PALASIA TOKIOSTA: MEIJI JINGU, HARAJUKU JA SHIBUYA CROSSING

Aasia, Maailmanympärimatka
September 11, 2013
Tokio, Meiji Jingu Shrine

Matkamme on tuonut meidät jo Kiotoon saakka! Saavuimme tänne eilen näppärän yhdeksän tunnin bussimatkan päätteeksi illalla, pimeän jo tultua. Bussi saapui vähän myöhässä mÄäränpäähänsä Tokion ruuhkien takia, mutta nyt ne ovat ainakin takana. Nukuttiin viime yö ihanassa, ihan superystävällisen ja vieraanvaraisen perheen omistamassa ryokanissa, eli perinteisessä japanilaisessa majatalossa. Oli kyllä toinen huikea majoituskokemus tälle matkalle! Ensimmäinen taisi olla Tokion kapselihotelli, joka vilahtikin jo Facebookissa. Mutta palaan paremmin näihin juttuihin toisessa postauksessa!

Tehdään nyt vähän matkaa taaksepäin ja lauantaipäiväämme Tokiossa. Vietimme tuon reissupäivän pyörien melkein naapurissamme eli Harajukussa, jonne oli Shinjukusta matkaa vain parin metropysäkin verran. Tosin, jos menet metrolla Harajukuun, niin pysäkin nimi on sitten Meiji-jingumae, eikä Harajuku. Harajukun asemakin on olemassa, mutta se on juna-asema. Metrolta oli kuitenkin hyvät kyltit, joiden avulla suunnistimme maanalaisia kävelytunneleita pitkin Harajukun aseman uloskäynnille. Sen läheisyydestä nimittäin starttaa ehkä yksi Tokion kuuluisimmista ostoskaduista, Takeshita Street. Ei tarvinnu muuten yksin palloilla siellä…

P9070331 P9070323 P9070317Tokio, Takeshita StreetP9070324 Tokyo, Harajuku, Takeshita Street

Mitäänhän me ei siis tietenkään shoppailtu – senkun hengailtiin ja fiilisteltiin, ja bongattiin mm. japanilainen vaatekauppa nimeltä Ehkä söpö 😀 Myyjä ei osannut selittää mistä nimi tuli (loppui yhteinen kieli kesken), mutta ei se mitään – hauskaa oli molemmilla, kun totesin olevani Suomesta ja tietäväni, että liike meinaa englanniksi maybe cute 😀 Yritettiin tietty myös bongailla cooleja tokio-chicksejä päheissä muotikuteissaan. Useita tosi makeita katutyylejä nähtiinkin, mutta ne kaikkein räikeimmät jäivät vielä näkemättä. Monen liikkeen kohdalla olisi tehnyt mieli raottaa kukkaronnyörejä, mutta ei niin ei. Se on huono puoli näiss pidemmissä reissuissa, että ei pysty alkuvaiheessa juuri shoppailemaan. Paitsi jos postittaa kamaa Suomeen JA on varma siitä että budjetti riittää loppuun saakka 😀 Mutta tiedän jo nyt, että ihan milloin vaan voisin palata Japaniin ja Tokioon myös shoppailulomalle.

Oltiin joskus luettu netistä, että ne kaikkein viileimmät cosplay-tyypit hengailee aina siellä Harajukun steissin lähistöllä, joten ei muuta kun takas asemalle. Siinä matkalla bongasin jonkun ihmeen pitkän jonon. Arvuuttelimme siinä, että mihinkäjän jengi jonottaa, ja yhdelle ylikulkusillalle päästyämme selvisi, että popcorniahan ne 😀 Täytyy olla pirun hyviä poppareita, että viittii noin panostaa jonottamiseen… Ei jääty testaamaan.

