Helmihetkiä: Tokion Disneyland

Aasia, Maailmanympärimatka
September 8, 2013
Tokion Disneyland

Tänään on ollut ihan järkyttävä päivä. Kaikki mikä on vaan voinut mennä persiilleen on tänään tehnyt niin, ja meitä on alkanut naurattaa tämä vanhan ystävämme Mr. Murphyn läheisyys vasta tässä illan aikana lukittauduttuamme hotellihuoneeseen piiloon isoa maailmaa. Aina ei ole reissussakaan niin kuin jatkuvasti Strömsössä eläisi – se tulee muistaa niin meidän kuin teidänkin siellä ruutujen toisella puolella. Mutta palataan joskus tarkemmin tähän täydellisesti epäonnistuneeseen päivään ja siirrytään sen sijaan muistelemaan perjantaita, joka oli ehkä huikein perjantai naismuistiin!

Ennen lähtöämme tänne Japaniin sain yhden hyvin painokkaan vinkin koskien Tokion aikaamme: kannattaa ehdottomasti mennä Disneylandiin. Liput ovat verraten kalliit (6200 jeniä, eli Forexin kurssin mukaan reilu 50€ per pää siis) varsinkin tällaisten budjettimatkalaisten näkökulmasta, mutta näin jälkeenpäin voin kyllä sanoa, että joka ikisen jenin arvoinen turistin työpäivä siellä vietettiin! Ja miksikö puhun turistin työpäivästä? No siksi, koska päivä starttasi noin ysin aikaan aamulla ja päättyi kasin aikaan illalla, jalat muussina kaikesta kävelystä ja silmät sirrillään kaikesta ihmettelystä.

How to get there:

Disneylandiin on olemassa (ainakin) kaksi erilaista saapumistapaa. Voi olla massikeisari ja matkustaa Disneyn omalla bussilla, joka kustantaa 800 jeniä suuntaansa, tai olla fiksu ja matkustaa metrolla ja junalla. Me oltiin fiksuja ja maksettiin siten n. 30-45 minuutissa taittuvasta matkastamme Shinjukusta Disneylandiin 370 jeniä per pää suuntaansa. Päästiin kätevästi lähimmältä asemaltamme eli Shinjuku-sanchomelta Tokyo-pääasemalle, missä vaihdoimme JR Linen Keiyo-linjaan ja jäimme pois Maihaman pysäkillä, joka on Disneylandin vieressä. Erittäin kätevää!

Tokion Disneyland P9060025 P9060028 P9060029 P9060031

Sopii aika hyvin muuten tuo 30-vuotisjuhlavuoden The Happiness Year -teema omaankin elämään… Vaikkei ihan kolmekymppisiä vielä ollakaan, niin melkoinen onnellisuuden vuosi tämä kyllä on 🙂

Me ei oltu koskaan kumpikaan käyty missään Disneylandissa aiemmin, joten ennakko-odotuksia ei oikeastaan sen kummemmin ollut. Emme oikeastaan tienneet, että mitä siellä voisi tehdä tai nähdä, joten oli ihan kutkuttava fiilis saapua kohteeseen aamulla “parin” muun ihmisen kanssa. Täällä on vissiin päällä tällä hetkellä vain paikallisten omat lomat, sillä muiden länkkäreiden määrän on voinut tämän koko vajaan viikon aikana laskea lähes yhden käden sormilla, ja sama meno jatkui Disneylandissä. Mikä ei siis sinänsä haittaa, on ihan hauskaa olla ainut blondi “maailmassa” 😀

Täytyy myöntää, että mulla oli kyllä olemassa joitain ennakkoluuloja Disneylandia kohtaan. Pelkäsin sen varmaan olevan liikaa pelkästään lasten juttu. Vielä mitä! Meikä oli ihan liekeissä koko päivän! Koko paikkahan oli ihan valtavan iso ja toteutettu niin pirun hienosti viimeistä yksityiskohtaansa myöten, että ei voinut kuin ihailla ja huokailla. Hinnat itse Disneylandissa olivat myös ihan affordable, esim. pullo limsaa tai vettä maksoi 200 jeniä (kaupassa n. 100 jeniä) ja ruokaa sai vajaalla 500 jenillä halvimmillaan. Kaikkialla oli hirveen hyvä fiilis, työntekijät oli superystävällisiä ja japanilaisista näki kilsan päähän, miten innoissaan ne oli kaikista Disney-jutuista. Suurin osa ihmisistä oli esim. pukeutunut lempihahmonsa mukaan tai vähintään osti ensimmäisestä mahdollisesta kojusta itselleen Minni Hiiren korvat ja rusetin tai Hessu Hopon hatun ja korvat päähänsä.

