Surun murtamana San Franciscossa

Maailmanympärimatka
November 19, 2013

Kirjoituspaikka: San Francisco, California, USA

Minulla oli teille jo pari hauskuutta tavoittelevaa postausta valmiina, mutta ne siirtyivät valitettavasti roskalaatikkoon. Sydämeni on murtunut, sillä sain kuulla sunnuntaina järkyttävän suru-uutisen tänne maailman toiselle laidalle. Minun rakas rakas pappani nukkui meidän lähtöpäivämme iltana pois… 85-vuotias sitkeä taistelija, jonka aina yhtä positiivisesta elämänasenteesta meistä jokaisella olisi varmasti paljon opittavaa. Uskomaton persoona, jonka muisto ja hymy elävät sydämessäni ikuisesti.

Yritämme jatkaa päivä kerrallaan häämatkaa eteenpäin, vaikka tällä hetkellä olisin mieluiten kotona halaamassa äitiä ja mummua. He, kuten varmasti myös pappakin, haluavat meidän nauttivan kauan odotetusta häämatkastamme, vaikka se kovin vaikealta juuri nyt tuntuukin. Tästä syystä sainkin kuulla suruviestin vasta San Franciscoon päästyämme, sillä äiti ihan aiheellisesti pelkäsi, että jos hän olisi kertonut aiemmin, olisin lentänyt Lontoosta todennäköisesti Californian sijasta Kainuuseen. Ymmärrätte siis varmasti, miksi täällä päässä voi hetken olla hiljaista. Minulta ei vain juuri nyt löydy sanoja.

MallaJani851px-828

Kuva: Tuomas Mikkonen

Erään ystävän koskettava kommentti kirvoittaa suolaiset kyyneleet silmiini yhä uudelleen ja uudelleen:

“Oli ilo ja iso kunnia saada tavata tämä alati hymyilevä herrasmies – ja parkettien sisukas partaveitsi! Harvassa ovat ne, jotka pelkällä läsnäolollaan täyttävät tilan kuin tilan ilolla ja lämmöllä. Paappas oli yksi heistä. Paikkansa Hyvyyden Hall of Famessa ansaitseva!”

Hän on niin oikeassa.

Hyvää matkaa rakas pappa. Nyt kuljet kanssa enkelin.

You Might Also Like

113 Comments

 • Reply JÅNNA ! November 19, 2013 at 14:46

  On jotenki kliseistä sanoa, että kyynel vierähti silmäkulmalla, mutta totta se on:( oman äidin menettämisen jälkeen jokainen suru-uutinen kenelle tahansa tuntuu niin väärältä ja kamalalta 🙁 koita nauttia matkastasi <3

 • Reply unns November 19, 2013 at 14:52

  Suurimmat osanottoni!

 • Reply Laura November 19, 2013 at 14:53

  Voi hyvänen aika. 🙁 Mietin pitkään jotain järkevää sanottavaa, muttei sellaista taida olla olemassakaan.
  Lämmin osanottoni perheellesi.
  Ken tietää, vaikka hän olisi kuiskimassa sun korvaan teidän lukemattomissa seikkailuissa.

 • Reply Viivi November 19, 2013 at 14:53

  Kenelläkään ei ole riittäviä sanoja kuvaamaan tällaista. Kaunis ja lämmin osanotto!

 • Reply AnuElina November 19, 2013 at 15:02

  Kyynelsilmin toivotan sinulle ja lähisukulaisille jaksamista surussa ja papalle rauhallista taivasmatkaa. 🙁 Tuo ystäväsi kommentti oli aivan ihana ja jää taatusti elämään muistoihinne!

 • Reply Janina November 19, 2013 at 15:09

  Voi Rimma! Otan osaa 🙁 <3

 • Reply Anonyymi November 19, 2013 at 15:18

  Lämmin osanotto läheisen poismenon johdosta. <3

 • Reply Pieni Lintu November 19, 2013 at 15:23

  Otan osaa!! <3

 • Reply Katinka November 19, 2013 at 15:33

  Voi ei, otan osaa <3! Läheisen poismeno on aina todella surullista. Pappasi tuntui olevan todella super ihana ihminen, joten menetys tuntuu varmasti kahta ikävämmältä. Voimia <3!

 • Reply Rouva Koo November 19, 2013 at 15:33

  Voi pieni. Hengitä voimaa tuosta alemmasta kuvasta <3 Lämmin osanottoni.

