäämme (esimerkiksi nukkuneet yön teltassa NZ:n koillisrannikon tuntumassa kivisellä metsätienpätkällä, missä haisi ihan jollekin raadolle), en vaihtaisi yhtäkään yötä pois. Ne ovat kaikki olleet elämyksiä ja kasvattavia kokemuksia. Free camping -elämä nimittäin pakottaa ihmisen ajattelemaan luovasti jokaisessa tilanteessa. Se pakottaa tekemään kompromisseja ja joustamaan. Luovuus sekä kyky joustaa ja tehdä kompromisseja ovat jokapäiväisessä elämässämme taatusti sellaisia ominaisuuksia, joita esimerkiksi useat työnantajat taas arvostavat.

free campingTuulensuojaa aamupalaa kokatessa tarjosi toisiinsa teipatut pizzalaatikot. NSW, Australia.

free campingEdellisillan sateessa kastuneet vaatteet kuivuivat aidan päällä sillä aikaa, kun Lauri kävi aamusurffilla. Gold Coast, Australia.

Vaikka siis vaikutammekin tämän tekstin perusteella semisti kahjoilta ja likaisilta pummeilta, niin pitäkää kuitenkin mielissänne, että me ollaan tällä reissulla hakemassa uusia kokemuksia ja elämyksiä, rikkomassa kaavoja ja testaamassa rajojamme. Kaikessa tässä olemme jo onnistuneet, ja samalla pysyneet hyvässä hengessä keskenämme ja vahvistaneet suhdettamme avioparina. Yhteiset seikkailumme kulkevat mukana loppuelämämme, ja takaavat sen, etteivät hyvät jutut lopu vielä kiikkustuolissakaan.

Free campingHymy irtoaa, vaikkei aina pääsekään lakanoihin nukkuman! Blue Mountains, NSW, Australia

Jos siis haluat kokea ennenäkemättömiä seikkailuja, oppia olemaan luova ja venyttämään penniä, lähde pitkäaikaiselle budjettimatkalle! Kyllä free camping opettaa (eikä tartte välttämättä lähteä edes Siperiaan)  🙂

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply magdalena January 18, 2014 at 09:03

  Mahtava postaus. Lisäsi vain omaa himoani lähteä vastaavanlaiseen reissuun.

 • Reply Anonyymi January 18, 2014 at 09:07

  Vitsi mika ikava tuli free campingia 🙂 Ei mun majotus taalla Filippiineillakaan ihan Suomi tasolle paase. 9 neliometrin bambuhokkeli talon katolla patjalla lattialla. Yolla joudun vetaa pipon paahan kun seinista tuulee lapi, mut mika parasta ikkunasta nakee aallot ja siks en vaihtais sita mihinkaan 🙂 Miss u two

 • Reply Teea January 18, 2014 at 10:09

  Haha, ihanaa tekstiä :D. Teillä on asenne kohdallaan!

 • Reply Anonyymi January 18, 2014 at 10:34

  Ootte mahtavia! Viimeistään nyt matkastanne kateelliset saattavat mennä itseensä ja miettiä, et onnistuiskos moinen reissu heiltä itseltään tai kenties kumppaneiltaan!? Myös kuvat reality-matkastanne uskottavia.

 • Reply Elliina January 18, 2014 at 11:11

  Ootte te kyllä melkoisia reissuruunia. Ei muuten onnistuis ihan joka iikalta, propsit siis teille 🙂 Mä haluaisin uskoa, että mustakin olisi tuohon, mutta helppohan se on täältä kotisohvalta huudella 😀

 • Reply Anonyymi January 18, 2014 at 11:34

  Upeaa! 🙂 Kuulostaa aivan mahtavalta tuo teidän reissu! Kiinnostaisi kyllä itsekin lähteä kokeilemaan miten free camping meiltä suoriutuisi. 😀

 • Reply Tiina January 18, 2014 at 12:32

  Olipa hyvä infopaketti 🙂 Kuulostaa muuten melkoisen tutulta reissuelämältä, kun on itsekin tullut paljon harrastettua ilmaisia yöpymisiä ja telttailua mitä kummallisimmissa paikoissa 😉 Mutta parempi lähteä reissuun pienellä budjetilla kuin jäädä himaan haaveilemaan!

 • Reply Laura R January 18, 2014 at 22:45

  Rehellinen ainakin 😀 Joo kyllä tää vaan on niin siistiä touhua, että ei voi kun suositella! 😀

 • Reply Laura R January 18, 2014 at 22:46

  Vitsi mikä ikävä tuli sua! <3 Bambuhökkeli rannalla kuulostaa ihan täydelliseltä! Ja pipo päässä on hyvä nukkua 😉

 • Reply Laura R January 18, 2014 at 22:46

  Kiitos 😀

 • Reply Laura R January 18, 2014 at 22:48

  No näinpä 😉 Ihan kaikista ei välttämättä olisi tällaiseen meininkiin, tai ainakaan niin että se meininki säilyis HYVÄNÄ 🙂 Mutta suosittelen kyllä kokeilemaan, sitä voi jopa yllättyä mistä kaikesta sitä selviytyykään! 😀

 • Reply Laura R January 18, 2014 at 22:49

  Hahah 😀 No ihan varmasti susta ois tähän, sä oot hei käyny intin ja kaikkee! ;D

 • Reply Laura R January 18, 2014 at 22:51

  Kannustan ehdottomasti lähtemään! Tässä oppii paljon ja pääsee luomaan hauskoja tarinoita 🙂 Me ollaan jo päätetty et aletaan matkustamaan kotimaassakin enemmän ja telttailee kesäisin, siellä kun on vielä jokamiehen oikeudetkin! ;D

 • Reply Laura R January 18, 2014 at 22:53

  Hyvä jos postauksesta oli hyötyäkin viihdyttävyyden ohella 🙂 Telttailu kummallisissa paikoissa on kyllä parasta hupia 😉 Ja oon sataprosenttisen samaa mieltä tuosta, että mieluummin minibudjetilla kuin kotona ruikuttamassa, että voispa, pääsispä, oispa rahaa..!

