One night in Bangkok

Aasia
January 3, 2014

Huhhuh! Selvittiinpäs nippanappa hengissä 30 tunnin lentokimarasta perille tänne Bangkokiin, vaikka hermoromahdus oli välillä lähellä. En voi oikeasti sanoin edes kuvailla miten mahtavalta tuntui käydä suihkussa, pukea ylle hotellin aamutakki ja sujahtaa nokkaunille peiton alle! Olisihan sieltä Sydneystä päässyt toki suorallakin lennolla tänne, mutta me kierrettiin kahdella vaihdolla näppärästi Aucklandin ja Honkkarin kautta. Tämän seikkailun jälkeen lentäminen tulee molemmilla totaalisesti korvista ulos.

Ollaan ihan puolivakavissamme harkittu matkaavamme takaisin kotiin Siperian halki junalla tai ainakin vähintään ostavamme uudet SUORAT lennot välillä Bangkok-Helsinki, jottei vain tarvisi enää kiertää kotiin kahdella vaihdolla Hong Kongin ja Lontoon kautta. Hyrr. Ajatuskin koneessa istumisesta tällä hetkellä puistattaa, joten voi olla että jää Myanmar sen vuoksi kokematta, kun kerran sinne ei pääse ollenkaan sniikkaamaan rajan yli maateitse. No, katsotaan miten tämä fiilis tästä suttaantuu, kun saa nukuttua kunnon yöunet. Lentokoneessa nukkuminen on Jiin seurassa yksinkertaisesti mahdotonta, kun sitä reppanaa pelottaa niin paljon, että paniikki ja tärinä tarttuu väkisinkin myös meikäläisen ei niin rautaisiin hermoihin. Huomenna matka jatkuu joka tapauksessa Chiang Maihin jollakin kulkupelillä. Lento olisi sinnekin, mutta katsotaan päädytäänkö aina yhtä tunnelmalliseen bussi- tai junakuljetukseen.

malla_2785

Meidän hotellihuone on muuten aika luksus, vaikka maksoi vain viitisen kymppiä ja on kätevästi ihan lentokentän vieressä. Ajateltiin, että pitkän lennon jälkeen on vain viisainta ottaa se lähin hotla, jonne voi mennä kuosittamaan itsensä. Jatkossa asustellaan taas sitten vaatimattomammin. Ikkunasta avautuu näkymä paikallisten asuinalueelle, jota tässä olemme kiinnostuneina aamutakeissamme katselleet. Miten erilainen vastakohtien maailma avautuukin täältä puhtautta kiiltelevästä länsimäiseen tyyliin sisustetusta hotellista vain muutaman kymmenen metrin päähän? Millaisissahan sängyissä tuolla ikkunan alla nukutaan ja millaistahan elämä olisi täällä Bangkokin laidalla paikallisen silmin? Siinä ja oman elämän materialistisessa vauraudessa sitä riittääkin miettimistä, kun painaa pään illan tullen puhtaisiin ja rypyttömiin lakanoihin.

Viikonloppuja ystävät! 

Palaan Australian uuden vuoden tunnelmiin jahka saan koottua ajatukseni ja nukuttua oikein kunnolla!

EN // One night in Bangkok.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sini | my blue and white kitchen January 3, 2014 at 09:03

  Ihanan ruskettunut olet! Huomaa, ettei sitä suoraan Suomen talvesta olla Thaimaahan tultu 😉 Oikein mahtavaa Aasian reissua! Toivottavasti saatte edes hieman ladattua akkuja ennen kuin suuntaatte kohti pohjoista.

 • Reply Laura R January 3, 2014 at 09:17

  No siinähän se teidän trans-siperia -unelmakin toteutuis samalla! 😀 Go for it, jos pelimerkit vaan riittää!

  Me täällä taas oikein jo ootetaan että päästään lentokoneeseen, koska se tietää, että päästää uuteen maahan ja uusiin maisemiin! ^_^

 • Reply wanunen January 3, 2014 at 10:09

  Chiang Mai on ihana paikka <3 Mun mielestä hurjasti aidompaa Thaimaata kuin etelän Krabit ja Phuketit, vaikka tähän aikaan vuodesta siellä ei ihan yhtä lämmintä olekaan. Oon kerran matkannut Chiang Maihin yöjunalla, ja matka sujui helposti 🙂

 • Reply RIMMA January 3, 2014 at 10:50

  Itsestä kyllä tuntuu, että olen lähinnä valkoinen kun en ole jaksanut pötkötellä auringossa, mutta kiva jos väri näyttäis olevan sitten edes vähän (: Kiitos! Kyllä tämä varmasti tästä, kun saatiin jo mussutettua kunnon illallisetkin.