 • Reply Sara / nine days wonder November 19, 2013 at 15:38

  Otan osaa ja jaksamisia surussa! <3

 • Reply Satu November 19, 2013 at 15:39

  Oih. Muistan pappasi siitä häävideosta, kuinka liikutuinkaan kun hän nousi kanssasi tanssimaan. Hänestä huokui jo pelkästään videosta kuinka ylpeä hän lapsenlapsestaan oli, ja taatusti juuri iloitseekin, kuinka saat astella kauniilla rannoilla elämäsi miehen kanssa, tuntea kasvoilla tuulen tuiverruksen ja lämpimän hiekan varpaiden välissä.

  Voimia suruunne, lohdutusta, lempeyttä ja parhainta mahdollista vointia. On lohdullista tietää, että jos taivaassa tuntisi ikävää, myös pappasi taatusti ikävöisi sinua. Älä huolehdi äidistäsi ja mummustasi, he todella tietävät että haluaisit olla tässä suuressa surussa perheen keskellä lohduttamassa, mutta yhtä lailla elät heidän rinnallaan joka hetki, vaikka et vierelle pääsekään.

  On kovin surullista, että jouduit kohtaamaan pahimpia pelkojasi matkan aikana, mutta mitään ei voi ennalta tietää. Jokainen hetki on tässä ja nyt.

  yliluonnollista rauhaa teidän suureen suruun ja levollisia hetkiä californian auringon alle <3

 • Reply Varpunen November 19, 2013 at 15:43

  Lähetän ajatuksissani sinne meren toiselle puolelle lämpimän halauksen, sillä en usko sanojen juuri tässä hetkessä surua helpottavan. Haluan kuitenkin kertoa, että tuo kuva sinusta ja papastasi pysäytti jostain syystä jo silloin, kun aiemmin sen julkaisit. Siinä oli jotain mikä sai katseen viipymään tavallista kauemmin, lämmin rakkaus varmastikin. Hyvää matkaa papallesi ja osanotot koko perheelle. <3

 • Reply Heidi November 19, 2013 at 15:56

  Lämmin osanotto suruunne ♥

 • Reply Oili November 19, 2013 at 16:23

  Lämmin osanottoni teille! Vaikka se tällä hetkellä vaikealta, ellei jopa mahdottomaltakin, tuntuukin, luulen että asia on juuri niin kuin itsekin kirjoitit. Pappa olisi varmasti myös halunnut, että yritätte kaikesta huolimatta nauttia matkasta. Hänhän kulkee varmasti myös mukananne. Läheiset ihmiset eivät koskaan katoa kokonaan, koska osa heistä on osa itseämme. Ajan myötä surukin saa alun mustan rinnalle muita värejä. ♥

 • Reply Elliina November 19, 2013 at 16:26

  Voi Rimma, oikein sydäntä puristi lukea tämä. Isosti voimia teille ja koko perheelle <3

 • Reply Kiia Turunen November 19, 2013 at 16:40

  Sattui sydämeen tämän lukeminen, niin surullista ja julmaa. Toivottavasti papallasi on nyt hyvä olla, muista että hän kulkee aina mukanasi, minne ikinä menetkin. Vaikka suru kirpaisee, mikään ei ole ikuista. Sinustakin löytyy pappasi kaltaista sinnikkyyttä ja sisukkuutta, ja niillä voimilla pääset yli tästä ja voit nauttia matkasta täysin siemauksin niin kuin aiemminkin. Ikävää, että tällainen surun riipaisu raastoi juuri teitä. Mutta tottakai, lupa on surra, jopa toivottavaa, sillä ei tästäkään voi päästä muuten yli. Aluksi pitää surra, sitten unohtaa. Vaikka koskaanhan ei voi unohtaa. Olen nyt huonolla kommentointipäällä, koska tämä sai itsenikin sellaiseen tilaan, että en vain löydä sanoja mihinkään. Pakko on siis vain toivottaa osaanottoni, iiiiso rutistus ja paljon voimia tulevaan <3

 • Reply Anonyymi November 19, 2013 at 16:40

  voimia!
  tuli hirmu ikävä oma paappaa ku tätä luin. lähti niin aikaisin pois.