 • Reply forthosewholovedresses January 19, 2014 at 04:44

  Huippu kirjoitus Laura!! Just näin niistä paikoista näkee paljon enemmän ja pääsee kokemaan ikimuistoisia seikkailuja. Edelleen niin onnellinen teidän puolesta <3

 • Reply Laura R January 20, 2014 at 06:55

  Mä oon niin onnellinen kun mulla on tollasia ystäviä kuin sinä! <3

 • Reply Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja January 20, 2014 at 14:35

  Just tässä Jiin kanssa puhuttiinkin, että vaikka kämppääminen ja autossa nukkuminen voi olla välillä veemäistä puuhaa (jos vaikka sattuu satamaan se kolme viikkoa ja nukut sen koko ajan autossa….), niin ainakin meidän reissun parhaita aikoja on ehdottomasti Uusi-Seelanti, jossa siellä autossa nukuttiin! Siinä on se oma vapaus tehdä mitä tykkää ja kaikki kamat kulkee kätevästi mukana, että jos tekee mieli tehdä extempore jotain mihin tarvii vaikka vaihtaa varustusta, niin siitä vaan 😀

 • Reply Inka January 20, 2014 at 18:57

  En voi sanoa muuta kuin ihanat!! Tuo teidän reissuelämä kuulostaa aivan täydelliseltä, ja kokonaisvaltainen irtiotto oravanpyörästä on taatusti onnistunut. En voi käsittää miten tuollaista menoa voisi pitää kahjona, sillä seikkailemaanhan te ootte sinne lähteneet. Tää postaus oli ihan mahtava, ja palaan tähän taatusti sitten, kun omaa suurta matkaa (joka tulee toivottavasti lähivuosina) uskaltaa jo fiilistellä. Kiitti tästä! <3

 • Reply Laura R January 21, 2014 at 03:46

  Kyllä, kaiken vaivan arvoista! Vielä kun ei mee niille Top 10 -alueille ja heittäytyy vielä vähän seikkailullisemmalle tuulelle ;D Mut se vapaus on kyllä yks parhaista pointeista free campingissä. Toki myös vähän rankkaa, kun missään ei ole ns. tukikohtaa. Mutta edelleen, silti kaiken vaivan arvoista! 🙂

 • Reply Laura R January 21, 2014 at 03:47

  No näin voisi kyllä sanoa, että sana oravanpyörä ei ole käynyt viime aikoina edes mielessä! 🙂 Ihanaa, että te ootte kans lähdössä vielä joskus tällaiselle reissulle! Ihan paras ratkaisu, minkä voi tehdä, sanon minä. <3

 • Reply Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja January 22, 2014 at 14:41

  Meillähän siis luki auton vuokrasopparissa, että ei saada yöpyä kuin alueilla, joissa on oikeasti camping-toimintaa ja annettiin ihan lista käteen näistä alueista. Että vaikka oltais voitu vähän säästää siinä, että oltais nukuttu vähän enemmän puskassa, niin kyllä nuo camping-alueet oli meille just passeleita ^_^

 • Reply Silja January 22, 2014 at 17:35

  Todella hyvä postaus, varmasti tästä saa vinkkejä sit joskus kun itsekkin tuonne päin maailmaa pääsee 🙂 Telttailussa on kyllä sitä jotain.

 • Reply Mari @allmillionpcs January 22, 2014 at 19:17

  Eksyin tänne blogiisi Cisionin Matkablogilistauksen kautta (onnea hyvästä sijoituksesta!) ja saman tein huomasin, että minähän luin sinun hääblogiasi ahkerasti viime vuonna 🙂 Kiitos vaan kaikista hyvistä vinkeistä häätouhuilussa ja näyttävästi sama hyvä meininki jatkuu täällä matkablogisi puolella. Tykkään siitä, että kirjoitat paljon kuvien lisäksi ja kirjoitustyylisi on mielestäni ihana. Aivan mahtavalta kuulostaa teidän reissunne ja varsinkin reissuasenteenne. Ei muuta kuin keep it going ja happy travels!

 • Reply Laura R January 22, 2014 at 20:28

  No joo, sehän noissa vuokrapakuissa usein on. Onneks meidän henkilöautolla sai mennä mihin vaan! 😀

 • Reply Laura R January 22, 2014 at 20:29

  Kiitos Silja, tosi kiva kuulla! Siinä on kyllä sitä seikkailuntuntua aidoimmillaan! 🙂

 • Reply Laura R January 22, 2014 at 20:32

  Kiitos paljon Mari! Ihan uskomatonta, että keikun tuolla listalla näin uuden blogin kanssa, huh!

  Tervetuloa siis tännekin! Sama touhu jatkuu täälläkin, tosin vähän vähemmän siirappisena nyt, kun tuo häähössöilyaika on ohitettu 😉

  Arvostan tosi paljon sitä, että lukijani arvostavat nimenomaan sitä tekstiosuutta blogeissa, ne kun lienevät vahvuuteni 🙂

 • Leave a Reply