Tokio, Harajuku P9070179 P9070177 P9070284
Aseman ympäristöhän kuhisi tyhjyyttään kaikista emo-, gootti- ja lolitatyypeistä, mutta eipä se mitään. (Illala googlattiin uudemman kerran, että ne on siellä aina sunnuntaisin, ja päätettiin  tulla seuraavana päivä uudestaan.. palataan sit siihen miten senkin kanssa kävi.) Suunnattiin seuraavaksi läheiselle puistoalueelle Yoyogi Parkin yläpuolelle ja lähdettiin katsastamaan Meiji Jingu Shrine eli pyhäkköalue, joka alkoi suuren portin jälkeen.

Tokio, Meiji Jingu Shrine P9070188 P9070193 P9070198 P9070280
Valistuneina turisteina (oltiin muuten varmaan ainoat turistit, joilla oli nää säännöt hanskassa!) olimme googlanneet etukäteen, että onko pyhäköissä jotain käyttäytymissääntöjä, ja olihan niitä. Pyhäkköalueen portista sisään astuttaessa ja ulostultaessa pitää aina kumartaa kerran, ja itse rukouspaikalle saapuessa tuli suorittaa jonkunlainen puhdistusrituaali. Pesupaikalla tuli huuhdella ensin vasen käsi, sitten oikea käsi, sitten laittaa vettä vasempaan käteen ja huuhtoa sillä suu, ja sen jälkeen huuhtoa vasen käsi vielä uudelleen. Sen jälkeen sai mennä rukousalueelle, jolla piti kumartaa ensin kaksi kertaa, rukoilla, taputtaa käsiä kaksi kertaa yhteen ja kumartaa vielä kerran ennen lähtöä. Lauri kävikin kuulemma taputtelemassa meidän avioliiton puolesta… 😀 Kyllä nyt riittää onnea hamaan hautaan saakka!

Tokio, Meiji Jingu Shrine P9070231 P9070237 P9070240 Shrine1 P9070246
Alueella pystyi kirjoittamaan rukouksensa/toiveensa myös ylläolevan tyyppisille puutauluille, jotka papit ilmeisesti siunaavat aina aamuisin. Tauluilta löytyi monenmoisia toiveita monilla eri kielillä kirjoitettuina. Jotkut toivoivat hyvää matkaonnea tai avio-onnea, toiset terveyttä perheelle ja ystäville, ja jotkut onnea leikkauksiin ym. Me ei jätetty taulua; tuumailtiin että Laurin taputukset tuonevat meille meidän tarvitsemamme onnen 😉

Alue oli kokonaisuudessaan ihan valtavan kaunis ja siellä vierähtikin tovi ihmetellessä. Yksi ihan mahtava juttu tuolla Meiji Jingussa oli se, että siellä sattui olemaan hääjuhlat juuri silloin kun me olimme siellä käymässä! Päästiin siis todistamaan aitoa japanilaista hääkulkuetta ja potrettikuvausta. Sitä olikin todella hauska seurata näin vastanaineena: hääseurueen ympärillä pyöri varmaan viiden minuutin ajan pari kolme assaria, jotka asettelivat ihmiset paikoilleen, hiussuortuvat kohdilleen sekä laittoivat morsiamen puvun laskos laskokselta oikeaan asentoon. Ei meillä vaan… 😀 Aika jäykän näköistä tuo meininki olikin, mutta onnistuinpas noiden jäykkispotrettienkin jälkeen vielä paparazzaamaan onnellisen hääparin vähän rennommissa kuvissa 🙂

P9070220 Tokio Meiji Jingu Shrine wedding P9070257 P9070256

Pyhäkkökiekan jälkeen suunnattiinkin taas vähän ahtaammille alueille eli suoraan siihen The Risteykseen, joka on nähtävä, jos Tokiossa käy, eli Shibuya Crossingille. Risteyshän näkyy myös monissa leffoissa (mm. Lost on Translation ja The Fast and the Furious: Tokyo Drift). Shibuya Crossing on siitä kuuluisa, että muutaman minuutin välein siellä palaa punaiset kaikille autoille, ja tuhannet jalankulkijat pääsevät ylittämään risteystä ristiin rastiin ja joka suuntaan. Huikee paikka. Eikä tarvinnut olla sielläkään yksin!