 • Reply RIMMA January 3, 2014 at 10:51

  No sepä se! Mutta lähinnä oltiin aateltu sitä unelmaa toteuttaa kesällä, että toi -40 asteen pakkanen ei välttis niin paljon houkuttelisi just nyt 😀 Aina sitä rahaa sen verran on, että ennemmin maksaa muutaman satasen enemmän ku menettää mielenterveytensä. Hehe ^_^

 • Reply RIMMA January 3, 2014 at 10:53

  Moni on sitä kyllä kehunut ja kovasti odotetaan, että päästään sinne (: Kiitti yöjuna-tipsistä! Ei meitä oikein Krabit ja Phuketit kiinnosta, vaikka varmasti monen mielestä kivoja paikkoja nekin! Että eiköhän me öhkitä bussilla Kambodzaan Koh Rongille, mikäli ei Myanmariin asti selvitä ^_^

 • Reply Tuija / form follows function January 3, 2014 at 11:23

  Oi,Bangkok on mahtava paikka!! Harmi ettette viivy siellä pidempään. Monet kerrat siellä käyneenä, aina löytyy uutta katsottavaa ja Bangkokissa jos jossain, nuo kontrastit eri asumismuotojen välillä ovat valtavat! Ihanaa lomaa teille!

 • Reply Inka January 3, 2014 at 12:09

  Ihana kuva! Ja on se vaan niin hurjaa, miten erilaista voi olla ihan parin metrin säteellä.

  Itku lentopelolle, se on niin kurja matkakaveri, varsinkin pitkillä lennoilla! Toivotaan että Jiilläkin matkustaminen helpottuu edes vähän tuon teidän suuren seikkailun aikana, kun lentoja on niin paljon.

  Nauttikaa!

 • Reply Satu January 3, 2014 at 15:06

  Huh! Lähes unettoman 36 tuntisen lentomatkan kokeneena voin uskoa ettei teitäkään huvita hetkeen hypätä lentoon!

 • Reply RIMMA January 4, 2014 at 14:00

  Me ei oikein näistä suurkaupungeista niin välitetä, joten Chiang Mai jossa nyt ollaan, on aika paljon kivemman rauhallinen (: Mutta kyllä me vielä Bangkokiin tällä reissulla palataan! Kiitos kovasti!

 • Reply RIMMA January 4, 2014 at 14:01

  Jospa se nyt tästä! Päästiin kuitenkin tänään jo lentämälle jatkamaan matkaa, joten ehkä se oli ohi menevä ahdistus (:

  Nautitaan! <3

 • Reply RIMMA January 4, 2014 at 14:02

  Joo älä! Mä en tainnut tohon muistaa laskea mukaan aikaeroa, joten kyllä meilläkin tuo reissu kesti sitten sen 36 tuntia. YÖK.

 • Reply Anonyymi January 4, 2014 at 14:19

  Tää sun blogi on vaan kiva. Luin tän hiljattain varmaan kokonaan ja tykkään hirmuisesti. Tässä ei ärsytä mikään! Vaikutat jotenkin niin hyväntuuliselta ja omalta itseltäsi täältä ruudun toiselta puolelta. Plussaa siitä, että teet tätä itsenäisesti ilman jotain jättiportaalia, joka pakottaa tekemään milloin mitäkin yhteistyöpostauksia ja tunkee blogin täyteen mainoksia ym. (vaikka ymmärrän toisaalta hyvin, miksi monet bloggaajat päätyvät siihen ratkaisuun, ei sillä että ketään siitä syyttelisin). Pidin kovasti myös remontti- ja sisustuspostauksista, toivottavasti niitä saadaan joskus lisää. 🙂 Hyvää matkan jatkoa sinne!

  – Titti

 • Reply RIMMA January 5, 2014 at 07:29

  Hui melkoisen monta postausta olet saanut lukea (: Kiitos kovasti kommentista! Yritän tosiaan olla oma itseni, joten mukava kuulla, että se välittyy ruudun sille puolelle. Kyllä remppa jatkuu, kun palataan kotiin, joten taatusti niitä postauksia on tulossa ^_^

 • Reply Jenna January 5, 2014 at 08:57

  Hakuna Matata! Nyt ottakaa rennosti ja levätkää <3

 • Reply RIMMA January 5, 2014 at 09:49

  Näin teemme <3

 • Leave a Reply