Tokion Disneyland P9060053 P9060092 P9060114 P9060119

Mitä siellä voi sitten tehdä sen lisäksi, että ihmettelee luukku auki paikallisten omistautuneisuutta asialleen? No kiertää kaikkia hauskoja Disney-aiheisia maailmoja ja kymmeniä eri vemputtimia niissä! Monet vuoristoradat ja teemajunat olivat jopa niin aidon oloisia ja kaikkine pahiksineen niin pelottavia, että perheen pienimmät eivät joko päässeet niihin tai sitten tulivat ulos itkien, raasut. Landia oli jaettu erilaisiin teema-alueisiin, jotka erotti helposti teema-alueen värin mukaan maalatusta maasta. Koko jätti-isosta alueesta jaettiin sisääntullessa kartta, jotta navigointi olisi vähän iisimpää.

P9060098 P9060069 P9060070 P9060083 P9060105 Tokion Disneyland

Me käytiin päivän aikana testaamassa ainakin Fantasylandin Snow White’s Adventures -kierros ja Adventurelandin Pirates of The Caribbean -rundilla moikkaamassa Jack Sparrowta. Koko leffan maailma oli rakennettu niin järjettömän hienosti hahmoineen, lauluineen ja fiiliksineen, että meikäläinen suurena merirosvofanina oli aivan totaalisen pähkinöinä. Adventurelandissä käytiin myös Jungle Cruisella jokilaivalla sekä Western River Railroadilla, joka vei meidät kurkistamaan intiaanikyliin ja viidakkoon – japaniksi selostettuna tietenkin! 😀 Westernland, joka oli somistettu erittäin hienoon villi länsi -tyyliin, saatteli meidät taasen vetonaulaansa Big Thunder Mountain -vuoristo/teemaradalle, joka kyllä valitettavasti pesi kotoisan Lintsin vuoristoradan aika kuus-nolla, niin radan kuin maisemiensakin puolesta.

Westernlandissä Lauri kävi myös testaamassa tarkka-ampujataitojaan Westernland Shootin’ Galleryssa. Molemmilla kierroksilla tulos oli 9/10, ja tultiin yksimielisesti siihen tulokseen, että tuloksia ihan selkeesti hallinnoidaan jotenkin, koska rata oli tosi helppo ja tähtäin osui joka kerta yhtä hyvin! Palkinto jäi kumminkin saamatta, ja sekös kismittää erästä vieläkin…

Westernlandistä siirryttiin Critter Countyyn, jossa saatiin odottaa pääsyä heidän vetonaulaansa, Splash Mountaniin, eli paikalliseen tukkijokeen, noin tunnin verran… puuh. Siinä vaiheessa, kun liityttiin jonoon, odotusajaksi arvoitiin 70 min., mutta 50  minsassa selvittiin!  Hullua… Mutta jumantsuikka se oli joka minuutin veroinen! Loppupudotuksessa maha kouristui kivasti käppyrälle. 🙂

Näiden jälkeen landiassa alkoikin sopivasti Happiness is here -paraati, joka marssitti saman iloisen renkutuksen soidessa paljon tuttuja hahmoja läpi puiston. Niille sitten vilkuteltiin ja kiljuttiin kilpaa japanilaisten megafanien kanssa (not).

Tokion Disneyland P9060146 P9060161 P9060162

Ihan kaikkein huiken juttu, yksimielisesti, oli kuitenkin Tomorrowlandin Star Tours: The Adventures Continue, joka oli 3D-matka Strarspeeder 1000:n matkassa Star Warsin maisemissa. (Niille, jotka ei tienneet/muistaneet: Disney osti Lucasfilmsin eli oikeudet Star Wars -leffoihin vuonna 2012. Kauppa koski muuten myös Indiana Jonesia, saa nähdä milloin Disneylandiin ilmestyy Indiana Jones -seikkailurata :D. Aiemmin Disney on ostanut myös Pixarin ja Marvelin.) Sieltä ei ole edes kuvia, kun unohdin siinä kaikessa innostuksessa (ja väsymyksessä) ottaa niitä.