Tokio, Shibuya Crossing
Mentiin tietty perusturisteina risteyksen yhdellä sivulla sijaitsevaan Starbucksiin, josta käsin kuvasin mm. videon paikan ihmistungoksesta. Tehtiin myös niinkin turistijuttu, että käytiin vuorotellen seisomassa risteyksen keskellä kädet taivasta kohti kurottaen ja otettiin Starbasta käsin kuvat toisistamme pönöttämässä siellä ihmismassojen keskellä 😀

Bongaa alta turistit!

Tokio, Shibuya Crossing P9070353
Tämän koettelemuksen jälkeen päivä alkoi taas jo painaa jaloissa. Suunnattiinkin illan pimetessä takaisin hotlalle Shinjukuun ja ekaa kertaa pyykinpesuhommiin! Hotellimme vieressä sijaitsi sopivasti edullinen itsepalvelupesula. Hinnan määritti koneen koko. Meidän pyykkisatsi olisi mahtunut 300 jenin koneelliseen, mutta sen ollessa varattu jouduttiin uhraamaan 500 jeniä. päälle vielä kuivatus 100 jeniä, eli ei menny paljon mitään ja taas on puhdasta päälle pantavaa! Itsellänihän tuota vaatetta on ihan mukavasti mukana, mut tää miespuolinen kaveri on lähtenyt vähän kevyemmällä rinkalla matkaan… jätkällä on mm. kolme T-paitaa, kolmet kalsarit ja yhdet, YHDET sukat. Jep, olin järkyttynyt, kun tajusin et se on vetäny samat hikiset sukat jalkaan useampana aamuna peräkkäin. Siitä lähtien oon nyrkkipyykänny vähän useammin…
Tokio, pyykkihommat

Nyt hetki lepiä ja sit kohti Kioton keskustaa ja running-sushi -mestaa (ei siis tarkoita juoksu-susheja, jos joku sitä kelasi ;)), joka katsastettiin tuossa aiemmin jo valmiiksi.

Sayonara, ja palaamma asiaan! <3

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Rouva Koo September 11, 2013 at 10:55

  Vitsi miten upeita paikkoja pääsette näkemään 🙂 Ja aivan parhaat nuo turrekuvat risteyksestä!

 • Reply Laura R September 11, 2013 at 13:33

  Siis kyllä, TOSITURREJA 😀 Mut meillon lupa, japanialaisetkin on aina kameroidensa kanssa joka paikassa! ;D

 • Reply Ilyana September 11, 2013 at 14:27

  Voi, mitenkä upeita kuvia! Ootte ehtinyt jo tekemään vaikka ja mitä, vaikka ootte vasta ihan reissun alkutaipaleella.

  Voisin ite olla melkoisen pihalla tuolla, kun oon sitä mieltä, että Helsingissä on paljon ihmisiä. 🙂

 • Reply aBu Papu September 11, 2013 at 17:10

  Wau! Ihan huikeita juttuja ja paikkoja pääsette näkemään, kokemuksista puhumattakaan. Nauti! Matkakuume iskee 😀

 • Reply Maija September 12, 2013 at 06:32

  Kiva lukea reissujuttujasi, Japani on ehdottomasti vierailulistalla tulevan vuoden sisällä, samoin Australia ja Uusi-Seelanti, jotan uusia postauksia odotetaan mielenkiinnolla 🙂

  Tuo Garret on muuten ketju, joka löytyy myös täältä Singaporesta (ilman jonoja). En ole popparifani, joten en ole maistanut, mutta eivät ne popcornit mitenkään kummoisilta ainakaan näyttäneet.

  Iloista reissunjatkoa!

