Sanoinkuvaamattoman upea Aitutaki

Oseania
December 4, 2013

Kirjoituspaikka: Mustanaamion peräluukku, Matamata, “Hobbiton”, Uusi-Seelanti

Ensimmäisen Rarotonga yön jälkeen pörryyttelimme pienellä potkurikoneella vajaan tunnin lentomatkan päässä sijaitsevalle parin tuhannen asukkaan kansoittamalle Aitutakille. Meillä molemmilla oli odotukset kyseisen saaren suhteen pilvissä, sillä Aitutakilla vieraillut kollegani oli ylistänyt paikkaa maasta taivaisiin. Ja tämä pieni paratiisiksikin luonnehdittu 18 neliökilometrin kokoinen saaripahanen ei todellakaan pettänyt mielikuviamme. Valkoista hiekkaa, turkoosia laguunia ja vehreitä palmuja riitti silmänkantamattomiin!

Ensimmäinen ilta hurahti nopeasti meidän ihmetellessä ranta-asumuksemme ympärillä sijaitsevia maisemia ja sen pihapiirissä viihtyviä rapu-pettereitä. Aluksi ihmettelimme mitä rantahietikossa olevat kolot ovat, mutta sitten hoksasimme, että rapu-petteri oli jättänyt kuorensa reiän ulkopuolelle parkkiin ja oli itse kaivamassaan luolassa päiväunilla. Villikanan siiven alta myös kurkisteli joku unihiekkaa silmiinsä saanut pikku-kaveri. Tuo uneliaisuus itseasiassa kuvaakin koko paikan meininkiä aika täydellisesti. Täällä kannattaa jättää kello kotiin ja sulautua paikallisen väestön leppoisaan elämänrytmiin.

malla_3237 malla_3238malla_3241malla_3245 malla_3246

Olisin voinut seurata pihapiirissämme asuvan kanaemon ja sen kolme tipusen touhuja koko seuraavankin päivän, mutta mies patisteli meidät liikkeelle heti aamutuimaan, jotta ehdimme tsekkaamaan Aitutakin joka aamuiset markkinat. Sieltä mukaan tarttuikin juuri puista poimittuja hedelmiä sekä uunituoretta (pulla)leipää aamupalaksi. Ja tottahan toki aamupalaleivästä liikeni oma osansa myös meidän pihan kummitipuille.

Ampiaisen jälkeen lähdimme kurvailemaan vuokraskootterilla ympäri saarta ja kävimme lounaalla pienessä rantaravintelissa. Leppoinen chillailupäivä oli ihana päättää rantavedessä pulikointiin ja painua lopulta ajoissa uinumaan, sillä seuraavana päivänä oli tiedossa risteily ympäri laguunia.

malla_3249malla_3254malla_3257malla_3260 malla_3261malla_3265 malla_3266

Laguuniristeily oli yksinkertaisesti niin huikea kokemus, että siitä on ihan pakko kirjoittaa oma postauksensa, mutta näiden parin kuvan avulla näätte vilauksen jo nyt siitä millaisesta paikasta oli kysymys. Jos jo Aitutakin pääsaari sai silmämme suurinpiirtein tippumaan päästä upeudellaan, niin laguunia ympäröivät pienet autiosaaret iskivät lopullisen niitin arkkuun. WOW THAT’S AMAZING! – taisi kuulua aika monilta huulilta useammin kuin kerran…

Risteilyn jälkeiset päivät vietettiin edellisiä mukaillen, eli rentoillen. Ei oikeastaan tehty mitään muuta, kuin vaihdeltiin vain makoilupaikkoja terassin, sängyn, rannan sekä riippumaton välillä. Minä herkuttelin siskon kokoaman Suomi-karkki-koti-ikävä-survival-packin salmiakkijämillä ja J jääkylmällä oluella. Mies kokkaili meille kevyitä aterioita ja minä pyykkäsin. Ihan perinteistä arkea Aitutakin tyyliin siis.

malla_3272 malla_3273 malla_3274

Viimeisenä iltana lämpötilan hieman laskettua saimme itsemme kammettua liikkeelle ja kipusimme Aitutakin korkeimmalle nyppylälle ihastelemaan maisemia. Ja nättiähän siellä oli. Kuinkas muutenkaan. Kämpille palattuamme menimme vielä rantaan ihastelemaan laguunin taakse laskevaa aurinkoa ja odottelemaan pimeän laskeutumista hiiskumattomassa hiljaisuudessa. Kyllä siinä kieltämättä kävi molemmilla mielessä ajatus, että tänne me vielä joskus palaamme.