En ensinnäkään ole ikinä ennen ollut liikkuvassa 3D-elämyksessä, nähnytkin vain yhden 3D-leffan kotoisassa Finnkinossa, joten tää oli mulle jotain uutta ja ainutlaatuista. Ja niin ihmeellistä! Koko vajaan kymmenminuuttisen ajan oli sellainen olo kuin olisin ollut oikeasti avaruusaluksen puikoissa ja seikkaillut pitkin galaxeja. Olen aina tykännyt Star Wars -elokuvista – kiitos isoveljeni, joka aikoinaan taisi ekat leffat mulle näyttää – mutta en oo ikinä ollut mikään friikki niiden suhteen. Tämä kokemus oli kuitenkin ihan huikee, ja voin vaan kuvitella miten mahtava se olisi todelliselle Star Wars -fanille! Trippi oli niin hienosti tehty että en kestä. Mahdotonta selittää, se on itse koettava.

Niin kuin koko pirun Japanikin! Tää on niin mahtavan mieletön paikka, niin erilainen kuin mikään niistä maista ja paikoista, joissa oon ikinä käynyt, että pongahtaa kyllä kertaheitolla mun suosittelulistalla top kolmoseen, jopa ykköseksi tässä vaiheessa.

Disney-päivän jälkeen olimme aivan puolikuolleita, mutta hyvin onnellisia. Päivä oli niin mahtava, että ei kannata jättää tätä kokemusta välistä, jos täällä päin vierailee! Voisin lähtee heittää uuden kiekan Starspeederin kyytiin vaikka heti…

Tokion Disneyland

Huomatkaa miten hienosti oon omaksunut tän paikallisen poseeraustavan… 😀

Ps. Anteeks kun käytän liikaa sanaa huikea. Kaikki vaan on! (Paitsi edelleen tää päivä, mut reality check sit seuraavassa postauksessa… :D)

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Anonyymi September 8, 2013 at 16:22

  Wau mä niin haluun Japaniin!
  Ja jos siellä pisti 3D-efektit pään pyörälle ni ootappa Losissa Universal Studioita! (Mikäli on suunnitelmissa vierailla) Siellä sitä huomas mitä sana 3D oikeasti voi tarkoittaakaan! Välillä piti ojentaa kättä ja kokeilla että onko siinä naaman edessä nyt oikeasti jotain vai ei 😀 Sieltä voisin erityisesti suositella Transformers-laitetta, mikä on perimmäisenä puistoa. Jono kyseiseen laitteeseen kasvaa eksponentiaalisesti puiston auettua, eli kannattaa syöksyä ensimmäisenä sinne perälle mihin muut ei heti tajua mennä. 🙂

 • Reply Saara September 8, 2013 at 16:24

  Mahtavaa! Ihana kun tykkäsitte!

  Mehän käytiin Pariisin Disneylandissa keväällä ja oltiin puistossa (+Disney Studioilla) neljä päivää. 🙂 Ihan mahtava paikka ja näyttää kartan perusteella aikas samalta kun Tokion. Kaikki vimpan päälle ja siistiä kuin mikä! Star Tours oli hyvä ja paras ehkä Cars auto- ja moottoripyörästuntshow. Me oltiin lasten kanssa, joten hurjimmat jutut jäi käymättä, mutta en jäänyt niitä kaipaamaan. 😉

 • Reply Ansku September 8, 2013 at 17:36

  Me käytiin omalla maailmanympäri reissulla Hong Kongin Disneylandissa ja käynti jätti kyllä ihan samanlaiset fiilikset. Huikee paikka! Ja nimenomaan ehdottomasti ei mikään pelkästään lapsille suunnattu juttu. 🙂 🙂 Tulee noista kuvista ihan oma reissu mieleen, vaikka paikka on eri! Me siis reissattiin reilut 10 kk, reitti oli Hong Kong – Aussit – Uusi-Seelanti – San Francisco/LA.