 • Reply Laura R September 12, 2013 at 11:42

  Kyllähän tää maailman ihmismäärä pistää välillä pään pyörälle 🙂 Me ollaan ihan poikki tästä kaiken uuden määrästä, tää alkureissu kun on aika intensiivistä travellausta 😀 Onneks päästään pian Ausseihin "lepäämään"! 😀

 • Reply Laura R September 12, 2013 at 11:43

  Kyllä näitä kelpaa kiikkustuolissa ryppyisenä ja onnellisena sitten muistella 🙂

 • Reply Laura R September 12, 2013 at 11:46

  Joo tuo oli jännä homma miten ne jaksoi jonottaa sinne Garrettiin. Ja samanmoinen jono oli siis kahtena päivänä peräkkäin kun siellä käytiin pyörimässä! Eikai sille voi ees ollla mitenkään superhidas palvelu, kun täällä muuten ollaan niin tehokkaita aina kaikessa? 😀

  Tänne vaan! Mäkin ootan jo innolla Aussi- ja NZ-aikaa! 🙂

  Singapore on muuten kans siisti, ja todellakin SIISTI paikka, tuli käytyä pidennetyllä viikonloppulomalla siellä 2008 kun asuin Thaikuissa 🙂

 • Reply Anonyymi September 14, 2013 at 15:17

  Mukava seurata teidän matkustelua! Innolla odotan jo teudän Aussi elämää! 🙂 Kehtaatko vinkata täällä millon Se blogi ohjelma alkaa töllöstä, missä itsekkin olet?

 • Reply Laura R September 15, 2013 at 09:46

  Kohtahan sinnekin jo lähdetään! 🙂

  Ohjelma alkaa jo ens viikolla, tiistai-iltana tulee ekana ulos se meikän jakso. Apua… 😀

 • Reply Anonyymi September 17, 2013 at 17:08

  Moikka, kiva blogi sulla. Tämmöisenä reissuhaaveilijana mielellään lukee toisten matkakertomuksia. Yks kysymys: mikä sun kamera on? Kuvissa on tosi hyvät värit.

 • Reply Laura R September 18, 2013 at 01:21

  Moikka, kiitos! 🙂 Kamerana on matkassa mukana erittäin näppärä ja hyvä Olympus PEN Lite E-PL5, suosittelen!

 • Reply Anonyymi September 27, 2013 at 18:03

  Hei Laura!

  Isoveljeni avovaimo Jyväskylästä ohjasi minut tänne blogiisi ja voin sanoa, että onneksi teki niin :). Olen itsekin lähdössä juuri Shinjukuun pariksi viikoksi ensi kuussa ja on mahtavaa lukea toisen huikeista kokemuksista siellä! Mahtavia juttuja ja upeita kuvia :). Jatkakaa samaan malliin ja nauttikaa matkastanne! En malta odottaa omaani, koska sitä on tullut odotettua jo 12 vuotta x).

 • Reply Laura R September 27, 2013 at 23:41

  Moikka! Oi, hyvä valinta majapaikaksi kyllä tuo Shinjuku, sieltä pääsee kätevästi liikkumaan kaikkialle Tokiossa ja se on alueena todella mielenkiintoinen 🙂 Multa on tulossavielä tälleen jälkeenpäin ainakin pari Japani-aiheista postausta, joten kannattaa välillä käydä kurkkimassa tänne! 🙂 Olet kyllä odottanut matkaa pitkään, mutta varmasti se on sen odotuksen arvoinen! Ihanaa matkaa!! On se niin mahtava paikka… 🙂

 • Reply Anonyymi September 28, 2013 at 09:32

  Shinjukun ja Shibuyan välillä pähkäilin, mutta sain niin hyvän hotellitarjouksen, etten voinut jättää väliin :). Aivan varmasti katselen muitakin postauksia ja odotan niitä innolla!

  Kiitos vain :). Jotenkin tuntuu jo täältä Suomesta asti, että suorastaan rakastun koko maahan ja erityisesti Tokioon :D. Hauskaa viikonloppua!

 • Leave a Reply