  paappas voi katsella teidän matkaanne pilvien päällä <3

 • Reply Anonyymi November 19, 2013 at 16:55

  Rakkautta ja osanottoni <3 muistakaa pitää toisistanne huolta, se on tärkeintä

 • Reply Kelli November 19, 2013 at 17:06

  Lämmin osanotto ja erittäin suuri halaus täältä. Paappasi pääsee nyt seuraamaan matkaanne ja kuten sanoit, varmasti haluaa teidän nauttivan matkasta<3 Jaksamista<3

 • Reply Satu November 19, 2013 at 17:23

  Rimma olen niin pahoillani, lämmin osanotto suruunne ♥

 • Reply ulmai - Kadun aurinkoisella puolella November 19, 2013 at 17:30

  Osanotto suruusi! <3
  Vuosi sitten nukkui pois minun pappani. ikävä on iso. edelleen. <3

 • Reply Anonyymi November 19, 2013 at 17:51

  Osanottoni sinulle Rimma! Mulla oli kans ihan huippu paappa, semmoinen vanhanajan herrasmies. Ikävä on aina jossain sydämen perukoilla, joskus hyvin vahvanakin. Kirjoituksesta päätellen sai lähteä "saappaat jalassa", ammenna siitä voimaa. Niin kurjalta ja vaikealta kuin se nyt tuntuukin, parhaiten voit kunnioittaa hänen muistoaan nauttimalla matkasta, uusista kokemuksista ja rakkaastasi sekä elämällä täysillä. Tsemppihalaus.

 • Reply Anonyymi November 19, 2013 at 17:53

  Kun olet iloinen, katsele syvälle sydämeesi ja huomaat, että ainoastaan se, mikä tuottaa sinulle surua, antaa myöskin iloa.

  Kun olet murheellinen, katsele taaskin sydämeesi ja huomaat, että tosiaankin itket sitä, mikä on tuottanut sinulle iloa. 

  -Kahil Gibran-

  (Voimia! -riiiitu-

 • Reply Mirva November 19, 2013 at 18:09

  Kuten tuolla jo aiemmassa kommentissa joku sanoi, niin minäkin muistan tämän herrasmiehen häävideoltanne ja muistan liikuttuneeni kyyneliin, kun tanssitte yhdessä. Kyyneleet tulivat nytkin, lämmin osanottoni. <3

 • Reply Sartsu November 19, 2013 at 18:22

  Sanat eivät taida paljon lohduttaa, mutta lämpimiä ajatuksia sinulle. <3 Olen pahoillani ja otan osaa suureen suruusi.

 • Reply By J November 19, 2013 at 18:39

  Lämmin halaus ja voimia Rimma. Säilytä tuo kaunis ajatus ja muisto ikuisesti sydämmessä. ♥

 • Reply Laapa November 19, 2013 at 18:54

  Voi miten surullista! Voimia ja jaksamista teille rakkaille ja osanottoni! Itsekin hautasin rakkaan vaarini kesäkuussa ja ikävä on. Muistellaan rakkaitamme ja ollaan kiitollisia että heidän elämänsä ja perintönsä on kuolematon ja jatkuu meissä <3

 • Reply Kaktu November 19, 2013 at 19:25

  Voi ei, niin ihana tuo kuva sinusta ja papasta ♥ Tuli ihan kyynel silmään, kun itselläni on myös tosi tärkeä 86-vuotias mummu, joka on vielä onneksi hyvässä kunnossa, mutta aina sitä pelkää mitä tapahtuu, kun vanhukset voivat niin nopeasti mennä huonoon kuntoon. 🙁

 • Reply Anonyymi November 19, 2013 at 19:37

  Lämmin osanotto ja voimia jokaiseen hetkeen! <3

 • Reply Jenni / Juhlahuuma November 19, 2013 at 19:54

  Oi ei, voimia tähän hetkeen ♥

 • Reply Perla / Lumon Valkama November 19, 2013 at 19:59

  Rimma, lämmin osanottoni sinulle ja perheellenne ja paljon voimia suuren surun keskelle. <3 Suru on raskas polku, joka muuttuu askel askelelta kevyemmäksi.

 • Reply Anonyymi November 19, 2013 at 20:02

  Nyt sinulla ja miehelläsi on oma suojelusenkeli matkalla mukana! Pappa varmasti näkee teidän reissut <3 Osanottoni!