 • Reply Anonyymi September 8, 2013 at 20:32

  WAU, WAU ja WAU! 🙂

 • Reply Rimma, Fiilistelijän pilvilinnoja September 8, 2013 at 21:03

  Me käytiin tänään Eurodisneyn ulkopuolella. Ei menty sisään. Ai minäkö muka pihi? 😉

 • Reply aBu Papu September 9, 2013 at 04:32

  WAU, mikä paikka! Ja ylipäänsä, että olet Japanissa. Kateellinen! 😀

 • Reply Jenni B September 9, 2013 at 11:27

  Huikeen näköistä!

  Sinulle on blogihaaste osoitteessa http://somewhereforward.blogspot.fi/ 🙂

 • Reply muru September 9, 2013 at 15:54

  Vaikuttaa ihan mielettömältä paikalta! Kade!! Ja enemmän kade kun kerroit, etttä pääsitte syömään maailman parasta sushia, oliko se hyvää?? 😀

 • Reply Satu September 10, 2013 at 09:35

  Indiana Jones löytyy Californian Disneylandista! 🙂 =

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:21

  No olishan se pitäny melkein arvata! 😀

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:21

  Oli, parasta sushia ikinä! <3

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:22

  Oooo kiitos Jenni! 🙂 Pitääpä mennä heti kurkkimaan.

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:22

  Tämä on kyllä ihan uskomattoman siisti paikka! Suosittelen! 😀

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:23

  Joskus kannattaa raottaa kukkaron nyörejä Disneylandin kohdalla, upee kokemus!

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:23

  Äläpä muuta :))

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:25

  Mä en ees tienny et Honkkarissakin on Disneyland!! Teillähän on ollu käytännössä sama reitti ku meillä! Onks jotain ehdottomia suosituksia jostain?? 🙂

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:27

  Kyllä tykättiin! Juu tuonnekin ois saanu niitä monen päivän lippuja, mut tyydyttiin nyt yhteen 😉 Jäi kyl kokonaan näkemättä esim. DisneySea, joka oli tuon yhteydessä, mut ei ois aika riittänyt. Tuota Cars-juttua ei täällä ollutkaan. Mutta vitsi se Star Tours oli siisti!!

 • Reply Laura R September 10, 2013 at 15:29

  Mä niin lämpimästi suosittelen tulemaan Japaniin, mahtava kokemus! Ja kiitos tuhannesti vinkistä – tuo Universal Studios kyllä kiinnostaa kovasti, toivotaan että on silloin vielä rahaa lähteä sille tourille! Haluaisin kyl käydä siellä 🙂

 • Reply Rouva Koo September 11, 2013 at 10:44

  Aijai, mahtavia kuvia ja huikean kuuloinen päivä 🙂 Mä oon muksuna käynyt Floridan Disneyworldissa, pitäisköhän mennä nyt joulun aikaan uudestaan? 🙂

 • Reply Ansku September 11, 2013 at 16:26

  Se Disneyland on aika uus siellä. 🙂 Melko sama reitti oli joo, sen vuoksi aloin kyllä nyt aika innolla seuraamaan teidän matkaa. Me itse viivyttiin Ausseissa se pisin pätkä. Kyllähän monenlaista suositusta toki on, mutta voin koittaa niitä antaa aina välillä tänne blogin puolelle samalla, kun teidän reitti etenee. 🙂

 • Reply Korppu September 20, 2013 at 02:15

  Voi vitsit! Ihanaa miten yövuoroissa väsyneenä pääsee mukaan teidän matkalle sun tekstien myötä. Nyt alkoi itelläkin tehdä mieli Disneylandiin 😀 Hitto, saako Pete erävoiton ja lähdetään sittenki häämatkalle Tokioon? 😀

 • Reply Anonyymi November 2, 2014 at 16:16

  Kiitos näin jälkikäteen ihanan informatiivisesta postauksesta! Palasin lukemaan tämän uudestaa, sillä suunnitelmana on jouluikuisen Tokion reissun aikana käydä Disneylandissa. Vaikuttaa niin huikeelta paikalta ja just semmoselta missä minä ja mieheni viihdyttäis päväkausia 😀

 • Reply Laura R November 2, 2014 at 19:25

  Eipäs kestä, kiva jos on avuksi! 🙂 Toi oli kyllä huippumesta, ihan palautui tässä mieleen noi kaikki vemputtimet, kun itekin lukaisin vanhan postauksen läpi =) Ihanaa Tokion reissua! Oon edelleen sitä mieltä et se menee mun reissusuositusten Top 3:een 🙂

 • Leave a Reply