malla_3275 malla_3276 malla_3277

Tästä taisi tulla melkoinen ylistyspostaus, mutta minkäs teet. Aitutaki on ehdottomasti yksi uskomattomimmista paikoista, jossa olen koskaan ikinä käynyt. Jos joskus olette tuollapäin maailmaa, niin luvatkaa, että menette käymään siellä! Suosittelen kuitenkin ottamaan mukaan korvatulpat, jos haluat saada nukutuksi kello neljää pidempään kukkokiekuiden keskellä.

Mukavaa päivää sinne ja hyvät yöt meille!

PS. Anteeksi, jos nostatin matkakuumetta..

EN // Wen’t to Aitutaki, Cook Islands. It was one of the most amazing places I have ever seen.

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Kaktu December 4, 2013 at 07:51

  Mielettömän upeassa paikassa olette olleet! Nostatit matkakuumetta ja et saa anteeksi! :DDD

 • Reply Tanja H December 4, 2013 at 07:55

  Wou mitä kuvia ja mikä tunnelma!

 • Reply Marjo December 4, 2013 at 07:57

  Huh huh! Nyt mä kyllä lopetan itseni kiduttamisen ja en katso enää yhtäkään postausta! NOT! 😀 Siis ihan käsittämättömän väristä tuo vesi. Ja nuo maisemat! Ihanaa, on kovin lattea ilmaisu tähän kohtaan! <3

 • Reply Kelli December 4, 2013 at 08:09

  AI nostatitko?? Hui kauheaa miten upean näköinen paikka!!! Haluan tuonne nyt heti!

 • Reply Cherry December 4, 2013 at 08:25

  Oh, niin kaunis paikka <3

 • Reply Saara December 4, 2013 at 08:38

  Auringonlaskukuva on ihana! Hieno kuva! Koittakaahan nauttia!

 • Reply Sari December 4, 2013 at 08:41

  Morjesta millanen mesta. Jos pitäisi kuvailla paratiisia, se olisi juuri tuollainen. En malta odottaa laguunipostausta 🙂

 • Reply Satu December 4, 2013 at 08:52

  Miten kaunis onkaan maailma! <3

 • Reply Anna December 4, 2013 at 09:07

  Voi jestas millainen paikka! Jotain ihan muuta kuin tätä kiirettä tietokoneen, puhelimen, ihmisten ym. keskellä. Ehkä se paratiisi on ensimmäinen kuvaus mikä tulee mieleen. Jos tää oli sitten se matkan honeymoon -osuus kun eiks kaikissa saippuasarjoissa ainakin lähdetä jonnekin paikkaan, jonka olemassaoloa ei osais kuvitellakaan 😀 Uskomattoman hienoja kuviakin jälleen <3

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:50

  Voi ei apua 😀 Sori silti! 😀

 • Reply Inka December 4, 2013 at 09:51

  Aivan upeaa, upeaa, upeaa!!!! Mulla oikeesti meinas tulla märy kun katoin noita kuvia, en voi käsittää miten kauniissa maisemissa te saattekaan reissata. Upeaa, vai sanoinko sen jo? Kiitos tästä matkailuinspiraatiosta, tämä oli jotain aivan mahtavaa!

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:52

  Saari oli kyllä upea kokemus! En varppina unohda koskaan.

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:52

  En oo kyllä koskaan nähnyt nuin kirkasta vettä! Huh. Älä lopeta postausten lukemista pliis 😀

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:53

  Lentoja buukkaamaan! 😉

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:53

  Sitä se todella oli!

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:53

  Kiitos (: Nautitaan!

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:54

  Kyllä tämä itsellekin maisemien puolesta sellainen aika paratiisimainen kokemus oli (: Yritän saada sen ilmoille vielä tällä viikolla! Jos sää jatkuu yhtä sateisena, niin on hyvin illat aikaa kirjoitella postauksia 😀

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:54

  Sanopa elä muuta!