 • Reply Inka November 19, 2013 at 20:28

  Valtava osanotto Rimma. Onneksi kuitenkin saitte pitää papan noinkin pitkään. Tsemppiä, ja kyllä se hymy vielä löytyy, jos ei muuten niin kyynelten seasta!

 • Reply Jen November 19, 2013 at 20:35

  Lämmin osanottoni Rimma!

 • Reply Anna November 19, 2013 at 20:36

  "Se, mitä olimme, olemme nyt.
  Se, mitä meillä oli, on edelleen.
  Yhteinen menneisyys, lähtemättömästi läsnä.
  Kun siis kuljet metsässä, jossa kuljimme yhdessäja
  etsit aurinkoiselta pientareelta varjoani,
  kun pysähdyt kukkulalle katselemaan kaukaisuuteen
  ja kädelläsi etsit tapasi mukaan minua,
  etkä enää löydä ja tunnet surun hiipivän sydämeesi.
  ole hiljaa.
  Sulje silmät.
  Hengitä.
  Kuuntele askelteni ääntä sydämessäsi.
  En ole poissa, kuljen mukanasi, aina sinussa."

  Osanotto suureen suruun ja voimia <3

 • Reply Kea November 19, 2013 at 21:13

  voimia sinne ♥

  välillä tuntuu siltä etten ole vieläkään täysin palautunut 7 vuoden takaisesta oman mummin menetyksestä, mutta hänen muistonsa säilyy mukana ikuisesti. isovanhemmat on parhaita ja valitettavasti itsellä ei ole enää yhtäkään jäljellä.

 • Reply intiaani November 19, 2013 at 21:36

  Voi Rimma… En oikein edes löydä sanoja, pitää siis lainata jonkun toisen:

  “How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard.”
  -A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

  Lämmin osanottoni ♥

 • Reply littleB November 19, 2013 at 22:35

  Lämmin osanottoni suureen suruusi <3 Tiedän miten läheisiä ja rakkaita isovanhemmat voivat olla ja miten raastava suru on luopumisen hetkellä 🙁 Voimia tuleviin päiviin ja iso halinrutistus<3
  Itku tuli täälläkin.

 • Reply wanunen November 19, 2013 at 22:48

  Voimia <3

 • Reply Anskuliini November 20, 2013 at 05:59

  Kauniit muistot kantaa surun keskellä, osanottoni <3

 • Reply Mabn November 20, 2013 at 06:18

  Voi Rimma, kuinka surullinen uutinen, otan osaa. Voimia. <3

 • Reply Jenna November 20, 2013 at 08:19

  Voimia ja lämmin osanotto! Rakkaan ihmisen poismeno koskettaa aina syvästi ja surulle on annettava aikaa. Jaksamisia päiviisi <3

 • Reply Anonyymi November 20, 2013 at 11:42

  Lämmin osanottoni ja voimia! <3 Hyvät muistot elävät ikuisesti!
  -Anna

 • Reply Anonyymi November 20, 2013 at 12:22

  ♥ voimia – kerran soturi on aina soturi

 • Reply Anonyymi November 20, 2013 at 12:46

  Lämmin osanotto <3. Voimia sinulle ja läheisillesi!

 • Reply Jenni P. November 20, 2013 at 12:54

  Voi itku, mikä uutinen… ei tässä oikein osaa mitään järkevää sanoa, eikä mitkään sanat varmaan nyt lohdutakaan. Osanottoni ja valtavasti voimia. ♥

 • Reply Sini │ my blue and white kitchen November 20, 2013 at 14:30

  Voimia sinne toiselle puolelle maailmaa <3

 • Reply Anonyymi November 20, 2013 at 16:15

  <3 Malla. Lämmin osanotto sulle ja koko teidän perheelle. Olette ajatuksissa.

  Stiina

 • Reply Anonyymi November 20, 2013 at 17:14

  Lämmin osanottoni sinulle ja perheellesi.

  -ReetaJohanna

 • Reply Tiina November 20, 2013 at 19:29

  Voimia! Pappasi näyttää ihanalta tyypiltä ja olisi varmasti ylpeä teidän reissustanne <3

 • Reply muru November 20, 2013 at 19:39

  Voi Rimma-rakas, raskain sydämin luin tätä.
  Ihailin Pappasi voimaa ja iloa hääkuvissa ja häävideossa. Hän jäi mieleeni ja tuo kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, se on täynnä rakkautta ja riemua.