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:55

  Todellakin jotain ihan muuta. Eipä siellä kännyköissä verkkoa ollut ollenkaan ja nettiin pääsi "näppärästi" postitoimistosta 😀 Me vähän niiku aateltiin kans, että tää ois ollut se honeymoon-osuus. Puitteet oli siihen kyllä taatusti kunnossa (: Kiitos <3

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 09:58

  Voi sua hassua! (: Ja ollos hyvä vain! Paikka oli kyllä upea. Just sitä kunnon nollausta täydellisessä rauhassa mitä kaivattiinkin!

 • Reply Varpunen December 4, 2013 at 10:00

  Apua sentään! Mikä PARATIISI! <3
  Nämä kaunistakin kauniimmat kuvat kruunasi kyllä tuo vene. Wet Dreams. WTF? 😀

 • Reply RIMMA December 4, 2013 at 10:30

  Samalle mekin naurettiin paikan päällä 😀 Oli jollain kalastajalla vissiin ollut hauskaa paattia nimetessään… Hehe!

 • Reply Anonyymi December 4, 2013 at 10:45

  Huh, joltain muultakin meinasi tulla itku, säikähdin jo mikä mulla on 😀 en voi käsittää, että noin upea paikka on jossain olemassa! Ja kiitos tuhannesti että päädyitte tuonne ja jaoit meille tämän paikan, en ole kuullutkaan moisesta ja tietenkin tonne on joskus pakko päästä <3!! Siis minkä värinen vesi, mitkä rannat, oijoi… Olen sanaton!

 • Reply Viivi December 4, 2013 at 10:56

  Yksi sana: MAHTAVUUTTA!!!
  Kiitos, ei anteeksi.. tällainen matkakuumeen nostatus on terveellistä <3

 • Reply Outi December 4, 2013 at 10:59

  Oi mikä paratiisi! Teillä on kyllä aivan upea matka meneilllään.

 • Reply roses_are_red December 4, 2013 at 11:33

  Aivan mielettömän upeita reissukuvia. Ja tuo viimeinen kuva. Wau!

 • Reply RagDoll December 4, 2013 at 12:17

  Eijei, en suostu uskomaan, että tuollaisia paikkoja on olemassa. 😉

  Mulla on testissa se sama kamera mikä sulla on ja en osaa käyttää sitä sitten yhtään! Tulee ihan kamalia kuvia, kun säädöt miten sattuuu! 😀

 • Reply Anna-Maria / Secret Wardrobe December 4, 2013 at 12:44

  Voi apua, mitä kuvia ja tunnelmia! Syvä huokaus 🙂 Ihanalta näytää!! N-a-u-t-t-i-k-a-a 😉

 • Reply Katinka December 4, 2013 at 14:43

  Kyllä se on buranan paikka nyt, niin nousi matkakuume pilviin =D. Aivan uskomattoman upea paikka ja ihaninta on, että olet miehesi kanssa saanut kokea sen yhdessä. Vannon, että jos olen joskus tuollapäin maailmaa, menen käymään =).

 • Reply Maarit December 4, 2013 at 16:44

  Oih! <3

 • Reply Sini | my blue and white kitchen December 4, 2013 at 16:57

  No kyllä on kelvannut olla! WAU!

 • Reply intiaani December 4, 2013 at 19:37

  Onpa ihania kuvia taas kerran! Kyllä tuonnekin päin maailmaa on joskus päästävä 🙂 Näistä tulee jotenkin sellainen olo, että tekee mieli alkaa pläräilemään niitä omia Malediivien kuvia, vaikka muuten ollaankin aivan tyytyväisinä täällä Suomessa reissun jälkeen möllötetty.

  Tsemppiä jatkoon, täällä jo innolla odotetaan Uuden-Seelannin postauksia, sillä reissu sinnekin olisi joskus tilauksessa 🙂

 • Reply Tiina December 4, 2013 at 20:41

  Oi miten leppoisaa meininkiä ja ihan törkeen upeita maisemia 🙂

 • Reply Korppu December 4, 2013 at 23:53

  Oih <3

 • Reply Mayo December 5, 2013 at 12:40

  Näyttää niin maagisen upealta, ah! <3

 • Reply Emmi December 5, 2013 at 19:30

  Oo, olen sanaton! Upea paikka, kiitos näistä kuvista, jotka tuovat vähän valoa Suomeenkin 🙂

 • Reply Anonyymi December 5, 2013 at 23:45

  Oi ihania kuvia 🙂 Kiitos tästä postauksesta ehdinkin jo odottaa tätä. Päätimme nimittäin poikaystävän kanssa että lähdemme keväällä Thaimaan sijaan Los Angelesiin ja Cookinsaarille ja siellä juuri Aitutakilla oltaisiin suurin osa ajasta. Nyt olisi mahdollisuus toteuttaa reissu vähän kauemmas. Budjetti kyllä kasvaa mutta toisaalta sitä ei tiedä millon seuraavan kerran on mahdollista toteuttaa tuollainen matka. Joten päätimme että nyt lähdetään kun on mahdollisuus 🙂 Kuvien ja tekstin perusteella vaikuttaa että paikka on todellakin pitkän lentomatkan ja kallimman hinnan arvoinen. Mahtavalle matkalle olette päässeet ja jään seuraamaan seikkailuitanne maailmalla 🙂 Nauttikaa joka hetkestä!

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:30

  Voi teitä! (: Ole hyvä vain!

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:30

  <3 😀

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:31

  Voi niin on! (: Matka on ollut kyllä kertakaikkisen huikea.

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:31

  Kiitos (:

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:31

  Voi apua! 😀 Koitapa vielä testailla asetuksia. Laita viestiä mulle, josko mä voin jotenki auttaa (:

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:32

  NAUTITAAN varppina! (:

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:32

  😀 😀 Kiitos!

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:32

  Sanopa elä muuta!

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:33

  Kyllä kelepasi todellakin!

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:33

  No ihan varppina tulee fiilis, että pitää selailla omia reissukuvia 😀 En ihmettele yhtään!

  Uusi-Seelanti tulossa luukusta ulos seuraavaksi (:

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:34

  Aitutaki oli kyllä just kaikkea tuota (:

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:34

  (:

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:34

  Sitä se olikin! (:

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:35

  Voi ole hyvä (: Ihana, kun jaksatte lukea mun reissujuttuja!

 • Reply RIMMA December 6, 2013 at 10:36

  EIKÄ! Ihan huikea juttu (: Voin todellakin suositella! Toivottavasti lukaiset myös seuraavan postaukseni, sillä voin erittäin lämpimästi suositella tuota laguuniristeilyä. Se jos mikä oli upea kokemus!

  Kiitos! Nautitaan varmasti (:

 • Reply Iguliini March 29, 2014 at 17:00

  Oi jestas! eksyin sivuillesi haaveilemaan Aitutakista. Oma matka varattu syys-lokakuulle ja sitä niin malttamattomana odotellaan. Mitä olit mieltä saaren hintatasosta? Mitä ruoka, juomat maksoi? mitä maksoi esim se saariristeily? Tietysti siellä ei kyllä edes halua ajatella rahaa mutta aina vähän kiva tietää etukäteen 😀 Me ajateltiin varata sieltä One foot islandilta yhden yön majoitus, voi olla upea kokemus!!! Oi, oi, voin uskoa, kuinka upeat muistot jää!!

 • Reply RIMMA March 30, 2014 at 17:37

  Oi mahtavaa! Tuutte rakastumaan Aitutakiin ja sen ihaniin ihmisin <3

  Minun mielestäni saarella oli aika kallista. Ruokakauppoja on tyyliin kaksi ihan minikioskia, mutta aamuisin on markkinat, jossa paikalliset myy tuoretta (pulla)leipää ja mm. hedelmiä. Tosi monet näytti kuskaavaan ruokaa mukana Rarotongalta, joten ehkä sitä kannattaa harkita. Ravintoloiden hintataso oli aika kallis, joten me ei syöty kuin pari kertaa ulkona Aitutakilla. Tuo laguuniristeily kannattaa ostaa suoraan palveluntarjoajalta, koska sitä kautta sen saa halvimmalla. Muistaakseni se oli 80-90 NZD per lärvi, mutta joku pariskunta oli ostanut hotellinsa kautta tismalleen saman risteilyn jollain 135 NZD per retkeilijä. Eli huima hintaero tismalleen samasta reissusta.

  Teille tulee taatusti ihan mieletön kokemus!

 • Leave a Reply