  Sanoja ei juurikaan ole, olen niin pahoillani sinun ja perheesi puolesta. <3
  Enkeleitä rakkaan pappasi matkaan ja enkeleitä myös teidän matkalle, antamaan voimaa ja hymyjä surun keskellä.
  Lämmin rutistus. <3

 • Reply Hanna November 20, 2013 at 19:49

  Otan osaa, todella surullinen juttu… Jaksamisia <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:25

  Voi mikä suru sinua on kohdannut.. Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:25

  Kiitos.

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:25

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:25

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:26

  Niin jää.. <3 Kiitos osanotosta!

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:26

  :'( Kiitos.

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:26

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:26

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:27

  Hän oli todellakin ihana ja valoisa ihminen. Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:27

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:27

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:27

  <3 <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:27

  Kiitos Varpunen <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:28

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:28

  Näin minäkin haluan uskoa.. Ja veljenikin sanoi, että pappa näkee maailmaa meidän silmien kautta <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:28

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:29

  Kiitos kovasti osanotosta.

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:29

  Osanottoni sinnekin suuntaan <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:29

  Pidetään <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:29

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:29

  Kiitos Satu <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:30

  Oi taatusti on ikävä. Kiitos osanotosta!

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:31

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:31

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:31

  Voi kiitos <3 Se oli minun mielestäni videon paras kohta.

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:31

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:31

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:33

  Sepä se. Vaikka vanhuksen kuolema on yhtä luonnollinen asia kuin lapsen syntymä, on sitä silti kovin vaikea hyväksyä, kun se omalle kohdalle sattuu. Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:33

  Toivotaan teidän mummulle vielä paljon vuosia teidän kanssanne! <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:33

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:34

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:34

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:34

  Niin pappa näkee! Olen siitä ihan varma. Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:34

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:34

  Kiitos!

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:34

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:35

  Ei näistä menetyksistä ikinä varmasti kokonaan toivu. Aina ne pysyvät mukana, mutta muuttavat vuosien myötä muotoaan.. Kiitos Kea <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:35

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:35

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:35

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:36

  Se on totta. Niitä onkin muisteltu ja kuvia ja videoita katseltu <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:36

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:36

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:36

  Niin ne elävät! Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:37

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:37

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:38

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:38

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:38

  Kiitos Stiina <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:38

  Kiitos <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:39

  Hän oli ihana. Kiitos Tiina.

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:39

  <3

 • Reply RIMMA November 21, 2013 at 03:39

  Kiitos Hanna <3

 • Reply Nella / Kaukokaipuu November 21, 2013 at 07:18

  Voi Rimma, mä en osaa sanoa tähän muuta kun <3 Sun pappa on nyt toisella matkallaan ja vielä te törmäätte jossain! Ainakin niin minä aattelen, kun mietin omaa ukkia ja mummia. Ja sun äiti oli ihana, kun ajatteli noin.

 • Reply Janet November 21, 2013 at 08:55

  Voi Rimma, täältä suuren suuret voimahalit ja jaksamista koko perheelle. ♥
  Otan osaa suruunne.

  Et ole ikiunessa, et ole poissa,
  olet tuhat tuulta puistikossa,
  olet valon välke aallokossa,
  olet timantti hankien loistossa.
  Et jättänyt meitä, et ole vaiti,
  olet lintujen laulu taivaalla,
  olet kuiskaus viljapellolla,
  olet henkäys rakkaasi poskella.

 • Reply Anna K. November 21, 2013 at 11:38

  Paljon voimia teille! Pappasikin olisi varmasti tosiaan halunnut, että nauttisitte matkasta. Hän on varmasti mukana matkallanne.

 • Reply RIMMA November 22, 2013 at 03:23

  Kyllä me vielä kohdataan kaikki poismenneet rakkaat (: <3

 • Reply RIMMA November 22, 2013 at 03:23

  <3

 • Reply RIMMA November 22, 2013 at 03:23

  Niin on <3 Kiitos.

 • Reply RIMMA + LAURA -ystäväkirja; osa 1 - RIMMA + LAURA -matkablogiRIMMA + LAURA -matkablogi February 1, 2016 at 15:03

  […] kamalin kokemus sijoittuu häämatkan ensipäiviin San Fransiscossa, jolloin hän sai kuulla rakkaan pappansa […]

 • Leave a Reply